Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ineczka u mnie ten stosunek wynosi aż 2,5, a moja koleżanka, która ma pcos ma 1,5. Moja gin powiedziała, że wynik jest ok, a w usg nie widać nic niepokojącego... Ale moim zdaniem przy aż takim dużym stosunku powinno się zrobić jakieś dodatkowe badania albo chociaż powtórzyć hormony... Dlatego szukam dobrego lekarza ;p
-
nick nieaktualny
-
O matko Dziewczyny, jak się wkurzyłam. Płacę te składki na ZUS a jak idę do przychodni kobiecej to się okazuje, że nie mają nawet sprzętu do usg. No chyba jakieś przegięcie. Dostałam skierowanie do szpitala na usg. Nawet się lekarce nie chciało go wypełnić dokładnie. Najwyraźniej sama muszę sobie wpisać moje dane. Do dupy to.Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
PCOS -
Czesc dziewczyny
. Witam "nowe" i "stare" staraczki tule te do których zawitała @.
Mam takie pytanie do Waszych mądrych głów. Słuchajcie podobno "zolnierzyki" moga przetrwać kilka dni w organizmie kobiety. Owulke mam teoretycznie w poniedziałek ale wiem ze niestety w tym dniunie będzie z przyczyn niezależnych od nas. Ale oczywiście teraz będziemy nadrabiac
. W każdym razie chodzi mi o to czy slyszalyscie może czy komuś udało się zafasolkowac w dni płodne mimo ze
nie było w dniu owulacji? Wieeeem glupie i zsgmstwane pytanie ale jestem ciekawa czy cos Wam się obilo o uszy
. Nie umiem skonstruować jasno pytania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 20:49
7cs
Wysoki testosteron...
Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.
-
karollka29 wrote:Czesc dziewczyny
Mam takie pytanie do Waszych mądrych głów. Słuchajcie podobno "zolnierzyki" moga przetrwać kilka dni w organizmie kobiety. Owulke mam teoretycznie w poniedziałek ale wiem ze niestety w tym dniunie będzie z przyczyn niezależnych od nas. Ale oczywiście teraz będziemy nadrabiac
. W każdym razie chodzi mi o to czy slyszalyscie może czy komuś udało się zafasolkowac w dni płodne mimo ze
nie było w dniu owulacji? Wieeeem glupie i zsgmstwane pytanie ale jestem ciekawa czy cos Wam się obilo o uszy
Hej Karolka
Ja miałam IUI przed owulacją, tak nawet jest lepiej, zanim pęcherzyk pęknie, bo plemniczki sobie czekają w Tobie (nawet do 72 godz) aż pęcherzyk pękniewięc
dziś i jutro i trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 21:12
-
agu92 wrote:Ineczka u mnie ten stosunek wynosi aż 2,5, a moja koleżanka, która ma pcos ma 1,5. Moja gin powiedziała, że wynik jest ok, a w usg nie widać nic niepokojącego... Ale moim zdaniem przy aż takim dużym stosunku powinno się zrobić jakieś dodatkowe badania albo chociaż powtórzyć hormony... Dlatego szukam dobrego lekarza ;p
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
karollka29 wrote:Oooo dziękuje EA za odpowiedz
. Ja tak jak dziewczyny licze ze maj będzie mój (w końcu majowa dziewczyna jestem)
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Dżoana89 wrote:Wróciłam od gina. tak jak przypuszczałam, owulacje mam już za sobą, cóż, w tym cyklu przyszła za wcześniej, a i niedyspozycja mojego K. nie pozwoliła się wstrzelić z serduszkowaniem.
Dobra wiadomość to taka, ze prolaktyna spada, ale 18,9 to ciągle za wysoko jak na staraczkę, więc teraz zwiększamy dawkę bromka do 1/2 tabletki dziennie.
Jestem dobrej myśli. Bo gin powiedział, że moje plamienia na pewno są spowodowane niskim progesteronem, a on z kolei za wysoką prolaktyną. Jak prolaktyna spadnie wszystko powinno wrócić do normy. Oby tak się stało!
Dzoana, cisniemy razem ! Mi prolaktyna rozwalila wszystko, co mogla. -
nick nieaktualnykarollka29 wrote:Czesc dziewczyny
Lunna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie @ zbliża się wielkimi krokami. Krostki, szyjka niziutko i otwarta, a poza tym temperatura w drugiej fazie nie pozostawiała mi w tym cyklu złudzeń. Idę 27mego do ginki po leki, skierowanie na badania i umówić się na kolejny monitoring i spytam o te moje słabe temperatury.
No nic czekamy na @... -
karollka29 wrote:Ineczka ja jestem z 27 maja. Przykro mi ze data Twoich urodzin niesie ze sobą jednocześnie smutek
.
Anet_86 wrote:ja miałam torbiele na obydwu jajnikach, 2x miałam robioną laparoskopię, podczas drugiej stwierdzono zrosty lewego jajowodu, który w trakcie zabiegu udrażniano, czy nie wiem co tam robili, ale pomogło. To było w zeszłym roku w czerwcu, teraz nie mam torbieli, jajowody sprawdzone i drożne, ale w ciąży i tak nie jestem. HSG to b.ważne badanie, jeśli okaże się, że zrosty są duże niełatwo je udrożnić i wtedy podobno lepiej przejść do in vitro i nie tracić czasu. Oczywiście trzeba przede wszystkim zrobić porządek z torbielami i sprawdzić drożność jajowodów.
U mnie droznosc byla robiona w zeszlym roku, a od tamtej pory wiele moglo sie zmienic. Mam nadzieje, ze nie. Ale od jesieni szykujemy sie do in vitro.
Dziekuje i pozdrawiam25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Ineczka wrote:Dziewczyny tak sobie czytałam na innym wątku o stosunku LH do FSh ze powinien wynosić około 1 i ze LH powinno być zawsze mniejsze od FSH u mnie LH w 9 dc 10,5 a FSH 5,8 czyli stosunek 1,81 endokrynolog napisał ze w normie ale niektóre dziewczyny miały podobne wyniki i mogą świadczyć o PCOS czy tak może być w moim wypadku?
na usg jak byłam żadnych pęcherzykow nie było a przy PCOS chyba jest ich za dużo nakręciłam się teraz niepotrzebnie co myślicie o tych wynikach? Estradiol 111
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)