Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4360 1361

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczęta popołudnie mija? Ja wróciłam z pracy zjadłam zupkę, pocwiczylam i jeszcze na działkę będę jechać podobno. Zapowiadali burzę ale jak narazie u mnie niebo bez jednej chmurki :)

  • Nobis Autorytet
    Postów: 1096 439

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja po poprawie humoru (zakup butów i spodni) robię obiad potem chyba spacer z psem i podanie ogródka bo raczej padać nie będzie

    Starania od 2018r.
    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    Syn urodzony 21.07.2020 r., 3440 g i 57 cm.
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 3817 2990

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez miały być burze, pociemniało, powiało i nic.
    Byłam na rolkach ale coś opornie mi szło wiec tylko 8 km

    A teraz będę siać bazylię na balkonie :-)

    25.07 FET 8b 🙏
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :(
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • madzikow Autorytet
    Postów: 813 285

    Wysłany: 5 czerwca 2019, 21:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już zaczęło ciągnąć podbrzusze więc @ nadciąga z impetem ;)
    Pół dnia spędziłam na budowie i zakupach w castoramie :)
    Żeby nie były tylko same robocze rzeczy, kupiłam sobie ładne dwa pudełka do przechowywania rzeczy :)
    Od klimy za to siada mi gardło, przez c czuję się nie najlepiej :/

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Phiczek Autorytet
    Postów: 890 323

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj dzień spędziłam w pracy, przy piecu i na zakupach.

    Robilam rurki bo babeczka z pracy mojego sb zamowila.

    Dzis jade do wydzialu komunikacji wiec przy okazji musze kupic czerwona bielizne do sukienki.
    Nie mam pomyslu na fryzurę. Gapa ze mnie zapomniala sie zapisac i musze sama cos zrobić D:

    * 66 cykl
    * IO
    * niski progesteron
    * 14.06.2019r. Zakończenie starań
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4360 1361

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszyli straszyli a jak narazie burzy brak. Ja już po pobraniu krwi, wyniki jutro. Wczoraj na wieczór bolał mnie brzuch, dzisiaj rano też ale na szczęście @ nie przylazła, już niech się wstrzyma... Najgorsze będzie jak przyjdzie jutro bo wtedy 3 dc wypadnie w niedzielę...

    Phia długie masz już włosy?:) Kiedyś wspominałaś że masz krótko przystrzyżone boki, a później zapuszczalaś. U Ciebie metamorfoza pełną parą. :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 09:34

  • Phiczek Autorytet
    Postów: 890 323

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo zapuszczalam...
    Mam lekko za ramiona.

    Nie wiem co zrobie na nich ale podzialam haha
    Do tego czerwona sukienka. Jakies dodatki i bd jak miliony monet haha

    * 66 cykl
    * IO
    * niski progesteron
    * 14.06.2019r. Zakończenie starań
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4360 1361

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D no i git. No to do ramion to już możesz poszaleć :)

    Ja odebrałam część wyników, jutro kolejna część. O morfologii nie będę zanudzać,
    Glukoza -75mg/dla (norma 70-99)
    TSH- 1.41 uIU/ml (norma 0.35-4.94)
    FT4- 0.94ng/dla (norma 0.7-1.48)

    Ciekawe jak jutro wyjdzie insulina i reszta tarczycy....

  • Nobis Autorytet
    Postów: 1096 439

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wyglądają dobrze oby reszta badań też ładnie wyszła

    Starania od 2018r.
    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    Syn urodzony 21.07.2020 r., 3440 g i 57 cm.
  • madzikow Autorytet
    Postów: 813 285

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki super :)
    Phia to na takich włosach na pewno coś ładnego wyczarujesz!
    Cieszą takie momenty jak się można zrobić na miliony $$$ ;)
    Ja ostatnio często ze szminki korzystam i od razu fajniejsze samopoczucie ;)

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4360 1361

    Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chęć jakaś nową pomadkę kupić, już dawno nie kupowałam :( może jutro :)

    Niby Ok, tylko jak wszystko ok to czemu nie ma owulacji?:| Czyżby psychika... Jeszcze jak cykl się w końcu zacznie to powtórzę te fsh, Lh i inne pierdoły.

    Ale jest parno na dworze. 30 stopni pokazało mi w samochodzie a ja jeszcze muszę dokończyć dzisiaj malowanie fundamentów. Wczoraj nawet przewiewu powietrza nie czułam tak gorąco było....

  • Nobis Autorytet
    Postów: 1096 439

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy wczoraj u nadrologa w klinice. Po ogólnym armagedonie na miesiące i spóźnieniu ok 20 minut na wizytę dowiedzieliśmy się tylko tyle że trzeba dorobić jeszcze jedno badania mianowicie msome. Jednym słowem wczoraj wróciliśmy późno ja byłam głodna zła i zmęczona jednym słowem najgorsze połączenie i nie miałam ochoty nic pisać. Umówiłam sobie wizytę u innego lekarza bo mojego niestety nie będzie w tym czasie w klinice.

    Starania od 2018r.
    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    Syn urodzony 21.07.2020 r., 3440 g i 57 cm.
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4360 1361

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, czyli wizyta nie do końca udana... Ja dzisiaj 37 dc i nie czuję @... Mam już resztę wyników

    Insulina- 7.4 uIU/ml (norma 2,6-24,9)
    Glukoza -75mg/dla (norma 70-99)
    TSH- 1.41 uIU/ml (norma 0.35-4.94)
    FT3- 3,13 (norma2,00-4,40)
    FT4- 0.94ng/dla (norma 0.7-1.48)
    antyTPO- <9 (norma 0,00-34)
    antyTG- 518IU/ml (norma 0,00-115)

    Homa-IR = 1.37 (było 1.7)

    Ja mam wizytę w poniedziałek, ciekawe co dobrego powie lekarz, jakie badania jeszcze zrobić w 3dc...

  • Applejoy Autorytet
    Postów: 1273 926

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi bierzesz jakieś leki na tarczyce?

    1bab7e35e8.png[/url]
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4360 1361

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apple, nie nic nie biorę... wiem że antyTG wysoko, nawet bardzo, rok temu było 517. Ale poprzedni ginekolog endokrynolog powiedział że samych przeciwciał się nie rusza... Dlatego w poniedziałek jadę na wizytę do innego...

    Jak się czujecie ?? :) Ale ten czas zapierdziela hehe Upały nie dokuczają za mocno?

  • Nobis Autorytet
    Postów: 1096 439

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje robiłam w poniedziałek wymazy i kurcze jakieś trypl mi się ukazał. Ureaplasma wyszła mi dodania, w bicenozie chyba też coś wyszło iw wymazie z szyjki macicy również. Czekam mnie teraz chyba antybuotykoterapia ciekawe czy mój też się złapie

    I już wiem wszystko. Najbliższy cykl to cykl leczenia (antybiotyków) jak ureaplasma zostanie wyleczona wrócimy do gry i clo

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 12:21

    Starania od 2018r.
    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    Syn urodzony 21.07.2020 r., 3440 g i 57 cm.
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4360 1361

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u rodzinnej, ona też twierdzi że powinno być wdrożone leczenie...
    Nobis a Ty już po wizycie/konsultacji tego wyniku? Czy dopiero będziesz szła z tym wynikiem? Ja jak miałam infekcję to moja lekarka przepisała antybiotyk i dla mnie i dla męża.

  • Nobis Autorytet
    Postów: 1096 439

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi rozmawiałam przez telefon z lekarzem a potem na potwierdzenie rozmowy dostałam maila z rozpiską zażywania antybiotyków dla mnie i Lubego. Pewnie dzisiaj wykupimy recepte i zaczniemy brać

    Starania od 2018r.
    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    Syn urodzony 21.07.2020 r., 3440 g i 57 cm.
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 3817 2990

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis najważniejsze to pozbycie się ureaplasmy.

    Abi wyniki są Ok ale ale to anty tpo... może masz jakiś stan zapalny już i teoretycznie jesteś w grupie ryzyka. Myśle, że do kompletu badań z krwi powinnaś dołożyć właśnie wizytę z usg.
    U mnie wszystkie możliwe przeciwciała są poza norma. Anty tpo mimo leczenia coraz wyższe ale na to podobno nie ma lekarstwa.
    Jednak z doświadczenia moge polecić:
    - wyleczenie i sprawdzenie zębów czy nie sieją stanu zapalnego
    - ograniczenie stresu
    - więcej snu


    Phia a mkze loczki? Sama powinnaś dać radę nakręcić na lokówkę :-)

    Ja oglądam mecz w samotności i tak wyglada mój wieczór...
    Leżę i odpoczywam :-)

    25.07 FET 8b 🙏
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :(
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 3817 2990

    Wysłany: 7 czerwca 2019, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikow ja korzystam z matowych szminek z inglota. Kosztują troche bo coś około 50 zł ale starczają na mega długo i rzeczywiscie jak nie jesz nic tłustego to trzymają się cały dzień, nie brudzą.
    Z czystym sumieniem polecam :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2019, 20:58

    madzikow lubi tę wiadomość

    25.07 FET 8b 🙏
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :(
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego