X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola☺ wrote:
    Wlasnie szukalam tego zebym sie jeszcze nie martwila ze sie nie udało bo wlasnie nie mam zadnych objawów czyli jeszcze nic straconego bo bardzo mi zalezy. Czyli spokojnie czekam na termin spodziewanej @.
    Każdej z nas bardzo zależy, ale takie nakręcanie sie nie przynosi niczego dobrego, wręcz przeciwnie.

Ile się starasz?

• Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przepraszam zle napisalam jak juz wczeniej nappisalam na samym poczatku temperatura to 36,8 tak mialo byc.

W oczwkiwaniu na upragione szczęście
    Amelka 27.02.2010
    08.02.2017 Ciąża pozamaciczna

http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
  • Pola☺ Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od stycznia tego roku boje sie bo jak sie okazało była to ciąża pozamaciczna obeszło sie bez zabiegu ale boje sie powtórki mam dobre nadzieje ale to jest tak ze jak raz ciaza pozamaciczna sie przytrafila to jest wieksze ryzyko ze przytrafi sie jeszcze raz. I dlatego jestem przewraziwiona ale obiecalam sobie ze mimo wszystko nie zreygnuje.

W oczwkiwaniu na upragione szczęście
    Amelka 27.02.2010
    08.02.2017 Ciąża pozamaciczna

http://ovufriend.pl/graph/b4c8b9a06a292567105baebc85e50c29
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola☺ wrote:
    Monika25 kiedy zauwazylas u siebie pierwsze objawy mnie od wczoraj bola piersi w sumie same sutki mam bardzo wrazliwe i zrobila sie wokół brodawek taka brazowa otoczka. Ale do okresu jeszcze 13 dni.
    Pola jak bedziesz sie tak nakrecac to wszystko przypiszesz do objawow ciazy.
    13 dni do @ to jeszcze nawet zagniezdzenie sie moglo nie zaczac a wrecz moze jeszcze sobie jajeczko wedrowac dlugo.

Cynamonowaaa lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna ja na samym początku też tak się nakręcałam i każdy objaw to była na milion % ciążą, a pózniej ryk bo to jednak był objaw @. Tak, że trochę Polę rozumiem jednak wiem, że takie nakręcanie to samo zuo :P

Lunna, Jaspis lubią tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Lunna ja na samym początku też tak się nakręcałam i każdy objaw to była na milion % ciążą, a pózniej ryk bo to jednak był objaw @. Tak, że trochę Polę rozumiem jednak wiem, że takie nakręcanie to samo zuo :P
    Kaaarolynaaa ja tez tak mialam az w lutym doprowadzilam sie do jakiejs wrecz chorej paranoi. Znajoma ktora jest lekarka doradzila winko na wyluzowanie i odsunieciw wszelkich stresow - mnie to upewnilo w tym co sama odczulam po sobie. A w marcu organizm na takie wyluzowanie, koniec testow ovu, mierzenia temp zaowocowal piekna ovu i fasoleczką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 14:55

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jaspis mozesz wpisac na 12.06 testowanie:)

Jaspis lubi tę wiadomość

4 cs:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Kaaarolynaaa ja tez tak mialam az w lutym doprowadzilam sie do jakiejs wrecz chorej paranoi. Znajoma ktora jest lekarka doradzila winko na wyluzowanie i odsunieciw wszelkich stresow - mnie to upewnilo w tym co sama odczulam po sobie. A w marcu organizm na takie wyluzowanie, koniec testow ovu, mierzenia temp zaowocowal piekna ovu i fasoleczką :)
    Lunna długo się starałaś? ;) brałaś jakieś leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola, u Ciebie to może dopiero jest owulacja, nie ma co się doszukiwać objawów, bo ich po prostu w tym czasie nie ma prawa być. Proponuję lampkę wina na wieczór i przytulanki z mężem <3

Lunna, plinka lubią tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Lunna długo się starałaś? ;) brałaś jakieś leki?
    Zaczelismy rok temu (wczesniej leczylam kregoslup - skolioza i dyskopatia, zoladek po leczeniu kregoslupa, zeby - osemki chirurgicznie przez ok pol roku - zebym byla w formie do ciazy. Idac na kontrolę by wznowic starania po dluzszym leczeniu pobocznych rzeczy na poczatku zeszlegp roku okazalo sie ze mam mega torbiel, wiec laparo + anty na wstrzymanie ovu. We wrzesniu mialam ciezki wypadek po ktorym lekarze nie wierzyli ze wyjde calo wiec troche kolejnych kiepskich momentow przerabialam. W styczniu chirurg prowadzacy i plastyczna stwierdzili ze nie ma ryzyka juz ze str skory dla ew ciazy ale odradzali ze wzgledow estetycznych. Moja gin stwietdzila ze jest ok tylko bedziemy robic monitoring i leki na pekanie pecherzykow bo mialam z tym ciagle problem, jednak stwierdzilismy z mezem ze sprobujemy normalnie do wakacji (2.5 mies jestesmy nad morzem w pracy a nie chcialam początkowej ciazy przerabiac nad morzem gdzie masakra ze szpitalami jakby cos przez pierwsze 3 miesiace sie zadzialo niedobrego) a jak sie nie uda to od wrzesnia i jego diagnostyka i moj monitoring. W wakacje i tak nie moge pracowac bo ekspozycja ma ostre slonce to u mnie kolejne poparzenie, przebarwienia lub nowotwor skory (chirurdzy nie owijali w bawelne) wiec i tak idealnie bo bede odpoczywac jesli bede tego potrzebowac a i nie bede sie stresowac 3 m. rozlaka z mezem (wystarcza mi 2 najgorsze miesiace w zyciu po wypadku 300km od niego). Tak wiec i my i moja ginka sie pozytywnie zaskoczylismy ze w sumie po tym wszystkim tak ladnie sie udalo. Może to jakaś rekompensata od Boga za cały horror jakiego doświadczyliśmy przez ostatni rok. Mozna wiec powiedziec ze dlugo albo i ze krotko, biorac pos uwage ze od kilku lat systematyczmie sie naprawialam zeby byc zdrowa w ciazy i nie narazic dziecka na jakies wady ktorym mogłabym zapobiec.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Zaczelismy rok temu (wczesniej leczylam kregoslup - skolioza i dyskopatia, zoladek po leczeniu kregoslupa, zeby - osemki chirurgicznie przez ok pol roku - zebym byla w formie do ciazy. Idac na kontrolę by wznowic starania po dluzszym leczeniu pobocznych rzeczy na poczatku zeszlegp roku okazalo sie ze mam mega torbiel, wiec laparo + anty na wstrzymanie ovu. We wrzesniu mialam ciezki wypadek po ktorym lekarze nie wierzyli ze wyjde calo wiec troche kolejnych kiepskich momentow przerabialam. W styczniu chirurg prowadzacy i plastyczna stwierdzili ze nie ma ryzyka juz ze str skory dla ew ciazy ale odradzali ze wzgledow estetycznych. Moja gin stwietdzila ze jest ok tylko bedziemy robic monitoring i leki na pekanie pecherzykow bo mialam z tym ciagle problem, jednak stwierdzilismy z mezem ze sprobujemy normalnie do wakacji (2.5 mies jestesmy nad morzem w pracy a nie chcialam początkowej ciazy przerabiac nad morzem gdzie masakra ze szpitalami jakby cos przez pierwsze 3 miesiace sie zadzialo niedobrego) a jak sie nie uda to od wrzesnia i jego diagnostyka i moj monitoring. W wakacje i tak nie moge pracowac bo ekspozycja ma ostre slonce to u mnie kolejne poparzenie, przebarwienia lub nowotwor skory (chirurdzy nie owijali w bawelne) wiec i tak idealnie bo bede odpoczywac jesli bede tego potrzebowac a i nie bede sie stresowac 3 m. rozlaka z mezem (wystarcza mi 2 najgorsze miesiace w zyciu po wypadku 300km od niego). Tak wiec i my i moja ginka sie pozytywnie zaskoczylismy ze w sumie po tym wszystkim tak ladnie sie udalo. Może to jakaś rekompensata od Boga za cały horror jakiego doświadczyliśmy przez ostatni rok. Mozna wiec powiedziec ze dlugo albo i ze krotko, biorac pos uwage ze od kilku lat systematyczmie sie naprawialam zeby byc zdrowa w ciazy i nie narazic dziecka na jakies wady ktorym mogłabym zapobiec.
    kurde Lunna faktycznie coś pięknego! <3 Życzę Wam wszystkiego cudownego i żebyś już nie musiała tak cierpieć kochana! :)

• Lunna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarolynaaa kazda z nas ma swoj krzyz ktory nie jest latwy. Kazda tak samo pragnie byc mama. Jesli nam sie udalo po takich przebojach to wierze ze i Wam tu wszystkim tez w koncu zaskoczy. Ja i tak ciagle sie denerwuje czy tam wszystko ok. Ale wierze ze tak i ze nasz synus lub corcia zdrowo rosnie.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna musimy wierzyć, bo bez wiary będzie nam bardzo ciężko. Ja w marcu byłam u nowego lekarza, wróciłam pełna wiary, ale czasami miewam gorsze dni i mam dość tego wszystkiego. Kiedyś jak czytałam na forach, że kobiety staraja się o dziecko 2-3 lata myślałam, że ja po takim czasie oszaleje. A tu mija juz 7 rok i jeszcze nie oszalałam, więc chyba nie jest ze mną aż tak żle :)

• Lunna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaarolynaaa wrote:
    Lunna musimy wierzyć, bo bez wiary będzie nam bardzo ciężko. Ja w marcu byłam u nowego lekarza, wróciłam pełna wiary, ale czasami miewam gorsze dni i mam dość tego wszystkiego. Kiedyś jak czytałam na forach, że kobiety staraja się o dziecko 2-3 lata myślałam, że ja po takim czasie oszaleje. A tu mija juz 7 rok i jeszcze nie oszalałam, więc chyba nie jest ze mną aż tak żle :)
    Moja psiolka z pcos tez strasznie długo. Teraz sa w trakcie invitro ale powiem Ci, ze taka energia z niej promienieje ze wierze ze sie uda. Jak to sie mowi - jak nie drzwiami to oknem... :) trzeba probowac poki sila jest

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Moja psiolka z pcos tez strasznie długo. Teraz sa w trakcie invitro ale powiem Ci, ze taka energia z niej promienieje ze wierze ze sie uda. Jak to sie mowi - jak nie drzwiami to oknem... :) trzeba probowac poki sila jest
    Ja miałam 4 inseminacje, jednak po czasie okazało się, że wysoka insulina powoduje własnie pcos. Żaden gin na usg nie widziała że są małe pęcherzyki w ogromnej ilości na jajnikach, a nowa dr od razu to zobaczyła.Jak zobaczyła wszystkie stare usg to była w szoku, że na serio nikt tego nie widział...

• plinka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Pola, u Ciebie to może dopiero jest owulacja, nie ma co się doszukiwać objawów, bo ich po prostu w tym czasie nie ma prawa być. Proponuję lampkę wina na wieczór i przytulanki z mężem <3

Podpisuję się pod tym wszystkim co mam :-) luzackie popodejscie do tematu i winko pomaga. :-)
    U nas udało się w sylwestra. Spedzilismy go z mężem tylko we dwoje, powinkowaliśmy i chyba głowy zapomniały że mają się "starać" i bach udało się. :-)

Lunna, Jaspis lubią tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle przysnęło się człowiekowi delikatnie a tu tyle stron natrzaskane :-)

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Jest Oki :) z nadzieją wkroczyłam w nowy cykl. Ponoć miesiąc urodzin jest najbardziej płodny u kobiety więc na to liczę ;)
    O jeju, jeju! Mam nadzieję, że to prawda. Mam dziś urodziny i z rana były seksy, to mize bocian coś przyniesie <3

Lorien, Bimbo, Jaspis, Anna6, mili_moli lubią tę wiadomość

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat i tlustego bocianka Karmel ;)

Karmel z solą lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmel z solą wrote:
    O jeju, jeju! Mam nadzieję, że to prawda. Mam dziś urodziny i z rana były seksy, to mize bocian coś przyniesie <3
    Trzyma kciuki!!
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Spełnienia marzeń!! <3

Karmel z solą lubi tę wiadomość

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ