Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gigi wrote:Chyba będę musiała się przejść do alergologa. Ostatnio poszłam po skierowanie do dermatologa ale wydaje mi się, że to jednak coś z alergia albo nietolerancja.
Na skórze robią mi się takie krostki z które swedza. I strasznie długo się to goi.
Ogólnie mam cerę trądzikowa więc na początku myślałam, że to syfy tylko robi mi się to głównie na rękach i właśnie swędzi..
Moja szwagierka od dziecka byla leczona na atopowe zapalenie skory. I dokladnie tak miała jak opisujesz. Po wyeliminowaniu z diety glutenu oraz używaniu kosmetyków bez glutenu (np w białym jeleniu hypoalergicznym jest gluten..) nie ma nic ze skórą. Aha i dziadka piekarza też leczyli na azs.. na 99% tez miał nietolerancję glutenu -
Gigi ja kiedyś miałam takie pregi na plecach rękach jakby mnie kot ciągle drapal i okazało się ze tak reaguje na wszystkie sztuczne rzeczy w jedzeniu i mocno zapachowe proszki od tej pory czytam etykiety i jest spokój ale swedzialo strasznie czasami w nocy musiałam iść się wykąpać bo bym się zadrapala
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Lunaa, powiem tak- jak nie bylo badania wycinka, to nIe ma potwierdzonej skazy glutenowej. Celiaka czyli nietolerancja glutenu to ciezka choroba, ktora nieleczona prowadzi do raka jelita. Objawia sie silnymi bolami brzucha, niekonczacymi sie biegunkami, silna anemia i skrajnym niedozywieniem organizmu. Znam rodzine bezglutenowcow i kazdy z nich powie, ze bez 100% diagnozy nie ma co wywracac swojego zycia do gory nogami. Jest to kosztowne i tez nie do konca zdrowe, bo maczne produkty dostarczaja nam wbrew pozorom duzo skladnikow odzywczych (pelen przemial). Sa jeszcze alergie - ja mam jedna z nich. Cos w stylu nadwrwaliwosci na blonnik i musze ograniczac maczne, zwlaszcza pelnoziarniste rzeczy. Wysypki sie tez zdarzaja, ale z tego co kojarze moze to chodzic o sama pszenice akurat.
Lunna lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewuszki.
Nie no ja zla na siebie jestem. Bo juz mialam nie jechac ale pozniej znowu np czulam przez katar kawe ze maz zaparza, a juz godz wczesniej wypil tylko mnie w pokoju nie bylo, czy z psem w parku niedobrze mi bylo bo czulam fajki faceta ktory palił ze 200m dalej. I wiecie zadzialalo na ten moj gen nieciepliwosci heh...
Ale przynajmniej dzis do kolacji moge bez wyrzutow sie napic winka xD -
Karolyna wrote:Lunaa, powiem tak- jak nie bylo badania wycinka, to nIe ma potwierdzonej skazy glutenowej. Celiaka czyli nietolerancja glutenu to ciezka choroba, ktora nieleczona prowadzi do raka jelita. Objawia sie silnymi bolami brzucha, niekonczacymi sie biegunkami, silna anemia i skrajnym niedozywieniem organizmu. Znam rodzine bezglutenowcow i kazdy z nich powie, ze bez 100% diagnozy nie ma co wywracac swojego zycia do gory nogami. Jest to kosztowne i tez nie do konca zdrowe, bo maczne produkty dostarczaja nam wbrew pozorom duzo skladnikow odzywczych (pelen przemial). Sa jeszcze alergie - ja mam jedna z nich. Cos w stylu nadwrwaliwosci na blonnik i musze ograniczac maczne, zwlaszcza pelnoziarniste rzeczy. Wysypki sie tez zdarzaja, ale z tego co kojarze moze to chodzic o sama pszenice akurat.
Moj brat mial straszne jelitowe objawy celiakii ale tylko z polskiej maki. Jak wyjechal na rok mogl znowu wszystko jesc tam - pizze, chleby. Jego mama poszukala w temacie (jest lekarzem) i okazuje sie ze wiele zboz w Pl jest GMO i stad on ma taka reakcje.
Co do szwagierki badala sie na prawie wszystkie mozliwe alergeny i nietolerancja jest u niej potwierdzona, do tego uczulenie na kurczaki (pewnie przez antybiotyki), pryskane owoce itp. Od roku stosuje scisla diete bezglutenowa i bio i zero po wczesniejszych przypadlosciach.
Ale u niej to wiele roznych badan u alergologow i dernatologow bylo. Bez diagnostyki ciezko stwierdzic. -
Lunna wrote:Dzięki Dziewuszki.
Nie no ja zla na siebie jestem. Bo juz mialam nie jechac ale pozniej znowu np czulam przez katar kawe ze maz zaparza, a juz godz wczesniej wypil tylko mnie w pokoju nie bylo, czy z psem w parku niedobrze mi bylo bo czulam fajki faceta ktory palił ze 200m dalej. I wiecie zadzialalo na ten moj gen nieciepliwosci heh...
Ale przynajmniej dzis do kolacji moge bez wyrzutow sie napic winka xD
O, jak ja Cię rozumiem. Też ostatnio tak miałam - strasznie czuje zapachy i czasem robi mi się niedobrze. I jak mimo dziwnych plamień progesteron wyszedł mi ok to miałam jakąś nadzieję. Dzisiaj jak koleżanka zadzwoniła do mnie z propozycją wyjścia jutro na piwo to w końcu coś we mnie pękło i zrobiłam test. Niby po południu ale to w sumie 13 dpo więc powinien chyba wyjść. Jutro zrobię powtórkę rano i jak nic nie będzie to idę bez wyrzutów sumienia na to piwo.
Twoje zdrowie! -
Ooo widzę że tematy na poziomie i nie umiem się wypowiedzieć
gluteny, niegluteny.
Ineczka kallos mówisz? Mam maskę od nich.rewelacja. Ja zawsze kupuje u mojej fryzjerki bo polecila
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
EA wrote:Wiem, że dziwnie to zabrzmi, ale wczoraj gdy wracałam z pracy spacerkiem, to właśnie sobie o tym myślałam, że jak ja bardzo będe kochać moje dziecko i tak w głowie aż zaczełam sobie wyobrażać, jak je tule, całuje, i tak to przeżyłam w środku że prawie sie poryczałam, i tak ide dalej, patrze na ludzi i mówie sobie "Ty głupia co ty robisz, miedzy ludźmi jesteś to sie zachowuj"
i wróciłam z mej podróży wymarzonej
ale kiedyś właśnie tego sie doczekamy i nie będą musiały to być tylko nasze marzenia :*
I ja je też, więc sobie nawet nie wyobrażam jaka będę szczęśliwa ze swoim dzieciątkiem
EA, Ro, Lunna lubią tę wiadomość
-
Dzięki za odpowiedzi.
Tylko ja to już mam od jakiegoś czasu. I nie jestem w stanie stwierdzić dokładnie po jakim jedzeniu jeśli to od jedzenia bo przeważnie jem to samo. żadnych nowości.
Tylko ostatnio od tygodnia cierpię na straszne zaparcia. Wcześniej tak nie miałam
Kurczee może to to AZS bo kiedyś jak byłam w wieku dorastania to któryś dermatolog mi to powiedział bo na twarzy zawsze miałam problemyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 20:48
-
Wróblowa wrote:Ooo widzę że tematy na poziomie i nie umiem się wypowiedzieć
gluteny, niegluteny.
Ineczka kallos mówisz? Mam maskę od nich.rewelacja. Ja zawsze kupuje u mojej fryzjerki bo polecila
-
Gigi ja mam teraz z oleju oliwkowego i ekstraktem z algi
fantastiko
Gigi lubi tę wiadomość
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wróblowa wrote:Madziula to takie kosmetyki do włosów, maski i inne odżywki.
Jeszcze z Alterry bardzo bardzo lubie -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny wpadlam na chwile z pytaniem.
Odebrałam dzis wynik anty TPO,norma to do 35.Ja mam 89.
Kurde czytam w necie i niekumam.Mam chora tarczyce?"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs