Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny! Dołączam do was w nadziei na wsparcie w staraniach. Straciłam Córeczkę w 11tc, w marcu 2018. Próbujemy dalej, to juz drugi cykl starań. Po zabiegu wydłużyły mi sie bardzo cykle - ostatnio 39 dni i sa nieregularne, więc starania mogą się przedłużyć. O moim smutku nie mówilam nikomu oprócz najbliższej rodziny i szczerze mówiąc brakuje mi bardzo babskiego wsparcia w staraniach.Maga2
Straciłam Córeczkę w 11tc w marcu 2018, własnie dowiedziałam się,że znów jestem w ciąży:)
-
nick nieaktualny
-
Ewuś, zazdroszczę ja dziś do 20.
Maga bardzo współczuję. Czy wiadomo jaka przyczyną jak mogę spytać. Miałaś jakieś leczenie po? Oby teraz Nasz wątek byl dla Ciebie szczęśliwy -
Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy progesteron moze przepowiedziec ciaze szybciej od bety? Bo ten moj progesteron 27.69 ng/ml po przeliczeniu na nmol/l wynosi 86,5914
taki wysoki progesteron robiony w 9dpo moze swiadczyc o ciazy?
18 cykl staran szczesliwy
10 dpo beta 19,16 ❤️
13 dpo beta 104,13 ❤️
15 dpo beta 315,46 ❤️
18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien❤️
16.10.2018 (kolejna wizyta ) -
Markel wrote:Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy progesteron moze przepowiedziec ciaze szybciej od bety? Bo ten moj progesteron 27.69 ng/ml po przeliczeniu na nmol/l wynosi 86,5914
jak jesteś w ciąży to będziesz za tydzień
-
Mama360 wrote:Jest on faktycznie dosc wysoki. Może być taki w ciąży. Ja badalam co miesiąc i w ciążach miałam zdecydowanie wyższy. Szkoda że nie masz porównania. Ale też naczytalam się tutaj że babeczki miały wyższy i nic z tego nie wynikało. Poczekaj parę dni i zrób test
jak jesteś w ciąży to będziesz za tydzień
18 cykl staran szczesliwy
10 dpo beta 19,16 ❤️
13 dpo beta 104,13 ❤️
15 dpo beta 315,46 ❤️
18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien❤️
16.10.2018 (kolejna wizyta ) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Markel wrote:Dziewczyny kochane powiedzcie mi czy progesteron moze przepowiedziec ciaze szybciej od bety? Bo ten moj progesteron 27.69 ng/ml po przeliczeniu na nmol/l wynosi 86,5914
Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
DZIEWCZYNY dziekuje wam. Jesteście wspaniałe. Jesli beta rozwieje tylko obawy kazdej kobiety wysle wam magie wiruskow. Mam nadzieje ze sierpien dla wielu będzie magiczny. :*
Drobinka91, Izaw, milea.26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:DZIEWCZYNY dziekuje wam. Jesteście wspaniałe. Jesli beta rozwieje tylko obawy kazdej kobiety wysle wam magie wiruskow. Mam nadzieje ze sierpien dla wielu będzie magiczny. :*
-
Daffi wrote:Kochane ja kazdej tak samo życzę!!! Wyniki jutro nie mam labo z wynikami online.Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Maga2 wrote:Witajcie dziewczyny! Dołączam do was w nadziei na wsparcie w staraniach. Straciłam Córeczkę w 11tc, w marcu 2018. Próbujemy dalej, to juz drugi cykl starań. Po zabiegu wydłużyły mi sie bardzo cykle - ostatnio 39 dni i sa nieregularne, więc starania mogą się przedłużyć. O moim smutku nie mówilam nikomu oprócz najbliższej rodziny i szczerze mówiąc brakuje mi bardzo babskiego wsparcia w staraniach.
Baaaardzo Ci współczuję, mogę tylko domyślać się co to za ból. :*
Ale jesteśmy tu po to żeby się wspierać, więc witam serdecznie!
Aleksander 07.07.19r👶
3000g 🔹️54cm🔹️
1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖
-
dziękuję dziewczyny za slowa otuchy! Nie wiem, jaka była przyczyna poronienia. Miałam USG w 10 tygodniu i serduszko nie biło. Mieszkam za granicą i tutaj nie bada się przyczyn pierwszego poronienia. Wychodzą chyba z założenia, że 1/4 kobiet traci ciąże. Miałam dwa zabiegi, bo po pierwszym dostałam infekcji i okazało się, że nie wszystko zostało usunięte. Po drugim zabiegu okazało się, że to, co zostało, to była tylko duża ilosć skrzepów krwi. Zabieg był wykonywany metda próżniową za pomocą tzw ssaka, więc na starania miałam zielone swiatło, już dwa miesiące po. Mam teraz jednak strasznie nieregularne okresy i dopiero w tym miesiącu zaczęłam mierzyć temperaturę, ale analiza idzie mi słabo, póki co. Ostatni okres zaczął mi się 19 lipca, myslę, że 4-5 sierpnia mogła byc owulacja, a 11-12 sierpnia mialam dziwne bóle podbrzusza, więc teoretycznie mogla byc implantacja. Czekam do konca tego tygodnia z testowaniem, ale nie robię sobie dużych nadziei, bo w zeszłym miesiącu był ogromny zawód. Przy pierwszej ciąży bardzo się źle czulam przy implantacji - gorączka, dreszcze i temperatura, a teraz nic.Maga2
Straciłam Córeczkę w 11tc w marcu 2018, własnie dowiedziałam się,że znów jestem w ciąży:)