X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No Chasia ..teraz totalny chillout ..juz tylko zajmuj sie zarazaniem Nas..prosze :)
    Zarażam zarażam <3 <3 <3 <3
    Łapcie wiruski <3 <3 <3 <3 <3

Ewa89_89, didi123, zuzi_c, Morska, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:

Łapiemyyyy :D

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Aduszka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poproszę dużo fluidków ciążowych :)

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Ja lapie i chowam hehe na te trojaczki co mi wrozylyscie :-D

Applejoy lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    JUZ SIĘ PARZY <3 Ufff troche mi ulżyło ale niepokoja mnie te bóle brzucha najgorszy ten o 3 w nocy tak bolało chyba z pół godziny :( Ale mysle że to może jednorazowo macica sie wkońcu konkretnie rozciągnęła i juz tak bolec nie bedzie :D
    Jej jak ja wytrzymam do 20go :)?

Chasik musi się dobrze zagłębić w macicy. Zagnieżdżanie może boleć. Ja miałam takie bóle dość długo. A macica będzie się rozciągać do końca ciąży, więzadła będą boleć, bo muszą się rozciągnąć. Spojenie potem.
    A może pójdź tak gdzieś do Gina to się uspokoisz?

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Chasik musi się dobrze zagłębić w macicy. Zagnieżdżanie może boleć. Ja miałam takie bóle dość długo. A macica będzie się rozciągać do końca ciąży, więzadła będą boleć, bo muszą się rozciągnąć. Spojenie potem.
    A może pójdź tak gdzieś do Gina to się uspokoisz?
    No tak tylko że do mojej gin ide dopiero 20go a nie wiem czy jest sens iść do innego?

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • ABI90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 11:59

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Byłabym Ci wdzięczna gdybyś podzieliła się namiarami. We wrześniu mam urlop to chętnie się wybiorę, może coś podpowie, co dalej chociaż.
    A czy tu mozna jakiegos priva wyslac ?? Bo nie chce podawac publicznie tel Pani Ortodontki ,i moich danych ,bo sie bedzie pytala od kogo masz namiary .Wam to moge podac ale jednak czytaja Nas wlasciwie wszyscy i nie wiemy kto to do konca. :)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zaczynam się obawiać, że jeśli nie wyhamuję ze staraniami i nie dam sobie i Jemu trochę luzu to kiedy pojawią się już te dwie kreski to będziemy dwojgiem obcych sobie ludzi.

On w co drugiej rozmowie wspomina o dzieciach, ja ciągle o tym myślę. Jestem przytłoczona.

Tych rozmów jest coraz mniej. Mamy mało czasu razem i głównie się bzykamy albo odpoczywamy każdy w swoim kącie. Jeszcze tak daleko od siebie nie byliśmy.

I to wszystko wydarzyło się tak nie postrzeżenie, że ledwo to zauważyłam. Ale jak sobie uświadomiłam dokąd dążymy to aż mną potrzepało.
    Paula, to częsty motyw podczas starań - dokładnie takich trwających między pół roku a rok. Dobrze, że sobie z tego zdałaś sprawę. Ja też to zaczęłam zauważać w pewnym momencie i w porę się ogarnęłam. Jak sobie zdałam sprawę, że z takich (błahych) powodów ludzie się rozwodzą. Odstawiłam wszystkie "wspomagające" tabletki, które brałam bez konsultacji lekarza. Moje libido od roku jest niskie. A przed braniem tabletek anty zawsze było bardzo wysokie. Myślę, że winne jest połączenie: złego podejścia i zmian hormonalnych. Zmiana podejścia na bardziej olewczy trochę pomogła. Jeśli następnym razem znowu pojawi się taka sytuacja, że będzie między nami średnio, że się wkręcimy za bardzo w starania, to na pewno odłożę termometr w głęboką szufladę i (niestety) opuszczę Was na trochę. Już raz mi to pomogło. Ciąży nie przyniosło, ale maksymalnie skróciło cykl. Najważniejsze to znaleźć sposób na siebie :* Każda para ma inny ;)

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A powiem Wam ze lekarz mowil ze po bromku bede miala zawroty moge miec mdlosci ..na razie cisza w eterze... to chyba ta dobra dawka porzadnego seksu z rana pomogła hehw
    Możesz ale nie musisz. Mi też wszyscy mówili że niewiadomo jakie to będą efekty uboczne a miałam tylko ból głowy przez jakiś czas a po jakiś 2-3 tygodniach zapomniałam o ty zjawisku bo przeszło

• didi123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A czy tu mozna jakiegos priva wyslac ?? Bo nie chce podawac publicznie tel Pani Ortodontki ,i moich danych ,bo sie bedzie pytala od kogo masz namiary .Wam to moge podac ale jednak czytaja Nas wlasciwie wszyscy i nie wiemy kto to do konca. :)

Wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek, wtedy na priv będziesz mi mogła napisać. Bardzo Ci dziękuję <3

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    A ja miałam kiedyś sen, że miałam córkę Maję. Opowiedziałam mężowi i on stwierdził, że mu się podoba :) A jak będzie chłopak to się zastanowimy, ale u mnie wśród rodzeństwa prawie sami faceci, więc przydałoby się więcej kobitek :D Ja miałam mieć na imię Wiesława, ale ojciec nie pozwolił na takie imię i całe szczęście, bo mi się nie podoba :)
    Ja miałam być Bronia na szczęście mama interweniowała skutecznie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    ja miałam być Piotruś i ojciec pił 3 dni jak dowiedział się, że druga córka :D
    Mój ojciec ponoć miał dwie flaszki lepsza na chłopaka gorsza na dziewczynkę więc pierwsza w ruch poszła gorsza ;-)

• Morska Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) my mamy wybrane imiona: Maja i Maksymilian, a na drugie będzie po dziadkach:) A melisę to już od jakiegoś czasu piję;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek, wtedy na priv będziesz mi mogła napisać. Bardzo Ci dziękuję <3
    Boziuuuu to ja nie mialam pojecia o co chodzi ..znalazlam jakos wchodze a tam zaproszeń a zaproszeń.przepraszam Was kochane ,ja nie wiedzialam ze tak mozna ..zaraz ogarniam
    Stara juz ja .

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:00

• didi123 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Boziuuuu to ja nie mialam pojecia o co chodzi ..znalazlam jakos wchodze a tam zaproszeń a zaproszeń.przepraszam Was kochane ,ja nie wiedzialam ze tak mozna ..zaraz ogarniam
    Stara juz ja .

Ja nie jestem lepsza, bo dopiero dzisiaj tę zakładkę odkryłam :D

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie podobało zawsze dla dziewczynki imię Mia ale nie wiem czy bede miec odwagę takie dać :) Ostatnimi czasy bardzo podoba mi sie Amelia :) Maja, Zuzia i Lilka :P
    A dla chłopca Oskar, Oliwier albo Kacperek :)

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy jest sens ale jeśli to będzie pod koniec cyklu to chyba przedział dla fazy lutealnej

Ja chcę sobie chorować melisę. Mam już miętę w kuchni w doniczce teraz będzie doradztwa melisa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:12

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    A myślałam, że w ten poniedziałek był ;) pytam bo według wróżb Kropeczki masz być następną:D
    Nie martw się Kochana ja Phii weekendowego testu nie odpuszczę! :D

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ