X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Rozumiem Cię doskonale! Mnie moje 33 dni wystarczająco dobijają. ;) Chętnie zamieniłabym się z kimś na 28 dni :)
    Moze któraś chce moje 25dni? Na razie nie potrzebuje :P

aktap lubi tę wiadomość

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 12:32

• Mammi Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Dzień dobry :-) dzisiaj w pracy spokojniej to moge sobie pozwolic na nadrabianie. Zawzięcie mierzę temperaturę bo mam zamiar znowu zbadac progesteron :-) o dziwo 3 dni temperatura na bardzo zblizonym poziomie. Dzisiaj w koncu jade do lekarza, chyba ze w ciagu dnia znowu pojawi sie plamienie ale licze ze nie. Lekarz przyjmuje od 16 do 19 wiec okolo 18 powinnam byc :-)
    To samych dobrych wiadomości :)

7v8rdqk3xp0i9quc.png
  • Isaura81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia poniedziałek/ wtorek, ale rano obudziłam się zalana krwią. Dawno się tak nie cieszyłam z @.
    Wydłużyła mi się faza lutealna z 13 na pełne 14 dni.
    Dostałam @ bez żadnych wcześniejszych objawow, bóli podbrzusza, pms-u . Tylko na jedzenie się wczoraj rzucałam jak wariat. ;-)
    Kaga wrote:
    Ja dopoki się nie staralam okresy jak w zegarku. Długie cykle, ale jak w zegarku. Od momentu starań każdy cykl przesunięty. Chyba przez to że o tym myślę itd :( teraz to az 7 dni po odstawieniu duphastonu czekałam na @. I tym sposobem mam cykle prawie 40 dniowe. Dziewczyny z 28 dniowym cyklem są cykl do przodu w stosunku do mnie... Prawie dwa razy więcej szans.:/

Mnie tak samo. Do czasu decyzji o staraniach jak w zegarku.
    Żadnych plamień boli itp. faktycznie to chyba stres.

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Zazdroszczę dziewczyny, które już macie dzieci :* boję się, że mi nie będzie dane tego doświadczyć. O drugie staralabym się już chyba z lżejsza głowa :)
    Tez tak czasami mam...
    Ale glowka do gory bo tez bd w koncu bawic maluszki

Kaga, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Zazdroszczę dziewczyny, które już macie dzieci :* boję się, że mi nie będzie dane tego doświadczyć. O drugie staralabym się już chyba z lżejsza głowa :)

Ja mam dwójkę już odchowaną, i wcale nie stara się łatwiej. Skoro wiem że mogę zajść to tym bardziej człowiek wariuje.
    Do tego presja czasu i wieku robi swoje.
    Na każde dzieciątko się czeka tak samo ciężko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 08:31

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mammi lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Ja mam dwójkę już odchowaną, i wcale nie stara się łatwiej. Skoro wiem że mogę zajść to tym bardziej człowiek wariuje.
    Do tego presja czasu i wieku robi swoje.
    Na każde dzieciątko się czeka tak samo ciężko.
    Tak oczywiście, że na każde tak samo. Ale zawsze możesz powiedzieć, że w razie czego już masz te dwójkę, A my nic ;)

Ale mogę się mylić oczywiście, wiadomo że to tylko moje "wydawanie" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 08:38

Kaga lubi tę wiadomość

• marrybc Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :D ja dopiero zaczynam przygode z ovu. Wypelnilam wykres bo w sumie u mnie poki co to jak od linijki ale moze dlatego ze uzywam zwyklego eletroniczkego termometru. Musze zakupic ten z 2 po przecinku ale to juz chyba od nasteponego cyklu. Obecnie powinnam miec wczoraj ew przed wczoraj okres bo mam cykle nie regularne miedzy 27- 29 :) a dzis juz 30 a tempo nadal w okolicach 36.9. Szyjka wysoko zamknieta itd wiec nie na okres. Piersi za to w ogole mnie nie bola(bolaly pare dni ale przestaly jakies 3 dni temu). Za to głowa strasznie i kark. W sumie jak jutro badz po jutrze temp nie spadnie to moze jest na co liczyc co wy na to :D ?

uff rozpisalam sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staranie sie o 1 maleństwo to zupelnie inna bajka niz staranie sie o 2 czy 3 maluszka..

Jesli masz 1 czy 2 dzieci... To czujesz sie prawdziwa mama... Nosilas maluszka pod serduszkiem... Widzisz jak uczy sie chodzic mowic... Jak wychodza zabki i mnostwo innych rzeczy...
    A my starajace sie o pierwsze nie wiemy czy kiedykolwiek uda nam sie tego doswiadczyc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 08:50

MissKathy92, Malwa13, Ewaaa, Drobinka91, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Staranie sie o 1 maleństwo to zupelnie inna bajka niz staranie sie o 2 czy 3 maluszka..
    Tak mi się też wydaje :)

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa - napewno będziesz miała dzidziusia, tak jak wszystkie tu staraczki :*

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    Malwa - napewno będziesz miała dzidziusia, tak jak wszystkie tu staraczki :*
    Jesteście Kochane. To co napisałam to oczywiście nie zarzut tylko takie przemyślenie. Ja Wam z całego serca życzę kolejnych dzidziusiow ile Wam się marzy ❤❤❤

Meluśka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Malwa, Kochanie, oczywiście, że bedziesz miała dziecko! Juz wiesz, że jestescie płodni, bo byłaś w ciąży, także to jest tylko kwestia czasu. Zaraz do Ciebie wróci maleństwo <3
    Jesteście niezastąpione :D Patka u Ciebie tyle ❤ że w tym cyklu się uda :D

aktap lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Tak mi się też wydaje :)
    A bd nawet w cb... To u ciebie jest duza szansa ze lada moment zajdziesz... Tak samo jak ktorac poroni ciut pozniej...

Wiec nie panikuj bo u mnie cisza od ilu cykli... A u ciebie jednak cos sie dzialo xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    A bd nawet w cb... To u ciebie jest duza szansa ze lada moment zajdziesz... Tak samo jak ktorac poroni ciut pozniej...

Wiec nie panikuj bo u mnie cisza od ilu cykli... A u ciebie jednak cos sie dzialo xD
    Phia ale u Ciebie wyniki ok :* podrasujecie trochę wyniki męża? :)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Malwa13, aktap, MissKathy92 lubią tę wiadomość

• marrybc Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Witamy :-) No rzeczywiście wykres jak od linijki :-) moze warto zatestowac skoro juz @ mial byc? :-)

wczoraj robilam test jeszcze cisza :) daje sobie jeszcze dwa dni jak nie wystapi okres no to juz musi byc cos na rzeczy :D

Dziewczyny będziemy miały dzidziusie tylko po prostu musimy poczekać na te odpowiednie :)

aktap lubi tę wiadomość

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ