X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroblowa dobrze zrobie 16 ale ostatnio testy negatywne a beta pozytywna wiec nie wiem czy nie lepiej betę odrazu. Może zamiast zajączka przyjdzie do mnie fasolka na święta :) . Martwię się przez bo miałam teraz dwa dni plamienie i nie wiem czy to nie zaszkodziło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 15:22

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis, mnie możesz na pierwszy dzień świąt przepisać, wg owulki powinnam 17 bo tak @ wypada, ale że mam gości to wolę wcześniej sprawdzić, bo będą męczyć żebym drinka wypiła :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • kmala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i Anciaa tule Was mocno, co za wredna @ :(

EA wrote:
    Kochana to miesiąc przerwy i do dziela :D Trzymam mocno kciukasy za Ciebie, you know :)

EA w tym cyklu nie odpuszczamy, nie mam tylko stymulacji CLO i monitoringu.

Jak w tym cyklu się nie uda to napewno w następnym nie będziemy się starać bo na początku czerwca mam operację kolana :(

A muszę Wam się dziewczyny pochwalić, dzisiaj jak przyszłam po pracy do domu to zostałam w ciężkim szoku, gdyż pojawił się u mnie rozciągliwy śluz, którego nie widziałam od x lat, tak więc dzisiaj będziemy cięzko pracować nad fasolinką :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 15:36

Lunna lubi tę wiadomość

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc znalazlam w sobie wewnętrzna sile, zadzowniłam do Gamety i jestem umowiona na pierwszą wizyte na 24.04. Uffff

kmala, dineh, Lunna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    A nie mialas wlasnie ovu? Jesli tak to pewnie właśnie zlapane pekniecie pecherzyka

Teoretycznie, wg mojej aplikacji okresowej, owulację powinnam mieć dopiero jutro.

Okres był 25 marca, cykle mam zazwyczaj 27-28dni. Według aplikacji od poniedziałku mam dni płodne, a owulacja powinna być jutro właśnie. Może to uwolnione jajeczko?

Zastanawiam się tylko czy nie było owulacji wcześniej - poprzedni cykl był dziwny jak na mnie, dostałam okresu w 25dc. Wiem, że to kwestia ruchoma, może w tym miesiącu też się coś poprzestawiało...

mjvyi09k1yghelay.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 19:23

kmala lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 19:23

• kmala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA głowa do góry na każdą z Nas przyjdzie swój czas, żeby mieć fasolinkę, trzeba wierzyć i się nie poddawać, głowa do góry EA!!!!

Każda z Nas ma takie chwilę zwątpienia, ale trzeba odgonić od siebie te złe myśli jak najszybciej i pomimo przeciwności losu myśleć pozytywnie ;)

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA napewno będzie dobrze i juz niedlugo Ty będziesz z Fasolka w brzuszku!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 16:25

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy śluz brudny brązowy z niteczkami to normelne po owu? Według obliczeń w pon miałam owu i według objawów . A znowu mam takie plamienie.. :( biorę duphaston

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis kochana jak możesz to "wrzuc" mnie do staraczek :)?

Anciaa, Karola tule Was mocno:*.

Ja nadal czekam na @ :/. Najgorsze jest to ze testy negatywne, @ brak a jajniki i podbrzusze bola (przed @ nigdy takich boli nie miałam :/). Mam nadzieje ze szybko przyjdzie i pójdzie w cholerę na dluuuuuuugo.

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Lunna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Teoretycznie, wg mojej aplikacji okresowej, owulację powinnam mieć dopiero jutro.

Okres był 25 marca, cykle mam zazwyczaj 27-28dni. Według aplikacji od poniedziałku mam dni płodne, a owulacja powinna być jutro właśnie. Może to uwolnione jajeczko?

Zastanawiam się tylko czy nie było owulacji wcześniej - poprzedni cykl był dziwny jak na mnie, dostałam okresu w 25dc. Wiem, że to kwestia ruchoma, może w tym miesiącu też się coś poprzestawiało...
    W kazdym cyklu ovu moze sie zmienic. Najlepiej mierzyc wewnetrzna temperaturę bo jej skok wskaże kiedy dokładnie była..

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki, jestem po dwóch dniach w szpitalu, nie ma opcji żebym Was nadrobiła. Wysyłam więc moc przytulasków do wszystkich, które nawiedziła @ i u których słabszy nastrój.

Wczoraj miałam laparoskopię, okazało się, że było co naprawiać: zrosty ujścia macicznego jajowodu, zrosty na prawym jajowodzie, łukowate dno macicy, endometrioza (!!!!). Lekarz mówił, że wszystko udało się naprawić i jestem jak nowa ;) Dostałam antybiotyk na 5 dni (w związku z endomendą) i mamy zielone światełko już tym cyklu :) :) :) Wróg rozpoznany i pokonany, został więc ostatni punkt kwietniowego planu :D

nick nieaktualny, kmala, agu92, Lunna, Lorien lubią tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog, świetna wiadomość, no to teraz do dzieła i czekamy na fasolkę ;)

MalPog lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, brak @ jest nadzieja ;)
    Przepiszę Cię jak wredota przyjdzie, a na razie to ją odganiam myślami - "a kysz wredna małpo, zostaw naszą Karolkę w spokoju na 9 miesięcy"

karollka29 lubi tę wiadomość

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wróciłam od ginekologa.
    W skrócie:
    - za wysoka prolaktyna
    - za niski pogesteron
    - Cysta na prawym jajniku.

Więcej opisałam w moim pamiętniku... :(

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wspaniale!! Wracaj teraz szybciutko do formy po laparo i do dzieła, a my trzymamy kciuki <3

MalPog lubi tę wiadomość

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog super, trzymam kciuki :*

MalPog lubi tę wiadomość

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana tak mi przykro, ale wiesz co Ci dolega i możesz zacząć z tym walczyć!

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Ancyś Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, ja tez testuje na dniach. Planowana @ jest na 16.04 ale mam nadzieję, że nie przyjdzie. Może zajączek wielkanocny dopomoże hi. Jestem dobrej mysli i tego tez wam zycze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 18:20

nick nieaktualny, dineh, MalPog, Lunna lubią tę wiadomość

f2w3ugpjvmeythue.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ