X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Karola, "może być lepiej, ale nie musi", no więc trzeba być dobrej myśli bo po co być złej? :) :* Myślę, że androlog realnie też spojrzy na sprawę, oczami specjalisty, a nie tak jak my spanikowanej kobitki. :D

To racja jakaś szansa zawsze jest ale jakoś łatwiej nastawić mi się na najgorsze. Później można się co najwyżej miło zaskoczyć :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dwudziestolatka! :) rozgość się i zostań z nami. :) a badaliście się szczegółowo? w sensie hormony, nasienie i tym podobne sprawy?

Dziewczyny a tak z innej beczki, ale już nie mogę wytrzymać, czy któraś z Was ma puszące włosy i je umie ujarzmić, by były gladkie? :(

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Dwudziestolatka Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz :)

Jeszcze nie.. Moj ginekolog powiedział, ze aby mowic o problemie bezplodnosci itd potrzeba roku czasu staran. Wiec sama niewiem czy tak czy zmienic ginekologa? Sciagnelam sobie aplikacje na tel i zapisuje sobie wszystko, kochamy sie srednio co 2, 3 dni. Cykle w sumie tez mam w miare regularne 1 dzien czasem roznicy.. Dlatego zastanawia mnie teraz ta sytuacja bo okres dostalam dzien wczesniej niz powinnam ale czasem tak miewalam i trwal 2 dni.. Tak jak pisalam wyzej żadnych innych objawów itd.. Jak myslicie nie ma sensu zrobic testu? Apteka na mnie za duzo zarabia.. ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mierzysz temp? Masz na ogół bolesne @? krwawienie było skąpe czy obfite?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Hej Dwudziestolatka! :) rozgość się i zostań z nami. :) a badaliście się szczegółowo? w sensie hormony, nasienie i tym podobne sprawy?

Dziewczyny a tak z innej beczki, ale już nie mogę wytrzymać, czy któraś z Was ma puszące włosy i je umie ujarzmić, by były gladkie? :(

Rowniez chcialabym poznac jakis magiczny sposob na puszace sie wlosy. Tez mam takie do tego krecone i nic nie pomaga i mysle czy nie zrobic prostowania keratynowego na pol roku. Niby to daje fajne efekty.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj dwudziestolatka w styczniu miałam takie samo podejście luz i spontanicznie poszłam do gin i tez pow ze do roku starań nic nie robimy ale dla własnego spokoju zrobiłam sobie podstawowe badania okazało się ze nie jest tak kolorowo też czułam się dobrze oczywiście życzę żeby wszystko było dobrze ale na początku warto odwiedzić dentystę zrobić badania ogólne i kontrola u gin ale to już zrobiłaś:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wrote:
    Rowniez chcialabym poznac jakis magiczny sposob na puszace sie wlosy. Tez mam takie do tego krecone i nic nie pomaga i mysle czy nie zrobic prostowania keratynowego na pol roku. Niby to daje fajne efekty.
    A ja nie wiem czemu, ale boję się tego keratynowego prostowania :P niby używam tej odzyki Kallosa ale nic nie daje jeśli chodzi o wygładzenie. Wyglądam tragicznie, a jak jest jeszcze taka pogoda jak dziś, deszcz i wilgotno w około to już w ogóle. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Dwudziestolatka Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mam byc szczera to u nas wygladalo tak.. W grudniu padla decyzja ze chcemy miec dzidziusia. Ok. Poszlam do ginekologa, kwas foliowy itd... Z miesiaca na miesiac jedna kreska. Okre. I tak wkolo. Zadnych temperatur dlatego ze nigdy bym nie pomyslala ze zajscie w ciaze to taka sztuka. Od jutra zaczynam juz mierzenie temperatury. I jesli sie nie uda to fakt w przyszlym miesiacu ide do ginekologa i niech nas gdzies skieruje, cos doradzi. Jestem laikiem, dlatego postanowilam znowu do Was zajrzec ;)

Ja nigdy nie mialam obfitych miesiaczek ani bolesnych... W poniedzialek dostalam @ z samego rana wiec przyszla w nocy i nic nie czulam...

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka wrote:
    Jesli mam byc szczera to u nas wygladalo tak.. W grudniu padla decyzja ze chcemy miec dzidziusia. Ok. Poszlam do ginekologa, kwas foliowy itd... Z miesiaca na miesiac jedna kreska. Okre. I tak wkolo. Zadnych temperatur dlatego ze nigdy bym nie pomyslala ze zajscie w ciaze to taka sztuka. Od jutra zaczynam juz mierzenie temperatury. I jesli sie nie uda to fakt w przyszlym miesiacu ide do ginekologa i niech nas gdzies skieruje, cos doradzi. Jestem laikiem, dlatego postanowilam znowu do Was zajrzec ;)

Ja nigdy nie mialam obfitych miesiaczek ani bolesnych... W poniedzialek dostalam @ z samego rana wiec przyszla w nocy i nic nie czulam...
    Zacznij od TSH i prolaktyny pamiętam jak ja zaczynałam na forum dziewczyny dużo mi pomogły teraz dzięki nim sama mam spora wiedzę :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długie masz cykle? Chociaż jak masz regularne to juz jedno zmartwienie mniej. Zrób sobie tak jak Ineczka mówi pakiet hormonów. Tylko albo najpierw skonsultuj się z lekarzem, albo rób w odpowiednich dniach.

Mierzenie tempki też jest pomocne, uwierz mi. Zobaczysz czy rosnie Ci tempka po owu no i obejdzie się bez tak jak to wspomniałaś zostawiania dużej sumy w aptece. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebraliśmy wyniki nasienia przed IUI.
    Zalamka. 3% prawidłowych plemników.

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, u nas też jest 3% i lekarz nic nie mówił, jeśli chodzi do IUI, że źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 12:59

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby Wróbelku oby. Jeśli wyszło by ,że nie możemy podejść od IUI bym załamała się totalnie

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa, nie bój sie keratynowego prostowania, ja robiłam już dwa razy, właśnie zbieram sie na 3. Ja mam nie tylko puszące sie, ale jeszcze do tego kręcą sie tylko od spodu i mam ich tyle, że 10 łysych bym obdarowała i jeszcze niezła czupryna by mi została. Wbrew temu co ludzie mówią, to nie niszczy, a odżywia włosy. Ja pierwszy raz robiłam, jak miałam koszmarnie zniszczone końcówki, w ciągu pół roku z blondu do prawie czarnych a potem zdejmowanie koloru i znowu blond, więc możesz sobie wyobrazić co miałam ;)
    Jedyna wada jak dla mnie, to szampon, którego trzeba po używać, zeby utrzymać fekt, dla mnie śmierdzi ;)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultuj się jeszcze z lekarzem, ale jak ja swojemu pokazałam wyniki Wróbla, to od razu zaproponował IUI. Właśnie przy 3% prawidłowych.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, ciekawe ile to kosztuje u mnie. Ale np. jak jednorazowo będę sobie chciała zrobić loki prostownicą, to mogę? :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia, nigdy nie robiłam ;) Ja jakbym loki zrobiła, to bym sie mogła w drzwi nie zmieścić z fryzurą ;)
    Jak masz kolezankę, która Ci pomoże, możesz w domu sobie zrobic keratynowe prostowanie :) to jest proste, nakładasz jeden preparat jak farbę do włosów, musi być równomiernie, spłukujesz, suszysz, nakładasz drugi preparat, suszysz wyciągając trochę na szczotce z tym preparatem, prostujesz z preparatem i chodzisz z tym 3 dni na głowie, potem normalnie myjesz i suszysz :) Na allegro można dostać, tylko najlepszy jest Globala, inne to beznadzieja :)

ca5c089614.png

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo Sabinka, noooł, wolę iść do fryzjera. :D zaraz sobie wygoogluje. Myślałam że może są jakieś odżywki, albo np. domowe sposoby.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Odebraliśmy wyniki nasienia przed IUI.
    Zalamka. 3% prawidłowych plemników.

Monijaaa głową do góry nie ma tragedii u nas 0% prawidłowych :/ lekarz na pewno pomoże nie w ten to inny sposób

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie domowe sposoby nie działają, każdy dzień zaczynam od walki z prostownicą i tony jedwabiu i innych świństw, które wygładzają, jak nie mam wyprostowanych keratynowo :) Ale każdy włos jest inny, ja mam wyjątkowo tragiczne we współpracy :)

ca5c089614.png

‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ