X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agu biedna... Co za chorzy ludzie!! widocznie babie w okienku nie chciało się szukać Twojej karty i pytać lekarza czy Cię przyjmie, ważniejsze przecież jest wypicie kawki... Ahhh rozszarpać takich, koniecznie to zgłoś!!! i leć np na pogotowie.

• Assunta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:45

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle czytałam taki wywiad starszego lekarza, że teraz właśnie lekarze się zatracaja w tym co najważniejsze. Liczą tylko kasę. Smutne to. I nie oszukujmy się wiele osób idzie na medycynę bo prestiż i pieniądze. Tak samo mam mnóstwo znajomych co poszli bo rodzice lekarze. Większość z nich na niestacjonarne. W szkole ledwo zdawali z fizyki a dziwnym trafem na płatną się dostali.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa.... Dziwi mnie właśnie coś takiego Marcia, jak rodzice są prawnikami, albo lekarzami to i dzieci też muszą być, żeby pociągnąć tradycję... bo nazwisko.. I to tak naprawdę zazwyczaj tyczy się to tych zawodów, w których trzeba nieść pomoc ludziom, bo wiadomo, za to są duże hajsy.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • annde Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Miałyście rację, że będę częściej na fb niż tu. :)
    Jak czytam takie historie o lekarzach to aż się boję iść do jakiegoś innego poza tymi z kliniki. Serio.
    Karola, dziewczyny mają rację, nie można się załamywać, może to nie jest nieodwracalne i wystarczy jakaś suplementacja czy zmiana diety. Trzymam kciuki!

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Taa.... Dziwi mnie właśnie coś takiego Marcia, jak rodzice są prawnikami, albo lekarzami to i dzieci też muszą być, żeby pociągnąć tradycję... bo nazwisko.. I to tak naprawdę zazwyczaj tyczy się to tych zawodów, w których trzeba nieść pomoc ludziom, bo wiadomo, za to są duże hajsy.

Dokładnie.
    A później się dziwić że są niemili itd.
    Smutne to :(

• amica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wracając do tematu plemniczków to co najlepiej zadziała na poprawę morfologii? U nas żywych jest tak na styk i mało tych prawidłowych. Jakie suplementy byłyby najlepsze?

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica, nie znam się tak do końca, Wróbel brał Androvit Plus, ale podobno kiszka, a dziewczyny polecają Fertilman.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • amica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój T też brał Androvit ale nie wiemy czy coś pomógł. Teraz musimy kupić nowe opakowanie i zastanawiam się co kupić...

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do 18 i lecę na pogotowie bo boli niemiłosiernie. Jedyne co mogę robić w tej sprawie to napisać skargę do Rzecznika Praw Pacjenta albo do NFZ-u ale co to zmieni? I tak nic jej nie zrobią...

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Poczekam do 18 i lecę na pogotowie bo boli niemiłosiernie. Jedyne co mogę robić w tej sprawie to napisać skargę do Rzecznika Praw Pacjenta albo do NFZ-u ale co to zmieni? I tak nic jej nie zrobią...

Agu, ja też miałam ostatnio zapalenie pęcherza. Uratowała mi życie a raczej dupsko, wit C i żurawit. Po kilku dniach znów wróciło i zapodałam to samo i mam spokój ale jutro ide na badanie. Możliwe że coś mocniejszego dostane.

Weź dużo wit C. To na prawde pomaga. A jeszcze lepszy będzie kwas l-askorbinowy (można kupic na allegro) to na przyszłość jak masz często zapalenie. Jak coś to pisz to dam Ci znać jak dawkowałam i jaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 17:00

• Stokrotka Znajoma

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny ;) mam 22 lata. Jestem tu nowa,staramy się o dziecko od 6 miesięcy :/ niestety mam długie i nieregularne cykle, ostatnia miesiaczka 4 miesiące temu. Podwyższone androgeny, PCOS wykluczone i oczekiwania na kolejne wyniki i wizyty u lekarzy :( wiem ze prawdopodobnie moje cykle są bezowulacyjne, ale nadzieja umiera ostatnia :) myslicie ze przy tak długich cyklach ciąża jest wgl możliwa? Pozdrawiam wszystkie starające się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 17:56

Jaspis lubi tę wiadomość

Stokrotka
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od gina. tak jak przypuszczałam, owulacje mam już za sobą, cóż, w tym cyklu przyszła za wcześniej, a i niedyspozycja mojego K. nie pozwoliła się wstrzelić z serduszkowaniem.
    Dobra wiadomość to taka, ze prolaktyna spada, ale 18,9 to ciągle za wysoko jak na staraczkę, więc teraz zwiększamy dawkę bromka do 1/2 tabletki dziennie.
    Jestem dobrej myśli. Bo gin powiedział, że moje plamienia na pewno są spowodowane niskim progesteronem, a on z kolei za wysoką prolaktyną. Jak prolaktyna spadnie wszystko powinno wrócić do normy. Oby tak się stało!

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:29

• marciaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wiesz że w fertimedica ta prezerwatywa kosztuje 80zl ? :o

• agu92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, na pogotowiu dostałam leki i nakaz leżenia w łóżku, ale niestety w weekend mam zjazd także zapowiada się ciekawie - do łazienki będę biegać co 5 minut aż mnie prowadzący z sali wyrzuci :D

Z tym rumiankiem to nie głupie, słyszałam, że to pomaga, ale do tej pory nie miałam okazji przetestować bo pęcherz mi nie dokuczał :) Dopiero od około 1,5 miesiąca mam to nawracające zapalenie, które wróciło prawdopodobnie przez grzybka.

59d632af979ad.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzix88 wrote:
    Karola :( tule mocno. Skonsultujcie to koniecznie z lekarzem!

Hej Madzia,

wiem, ze mialas torbiele. Czy na tych jajnikach, ktore mialas pozatykaly sie jajowody?
    Ja mialam na lewym jajniku i jajowod zatkany. A teraz mam na prawym i jestem zalamana... A miesiac temu jej jeszcze nie bylo...

Dzikeuje

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    Hej Madzia,

wiem, ze mialas torbiele. Czy na tych jajnikach, ktore mialas pozatykaly sie jajowody?
    Ja mialam na lewym jajniku i jajowod zatkany. A teraz mam na prawym i jestem zalamana... A miesiac temu jej jeszcze nie bylo...

Dzikeuje

Ja się dołączam do pytania. Też miałam torbiel na lewym jajniku i podejrzewam, że mam niedrożny jajowód - a z tego jajnika zazwyczaj mam owulację.

59d632af979ad.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak sobie czytałam na innym wątku o stosunku LH do FSh ze powinien wynosić około 1 i ze LH powinno być zawsze mniejsze od FSH u mnie LH w 9 dc 10,5 a FSH 5,8 czyli stosunek 1,81 endokrynolog napisał ze w normie ale niektóre dziewczyny miały podobne wyniki i mogą świadczyć o PCOS czy tak może być w moim wypadku?:( na usg jak byłam żadnych pęcherzykow nie było a przy PCOS chyba jest ich za dużo nakręciłam się teraz niepotrzebnie co myślicie o tych wynikach? Estradiol 111

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 11:29

‹‹ 921 922 923 924 925 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ