Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróblowa wrote:Karola, "może być lepiej, ale nie musi", no więc trzeba być dobrej myśli bo po co być złej?
:* Myślę, że androlog realnie też spojrzy na sprawę, oczami specjalisty, a nie tak jak my spanikowanej kobitki.
To racja jakaś szansa zawsze jest ale jakoś łatwiej nastawić mi się na najgorsze. Później można się co najwyżej miło zaskoczyć -
Hej Dwudziestolatka!
rozgość się i zostań z nami.
a badaliście się szczegółowo? w sensie hormony, nasienie i tym podobne sprawy?
Dziewczyny a tak z innej beczki, ale już nie mogę wytrzymać, czy któraś z Was ma puszące włosy i je umie ujarzmić, by były gladkie?
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Dzieki za odpowiedz
Jeszcze nie.. Moj ginekolog powiedział, ze aby mowic o problemie bezplodnosci itd potrzeba roku czasu staran. Wiec sama niewiem czy tak czy zmienic ginekologa? Sciagnelam sobie aplikacje na tel i zapisuje sobie wszystko, kochamy sie srednio co 2, 3 dni. Cykle w sumie tez mam w miare regularne 1 dzien czasem roznicy.. Dlatego zastanawia mnie teraz ta sytuacja bo okres dostalam dzien wczesniej niz powinnam ale czasem tak miewalam i trwal 2 dni.. Tak jak pisalam wyzej żadnych innych objawów itd.. Jak myslicie nie ma sensu zrobic testu? Apteka na mnie za duzo zarabia.. -
nick nieaktualnyWróblowa wrote:Hej Dwudziestolatka!
rozgość się i zostań z nami.
a badaliście się szczegółowo? w sensie hormony, nasienie i tym podobne sprawy?
Dziewczyny a tak z innej beczki, ale już nie mogę wytrzymać, czy któraś z Was ma puszące włosy i je umie ujarzmić, by były gladkie?
Rowniez chcialabym poznac jakis magiczny sposob na puszace sie wlosy. Tez mam takie do tego krecone i nic nie pomaga i mysle czy nie zrobic prostowania keratynowego na pol roku. Niby to daje fajne efekty. -
Witaj dwudziestolatka w styczniu miałam takie samo podejście luz i spontanicznie poszłam do gin i tez pow ze do roku starań nic nie robimy ale dla własnego spokoju zrobiłam sobie podstawowe badania okazało się ze nie jest tak kolorowo też czułam się dobrze oczywiście życzę żeby wszystko było dobrze ale na początku warto odwiedzić dentystę zrobić badania ogólne i kontrola u gin ale to już zrobiłaś
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
PodwojnaMama wrote:Rowniez chcialabym poznac jakis magiczny sposob na puszace sie wlosy. Tez mam takie do tego krecone i nic nie pomaga i mysle czy nie zrobic prostowania keratynowego na pol roku. Niby to daje fajne efekty.
niby używam tej odzyki Kallosa ale nic nie daje jeśli chodzi o wygładzenie. Wyglądam tragicznie, a jak jest jeszcze taka pogoda jak dziś, deszcz i wilgotno w około to już w ogóle.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Jesli mam byc szczera to u nas wygladalo tak.. W grudniu padla decyzja ze chcemy miec dzidziusia. Ok. Poszlam do ginekologa, kwas foliowy itd... Z miesiaca na miesiac jedna kreska. Okre. I tak wkolo. Zadnych temperatur dlatego ze nigdy bym nie pomyslala ze zajscie w ciaze to taka sztuka. Od jutra zaczynam juz mierzenie temperatury. I jesli sie nie uda to fakt w przyszlym miesiacu ide do ginekologa i niech nas gdzies skieruje, cos doradzi. Jestem laikiem, dlatego postanowilam znowu do Was zajrzec
Ja nigdy nie mialam obfitych miesiaczek ani bolesnych... W poniedzialek dostalam @ z samego rana wiec przyszla w nocy i nic nie czulam... -
Dwudziestolatka wrote:Jesli mam byc szczera to u nas wygladalo tak.. W grudniu padla decyzja ze chcemy miec dzidziusia. Ok. Poszlam do ginekologa, kwas foliowy itd... Z miesiaca na miesiac jedna kreska. Okre. I tak wkolo. Zadnych temperatur dlatego ze nigdy bym nie pomyslala ze zajscie w ciaze to taka sztuka. Od jutra zaczynam juz mierzenie temperatury. I jesli sie nie uda to fakt w przyszlym miesiacu ide do ginekologa i niech nas gdzies skieruje, cos doradzi. Jestem laikiem, dlatego postanowilam znowu do Was zajrzec
Ja nigdy nie mialam obfitych miesiaczek ani bolesnych... W poniedzialek dostalam @ z samego rana wiec przyszla w nocy i nic nie czulam...
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
A jak długie masz cykle? Chociaż jak masz regularne to juz jedno zmartwienie mniej. Zrób sobie tak jak Ineczka mówi pakiet hormonów. Tylko albo najpierw skonsultuj się z lekarzem, albo rób w odpowiednich dniach.
Mierzenie tempki też jest pomocne, uwierz mi. Zobaczysz czy rosnie Ci tempka po owu no i obejdzie się bez tak jak to wspomniałaś zostawiania dużej sumy w aptece.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Monia, u nas też jest 3% i lekarz nic nie mówił, jeśli chodzi do IUI, że źle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 12:59
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Wróblowa, nie bój sie keratynowego prostowania, ja robiłam już dwa razy, właśnie zbieram sie na 3. Ja mam nie tylko puszące sie, ale jeszcze do tego kręcą sie tylko od spodu i mam ich tyle, że 10 łysych bym obdarowała i jeszcze niezła czupryna by mi została. Wbrew temu co ludzie mówią, to nie niszczy, a odżywia włosy. Ja pierwszy raz robiłam, jak miałam koszmarnie zniszczone końcówki, w ciągu pół roku z blondu do prawie czarnych a potem zdejmowanie koloru i znowu blond, więc możesz sobie wyobrazić co miałam
Jedyna wada jak dla mnie, to szampon, którego trzeba po używać, zeby utrzymać fekt, dla mnie śmierdzi -
Skonsultuj się jeszcze z lekarzem, ale jak ja swojemu pokazałam wyniki Wróbla, to od razu zaproponował IUI. Właśnie przy 3% prawidłowych.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Sabinka, ciekawe ile to kosztuje u mnie. Ale np. jak jednorazowo będę sobie chciała zrobić loki prostownicą, to mogę?
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Nie mam pojęcia, nigdy nie robiłam
Ja jakbym loki zrobiła, to bym sie mogła w drzwi nie zmieścić z fryzurą
Jak masz kolezankę, która Ci pomoże, możesz w domu sobie zrobic keratynowe prostowanieto jest proste, nakładasz jeden preparat jak farbę do włosów, musi być równomiernie, spłukujesz, suszysz, nakładasz drugi preparat, suszysz wyciągając trochę na szczotce z tym preparatem, prostujesz z preparatem i chodzisz z tym 3 dni na głowie, potem normalnie myjesz i suszysz
Na allegro można dostać, tylko najlepszy jest Globala, inne to beznadzieja
-
Łooo Sabinka, noooł, wolę iść do fryzjera.
zaraz sobie wygoogluje. Myślałam że może są jakieś odżywki, albo np. domowe sposoby.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Na mnie domowe sposoby nie działają, każdy dzień zaczynam od walki z prostownicą i tony jedwabiu i innych świństw, które wygładzają, jak nie mam wyprostowanych keratynowo
Ale każdy włos jest inny, ja mam wyjątkowo tragiczne we współpracy