Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolyna wrote:No wlasnie nic nie powiedziala. Przy koncowce cyklu mowila, ze sa jakies pecherzyki. Pytam sie czy to zle, ale mowi, ze nie, raczej potwierdzenie zaburzen owulacji. Na pcos to absolutnie nie wygladalo. Mam badzieje, ze nie dostane antykonceptow, bo to znowu kilka kiesiecy w plecy.....Czy to kuzwa musi byc takie trudne ???!!!!
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Lunna wrote:Jeśli ovu mialas na początku to jajeczko najprawdopodobniej dopiero teraz jest najbliżej zagniezdzenia... u mnie wędrowałl ok 11-12 dni bo udalo sie złapać dokladny moment zagniezdzenia w tescie z krwi.
Powodzenia i cierpliwości bo to ciężkie w okolicach terminu spodziewanej @.. u mnie czulam po ok tygodniu od ovu ruchy jajowodow - przypominajace skurcze w trakcie @ ale prawie bezbolesne.
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Ineczka wrote:Moja gin bardzo ostrożnie podchodzi do diagnozy PCOS bo ponoć nie jest wcale tak łatwo to zdiagnozować a można komuś stracha niepotrzebnie narobić i tak może być w twoim przypadku długo do niej chodzisz masz zaufanie? Dla mnie jakaś dziwna z takim podejściem
To jest znana u nas lekarka z ponad 20-letnim stazem. Chodzi do niej moja mama i siostry. Siostrze prowadzila dwie ciaze. Chodza do niej nawet kobiety po 40, ktore chca miec dziecko i udaje im sie.
Ona nic o pcos nie mowila, ja sobie wkrecam -
Hej dziewczyny. Wróciłam ze szpitala. Ze względu na weekend - kontakt z lekarzem był utrudniony, więc nie widziałam jakie badania mi robili i nie widziałam wyników. Dowiem się czegoś dopiero przy drugiej hospitalizacji 26 kwietnia. Wiem,że badali prolaktynę co kilka godzin przez dobę, budzili nawet o 2.00 w nocy na pobranie krwi. Dzisiaj miałam test z glukozą. Niektóre dziewczyny były już na drugiej turze badań i porobiły fotki wyników z pierwszej tury, stąd pocztą pantoflową dowiedziałam się,że badają androgeny- na pewno badają profil kortyzolu, DHEA-S, 17-OH testosteron, TSH, ft4 i inne, są badania w kierunku PCOS, robią morfologię, krzywą cukrową. Estrogeny też są robione: estradiol,fsh,lh. Niestety jeszcze nie mam wyników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2017, 16:50
LUF
20.04.2018 - beta 46,19
-
Karolyna wrote:To jest znana u nas lekarka z ponad 20-letnim stazem. Chodzi do niej moja mama i siostry. Siostrze prowadzila dwie ciaze. Chodza do niej nawet kobiety po 40, ktore chca miec dziecko i udaje im sie.
Ona nic o pcos nie mowila, ja sobie wkrecamto proszę śnie nie wkręcac takich rzeczy trzeba obniżyć prl i będzie ok:)
EA i floreczka trzymam kciuki za wasze pęcherzyki
EA lubi tę wiadomość
Dołączam się do dziewczyn z @.... przyszłą wczoraj po południu... witaj nowy cyklu.
Jedyny pozytyw: miałam tylko jeden dzień plamień. Udało mi się skrócić je z nielam tygodnia.Lunna lubi tę wiadomość
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
EA wrote:Floreczka, ja też już po zastrzyku.
Jeden pęcherzyk prawdopodobnie jutro pęknie. Liczyłam na chociaż dwa...ale trudno.
Ile u Ciebie pęcherzyków? Pewnie Twoje tez jutro pękną więc idziemy jajnik w jajnik
Trzymam kciuki za nas:*
EA lubi tę wiadomość
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
nick nieaktualnyMoyandott wrote:ponieważ potem nadeszła @ i to w 26 dniu cyklu i wywołała koszmarne rozczarowanie to teraz staram sie wogole nie zastanawiać nad tym czy mam objawy czy nie i na tyle na ile to możliwe zachowuje dystans - oczywiscie nie da sie wyłączyć zniecierpliwienia ale staram sie nie wariować
dodatkowo dokładnie 19 kwietnia wylatujemy na urlop i tak sobie mysle ze moze lepiej zeby sie udało w kolejnym cyklu zeby podczas urlopu nie było stresu o ciąże ... do tego wychodzi ze jesli sie uda to termin bedzie na 27.12 a ja wolałabym po nowym roku - no i tak wymyślam sobie powody dlaczego jesli @ nadejdzie to nie mam sie martwić bo tak bedzie lepiej
Moyandott lubi tę wiadomość
-
EA, Floreczka trzymam kciuki! Go Girls!
Tulę dziewczyny z małpiszonami, przed Wami kolejny cykl, zbierajcie siły
A tak w ogóle, to witam się z Wami spod kocykaEA lubi tę wiadomość
-
Lunna wrote:Pęcherzyki łapcie wiruski ciążowe i balujcie z zolnierzykami
♡
Dżo super ze udalo sie skrocic te plamienia. Kolejny krok do przodu!!! ♡ ♡ ♡umiecie poprawić humor
EA, Lunna lubią tę wiadomość
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
U mnie chyba też już po owu. Temperatura jeszcze nie skoczyła więc pewnie jutro dopiero będzie skok. W czwartek idę na usg zobaczyć czy pęcherzyk pękł. Mam wrażenie, że jakiś słaby śluz był w tym cyklu (od kiedy biorę bromka to nie mogłam narzekać, był poprawny) no ale nie ma co panikować. Co ma być to będzie
EA lubi tę wiadomość
-
Ja bromka biorę od listopada. Na poczatku 1/4tbl. Po 3-4dniach 1/2 a docelowo 1. Pozniej mialam zmniejszoną dawkę do 1/2 ale wyniki nie byly dobre wiec znowu 1 na noc. Biorę go caly czas. A zaczęłam chyba jakos na poczatku cyklu ale nie byl to pierwszy dzien. Od razu po wizycie.