Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 11:16

    madzikow lubi tę wiadomość

  • Nobis Autorytet
    Postów: 1184 457

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba złapałam jakąś grzybicę ale na wizytę u starego ginekologa zapisałam się na 12.08 bo chce zrobić wymaz i dostać odpowiednie leki ale nie wiem czy wytrzymam bo świąd zaczyna mi dokuczać. Nie wiem czy zmienić na wizytę w najbliższym tygodniu czy się przemeczyc i kupić sobie coś bez recepty żeby dorwać do 12.08. No i dupa z bzykania dzisiaj i jutro cykl pójdzie na straty.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 17:18

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • madzikow Autorytet
    Postów: 817 287

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z grzybica i tak by nic nie wyszło, bo blokuje skutecznie zagnieżdżenie... ale spróbuj przyspieszyć wizytę, bo bez recepty to tylko ograniczysz rozwój, a nie wybijesz francy skutecznie. Przykro mi, że Cię dopadło :(:(:(
    Ja w tym cyklu to zajadam kiszonki, bo ilość leków mnie odrzuca od kolejnej tabletki na florę bakteryjną :/

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • madzikow Autorytet
    Postów: 817 287

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewentualnie jak dasz radę to się bzykajcie i działaj w międzyczasie, żeby zablokować grzybicę. Może się uda mimo wszystko, bo zanim dojdzie do zagniezdzenia, to minie z tydzień czasu :)

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiek że jestem nowa i może wszystkich nie kojarzę ;( ale postaram się nadrobić. Ja dziś się luzuje i pije na zawsze zdrówko i starania ;* nie wiem jak to wstawiać nawet zdjęcia, bo bym wstawiła;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 19:48

    ABI90, madzikow lubią tę wiadomość

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 11:17

  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 3 sierpnia 2019, 21:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi90 ojej w obecnym stanie to bardzo skomplikowany proces 😂 sorki jak pisze głupoty ;) Mam na imię Kasia miło mi poznać Aniu ;). Mam nadzieję, że poznam więcej z was ;) Ciężko tak się włączyć jak już piszecie jakiś czas i znacie swoje problemy i etapy starań ;)

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Nobis Autorytet
    Postów: 1184 457

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę przestawiłam na czwartek trudno nie będę robić wymazu myślę że lekarz już będzie wiedział co się dzieje i po lekach zrobię wymaz żeby zobaczyć czy już wszystko wybite.

    madzikow lubi tę wiadomość

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • madzikow Autorytet
    Postów: 817 287

    Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na Królu lwie i przepłakałam pół filmu hehe, co te leki (hormony) robią z człowiekiem ;)
    Potem wyjście do knajpki i spacer wieczorny :) takie popołudnia to ja lubię :)
    A Wy jak tam? Było coś w końcu działane? ;) niektórzy mają już urlop ☀

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Nobis Autorytet
    Postów: 1184 457

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się rozlożyłam. Nie dość że złapała infekcje wiadomą to jeszcze od wczoraj ból gardła i katar więc przeziębienie do pełni szczęścia mam. Nawet nie wiem co sobie kupić za leki. Naradzie gardło płucze propolisem zawsze pomaga mam nadzieję że tym razem też pomoże a katar przeczekam.

    MTHFR A1298C homo, PAI-1 (4G/5G) hetero
    I IUI - 30.10.2019... 14 dp iui test +
    82do2n0a8les7g5d.png
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 5205 4219

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszła @ wiec wycierpialam cały weekend i tez nic nie było :-/

    21.12.2020-04.01.2021 szpital, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar.
    04.12.2020 połówkowe♀️
    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=usunięcie przegrody, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 11:17

  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 5205 4219

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi sama wiesz co dla Ciebie najlepsze :-) oddech jest potrzebny :-) ja tez się w sumie cieszę że nie idę od razu na kolejna invitro. Mam teraz czas na oddech i żeby odbić się od dna psychicznego :-)

    Madzikow daj znać jak reszta maluszków :-)

    21.12.2020-04.01.2021 szpital, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar.
    04.12.2020 połówkowe♀️
    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=usunięcie przegrody, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • madzikow Autorytet
    Postów: 817 287

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę wiedzieć po 13 ;)
    Ewcia a od kiedy dostępny jest protokół przebiegu in vitro? Czy to dopiero po wyniku beta hcg się przygotowuje i jest dostępne do odbioru?

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś jest nie tak z tą pogodą, bo mojego partnera coś bierze, lipa bo zaczynają mi się dni płodne. A wiadomo jak to jest z chorym facetem... Umiera 😂

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 5205 4219

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam teraz na wizycie to dopiero dostałam. Także to chyba po zakonczeniu i po becie. To w sunie była moja pierwsza wizyta po becie i dopiero odebrałam. Szczerze to nic tam nie ma ciekawego czy godnego uwagi. Tyle że 2 miałam iulśblastomerowe, ileś wieloblastomerowych itd. No i że jedna blastocysta podana w 5 dobie. Myślałam że ten dokument bedsie miał jakaś opisowke czy coś ale nic w sumie tam nie ma.

    21.12.2020-04.01.2021 szpital, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar.
    04.12.2020 połówkowe♀️
    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=usunięcie przegrody, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Ewa89_89 Autorytet
    Postów: 5205 4219

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia nic mi nie mów... ostatnio mojego wyciągnęłam na pół godziny na siłownie to do tej pory jęczy i stęka że się ruszyc nie może.

    21.12.2020-04.01.2021 szpital, zatrzymanie porodu przedwczesnego, pessar.
    04.12.2020 połówkowe♀️
    25.07.2020 FET 8b 🙏 9dpt bhcg 12, 11dpt bhcg 36, 13dpt bhcg 84 plamienia, 16 dpt bhcg 396, 29dpt krwotok (krwiaki), 31 dpt 💜
    06.20 histero usunięto uwypuklenie w macicy
    05.20 histero +hegarowanie nieudane (zbyt wąska szyjka)
    12.19 II IMSI długi protokół: 17 komórek/ 8 dojrzałych/ 4 zaplodnione/1❄️8b
    09.2019 laparohistero=usunięcie przegrody, endometrioza 2 st.
    06.2019 IMSI krótki 12 komórek/7 dojrzałych/5 zapłodnionych/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb, zero mrozaków :(
    1 IUI 03.04.19 :( Invicta Wrocław
    4 x stymulacja clo :(

    Ja: HSG ok, AMH ok 3; Choroba Gravesa Basedowa, Hashimoto, Łuszczyca, Endometrioza II, zrosty, MTHFR hetero, PAI homo, KIR AA, cukrzyca ciążowa.

    Mąż: mała ilość, słabe upłynnienie i ruchliwość, morfologia 4%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry poniżej normy

    Starania od 01.2016
  • Nieznajoma_n Autorytet
    Postów: 416 180

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha znam to dokładnie, mój to samo więc już nic nie mowie bo znowu będzie jęczał, że go coś boli😂 ale my to z stali jesteśmy

    Czekam na fasolkę od lipca 2018
    Leki: kwas foliowy, inofem, magnez
    Morfologia partnera 4% edit 0%
    Ilość plemników w ejakulancie ml 40.32(poniżej 39) 2018r
    Ilość plemników w ml 11,2 (poniżej 15)2018r
    Test HBA 82% edit 88,5%(poniżej 80)
    Partner oporny dieta i suplementacje
    Asthenoteratozoospermiarogesteron
    Mar pozytywny podejrzenie niepłodności immunologicznej
    IgG 80-81%
    IgA 36-37%

    7dpo 27.00 (norma fazy lutealnej 1,84-23,9)
    AMH 3,33 (normy 5-95)
    Lat 29 l
    Wrzesień 2019 hsg jajowody drożne
    Październik 2019 hsp wycięty polip endometrialny szyjki macicy
    24.01 - IUI 🍷(cykl stymulowany od 3 DC pół tabletki clo do 8 DC) teraz duphaston 2x1
  • ABI90 Autorytet
    Postów: 4511 1452

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 11:18

  • madzikow Autorytet
    Postów: 817 287

    Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tragedii nie ma, został nam jeden zarodek blastocysta w mrożeniu :)

    Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego