X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - dzięki za ten post. tak właśnie zrobię. Dzisiaj odkładam wszystkie "sprawdzacze" i biorę tylko witaminy. Męża też muszę wyrwać z tej matni bo zwariujemy.
    I to nie chodzi już o czas okołoowulacyjny u nas. Ale każdy seks to robienie dziecka. Noż cholera. A myślałam, że mnie to nie dosięgnie.

Ale nic to. Już trochę mi lepiej. Rano przeżyłam szok, z którego już mnie wyciągnęłyście. I teraz zostało postanowienie poprawy.

Na Was zawsze można liczyć :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi ja tez :) mnie to nakreca jak narkotyk jakis. I mysle i mysle. Do tego mam to co miesiac temu jak sie udalo. Wzdecie. Lekka biegunke. Serducho dudni. A rano musialam ubrac wiekszy biustonosz bo nagle za maly jeden sie okazal... i zyly mi wyszly. Nawet K zauwazyl. Stwierdzil ze tak widac ze mogliby mi z nich krew pobierac. No i zaniast sucho mam ciagle kremowo. Szyjka twarda. Zamknieta. :p szkoda ze nie mozna od razu zrobic testu :p

zuzi_c, MammaN lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurka, faktycznie skomplikowana sprawa. Czyli rozumiem, że nie masz za bardzo płodnego śluzu? Skoro go nie dostrzegasz, to może zastanowisz się następnym razem nad testami owu? Twoje temperatury są rozjechane, nieregularne i dlatego owu szaleje. Owu mogła być, a mogło jej jeszcze nie być :O Ale wydaje mi się póki co, że ovufriend stara się za tym nadążyć i dobrze rozpoznaje.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Zuzi ja tez :) mnie to nakreca jak narkotyk jakis. I mysle i mysle. Do tego mam to co miesiac temu jak sie udalo. Wzdecie. Lekka biegunke. Serducho dudni. A rano musialam ubrac wiekszy biustonosz bo nagle za maly jeden sie okazal... i zyly mi wyszly. Nawet K zauwazyl. Stwierdzil ze tak widac ze mogliby mi z nich krew pobierac. No i zaniast sucho mam ciagle kremowo. Szyjka twarda. Zamknieta. :p szkoda ze nie mozna od razu zrobic testu :p
    Objawy idealne :D czyżby? ❤️
    Kciuki zaciskam ❤️

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kasiulka - dzięki za ten post. tak właśnie zrobię. Dzisiaj odkładam wszystkie "sprawdzacze" i biorę tylko witaminy. Męża też muszę wyrwać z tej matni bo zwariujemy.
    I to nie chodzi już o czas okołoowulacyjny u nas. Ale każdy seks to robienie dziecka. Noż cholera. A myślałam, że mnie to nie dosięgnie.

Ale nic to. Już trochę mi lepiej. Rano przeżyłam szok, z którego już mnie wyciągnęłyście. I teraz zostało postanowienie poprawy.

Na Was zawsze można liczyć :)
    Wspomniałam o tym, bo brałam Ovarin przez 4 miesiące (dziewczyny go mega zachwalały, a mnie nie pomógł w ogóle, a wręcz chyba zaszkodził, bo miałam 1 cykl bezowulacyjny - chyba że tylko ja jestem taka dziwna i na mnie nic nie działa :P), potem włączyłam Castagnus, bo wyczytałam, że dużo dziewczyn po nim zachodzi w ciążę. Brałam go 3 miesiące i nic. A po zwykłym kompleksie witamin Doppel Herz Mama Premium czuję się rewelacyjnie, więc chyba nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    no właśnie miałam lepki ale zmienił się na kremowy bo gin wykrył u mnie infekcję. I bądź tu mądry! :D dlatego nie zaprzątam sobie głowy wykresem od następnego miesiąca:)
    Słusznie :D

zuzi_c lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam Was za to mierzenie temperatur. Ja bym nie miala do tego cierpliwosci:)

Okazalo sie ze posiew nasienia mozemy zrobic u Nas w miescie:) super bo nie musimy do Lublina jechac. No i dzwonilam do Gemini i maja dla mnie profertil:)
    Takze wszystko szybciej zalatwimy:)
    Ale sie ciesze:)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:00

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Kasiulka, zerknęłam na Twój wykres i u Ciebie też późno owu i skok tempki to może i u mnie nie wszystko stracone... Tylko że u mnie to masakra jakie wahania temperatura tak mi się wydaje...
    Ja mam zawsze takie cykle 38-42 dni. Taka uroda ;) Nie wyklucza to zajścia w ciążę! :)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI, Twojego wykresu też nie mogę zobaczyć!

mhsvcbxmf17updrl.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:01

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Wspomniałam o tym, bo brałam Ovarin przez 4 miesiące (dziewczyny go mega zachwalały, a mnie nie pomógł w ogóle, a wręcz chyba zaszkodził, bo miałam 1 cykl bezowulacyjny - chyba że tylko ja jestem taka dziwna i na mnie nic nie działa :P), potem włączyłam Castagnus, bo wyczytałam, że dużo dziewczyn po nim zachodzi w ciążę. Brałam go 3 miesiące i nic. A po zwykłym kompleksie witamin Doppel Herz Mama Premium czuję się rewelacyjnie, więc chyba nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba :D
    Każda kobieta może mieć 2 bezowulacyjne w roku i to jest norma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 11:19

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Każda kobieta może mieć 2 bezowulacyjne w roku i to jest norma
    Tak, wiem o tym, dlatego się nie załamałam ;) Po prostu Ovarin powinien regulować cykle i wspomagać owulacje, a u mnie stało się odwrotnie.

ABI, jest widoczny :) Rzeczywiście, jakbym widziała swój wykres... :( Oczekiwanie na owulację jest frustrujące. Ale przez rok zdążyłam się przyzwyczaić :D Mnie pomaga mówienie sobie w myślach: "I tak w końcu będzie ten skok. Późno lub później, ale w końcu będzie". Możesz sobie przejrzeć moje cykle od lipca 2017. Miałam nawet 65 i 50 dni, ale one się kończyły skokiem i normalną fazą lutealną :) Tyle pocieszenia dla Ciebie :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza dzieki :) oby wiruski do mnie dotarly...

Ja sie z moim pozarlam. Czasem mysle ze on w ogole mnie nie zna jak jebnie jakims tekstem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak mi gin powiedzial wczoraj ,pamietajcie ,kazda zdrowa kobieta uprawiajaca sex w dniach plodnych jest 8 razy w roku w ciazy.ale konczy sie jak u mnie i czasem nawwt o tym nie wiemy .w wiekszosci ...
    Wiec te objawy to same nie wiecie co ro jest i co z tego bedzie .nie ogarniajmy moze tego .
    A ja pierwszy raz od starania bede miala wykres i objawy w dupieeee...bede wtedy daleko daleko na wakacjach .totalny chilout .i chocby nie wiem co czuc bede bede mogla zrzucic na temp ,na klimat wiec mnie nic nie ruszy :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Tak jak mi gin powiedzial wczoraj ,pamietajcie ,kazda zdrowa kobieta uprawiajaca sex w dniach plodnych jest 8 razy w roku w ciazy.ale konczy sie jak u mnie i czasem nawwt o tym nie wiemy .w wiekszosci ...
    Wiec te objawy to same nie wiecie co ro jest i co z tego bedzie .nie ogarniajmy moze tego .
    A ja pierwszy raz od starania bede miala wykres i objawy w dupieeee...bede wtedy daleko daleko na wakacjach .totalny chilout .i chocby nie wiem co czuc bede bede mogla zrzucic na temp ,na klimat wiec mnie nic nie ruszy :)

no dokładnie ja od następnego cyklu też spadam na urlop i będę się wspinać po górach nawet bez zasięgu więc mogę sobie pomarzyć o wykresie :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • amalia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym miesiącu też mierzę. Mam też testy oraz na koniec progesteron. To mój pierwszy miesiąc z pomiarami i prawdopodobnie ostatni ;) Chcę sprawdzić, czy ten jeden cykl wyjdzie prawidłowy. No i w kolejnym sporą część spędzę na Woodstocku a na nim pracuję, więc się mierzyć o tej samej porze, po wyspaniu nie da :D

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ