Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa dzięki za namiary na szminke:)
Abi martwią mnie te wysokie przeciwciała u Ciebie... faktycznie chyba jeszcze usg tarczycy powinnaś mieć do kompletu. Do reszty nie ma co się przyczepić, wyglądają dobrze.
Ania ja mam wrażenie, że Ci androlodzy to często każą zrobić mnóstwo badań a i tak wciąż przypisują to samo... w badaniu nasienia mieliście określony taki parametr jak morfologia? Bo msome to po prostu bardziej szczegółowe badanie budowy plemnika.
U nas jest 1%... i na to zalecają przede wszystkim koezym q10, wit c i e i wszelkie inne antyoksydanty w diecie.
Leczenie antybiotykami trochę potrwa, ale jest konieczne, żeby się udało na pewno potwarzajcie badanie czy już jest na pewno czysto czy jeszcze trzeba przedłużyć leczenie.
Phia i co tam wymyśliłaś?Starania od połowy 2017, czynnik męski.
AD Clinic/Angelius dr Cholewa
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm -
Madzikow
Jeszcze nic hehe
Abi
Ja mam też podwyższone.
I mi lekarz odrazu powiedział że zapalenie i poczatki Hashimoto. Ale to nie oznacza że wpadne w to... Kazał narazie brać selen i wit. E i wrócić po 3 miechach z badaniami.
Narazie sie nie zapisałam.* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Tym chorobom tarczycy to chyba cieżko zapobiec w dzisiejszych czasach. Wiadomo dieta, ruch, równowaga życiowa... to WsYstko na plus ale i tak jak ktoś ma być chory to będzie.
U mnie w rodzinie nikt na tarczyce nie chorował. Ja ze względu na płodność robiłam badania dość często ale jak widać to i tak nic nie dało. Bo w marcu 2018 byłam okazem zdrowia a w lipcu już miałam mega głęboką nadczynnosc i gravesa. Także złotego środka nie ma. Chyba najlepiej mieć po prostu rękę na pulsie i robić badania nie raz na 3 lata tylko co pół roku.08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
madzikow wrote:Ania ja mam wrażenie, że Ci androlodzy to często każą zrobić mnóstwo badań a i tak wciąż przypisują to samo... w badaniu nasienia mieliście określony taki parametr jak morfologia? Bo msome to po prostu bardziej szczegółowe badanie budowy plemnika.
U nas jest 1%... i na to zalecają przede wszystkim koezym q10, wit c i e i wszelkie inne antyoksydanty w diecie.
Leczenie antybiotykami trochę potrwa, ale jest konieczne, żeby się udało na pewno potwarzajcie badanie czy już jest na pewno czysto czy jeszcze trzeba przedłużyć leczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 10:20
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Ania i być może tylko ta "franca" obniżyła tą morfologię do 0. Trzeba po leczeniu sprawdzić, ale na pewno powinna wzrosnąć chociaż ciut. W końcu norma jest od 4 a i z 1% dziewczyny zachodzą w ciążę przy reszcie dobrych parametrów.
A notabene do in vitro nie wszedzie zalecają to msome. Przy słabym nasieniu i tak sugerują wybór plemników jakaś konkretną metodą albo są wspomagacze dowiem się więcej mam nadzieję we wtorek, to Wam napiszęStarania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Niedawno wróciliśmy z rowerów przejechaliśmy rekreacyjnie 27 km teraz już jesteśmy po obiedzie. Mamy iść na spacer z psem ale on póki co leży y w cieniu i się nie rusza więc pójdziemy później a tak to leniwa niedziela
madzikow lubi tę wiadomość
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Ja też dziś leniwie. Był za to spacer rano i popołudniu na małe rozruszanie. Mam gonitwę myśli przed wtorkową wizytą, będzie wiadomo jak zaczniemy swoją przygodę z in vitro. Jutro jestem rano na pobraniu krwi żeby zrobić jeszcze brakujące badania. Sprawdzę też cukier i insulinę.Starania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
A ja dziś większość czasu na dworze.
Ogarnęłam ogródek.
Przy tym zjaralam sie haha ...
Mam odbity stanik sportowy
Wyglada to komicznie...
Cycki to bym najchetniej odcięła tak strasznie bolą. Po dupku jak szybko mialyście @???
Bo koncze brać w piątek i nie wiem koedy się spodziewać.* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
Mam wyniki badań no i trzeba się będzie wziąć za tarczycę bo mam 3,48
Poza tym jest ok. @ dalej nie ma, ale beta ujemna.
Jutro lekarz, to pewnie przepisze nowe leki.
Sprawdziłam swój wynik tsh dokładnie sprzed roku i mialam 2,26.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2019, 21:50
Starania od połowy 2017, czynnik męski.
PICSI krótki protokół
Mamy ❄ na zimowisku
Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm