Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Madzikow ;). Mój parter jest oporny na cokolwiek, trochę szuka sobie chorób, ale przynajmniej cud bo zaczął brać fertilman plus który mu kupiłam 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 13:27

    madzikow lubi tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4273 3342

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikow to super, że macie jeszcze jedna blastke :-) albo zostanie Wam plan B albo masz już rodzeństwo dla tego, której jest z Tobą :-)

    Rolki fajne ale ja słabo sobie radzę... u mnie w mieście jest dość dużo ścieżek rowerowych wiec fajnie się jeździ ale jak przychodzi zjechać z gorki i hamować to mam tragedie...

    madzikow lubi tę wiadomość

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4508 1450

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 11:18

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4273 3342

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super bo pośladki są jak z żelaza jak się więcej jeździ :-) ja w zeszłym roku więcej jeździłam a w tym to kurde nic mi się nie chce

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4508 1450

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października, 11:18

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4273 3342

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kijami nigdy a to ponoć fajna sprawa. U mnie w mieście jest nawet cała grupa, która chodzi wspólnie :-)
    Co tam laseczki? Ja dziś miałam usg nereczek i muszę się pochwalić, że w ciągu roku wysikałam wszystkie trzy kamolce i nereczki są czyste :-)

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Phiczek Autorytet
    Postów: 922 328

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rower, rolki są w tym roku dla mnie niezbyt dostępne ze względu na brak czasu.

    Chociaż po ostatnim wypadku na rolkach jakoś nie mam ochoty ich odpalić.

    Na rowerze niby byłam tyle razy ale jednak to dla mnie za mało. Zresztą pogoda też czesto do dupy jak miało się czas.

    U mnie praca dom i tak w kołko.
    Myślami błądze o planach na później.
    Czekam cierpliwie na @. I tak dzień za dniem leci.

    * cykl - już nawet nie liczę
    * IO
    * progesteron ostatnio okej
    * tarczyca hmmm... wyniki się rozjechały ( w listopadzie powtórka wyników)
    * palmienia w środku cyklu (coś się chyba posypało)
    * czekam na wizytę u endokrynologa i ginekologa
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 415 180

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praca treningi dzień jak co dzień ;) testy owulacyjne poszły w ruch i wczoraj mi wyszedł chyba pozytywny a dziś mam 9 dzień cyklu. Mój cykl przeważnie to raczej 26 dni, w teorii owulka wypada na piątek więc w końcu nie wiem kiedy, trzeba zacząć działać pytanie czy się uda. Czekam do 20 na wizytę

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • madzikow Autorytet
    Postów: 816 286

    Wysłany: 6 sierpnia 2019, 22:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam uprawiam oprócz pracy błogie lenistwo :) robię tyko minimum z minimum, bo ciągle z tyłu głowy, że coś może zaszkodzić. Nawet jako tako organizowanie czasu na przyjemności się udawało, ale od jutra jakoś brakuje pomysłów, a tu trzeba wytrwać w pozytywnym myśleniu do poniedziałku ech... :(

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Phiczek Autorytet
    Postów: 922 328

    Wysłany: 7 sierpnia 2019, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o 14 bd wiedziec czy bd miala wolne do końca tygodnia.
    Szykuje sie znowu na impreze haha...
    Damskie balety :)
    Mąż nas odbierze ;) on to jest kochany
    Z 18stki wrocilismy przed 9 rano :D
    Balangowicze haha

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 07:55

    madzikow lubi tę wiadomość

    * cykl - już nawet nie liczę
    * IO
    * progesteron ostatnio okej
    * tarczyca hmmm... wyniki się rozjechały ( w listopadzie powtórka wyników)
    * palmienia w środku cyklu (coś się chyba posypało)
    * czekam na wizytę u endokrynologa i ginekologa
  • Nobis Autorytet
    Postów: 1161 453

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie albo torbiel krwotoczna albo zespół luf. Na początku cyklu usg żeby zobaczyć czy mogę brać clo. Niby płyn w zatoce jest więc teraz czekać na @

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 19:41

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • madzikow Autorytet
    Postów: 816 286

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis kurcze, aż musiałam sprawdzić co to luf. To na ten niepękajacy pęcherzyk to będzie Ci dawać ovitrelle? Czy coś innego proponuje?

    Ja truchleje na samą myśl, że niedługo testowanie... 😵😱 brzuch czuję, rano wcale, za to bardziej popołudniu i wieczorami. Leki co 8h non stop... żyje na budziku z ustawionymi przypomnieniami.

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4273 3342

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis kurczę luf to poważna sprawa. Chyba ovitrelle pomaga w większości przypadków ale zawsze trzeba jac sprawdzić czy pęcherzyk pękł po podaniu.
    Kurde oby z okresem wszystko zniknęło i już było dobrze.

    Madzikow zasuwaj jutro na betę :-) przecież przy blastce to już pokaże czy coś jest :-) a pewnie jest :-) to po co dłużej czekać?

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • madzikow Autorytet
    Postów: 816 286

    Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja miałam trzydniowego, a nie blastkę także muszę jeszcze czekać :) spróbuję wytrwać do poniedziałku

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Malwa1333 Przyjaciółka
    Postów: 79 43

    Wysłany: 9 sierpnia 2019, 07:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikow trzymam mocno kciuki 😊

    madzikow lubi tę wiadomość

    3jvzo7esu44f937a.png
  • Nobis Autorytet
    Postów: 1161 453

    Wysłany: 9 sierpnia 2019, 07:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już biorę zastrzyk ovitrelle. Zastosuje się do jego zalecenia (co może być trudne że względu na długi weekend) a potem porozmawiam z moim lekarzem z kliniki

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4273 3342

    Wysłany: 9 sierpnia 2019, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czekamy aż do poniedziałku na badanie?

    Nobis po zastrzyku powinno być Ok :-)

    madzikow lubi tę wiadomość

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • madzikow Autorytet
    Postów: 816 286

    Wysłany: 9 sierpnia 2019, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo lekarz nawet mówił dopiero o środzie, ale aż tyle to nie doczekam.
    Na innych wątkach dziewczynom wychodzą naprawdę bardzo małe wartości jeśli robią krew 7-9 dpt przy 3dniowych, takie poniżej 5, więc tym bardziej by był stres czy się udało, czy nie :(

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 4273 3342

    Wysłany: 9 sierpnia 2019, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo masz racje. To już lepsza opcja jest poczekanie do poniedziałku

    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, kir AA brak wszystkich implantacyjnych.

    Mąż: Mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • madzikow Autorytet
    Postów: 816 286

    Wysłany: 10 sierpnia 2019, 20:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robimy ciasto z leśnymi owocami, twarożkiem i galaretką :)
    Co tam pysznego u Was?
    Urlopowe all inclusive? ;)

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego