Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Raven wrote:Oj mężowi się oczy zaswiecily jak się dowiedział. Ale uwierzy chyba dopiero jak zobaczy dwie mocne kruchy teście. Mówi mi żebym jutro zrobiła a ja czuję że przy takiej becie to może jeszcze nic nie widać? Sama nie wiem. Może jakiś bladzioch już będzie. Najchętniej poszłabym jutro znowu na betę ale to chyba nie ma sensu po 24godz?
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
floreczka wrote:Raven gratki, dajesz mi nadzieję, bo tego samego dnia miałyśmy owulke
ale obiecałam sobie i mężowi, że wcześniej jak w poniedziałek nic nie robie o ile @ nie odwiedzi, bo w piątek ma termin.
Lunka rośnijcie ładnie i Ty się masz niczyn nie denerwować! Ładnie jeść i spać!
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Assunta wrote:Raven gratuluję i trzymam kciuki dalej i nie puszczam:)
Ja dziś byłam na ponownym monitoringu i z wynikami.
Owszem owulacja była.
Wyniki męża wg mojej gin - super.
Popatrzyła na moje hormony no i oczywiście konieczna konsultacja endokrynologa podejrzewa niedoczynność tarczycy - ale na TSH nic nie chciała przepisać.
Przepisała jedynie Bromergon (na prolaktynę ???) Mam zacząć od 1/4 tabletki.
Także jutro dzwonię i umawiam się do kolejnego lekarza... jak już teraz człowiek wychodzi się po lekarzach to może na starość nie będzie musiał łazić.
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 17:47
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Madzix88 wrote:kinga odstawilam gluten, cukier, ograniczylam mocno nabial i mieso. jadlam indyka i ryby. czasem sobie "popuscilam"
ale staralam sie tego trzymac.
Ja w sumie cukier tez juz ograniczylam. Czerwone mieso jem rzadko (od swieta), glutenu nie wykluczylam jeszcze. Moze to zrobie, jesli wyjdzie mi nietolerancja. Staram sie jesc warzywa i owoce.
Dzieki za info!25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 17:48
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
Assunta wrote:Ineczka do tego mialam ft3 ft4 i anty TPO.
Tsh na poziomie 4,4.
Ale chyba sama nie chciała nic na tarczyce dawać więc od razu do endokrynologa wysłała.
Floreczka muszę aktualny wykres wstawić już tak pięknie w górze nie jest pytanie czy to zmiana godz mierzenia czy zbliżająca się @
floreczka wrote:Raven ja mam dowcipną, a do kiedy miałaś ją brać, do @ czy skończyć wcześniej?
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Raven wrote:Oj mężowi się oczy zaswiecily jak się dowiedział. Ale uwierzy chyba dopiero jak zobaczy dwie mocne kruchy teście. Mówi mi żebym jutro zrobiła a ja czuję że przy takiej becie to może jeszcze nic nie widać? Sama nie wiem. Może jakiś bladzioch już będzie. Najchętniej poszłabym jutro znowu na betę ale to chyba nie ma sensu po 24godz?
Kochana następna beta 48godzin po 1wszej zeby przyrost byl miarodajny.
Trzymam za Was kciukasy ♡ bedzie superancko!Raven lubi tę wiadomość
-
Biedny ten mój mezus. Druga nocka w pracy.. Jeszcze w ciągu dnia spał może z 6 godz bo potem musiał jeszcze gdzieś jechać..
Powiedział mi na pożegnanie wieczorem, że jest taki rozkojarzony,że boi się że coś źle zrobi i ktoś na tym ucierpi
Chyba jednak coś tam do niego dotarło.
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Ehh ci panowie
To tak jak z moim przed usg mu mowilam, ze czytalam, ze moze byc jeszcze zbyt wczesnie by bylo widac serduszko itd. A jak go spytalam po wizycie jak wrazenia to jako pierwsze powiedzial "najwazniejsze ze jest dobrze, rozwija sie tam gdzie trzeba i nie ma ryzyka ze cos Ci sie na tym etapie stanie".
3 lata temu nasza bliska kumpela przez pekniety jajowod i niekompetencje lekarzy prawie nam umarla, odratowali ja ale z duzymi konsekwencjami przez szkody spowodowane utrata prawie 4l krwi, nie bede sie o tym rozpisywac bo nie ma sensu..
po moim wypadku huha na zimne i widze, ze sie zaczal bardziej jeszcze cieszycmimo ze serducho jeszcze nie uformowane do konca..
A tak na 100% to mi sie wydaje ze i do nas i do nich trafia to zaraz po porodziejak juz poznajemy ta malutka istotke i zaprzyjazniamy sie z nia juz tak na 10000% bo i ona nas juz widzi i zaczyna poznawac.. ♡♡ ehh rozmarzylam sie
Dobranoc Dziewczynki. My rano skoro swit ruszamy na polnoc zalatwiac sprawy biznesowe. Ciesze sie, ze nie mdli mnie w aucie (jeszcze xD)
Kolorowych ♡♡♡ -
nick nieaktualnykinga1185 wrote:Ja w sumie cukier tez juz ograniczylam. Czerwone mieso jem rzadko (od swieta), glutenu nie wykluczylam jeszcze. Moze to zrobie, jesli wyjdzie mi nietolerancja. Staram sie jesc warzywa i owoce.
Dzieki za info!
Kinga ja nie mam nietolerancji na gluten. On dla większości z nas jest szkodliwy i uzaleznia jak cukier tylko poki nie wyeliminujemy go na jakiś czas nie jesteśmy tego świadomi.. A przy endo tez eliminacja glutenu jest ważna bo nie powoduje stanów zapalnych i mniej bolesne @ sa. -
nick nieaktualny