X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    ile sie juz staracie??

Właśnie w tym cyklu mija nam 17 cs ;)

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    To na razie chyba ja jestem na szarym końcu testowania. :D O ile w ogóle zdążę. ;)
    Ja też z Tobą :)

aktap lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Właśnie w tym cyklu mija nam 17 cs ;)
    To spokojnie kochana xD uda sie w koncu:-)
    nam sie zaczal 44cs ;-)

• Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :* tu Mamman. Nie wiem o co kaman, ale konto mi wy*erdzieliło...
    Postaram się jak najszybciej Was nadrobić :*
    U nas Oki. Brzuch rośnie, na wadze 2,5kg na plusie albo lepiej... Mój mi zagroził wchodzić na wagę, żebym nie panikowala Hahaha
    Poza tym troszkę napina mi się brzuch, Ale to Pewnie wynik stresu... Nie brakowało mi go ostatnio :( w piątek mam wizytę i usg genetyczne. To mnie cieszy :)

Doczytałam o rocznicach ślubu i życzę wszystkiego najlepszego, dalszego szczęścia i miłości :* :)

Ewus, zobaczysz że Po burzy zawsze wychodzi słońce :*

Malunia, Nie martw sie. Będziesz chroniona od poczatku. Na zwolnienie ciężarna może iść od pierwszego dnia.

Mama, Jak się czujesz? :)

Kropeczko, Jak się czujecie? :* przesyłam buziaki.

aktap, Applejoy, Marza89 lubią tę wiadomość

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Nikt tutaj nie pozwoli Ci sie poddac. :)

Historie kobiet które walcza latami sa bardzo budujące. Tutaj takich nie brakuje. Czasami zawedruje w jakis stary temat, gdzie czytam jak ktoras opisywala swoje starania, problemy, mowila że nigdy sie nie uda a teraz w podpisie suwaczek "jestem mama od 2 lat" a kolejne w drodze. :)

Szczerze to jak czytam właśnie takie posty to jakoś czuje sie bardziej zmotywowana i dlatego przestałam sie co cykl zamartwiać ;p Ale z drugiej strony tez nie moge sie już doczekać, czasami sobie wyobrażam jak wstaje rano, chodzimy na spacerki. Takie troche nawiedzenie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    To spokojnie kochana xD uda sie w koncu:-)
    nam sie zaczal 44cs ;-)

Nie wiem czy bym tyle wytrzymała co Ty ;p
    Pełen podziw, naprawde ;)
    A u Ciebie dlaczego to tak dlugo trWA?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Nie wiem czy bym tyle wytrzymała co Ty ;p
    Pełen podziw, naprawde ;)
    A u Ciebie dlaczego to tak dlugo trWA?
    Napisze ci na pw xD tu nie bd marudzic kolejny raz heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelisia wrote:
    Szczerze to jak czytam właśnie takie posty to jakoś czuje sie bardziej zmotywowana i dlatego przestałam sie co cykl zamartwiać ;p Ale z drugiej strony tez nie moge sie już doczekać, czasami sobie wyobrażam jak wstaje rano, chodzimy na spacerki. Takie troche nawiedzenie :D
    Ja sobie wypbrazalam ostatnio jakbym corke ubierala w sukienki haha:) takze luz sama nie jestes z ta faza:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammi wlasnie mam sporo sprzecznych informacji. Dlatego sie martwie. Ale jak teraz sie nie udalo to bede w miare bezpieczna we wrzesniu bo umowe na stale mam dostac

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Ewus ❤❤
    Cuda sie zdarzaja xD
    No niby tak ale jako staraczce- weterance już coraz mniej wierze w cuda. Mam nadzieje na to, że mi się uda ale pewnie przypłacę to stresem i kosztownym leczeniem a nie że zdarzy się cud. Szczerze? Bardziej wierze że może udać się Tobie i każdej z Was niż mi. Chciałabym żeby ominęło Cię to całe stresujące staranie. Widzę to tak, że myślałam ze to będzie piękny czas starając się o dziecko a to jakiś koszmar :-/ cieszę się, że mam płodne i kosę z mężem. Tym razem wiem, że nic z tego od samego początku i dobrze mi z tym.

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja sobie wypbrazalam ostatnio jakbym corke ubierala w sukienki haha:) takze luz sama nie jestes z ta faza:)

haha dobrze wiedziec :D bo juz myslalam ze cos ze mna nie tak xD

Dzieki dziewczyny za mile przyjecie bo na innej grupie zostalam ze tak powiem zjechana bo podobno jestem nieodpowiedzialna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Napisze ci na pw xD tu nie bd marudzic kolejny raz heh

ok, pisz smialo ;)

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela a czemu jesteś nieodpowiedzialna? Opowiadaj :-)

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Haha a mam pytanie do ciazowych. Jak oceniacie swoje piersi na poczatku?
    Mi zaczęły się ładnie zaokràglać :) to mnie zastanowiło, bo mam malutkie po ciazach. Śmieje się, że dzieci mi zjadły :)

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pamietasz jaki to byl etap?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    No niby tak ale jako staraczce- weterance już coraz mniej wierze w cuda. Mam nadzieje na to, że mi się uda ale pewnie przypłacę to stresem i kosztownym leczeniem a nie że zdarzy się cud. Szczerze? Bardziej wierze że może udać się Tobie i każdej z Was niż mi. Chciałabym żeby ominęło Cię to całe stresujące staranie. Widzę to tak, że myślałam ze to będzie piękny czas starając się o dziecko a to jakiś koszmar :-/ cieszę się, że mam płodne i kosę z mężem. Tym razem wiem, że nic z tego od samego początku i dobrze mi z tym.
    Nie stresuje sie kochana... Pewnie tylko ciut przy badaniach... Uda sie i tb i mi ❤❤❤ kosa z mezem uuu cos nabroil gadzina??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 20:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    No wlasnie czemu???

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:

Tak jak juz pisałam staram sie 17 cykl. Odkad zaczelam chodzic do gin od poczatku mowilam kazdej ze sie staram i wgl ze nie biore zadnych witamin ani innych wspomagaczy. Zadna nie wspomnniala ze mam brac kwas foliowy czy cos, osttanio moja gin powiedziala ze jakbym chciala to moge albo ovarin albo infolik sobie brac bo one cos tam owulacje chyba wspomagaja :) no i pisalam troche na innej grupie i wlasnie zapytalam czy ktoras bierze, a co sie okazalo ze zostalam zjechana za to ze nie biore kwasu foliowego i wlasnie wtedy sie zaczelo wszystko ze urodzi mi sie chore dziecko, ze jak mozna nie brac i wgl.. Podobno wszystkie chore dzieci wlasnie rodza sie wedlug nich przez nie brania podczas staran kwasu foliowego..

• Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    A pamietasz jaki to byl etap?
    Sam poczatek. Przed terminem okresu chyba nawet :) a później to coraz bardziej było widać żyły i juz zrobily się cięższe

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektore zaczynaja branie kwasu dopiero jak sie dowiedza ze sa w ciazy. Ja ten cykl bez zadnych witamin. Bez kwasu. Zupelnie bez niczego. Nawet zelu nie uzywam. Nie martw sie. Ja z Mlodym zaczelam brac w 8tyg. Jak sie o ciazy dowiedzialam. A ten zdrowy jak byk :)

Kaga, Malwa13 lubią tę wiadomość

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ