X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    Cześć dziewczynki :) Widzę, że rozmawiacie o ślubach :) To muszę się pochwalić, że My we wrześniu bierzemy cywilny na plaży w Grecji :) :) :) Oczywiście po wszystkim pochwalę się jakąś foteczką i mam nadzieję, że dzięki temu wyluzujemy się i zapomnimmy chwilowo o staraniach.
    A co do starań to witamy się z Kliniką InVicta w Gdańsku, moja gin skierowała mnie do dr Mariusza Łukaszuka.
    Pięknie.Taki wymarzony ślub:-)
    Ja coprawda wolałabym w górskiej scenerii,ale dla mnie plenerowe śluby to jest to!

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Powiedzcie dziewczyny co mnie teraz czeka ? Prolaktyna z obciazeniem ? Czy od razu cos przepisze ?
    A ile masz prolaktyny?
    Witam dziewczynki
    Karmel z solą w niektórych wypadkach lepiej ich za bardzo nie wtajemniczac; ) mój też się spinal i martwił stresowal go nawet termometr :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 jestes juz umowiona w invikcie w Gdansku? Moj gin tez mi polecal te klinike ale wybralam jednak Gamete w Gdyni. Daj znac jak bedziesz po pierwszej wizycie. slub w Grecji wow super

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzis w nocy, po 5 dniach plamien, przyszla @. Nie dosc ze sie nie wyspalam to jeszcze mnie wszystko boli.
    Karolka29 czyli podobnie zaczynamy nowy cykl. Licze na to ze z klinika nam sie wreszcie uda

• Lunna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollka i Joannanml tulam ♡♡♡

karollka29 lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    A ile masz prolaktyny?
    Witam dziewczynki
    Karmel z solą w niektórych wypadkach lepiej ich za bardzo nie wtajemniczac; ) mój też się spinal i martwił stresowal go nawet termometr :)

Nieduzo podwyzszona, bo ponad 26 przy normie 23, ale z cala feeria objawow podwyzszonej prolaktyny. Dostalam Bromka i jak po 3 miechach nic, to mam isc na pro z obciazeniem i zmiana leczenia. Niby wyniki tez wskazuja, ze to prolaktyna daje dalej w tylek, ale jakos sie boje :( Malo tego, kazala zqzywac Bromka 2 razy dziennie, inny gin mi powiedzial, ze raz dziennie wystarczy, wiec zazywalam raz zadowolona, ze mnie cycki nie bola :(

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml tez mam taka nadzieje. W końcu kiedyś udać się musi.

Joannanml lubi tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili tak wymarzony plener :)

Joannamnl mi moja Gin poleciła bardziej Gdańsk Invicte (choć wolałabym do Gamety bo mam bliżej), bo mówiła ze w Invicie jest lepszy lekarz. Skierowała mnie do Dr Łukaszuka Łukasza, choć opinie ma różne i myślę ciągle czy to będzie dobry lekarz.. ale raz pójdę i zobaczę jak będzie. Jutro chce dzwonić i umówić się na za 3 tygodnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 11:53

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Nieduzo podwyzszona, bo ponad 26 przy normie 23, ale z cala feeria objawow podwyzszonej prolaktyny. Dostalam Bromka i jak po 3 miechach nic, to mam isc na pro z obciazeniem i zmiana leczenia. Niby wyniki tez wskazuja, ze to prolaktyna daje dalej w tylek, ale jakos sie boje :( Malo tego, kazala zqzywac Bromka 2 razy dziennie, inny gin mi powiedzial, ze raz dziennie wystarczy, wiec zazywalam raz zadowolona, ze mnie cycki nie bola :(
    To dziwna sprawa bo ja miesiąc temu zanim dostałam norplorac na prolaktynę bromka mi nie dała bo sporo osób źle go toleruje to miałam 42 wynik i mam brać 1 na noc gdzie ja oprócz skąpych okresów nie mam żadnych innych objawów typu cycki bolace itp a mam jeszcze raz więcej niż ty a tsh masz oki? Mniej gin skierowała do endo i tam wyszło ze prolaktyne podbiła mi tarczyca wiec dostałam tez eutyrox i za miesiąc mam kontrolę tsh i prl

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To dziwna sprawa bo ja miesiąc temu zanim dostałam norplorac na prolaktynę bromka mi nie dała bo sporo osób źle go toleruje to miałam 42 wynik i mam brać 1 na noc gdzie ja oprócz skąpych okresów nie mam żadnych innych objawów typu cycki bolace itp a mam jeszcze raz więcej niż ty a tsh masz oki? Mniej gin skierowała do endo i tam wyszło ze prolaktyne podbiła mi tarczyca wiec dostałam tez eutyrox i za miesiąc mam kontrolę tsh i prl

Tsh mam 2 z hakiem. Dokladnie w srodku. Boje sie, ze to PCOS, ale na usg nie wychodzi, fsh i lh w normie tylko propocjq zaburzona. Ale ponizej 1, a nie powyzej jak to przy pcos

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Tsh mam 2 z hakiem. Dokladnie w srodku. Boje sie, ze to PCOS, ale na usg nie wychodzi, fsh i lh w normie tylko propocjq zaburzona. Ale ponizej 1, a nie powyzej jak to przy pcos
    Ja mam tsh 2,7 a dla osób starających się o dziecko poniżej 2 powinno ale u mnie genetycznie zapalenie tarczycy a czy PCOS nie powinni być na usg sporo tych pęcherzyków?

v5abi09kg49ph79h.png
  • Moyandott Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy sie tak na poważnie drugi miesiąc, w styczniu i w lutym nie uważaliśmy ale trudno to nazwać staraniem bo byłam podczas owulacji w lutym w szpitalu a w styczniu byłam na służbowym wyjezdzie. W marcu starania bardzo konkretne ale niestety bezskuteczne - miałam torbiel czynnościowa na jajniku i moze to miało znaczenie, po okresie torbiel zniknęła i znowu starania - tym razem owu była na początku kwietnia :-) testujemy 17-19 kwietnia i nie moge sie doczekać :-) objawów nie mam żadnych ale to chyba za wcześnie, to pierwsze dziecko wiec nie mam porównania ale w marcu tak sobie wkręciłam ze miałam wszystkie objawy zagnieżdżenia o jakich przeczytałam w sieci

starania od marca 2017
    31 lat
  • Moyandott Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponieważ potem nadeszła @ i to w 26 dniu cyklu i wywołała koszmarne rozczarowanie to teraz staram sie wogole nie zastanawiać nad tym czy mam objawy czy nie i na tyle na ile to możliwe zachowuje dystans - oczywiscie nie da sie wyłączyć zniecierpliwienia ale staram sie nie wariować :-) dodatkowo dokładnie 19 kwietnia wylatujemy na urlop i tak sobie mysle ze moze lepiej zeby sie udało w kolejnym cyklu zeby podczas urlopu nie było stresu o ciąże ... do tego wychodzi ze jesli sie uda to termin bedzie na 27.12 a ja wolałabym po nowym roku - no i tak wymyślam sobie powody dlaczego jesli @ nadejdzie to nie mam sie martwić bo tak bedzie lepiej

starania od marca 2017
    31 lat
  • Moyandott Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie nazywa wysoki poziom umiejętności wypierania złych wiadomości

starania od marca 2017
    31 lat
  • Moyandott Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co ma byc to bedzie ... meeeeega bym chciała i to czekanie mnie bardzo bardzo złości 14.04 mam urodziny i zastanawiam sie czy nie iść na betę - moze bedzie urodzinowa niespodzianka :-) to bedzie 24 dc czyli 10 dni od owu ... co radzicie?

starania od marca 2017
    31 lat
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam tsh 2,7 a dla osób starających się o dziecko poniżej 2 powinno ale u mnie genetycznie zapalenie tarczycy a czy PCOS nie powinni być na usg sporo tych pęcherzyków?

No wlasnie nic nie powiedziala. Przy koncowce cyklu mowila, ze sa jakies pecherzyki. Pytam sie czy to zle, ale mowi, ze nie, raczej potwierdzenie zaburzen owulacji. Na pcos to absolutnie nie wygladalo. Mam badzieje, ze nie dostane antykonceptow, bo to znowu kilka kiesiecy w plecy.....Czy to kuzwa musi byc takie trudne ???!!!!

• Olciak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niedziela w szkole i ciągle myślę. Nad objawami. Wczoraj rano po stosunku różowe plamienie , wieczorem delikatne plamienie rozciagliwa kuleczka.. Dziś szyjka wysoko nie dosiegam do niej. Plamienia brak. Dziś 18 dzień cyklu. I od kilku dni boli mnie bardzo głowa wręcz migrenowo swiatlowstret i te sprawy.. nie wiem czy to po duphastonie? Biorę go pierwszy cykl. W srode przyjmuje mój gin iść do niego ? Czy czekać na @ która niby ma być czwartek piątek lub sobota, 3 dni po odstawieniu duphastonu. Mam nadzieje ze nie przyjdzie... dziękuję wam bardzo za pomoc. Juz wariuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 13:40

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moyandott wrote:
    My staramy sie tak na poważnie drugi miesiąc, w styczniu i w lutym nie uważaliśmy ale trudno to nazwać staraniem bo byłam podczas owulacji w lutym w szpitalu a w styczniu byłam na służbowym wyjezdzie. W marcu starania bardzo konkretne ale niestety bezskuteczne - miałam torbiel czynnościowa na jajniku i moze to miało znaczenie, po okresie torbiel zniknęła i znowu starania - tym razem owu była na początku kwietnia :-) testujemy 17-19 kwietnia i nie moge sie doczekać :-) objawów nie mam żadnych ale to chyba za wcześnie, to pierwsze dziecko wiec nie mam porównania ale w marcu tak sobie wkręciłam ze miałam wszystkie objawy zagnieżdżenia o jakich przeczytałam w sieci
    Jeśli ovu mialas na początku to jajeczko najprawdopodobniej dopiero teraz jest najbliżej zagniezdzenia... u mnie wędrowałl ok 11-12 dni bo udalo sie złapać dokladny moment zagniezdzenia w tescie z krwi. :)
    Powodzenia i cierpliwości bo to ciężkie w okolicach terminu spodziewanej @.. u mnie czulam po ok tygodniu od ovu ruchy jajowodow - przypominajace skurcze w trakcie @ ale prawie bezbolesne.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Ja niedziela w szkole i ciągle myślę. Nad objawami. Wczoraj rano po stosunku różowe plamienie , wieczorem delikatne plamienie rozciagliwa kuleczka.. Dziś szyjka wysoko nie dosiegam do niej. Plamienia brak. Dziś 18 dzień cyklu. I od kilku dni boli mnie bardzo głowa wręcz migrenowo swiatlowstret i te sprawy.. nie wiem czy to po duphastonie? Biorę go pierwszy cykl. W srode przyjmuje mój gin iść do niego ? Czy czekać na @ która niby ma być czwartek piątek lub sobota, 3 dni po odstawieniu duphastonu. Mam nadzieje ze nie przyjdzie... dziękuję wam bardzo za pomoc. Juz wariuje..
    Ponoc czasem bole glowy sie zdarzają przy jego stosowaniu. Badz dobrej mysli ♡

Olciak lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już dzisiaj po zastrzyku, teraz tylko czekanie.
    EA odezwij się jak tam Twoje pęcherzyki :)

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ