Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wracam z monitoringu i zapowiada się u mnie na szybsza owulację. A dopiero 10dc
Sa 2 pęcherzyki 18mm i 16mm.
Endo niestety nie jest idealne bo 7mm.dostalam acard. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym lekiem? Chyba nie będzie to miało wpływu na owulację?Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Lunna wrote:UWAGA!!
B hCG
27,67
progesteron
14,40
ps. Progesteron dla 4 tygodnia jest to norma? brałam wyniki przez telefon bo nie mam auta teraz, póki mąż nie wróci..Lunna lubi tę wiadomość
"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
anciaa wrote:Lunna właśnie sikańca chcę zrobić w sobotę i jak coś się pokażę to iść na betę. Nie wiem wymyślam chyba już z nadmiaru czasu
Niech mnie ktoś postawi do pionu i powie, że nie mogę wcześniej niż w niedzielę
"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
Lunna tak jak obiecałam - gratuluję z całego serca
Ale cudowna wiadomość!!
Szalony dzień dzisiaj, znowu miałam rajd po urzędzie, obskoczyłam chyba wszystkie piętra i kolejkiAle oficjalnie razem z mężem zmieniliśmy zameldowanie
Lunna lubi tę wiadomość
-
anciaa wrote:Lunna właśnie sikańca chcę zrobić w sobotę i jak coś się pokażę to iść na betę. Nie wiem wymyślam chyba już z nadmiaru czasu
Niech mnie ktoś postawi do pionu i powie, że nie mogę wcześniej niż w niedzielę
liczę, że Tobie też przyniesie radość
-
nick nieaktualny
-
Ewcia_92 wrote:Obstawiała kobietka pewnie mnie
. Ja się Wam tam nie pcham do staraczek, bo jedyną sprawą, o którą się obecnie staram to zapełnianie ciągle głodnego brzucha
.
nie wyjemy z talerzyka (choć ja nawet telepatycznie dostaję ślinotoku od piątku xD )
Zapraszamy EwciaMadzix88, Jaspis, Ewcia_92 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwcia_92 wrote:Obstawiała kobietka pewnie mnie
. Ja się Wam tam nie pcham do staraczek, bo jedyną sprawą, o którą się obecnie staram to zapełnianie ciągle głodnego brzucha
.
Pudłostawialam ze to EA nie wiem w sumie czemu:) no właśnie tak jak Lunnamowi nie żyjemy talerzyki
wypadają do nas
Ewcia_92 lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2019, 14:13
Lunna lubi tę wiadomość
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Cześć!
Właśnie wracam od gina i plan działania ustalony: 11 dc i 13 dc usg z oceną owulacji a potem 21dc progesteron. Najgorzej że 21dc to wielka sobota i wyjeżdżamy do teściów na wieś. Ciekawe gdzie ja zrobię wtedy badanie.
Raven jesteśmy w tym samym dniu cyklu a u mnie pęcherzyk mikroskopijny
No i z racji tego że miałam wycinany niedawno wyrostek to Pani Doktor stwierdziła że chyba czas przyspieszyć rozmowy o badaniu droznosci jajowodow.
Jaspis wpisz mnie proszę na testowanie 22.04.Jaspis lubi tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
Witam jestem tutaj nowa i nie nowa, ovufiend juz kiedys przerabialam ale jak odpuscilam to i odlaczylam sie od wszytkich kalendarzykow(no prawie w tel nadal taki informacyjny jest).
Staramy sie z mezem juz od hmmmm nie licze cyklow ale bedzie ponad rok, tydzien temu zawleklam dupke do lekarza i wyszlam pozytywie nastawiona.
Badania zrobilam TSH i prolaktyne:
TSH: 5,2troche duzo ale nie lamie sie
prolaktyna 4,2 robiona w 13dc bo akurat wtedy moglam leciec do lab
Zalecenia mam takie Miovarian przez caly cykl, od 3dc mam brac lametta i za 2 miesiace na monitoring sprawdzic nio i dostalam eythyrox 50.
P.S brala ktoras ta lamette?? -
Kurcze dziewczyny ja to chyba naprawdę jakaś wadliwa jestem :< Dzisiaj jest mój 13 dc i własnie zaczął mnie boleć brzuch jak na @. Poszłam więc do łazienki sprawdzić jak tam śluz bo pomyślałam, że to może ból owulacyjny, a tam krew ;/ Przecież niedawno miałam @
Nie wiem co robić, nie wiem czy to @ czy takie tylko krwawienie w środku cyklu, mam zrobić pakiet hormonalny w 3-5 dc ale teraz wszystko tak się pokićkało, że już nie wiem kiedy...
No cóż... rozwiązałaby się kwestia wysokich temperatur. Ale 12 dniowy cykl to mój rekord chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 18:27
-
nick nieaktualnyWitam dzisiaj
Udało mi się dzisiaj zrobić wyniki i zajrzeć do ginekolog.
13dc
Estradiol 73,43 pg/ml
f. pęcherzykowa 12,5 - 166 pg/ml
f. owulacyjna 85,8 - 498 pg/ml
f. lutealna 43,8 - 211 pg/ml
I trymestr 215 - 4300 pg/ml
18dc- podwyższona temperatura 37st.
Estradiol 256,80 (zakres jak wyżej, to samo laboratorium),
Progesteron 14,09 ng/ml
f. pęcherzykowa 0,057 - 0,893 ng/ml
f. owulacyjna 0,121 - 12,0 ng/ml
f. lutealna 1,83 - 23,9 ng/ml
I trymestr 11,0 - 44,3 ng/ml
20dc i to dzisiejsze wyniki
Estradiol 277,70 pg/ml (zakresy jak wyżej, to samo laboratorium)
Progesteron 14,71 ng/ml
Ginekolog zrobiła USG, w jajnikach pęcherzyki 12mm...
Ale znalazła płyn w zatoce Douglasa. Nie było jednak nic więcej widać.
Nic mi innego nie pękło jeśli chodzi o sytuację patową, bo wykluczyła to (żadne torbiele itd.). Widziała mnie tydzień temu i nie było nic takiego.
Za dwa dni kazała zrobić betę i powtórzyć znowu estradiol.
Czy taki przyrost po 48h jest prawidłowy? Wiem, że teraz trzeba czekać, ale miałam nadzieję na większy skok...