SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Milea.... coś jest narzeczy maleńka :D <3

Dafii no ja właśnie w tamtym cyklu patrząc później zorientowałam się, że chyba w ogóle nie trafialiśmy jakoś w płodne dlatego w tym miesiącu nadrabiam, u mnie jeszcze nie wyzanczyło owulki Kiedy testujesz ??
    Ovufriend przesunal mi @ na 14 sierpnia.. Znajac zycie za tydzien zrobie test w 10 dpo bo pewnie nie wytrzyman :p

Mama 3mam kciuki. Powodzenia:)
    Po cichutku mam nadzieję ze to jednak szczęśliwy sierpien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 07:42

Mama360, zuzi_c lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Daffi, po dwóch cb nie nakręcam się. Co prawda nie spóźniala mi się tak @ nigdy ale też nie bralam wcześniej leków i nie byłam w gorących krajach w tym czasie. To dopiero 3 dzień spóźnienia.
    Spokojnie daje czas, może się rozkręci :*

Trzymam kciuki, miejmy nadzieję, że ten cykl będzie dla Ciebie szczęśliwy! <3

Mama360 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) witam Was w kolejny upalny w cholerę dzień... No nie lubię w ciąży takich temperatur :p

Kropeczko, piękny Kropek <3 cudowny po prostu :-)
    A lekarza zmień, co za chamstwo to szok. Życzę Ci takiego jak mój. Zawsze miły, uśmiechnięty i odpowie nawet na milion pytań z anielską cierpliwością.

Najra, gratuluję nowej pracy :* :-)

Witam nowe koleżanki :) tu można wypisywać głupoty, żalić się i radzić :) wszystkie są serdeczne i pomocne :)

Ja teraz troszkę mniej pisze, Ale przez ten upał ledwo żyje. Wczoraj mój miał jeden dzień wolnego w końcu to byłyśmy cały dzień nad woda i obejrzeć nowe autko :) prawie nie wychodziłam z córkami z naszych dmuchanych pączków haha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ja dzisiaj pakowanie kolejne ale nie suze bo 3dniowy wypad jutro nad morze :-) wiec i temperatury nie zmierzebo wstaje o 4 a zawsze mierze o 7... A oczywiście, ze dam znac jak wynik :-) teoretycznie pobieralam równe 7 dpo wedlug owu :-)
    Milego weekendu :) resecik będzie

• Aduszka83 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tylko na chwile. Nie będę na razie pisać.
    Dziś przyszła @ więc 3cs uważam za oficjalnie rozpoczęty :)

...marzenia się spełniają, tylko mocno w nie wierz...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Daffi, po dwóch cb nie nakręcam się. Co prawda nie spóźniala mi się tak @ nigdy ale też nie bralam wcześniej leków i nie byłam w gorących krajach w tym czasie. To dopiero 3 dzień spóźnienia.
    Spokojnie daje czas, może się rozkręci :*
    Ty sie nie nakrecaj... Spokojnie czekaj... Wakacje i leki mogly ci ciut opoznic @... Pewnie za chwile dostaniesz i bd pisac... Nowy cykl nowe nadzieje xD

MammaN lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zawsze jak Was nadrabiam to w napięciu szukam postów z pozytywnymi testami lub beta :-) czekam na te Wasze ciąże tak jak czekałam na swoją :*

Ja mam dziś wizytę o 16 :)

Isaura81, najra88 lubią tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aduszka83 wrote:
    To ja tylko na chwile. Nie będę na razie pisać.
    Dziś przyszła @ więc 3cs uważam za oficjalnie rozpoczęty :)
    Trzymam kciuki za Nowy cykl :*❤️

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeżeli będę testować to w pon 6go albo najlepiej we wt bo to urodziny mojego niech ma prezent, będzie z głowy ;)
    Jeżeli do tego czasu (a to będzie tydzień po terminie) @ nie będzie to coś tam już będzie wiadomo.
    Na razie łaże wszędzie z podpaska i tamponem.
    Muszę odgruzowac mieszkanie i walizki. Jak dobrze że Mamcia na obiad Zaprosiła :)

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane

Przepraszam że tak zniknęłam bez słowa. Miło że o mnie pamiętacie. I to ja w aptece pracuje, jak cos trzeba to piszcie. Acardu (Polocardu, aspiryny i innych z kw.acetylosalicylowym) nie wzięłabym w trakcie starań bez konsultacji z lekarzem. Działa p/zakrzepowo w dawce 75mg, ale to jednak NLPZ i bez potrzeby bym nie brała. Witaminki można sobie łykać, oczywiście z głową.

Kropeczko, jaki śliczny człowieczek. 3 cm a wydaje się taki duży :D To jest niesamowite jak szybko dziecko się rozwija. 10 tydzień już u naszych Kropków.

Mama a ty może w ciąży jesteś ? :) Trzymam kciuki

U mnie ostatnio ponury humorek, starania miałam odpuścić w sensie sex bez myślenia o robieniu dziecka. Ale nie wychodzi. Dziś jade z szwagierką i synkiem nad jeziorko, a pojawił mi się śluz (choć jest go tylko troszke) a sexu nie będzie bo mąż jutro dołączy. Dom będzie budował. I jest taka złość że już i ten cykl na straconej pozycji. choć tak nie do końca jest bo w sobote w końcu możemy podziałać. A owulację nie wiem kiedy bede miała o ile będzie. Od 16 dc mam duphaston brać i aż mi nie dobrze na samą myśl o tym. Mam takie myśli ostatnio że nie doczekam sie tego dziecka, że się nie uda. Zaraz się pocieszam że musi się udać. I taka hustawka nastrojów.
    Zajrze do Was pewnie po weekendzie. Piszcie jak najwięcej o sexie :) Nabiore więcej ochoty na mego M.

Applejoy lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ... Ja tez sie grubo zastanawiam czy ty aby nie w ciazy. Odaje Ci pierwszenstwo ale tylko sierpień. ;-)
    Boze jak mi niedobrze. Siedze i czekam na to hsg. W ciszy i spokoju ;-) ostatnio jak bylam na oddziale w grudniu to byl wiatr halny i do porodu przyjezdzaly co 15 minut. Teraz cisza i spokoj.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka dobrze ze mamy farmaceutkę na pokładzie! Pamietam jak mi doradzałaś z specyfikami na poparzenia słoneczne :)

Cześć mega płodne pszczółki :* miłego dnia :*

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma trzymam kciuki za wizyte!

Mama i Milea mam nadzieję, że to jednak będzie to! Chętnie przyjmę spóźniony prezent urodzinowy :D

Najra gratuluję nowej pracy i życzę abyś była przezadowolona!

Koniczynka nie poddawaj się , chwilę załamania się zdarzają! Skup się na ukochanym synku , to naprawdę pomaga. Gorzej mają te z Nas , które dzieci jeszcze nie mają.

Dzięki Dziewczyny za komplementy odnośnie Kropka. 4 cm od głowy do tyłka a tyle już widać :) byleby we wtorek było wszystko ok na prenatalnych. Kość nosową zdążyłam dostrzec i tyle, więcej nic nie wiem.
    Lekarza zmienię od razu na swojego z poprzedniej ciąży, prawdziwy lekarz z powołania! Trudno będzie trzeba za wszystko płacić mimo posiadania luxmedu, ale w końcu mnie na to stać i nie będę się denerwować.

Miłego dnia moje Kochane!

MammaN lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura trzymam kciuki :*

Isaura81 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Mamma trzymam kciuki za wizyte!

Mama i Milea mam nadzieję, że to jednak będzie to! Chętnie przyjmę spóźniony prezent urodzinowy :D

Najra gratuluję nowej pracy i życzę abyś była przezadowolona!

Koniczynka nie poddawaj się , chwilę załamania się zdarzają! Skup się na ukochanym synku , to naprawdę pomaga. Gorzej mają te z Nas , które dzieci jeszcze nie mają.

Dzięki Dziewczyny za komplementy odnośnie Kropka. 4 cm od głowy do tyłka a tyle już widać :) byleby we wtorek było wszystko ok na prenatalnych. Kość nosową zdążyłam dostrzec i tyle, więcej nic nie wiem.
    Lekarza zmienię od razu na swojego z poprzedniej ciąży, prawdziwy lekarz z powołania! Trudno będzie trzeba za wszystko płacić mimo posiadania luxmedu, ale w końcu mnie na to stać i nie będę się denerwować.

Miłego dnia moje Kochane!

Co do luxmedu to zwracają za wizytę do 500 zł na kwartał ale trzeba nic jakaś opcje specjalną chyba :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 08:44

1bab7e35e8.png[/url]
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Co do luxmedu to zwracają za wizytę do 500 zł na kwartał ale trzeba nic jakaś opcje specjalną chyba :)
    Wiem właśnie, ale nie wiem czy mam to w pakiecie. Dziś właśnie sprawdzę u kadrowej bo na infolinii oczywiście nie umieli :/

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura trzymaj się Kochana! Oby wynik był super!

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Mama ... Ja tez sie grubo zastanawiam czy ty aby nie w ciazy. Odaje Ci pierwszenstwo ale tylko sierpień. ;-)
    Boze jak mi niedobrze. Siedze i czekam na to hsg. W ciszy i spokoju ;-) ostatnio jak bylam na oddziale w grudniu to byl wiatr halny i do porodu przyjezdzaly co 15 minut. Teraz cisza i spokoj.
    Jestem z Tobą!! Pisz jakbys potrzebowała. Pogadamy o pierdolach. :)
    Tak bezobjawowo w ciazy??? Ciężko uwierzyć. Mam tyle zajęć przez weekend że leci raz dwa. Będziemy wiedzieć. Jedziemy dziś w góry. Na Śnieżkę chyba się wtoczymy. :)

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka też tak miałam. Taki głupi wybuch łezek w Egipcie raz. Zrobiło mi się smutno z powodu braku ciąży. Myślę że Nami babami bardzo a to bardzo żądza hormony i wieloma rzeczami nie ma co się przejmować.
    Pod tym względem mega zazdroszcze facetom. Dołki są, radości .kurcze w sumie życie byłoby nudne jakby tak różowo było... Do obrzygania :D

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 od razu forum ożyło jak wróciłaś :* <3

Mama360 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ