Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Maga2 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Bo Ci wczoraj nie pogratulowałam, gratuluje <3 Czekam na wirtualne wiruski, bo im więcej tym lepiej :)

Dziękuję! Może nie powinnam jeszcze tak się cieszyć, ale nie umiem się powstrzymać. Beta jutro dopiero, bo dzisiaj święto :( Chce powiedziec mojemu P. w przyszłą środę, bo wtedy jest nasza rocznica ślubu, ale nie wiem, czy wytrzymam.

Maga2

Straciłam Córeczkę w 11tc w marcu 2018, własnie dowiedziałam się,że znów jestem w ciąży:)
    oar8pc0zgrgpq0dg.png
  • Maga2 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    A my tetaz w sierpniu 20-tego. Prezentu nie będzie. Już po owu ale seks bez starań jest super! Dzisiaj już zaliczyłam 2! :-)

Kurcze, nam się udało w tym cyklu, gdzie kochalismy się bez dokładnego wyliczania i spisałam ten cykl na straty totalnie.

Maga2

Straciłam Córeczkę w 11tc w marcu 2018, własnie dowiedziałam się,że znów jestem w ciąży:)
    oar8pc0zgrgpq0dg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bez ketonalu nie dam rady z tymi plecami :( wezme i mam w dzien spokoj ale rano po nocy to koszmar :( myslalam ze dam rade ale niestety

• Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga2 wrote:
    Dziękuję! Może nie powinnam jeszcze tak się cieszyć, ale nie umiem się powstrzymać. Beta jutro dopiero, bo dzisiaj święto :( Chce powiedziec mojemu P. w przyszłą środę, bo wtedy jest nasza rocznica ślubu, ale nie wiem, czy wytrzymam.

Wytrzymaj, to będzie podwójne szczęście i ten dzień zapamiętacie na długo :) A już wiesz jak Mu to przekażesz? :D

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Maga2 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drobinka91 wrote:
    Wytrzymaj, to będzie podwójne szczęście i ten dzień zapamiętacie na długo :) A już wiesz jak Mu to przekażesz? :D

Kupiłam takie malutkie rekawiczki niedrapki - białe w szare króliczki. Włożę je do małego pudełka prezentowego, ktore wygląda, jak pudełko na biżuterię. Będzie myślał, ze kupilam mu zegarek :) Powiedziałam, mu, że zaczne testować dopiero 25go (miałam bardzo długie cykle), żeby się nie domyślił. Ale cięzko utrzymać tajemnicę :)

Applejoy lubi tę wiadomość

Maga2

oar8pc0zgrgpq0dg.png
  • Drobinka91 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga2 wrote:
    Kupiłam takie malutkie rekawiczki niedrapki - białe w szare króliczki. Włożę je do małego pudełka prezentowego, ktore wygląda, jak pudełko na biżuterię. Będzie myślał, ze kupilam mu zegarek :) Powiedziałam, mu, że zaczne testować dopiero 25go (miałam bardzo długie cykle), żeby się nie domyślił. Ale cięzko utrzymać tajemnicę :)

No i dobrze to wymyśliłaś :)
    Wierzę, ja też miałabym na 100% z tym problem. :p Wytrzymaj chociaż do bety i najwyżej daj Mu wcześniejszy prezent na rocznicę w weekend :D

qb3ce6yd8925ak7r.png
    Aleksander 07.07.19r👶
    3000g 🔹️54cm🔹️
    klz9e6ydh37227gp.png
    1400 gram, 45 cm, dzielna mała Wojowniczka 💖

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia - póki @ nie ma jest nadzieja :*
    ABI - przytulam :( to takie nie sprawiedliwe :(
    Angelisia - nie rozumiem twojego męża, po tylu miesiącach starań? A może mu też jest ciężko, bo może bardzo by chciał i to że nie wychodzi, może go podłamuje i chce odpocząć? Porozmawiaj z nim szczerze
    U mnie do @ pozostało 4-6 dni i jak narazie nie wyskoczył mi żaden pryszcz na twarzy, co zawsze mi wychodziło ponad tydzień przed każdą @ i powtarzam se dzisiaj cały czas: nie będzie pryszczy, @ nie przyjdzie i tak w kółko xD bo nie przyjdzie prawda??? xD

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga2 wrote:

Wytrzymaj na pewno się ucieszy <3 Mega prezent :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Melunia - póki @ nie ma jest nadzieja :*
    ABI - przytulam :( to takie nie sprawiedliwe :(
    Angelisia - nie rozumiem twojego męża, po tylu miesiącach starań? A może mu też jest ciężko, bo może bardzo by chciał i to że nie wychodzi, może go podłamuje i chce odpocząć? Porozmawiaj z nim szczerze
    U mnie do @ pozostało 4-6 dni i jak narazie nie wyskoczył mi żaden pryszcz na twarzy, co zawsze mi wychodziło ponad tydzień przed każdą @ i powtarzam se dzisiaj cały czas: nie będzie pryszczy, @ nie przyjdzie i tak w kółko xD bo nie przyjdzie prawda??? xD

Nie przyjdzie, nie przyjdzie!!!! :) Tego Ci życzę :)

Meluśka lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • MIA_89 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to znowu ja, pomóżcie! Jeśli @ przyjdzie 20.08 a pewnie przyjdzie, to chce od nastepnego cyklu zmienic metode pomiaru tempki i zaczac mierzyc w pochwie lub odbycie,zeby pomiar byl dokladniejszy. Wolalabym w pochwie ale boje sie, zeby nie wdala mi sie przez to jakas infekcja bo niestety mam do nich sklonnosc. A z kolei w odbycie się boję czy to nie boli? I na jaką głębokość wkładać? 2 cm wystarcza? Czy słychać pikanie na zakonczenie pomiaru? Mierze microlifem. Do tej pory mierzyłam w ustach, niby wszystko ok bo widać wyrazne dwie fazy temperatur przed owu srednio 36.2 po owu 36.7 i skok pokrył się z dodatnim testem owu ale podobno to moga byc pomiary zanizone i lepiej mierzyc w pochwie lub odbycie. Wiem, ze wlasciwa higiena termometru to podstawa, plus dezynfekcja przy metodzie analnej ale i tak mam jakies takie dziwne opory...a wy jak mierzycie i czy macie z tym jakies problemy?

• Maga2 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIA_89 wrote:
    Dziewczyny, to znowu ja, pomóżcie! Jeśli @ przyjdzie 20.08 a pewnie przyjdzie, to chce od nastepnego cyklu zmienic metode pomiaru tempki i zaczac mierzyc w pochwie lub odbycie,zeby pomiar byl dokladniejszy. Wolalabym w pochwie ale boje sie, zeby nie wdala mi sie przez to jakas infekcja bo niestety mam do nich sklonnosc. A z kolei w odbycie się boję czy to nie boli? I na jaką głębokość wkładać? 2 cm wystarcza? Czy słychać pikanie na zakonczenie pomiaru? Mierze microlifem. Do tej pory mierzyłam w ustach, niby wszystko ok bo widać wyrazne dwie fazy temperatur przed owu srednio 36.2 po owu 36.7 i skok pokrył się z dodatnim testem owu ale podobno to moga byc pomiary zanizone i lepiej mierzyc w pochwie lub odbycie. Wiem, ze wlasciwa higiena termometru to podstawa, plus dezynfekcja przy metodzie analnej ale i tak mam jakies takie dziwne opory...a wy jak mierzycie i czy macie z tym jakies problemy?

Hej, ja mierzyłam w pochwie elektronicznym termometrem i rzeczywiscie raz zapomniałam umyć go, użyłam nastepnego dnia i dostałam poaskudnej infekcji. od tej pory myje dokładnie końcówkę i nie mam żadnego problemu.

MIA_89 lubi tę wiadomość

Maga2

oar8pc0zgrgpq0dg.png
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Nie przyjdzie, nie przyjdzie!!!! :) Tego Ci życzę :)
    <3
    Wczoraj byłam ze swoim na randce w Bialymstoku, wybraliśmy restaurację, w której przelrowadziła rewolucję Magda Gesler 26.06.2018 (w tv będzie dopiero w październiku), jedliśmy jej dania i powiem, że było w miare dobre, obsługa baaardzo miła

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 wrote:
    Dostałam wyniki beta. 56010.
    Przyrost poniżej normy :(
    Nie stresuj,rosnie ładnie :*

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Mozecie mnie walnac :D moze linczy nie bedzie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b226e3a4842.jpg

I nie. Ta z prawej to taka byla nie wiem czemu. Chodzi o ta po srodku ;)
    Widać :) <3

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammi juz na dzisiejszym nie bylo nic widac. Czekam do 23 na bete...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia życzę Ci aby to było i to czego się spodziewasz :)
    Ja mam niestety przykre doświadczenia z wczesnym robieniem testów. Ostatnio przez 3 cykle mimo objawów testy ofc negatywne (robione oczywiście wczesniej, bo nie moglam czekać :p) a potem zawsze, ale to zawsze na kolejny dzień przed terminem @.

Co miesiąc powtarzam sobie do znudzenia, ze poczekam, ale się nie da. Zbyt niecierpliwa jestem :D

Za Ciebie trzymam kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to juz mnie chyba dosyc macie :(

Skonczylam salatke z zupek. Zamarynowalam udka w marynacie miodowo musztardowej. Ciasto gotowe. Jeszcze jajka ugotowac i sprzatanie zostanie

• Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Mammi juz na dzisiejszym nie bylo nic widac. Czekam do 23 na bete...
    Właśnie doczytałam. Dalej trzymam kciuki :*

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:

Skonczylam salatke z zupek. Zamarynowalam udka w marynacie miodowo musztardowej. Ciasto gotowe. Jeszcze jajka ugotowac i sprzatanie zostanie
    Ja wczoraj ugotowałam na dziś leczo :) a teraz upiekłam jabłecznik i biorę się za galaretki dla córek :)

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Maga2 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:

Melunia, doskonale Cię rozumiem, ja w zeszłym miesiącu chyba z 10 testów zrobiłam, chociaz wiedzialam, że jest za wczesnie. Nie trać nadziei, będzie dobrze!

Maga2

oar8pc0zgrgpq0dg.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ