X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Milea.... coś jest narzeczy maleńka :D <3

Dafii no ja właśnie w tamtym cyklu patrząc później zorientowałam się, że chyba w ogóle nie trafialiśmy jakoś w płodne dlatego w tym miesiącu nadrabiam, u mnie jeszcze nie wyzanczyło owulki Kiedy testujesz ??
    Ovufriend przesunal mi @ na 14 sierpnia.. Znajac zycie za tydzien zrobie test w 10 dpo bo pewnie nie wytrzyman :p

Mama 3mam kciuki. Powodzenia:)
    Po cichutku mam nadzieję ze to jednak szczęśliwy sierpien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:42

Mama360, zuzi_c lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Daffi, po dwóch cb nie nakręcam się. Co prawda nie spóźniala mi się tak @ nigdy ale też nie bralam wcześniej leków i nie byłam w gorących krajach w tym czasie. To dopiero 3 dzień spóźnienia.
    Spokojnie daje czas, może się rozkręci :*

Trzymam kciuki, miejmy nadzieję, że ten cykl będzie dla Ciebie szczęśliwy! <3

Mama360 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) witam Was w kolejny upalny w cholerę dzień... No nie lubię w ciąży takich temperatur :p

Kropeczko, piękny Kropek <3 cudowny po prostu :-)
    A lekarza zmień, co za chamstwo to szok. Życzę Ci takiego jak mój. Zawsze miły, uśmiechnięty i odpowie nawet na milion pytań z anielską cierpliwością.

Najra, gratuluję nowej pracy :* :-)

Witam nowe koleżanki :) tu można wypisywać głupoty, żalić się i radzić :) wszystkie są serdeczne i pomocne :)

Ja teraz troszkę mniej pisze, Ale przez ten upał ledwo żyje. Wczoraj mój miał jeden dzień wolnego w końcu to byłyśmy cały dzień nad woda i obejrzeć nowe autko :) prawie nie wychodziłam z córkami z naszych dmuchanych pączków haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ja dzisiaj pakowanie kolejne ale nie suze bo 3dniowy wypad jutro nad morze :-) wiec i temperatury nie zmierzebo wstaje o 4 a zawsze mierze o 7... A oczywiście, ze dam znac jak wynik :-) teoretycznie pobieralam równe 7 dpo wedlug owu :-)
    Milego weekendu :) resecik będzie

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tylko na chwile. Nie będę na razie pisać.
    Dziś przyszła @ więc 3cs uważam za oficjalnie rozpoczęty :)

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Daffi, po dwóch cb nie nakręcam się. Co prawda nie spóźniala mi się tak @ nigdy ale też nie bralam wcześniej leków i nie byłam w gorących krajach w tym czasie. To dopiero 3 dzień spóźnienia.
    Spokojnie daje czas, może się rozkręci :*
    Ty sie nie nakrecaj... Spokojnie czekaj... Wakacje i leki mogly ci ciut opoznic @... Pewnie za chwile dostaniesz i bd pisac... Nowy cykl nowe nadzieje xD

MammaN lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zawsze jak Was nadrabiam to w napięciu szukam postów z pozytywnymi testami lub beta :-) czekam na te Wasze ciąże tak jak czekałam na swoją :*

Ja mam dziś wizytę o 16 :)

Isaura81, najra88 lubią tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka83 wrote:
    To ja tylko na chwile. Nie będę na razie pisać.
    Dziś przyszła @ więc 3cs uważam za oficjalnie rozpoczęty :)
    Trzymam kciuki za Nowy cykl :*❤️

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżeli będę testować to w pon 6go albo najlepiej we wt bo to urodziny mojego niech ma prezent, będzie z głowy ;)
    Jeżeli do tego czasu (a to będzie tydzień po terminie) @ nie będzie to coś tam już będzie wiadomo.
    Na razie łaże wszędzie z podpaska i tamponem.
    Muszę odgruzowac mieszkanie i walizki. Jak dobrze że Mamcia na obiad Zaprosiła :)

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Przepraszam że tak zniknęłam bez słowa. Miło że o mnie pamiętacie. I to ja w aptece pracuje, jak cos trzeba to piszcie. Acardu (Polocardu, aspiryny i innych z kw.acetylosalicylowym) nie wzięłabym w trakcie starań bez konsultacji z lekarzem. Działa p/zakrzepowo w dawce 75mg, ale to jednak NLPZ i bez potrzeby bym nie brała. Witaminki można sobie łykać, oczywiście z głową.

Kropeczko, jaki śliczny człowieczek. 3 cm a wydaje się taki duży :D To jest niesamowite jak szybko dziecko się rozwija. 10 tydzień już u naszych Kropków.

Mama a ty może w ciąży jesteś ? :) Trzymam kciuki

U mnie ostatnio ponury humorek, starania miałam odpuścić w sensie sex bez myślenia o robieniu dziecka. Ale nie wychodzi. Dziś jade z szwagierką i synkiem nad jeziorko, a pojawił mi się śluz (choć jest go tylko troszke) a sexu nie będzie bo mąż jutro dołączy. Dom będzie budował. I jest taka złość że już i ten cykl na straconej pozycji. choć tak nie do końca jest bo w sobote w końcu możemy podziałać. A owulację nie wiem kiedy bede miała o ile będzie. Od 16 dc mam duphaston brać i aż mi nie dobrze na samą myśl o tym. Mam takie myśli ostatnio że nie doczekam sie tego dziecka, że się nie uda. Zaraz się pocieszam że musi się udać. I taka hustawka nastrojów.
    Zajrze do Was pewnie po weekendzie. Piszcie jak najwięcej o sexie :) Nabiore więcej ochoty na mego M.

Applejoy lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ... Ja tez sie grubo zastanawiam czy ty aby nie w ciazy. Odaje Ci pierwszenstwo ale tylko sierpień. ;-)
    Boze jak mi niedobrze. Siedze i czekam na to hsg. W ciszy i spokoju ;-) ostatnio jak bylam na oddziale w grudniu to byl wiatr halny i do porodu przyjezdzaly co 15 minut. Teraz cisza i spokoj.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka dobrze ze mamy farmaceutkę na pokładzie! Pamietam jak mi doradzałaś z specyfikami na poparzenia słoneczne :)

Cześć mega płodne pszczółki :* miłego dnia :*

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma trzymam kciuki za wizyte!

Mama i Milea mam nadzieję, że to jednak będzie to! Chętnie przyjmę spóźniony prezent urodzinowy :D

Najra gratuluję nowej pracy i życzę abyś była przezadowolona!

Koniczynka nie poddawaj się , chwilę załamania się zdarzają! Skup się na ukochanym synku , to naprawdę pomaga. Gorzej mają te z Nas , które dzieci jeszcze nie mają.

Dzięki Dziewczyny za komplementy odnośnie Kropka. 4 cm od głowy do tyłka a tyle już widać :) byleby we wtorek było wszystko ok na prenatalnych. Kość nosową zdążyłam dostrzec i tyle, więcej nic nie wiem.
    Lekarza zmienię od razu na swojego z poprzedniej ciąży, prawdziwy lekarz z powołania! Trudno będzie trzeba za wszystko płacić mimo posiadania luxmedu, ale w końcu mnie na to stać i nie będę się denerwować.

Miłego dnia moje Kochane!

MammaN lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura trzymam kciuki :*

Isaura81 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Mamma trzymam kciuki za wizyte!

Mama i Milea mam nadzieję, że to jednak będzie to! Chętnie przyjmę spóźniony prezent urodzinowy :D

Najra gratuluję nowej pracy i życzę abyś była przezadowolona!

Koniczynka nie poddawaj się , chwilę załamania się zdarzają! Skup się na ukochanym synku , to naprawdę pomaga. Gorzej mają te z Nas , które dzieci jeszcze nie mają.

Dzięki Dziewczyny za komplementy odnośnie Kropka. 4 cm od głowy do tyłka a tyle już widać :) byleby we wtorek było wszystko ok na prenatalnych. Kość nosową zdążyłam dostrzec i tyle, więcej nic nie wiem.
    Lekarza zmienię od razu na swojego z poprzedniej ciąży, prawdziwy lekarz z powołania! Trudno będzie trzeba za wszystko płacić mimo posiadania luxmedu, ale w końcu mnie na to stać i nie będę się denerwować.

Miłego dnia moje Kochane!

Co do luxmedu to zwracają za wizytę do 500 zł na kwartał ale trzeba nic jakaś opcje specjalną chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:44

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Co do luxmedu to zwracają za wizytę do 500 zł na kwartał ale trzeba nic jakaś opcje specjalną chyba :)
    Wiem właśnie, ale nie wiem czy mam to w pakiecie. Dziś właśnie sprawdzę u kadrowej bo na infolinii oczywiście nie umieli :/

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura trzymaj się Kochana! Oby wynik był super!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Mama ... Ja tez sie grubo zastanawiam czy ty aby nie w ciazy. Odaje Ci pierwszenstwo ale tylko sierpień. ;-)
    Boze jak mi niedobrze. Siedze i czekam na to hsg. W ciszy i spokoju ;-) ostatnio jak bylam na oddziale w grudniu to byl wiatr halny i do porodu przyjezdzaly co 15 minut. Teraz cisza i spokoj.
    Jestem z Tobą!! Pisz jakbys potrzebowała. Pogadamy o pierdolach. :)
    Tak bezobjawowo w ciazy??? Ciężko uwierzyć. Mam tyle zajęć przez weekend że leci raz dwa. Będziemy wiedzieć. Jedziemy dziś w góry. Na Śnieżkę chyba się wtoczymy. :)

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka też tak miałam. Taki głupi wybuch łezek w Egipcie raz. Zrobiło mi się smutno z powodu braku ciąży. Myślę że Nami babami bardzo a to bardzo żądza hormony i wieloma rzeczami nie ma co się przejmować.
    Pod tym względem mega zazdroszcze facetom. Dołki są, radości .kurcze w sumie życie byłoby nudne jakby tak różowo było... Do obrzygania :D

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 od razu forum ożyło jak wróciłaś :* <3

Mama360 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ