Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też się wydaje, że wynik nie jest bardzo wysoki i szybko powinno się dać to uregulować.
A ja podbijam moje wcześniejsze pytanie. Czy jak mam plamienia w 2 połowie cyklu to powinnam coś zbadać przed wizytą o gin? Progesteron w normie. Macie pomysł co jeszcze powinnam sprawdzić? -
A wiesz Luna czemu tak jest ? Bo nie istnieje cos takiego jak zdrowa polska zwynosc. Maka jest standaryzowana i juz w mlynie ma walone dodatki. Mamy swoja make ze swojego zboza. W zyciu nie uda mi sie zrobic ciasta na pierogi z takich samych proporcji, bo ona sie tak nie klei jak ta sklepowa. Musze jej dac o wiele wiecej. W piekarniach czesto jest tak, ze jak stosuja ulepszacze i w przepisie jest, by dac garnuszek ulepszacza na wor maki, to oni daja garczek na porcje wypieku "tak dla pewnosci". To samo jest z opryskami. Truskawki jem w marcu, z Hiszpanii, bo polskie sezonowe powoduja u mnie masakre gastryczna i wizualna. Strasznie mnie to wkurza, bo ci wszyscy ludzie truja wszystkich wkolo. Gdziekolwiek bylam za granica, to az mi sie oczy swiecily jak wchodzilam do dzialu warzywnego w sklepie. A u nas mutanty, znawozone i bez smaku. Dorownujemy juz chyba USA - moja siostra schudla 10 kilo w dwq miechy, bo po wszystkim ja czyscilo.
-
Wróblowa wrote:Milli, wg mnie powinien to zobaczyć endo. Bo to chyba może wskazywać na chora tarczyce. Ale to i tak wg. Mnie jeszcze nie jest źle. Niektórzy mają ponad 100 albo i więcej. Zapisujesz się na wizytę?
Odebrałam też progesteron 0,19 ng/ml..także czekam na @."Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
Milli kochana ja też panikara. Cały czas myślę o swoim progu i PRL że chyba wysokie.
ale nie nakrecam się, w czwartek mam gina
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Wróblowa wrote:Milli kochana ja też panikara. Cały czas myślę o swoim progu i PRL że chyba wysokie.
ale nie nakrecam się, w czwartek mam gina
Ale M.nalal mi lampke wina:-)ciąży nie ma,więc chyba mogę."Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
Jedna lampka, dwie, no ewentualnie siedem powinna rozwiązać problem stresu
z reszta tak jam Ro pisała, że przy lekach nie ma problemu w zafasolkowaniu
Ro, anciaa, Jaspis lubią tę wiadomość
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Ro wrote:Nie, ale nie wiem co powinnam ewentualnie zbadać.
Mam to TSH podwyższone ale to chyba nie jest tego wina bo nie aż tak.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Mam wizytę 12 kwietnia i dlatego zastanawiałam się czy coś sprawdzić wcześniej. Pakiet jaki znalazłam kosztuje ponad 200 zł ale nie wiem czy te badania mają sens i jeśli nie to jednak szkoda kasy...
W skład pakietu wchodzą następujące badania:
DHEA-S
Siarczan dehydroepiandrostendionu (DHEA-S) (K27)
PRG
Progesteron (N55)
Dodatkowo w pakiecie rozszerzonym:
E2
Estradiol (E2) (K99)
TESTOST
Testosteron (O41)
LH
Luteotropina (LH) (L67)
FSH
Folikulotropina (FSH) (L65)
PRL
Prolaktyna (PRL) (N59) -
nick nieaktualny
-
Wróblowa wrote:Ineczka ja mam taką:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb8007e82af8.jpg
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
MilliSBB wrote:Dziewczyny wpadlam na chwile z pytaniem.
Odebrałam dzis wynik anty TPO,norma to do 35.Ja mam 89.
Kurde czytam w necie i niekumam.Mam chora tarczyce?Ro lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ja miałam msc temu antytpo 1800
))) tadaaaam
))) ale to sie bierze całościowo pod uwagę tsh, ft3,ft4, anty top i anty tg. Mi tylko wyszło dobrze ft3 i ft4... ale ja z koleji z ta tarczyca to luzak jestem
co prawda byłam u 3 endokrynologów i byłam biedniejsza w hajs ale nie bogatsza w wiedzę
przeczekałam msc i nadal mam baaaardzo wysokie ale juz 3 cyfrowe
leków nie biorę bo ja jestem przeciwnikiem hormonów ...
Jaspis lubi tę wiadomość