SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na trasie, teściowa ma imieniny i robi grila ;-)

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Meluśka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na @ xD nie no, dobrze by było, żeby nie przyszła :) u nas padało, ale teraz znowu jest ładnie, a co mieliście na obiadek? Bo u mnie był zupka burakowa

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza89 wrote:
    Cześć laseczki ❤️
    Mia gratulacje! :D

Ja właśnie robię sobie gotowaną kukurydzę B) jak ją zobaczyłam na giełdzie mówię sobie, muszę to zjeść haha

Phia i Daffi trzeba się spotkać na soczek ❤️
    Koniecznie. A Ty skad jestes? Jesli pytalam to przepraszam :p

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • amalia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Byłam wczoraj na monitoringu. 15dc i w lewym jajniku 21mm :) Mówiłam, że jeszcze zaskoczę lekarza, bo ostatnio jojcył, że 8dc i 10mm to za mało i pewnie bezowulacyjne :P Endometrium ładne, śluzu dużo, owulka wg aplikacji 18dc i lekarz potwierdza. Zrobili mi też Estradiol, LH, i Progesteron. Jutro znowu monitoring, wtorek powtórka Estradiol, LH, Progesteron +Cytologia, Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma i wymaz z pochwy. Od chłopa jeszcze Chromatynę, HBA nasienia oraz test MAR IgG podstawowy. Środa monitoring czy pęcherzyk pękł. Z torbami pójdziemy! ;)

Izaw, aktap, Paula 90, Kropeczka85, Mammi lubią tę wiadomość

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amalia to super :) monitoring jest bardzo pomocny :)

Ja wlasnie wstalam po 1.5godz drzemce... I sie czuje jakbym maraton z goraczka przebiegla...

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas tak gorąco że woda z lodem cytryna i grejpfrutem non stop. Ale cudna niedziela. :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok ktora madra wyjaśni mi kwestie suwaczkow. Tu na belly pokazuje 5+0 ustawiony od dnia miesiaczki a na flo pokazuje 6+1? Nie kminie tego.
    Czy to jest tak ze belly pokazuje ukonczony a flo bieżący?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 18:14

b2ujp2.png

• Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Dziewczyny... Ja chyba na szpital będę jechać. Brzuch boli mnie od południa. Buscopan nie pomaga a chyba jest coraz gorzej. I chyba czuję, ze się zaczyna napinac :(

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam tabletkę jeszczs. Zaraz będą dziewczynki. Muszę je odebrać od ojca... Leżę.

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammi licze ze to nic groznego i ze pojedzisz do szpitala. Lepiej dmuchac na zimne :*

Mammi lubi tę wiadomość

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammi jak nie przejdzie do wieczora to się nie zastanawiaj tylko jedz! Wiesz, że to nie ma żartów! Tymczasem leż i się nie ruszaj.
    Ja też ostatnio miałam straszne bóle, ale po pół dnia przechodziły na szczęście. A już się zastanawiałam czy zaraz nie poronie.

Amalia super wieści!!! Nic tylko działać na maxa :)

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Mammi jak nie przejdzie do wieczora to się nie zastanawiaj tylko jedz! Wiesz, że to nie ma żartów! Tymczasem leż i się nie ruszaj.
    Ja też ostatnio miałam straszne bóle, ale po pół dnia przechodziły na szczęście. A już się zastanawiałam czy zaraz nie poronie.

Amalia super wieści!!! Nic tylko działać na maxa :)
    Pojadę na pewno. Ciąże z dziewczynkami miałam zagrożone poronieniem a później przedwczesnym porodem przez takie bóle :( leżę teraz cały czas. Dziewczynki już wróciły, moj też jest w domu więc jak się to nie uspokoi to jadę. Mam prawie 30km do szpitala...

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakby co to chyba nosów można brać w ciąży. J brałam ginekolog pozwolił. Działa rozkurczowo. Najlepiej jakby to potwierdziła konieczynka. A jak boli mocno to się nie zastanawiajcie tylko jedźcie prędko do szpitala. Zawsze co pewność to pewność :*

1bab7e35e8.png[/url]
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospy Kochana nie mogę. Jestem uczulona :( jak dostawałam w zastrzykach to po paru chwilach już nie byłam w stanie nawet utrzymać prosto głowy. Bezwlad i helikopter...

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammi wrote:
    Ja nospy Kochana nie mogę. Jestem uczulona :( jak dostawałam w zastrzykach to po paru chwilach już nie byłam w stanie nawet utrzymać prosto głowy. Bezwlad i helikopter...

To nie wiem jak Ci pomoc, a jak się czujesz kochana? Lepiej już?

1bab7e35e8.png[/url]
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    To nie wiem jak Ci pomoc, a jak się czujesz kochana? Lepiej już?
    Czuję lekki ból w bokach. Ale jakby opuszczało... W razie czego jestem uszykowana, żeby jechać. :*

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Dziewczyny jakby co to chyba nosów można brać w ciąży. J brałam ginekolog pozwolił. Działa rozkurczowo. Najlepiej jakby to potwierdziła konieczynka. A jak boli mocno to się nie zastanawiajcie tylko jedźcie prędko do szpitala. Zawsze co pewność to pewność :*
    Można ale raz że mammi uczulona, dwa że często przynosi słabe efekty.
    Lepiej jechać na pogotowie ginekologiczne, a jak nie ma takiego to na Sor.

Mammi daj znać jak się czujesz i co powiedział lekarz. Będzie dobrze . Trzymaj się.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami jedz. Sprawdza czy wszystko w porzadku. Wiem że 30km ale lepiej dmuchac na zimne i sprawdzic czy wszystko w porzadku.Z resztą wiesz sama jak miałaś wcześniej.

• Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochane, jakoś lepiej gdy można tu się do Was odezwać. :* będę pisać na bieżąco. Na pewno mam znać jeśli do konca nie przejdzie :*

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammi wrote:
    Kurcze, Dziewczyny... Ja chyba na szpital będę jechać. Brzuch boli mnie od południa. Buscopan nie pomaga a chyba jest coraz gorzej. I chyba czuję, ze się zaczyna napinac :(
    Kurcze mam nadzieje ze ci lepiej. Jeśli nie to nie zwlekaj i jedz.

b2ujp2.png

‹‹ 663 664 665 666 667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ