Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( inseminacja nie odbyła się... Nie dawno wróciłam do domu... Nasienie męża to tragedia... Pojedyncze plemniki... Doktor w szoku pytał co mogło się stać że z takich wyników aż tak poleciało... Mówiłam że w grudniu był poważnie chory, były 2 narkozy... Ale stwierdził że to nie mogło mieć aż takiego wpływu... Kazał badanie zrobić za dwa tygodnie. Za dzisiaj zapłaciłam 30 zł...mam taki mętlik w głowie... Wszystko nie tak, cały czas pod górkę....

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi
    Trzymaj się :*

ABI90 lubi tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi... nie wiem co napisać. Trzymajcie się :*

ABI90 lubi tę wiadomość

Starania od połowy 2017, czynnik męski.
    AD Clinic/Angelius dr Cholewa
    PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
    Patryk 15.04.2020 3980 g 60 cm <3
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi przykro mi. A napisz proszę czy zawsze mieliście problem z nasienie czy to jakiś zły okres? Zwykle było w normie?

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze była słaba morfologia (2%) ale duża ilość plemników i ruch ok. Mam nadzieję że to przez grudzień. Poczekamy i powtórzymy...

• Nobis Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekko obniżona morfologia przy innych dobrych parametrach to nie wielki problem. A mąż nie bierze jakiś leków które mogły mieć wpływ na to?

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie.... Nie bierze... W poprzednich badaniach miał około 45mln w ejakulacie... A teraz.... Tłumacze sobie cały czas że to przez krwotok... Nie pozostaje nic innego jak czekać i powtórzyć wynik... Jeśli nie będzie poprawy to jedziemy do androloga.

• Nobis Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi oby następne podejście doszło do skutku. Mam nadzieję że te źle wyniki męża to tylko chwilowe pogorszenie. Ale z tą wizytą jakby co to dobry plan. Może androlog znajdzie powód takiej sytuacji.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2020, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.
    Czo tam??

Ja lekko przeziębiona. Gardło to napierdziela. Ręką boli nadal ale daje rade z nią. W sobotę lecę na roczek i szczerze mi się nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2020, 07:39

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem fajtłapą roku... oblałam się gorącą herbatą na brzuchu:/ 2h robiłam sobie zimne okłady a i tak skończyło się pecherzykami niestety.
    W sobotę też idziemy się spotkać ze znajomymi, ale akurat się cieszę, potrzeba mi takiej odskoczni. Dzisiaj zajadamy paczki :):):) a w weekend myślę robić chrust (faworki) ;)

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czas raz wolniej, raz szybciej leci. Jednym słowem od jednej wizyty do drugiej u lekarzy różnych specjalizacji. Powoli szykujemy się do remontu sypialni bo przerobienie kuchni niedawno skończyliśmy.
    Ja wczoraj robiłam sobie razowe paczki na serku homogenizowanym i nawet przypominają smakiem zwykle klasyczne pączki. Dzisiaj może zrobię faworki bo mam ochotę ale też na mące razowej.
    Ostatnio cierpię znowu na senność i w usypiam na siedząco więc chyba muszę trochę zwolnić tempo życia.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis przypomniałaś mi o tych paczkach :) ja wyjątkowo zjadłam dzisiaj jednego :)
    Madzikow Twój suwaczek oszalał :o kiedy to minęło? Przecież dopiero co robiłaś betę a tu już ostatnia prosta :)

• Nobis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi a jak tam u was z tym badaniem męża? Już wiadomo kiedy się wybiera?

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • madzikow Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam dwa ;) ale gdzie tam gdzie do końca dnia jeszcze hihi :)
    No ja też powiem szczerze, że utknęłam z mężem mentalnie na 6 miesiącu, na drugich prenatalnych...a tu w sobotę zaczynamy 8 miesiąc już. Strasznie szybko zleciało.

PICSI krótki protokół
    Mamy ❄ na zimowisku
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie wiem kiedy zrobimy to badanie... Tzn. nie widzę sensu po 2 tygodniach powtarzać bo nie sądzę że coś się zmieniło, zbyt krótki okres czasu... Poza tym żeby tego wszystkiego było mało to podejrzewam cukrzycę u męża. Chodzi non stop przymulony, śpiący, najlepiej o 18 już spać... Wczoraj wiem że mierzony cukier po południu nie jest miarodajny ale było 350, dzisiaj na czczo 150.... Do tej pory sprawdzaliśmy wyrywkowo... Jutro ma lekarza rodzinnego i zobaczymy...

To jakiś kosmos jak ten czas pędzi... Ani się obejrzysz a już Maluch będzie obok :)

• Nobis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rzeczywiście ten cukier jest niepokojący i warto się temu przyjrzeć. To też może mieć wpływ. Oby lekarz internista podszedł do tego jak trzeba. Daj znać co lekarz powie i czy każe wykonać badania w tym kierunku.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak znam panią doktor to da skierowanie na krzywą. Idziemy jutro przedłużyć zwolnienie lekarskie i po skierowanie na badania kontrolnie... Tyle czekaliśmy że poczekamy jeszcze trochę... Widocznie taka droga dla nas przygotowana. Dzisiaj jedziemy na basen, trochę ruchu się przyda...

• Nobis Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi warto skonsultować to z internista tym bardziej że i tak ma się pojawić u lekarza po zwolnienie. Wierzę że mimo wszystko znajdzie się powód takiego pogorszenia jakości nasienia i wyniki się wyrównają na tyle że będziecie mogli podejść do IUI.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi i jak wizyta u lekarza twojego męża? Co powiedział na cukry?

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dostał glukometr żeby kontrolować i skierowanie na krzywa cukrowa i będziemy dalej sprawdzać...

‹‹ 1143 1144 1145 1146 1147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ