Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki blackdear żeby wszystko się udało 🙏🙏✊😘

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    11.02 - pozytywny test ❤️😍💪
    12.02 - 12 dpo beta HCG 31,84
    14.02 - 14 dpo beta HCG 77,98 ❤️
    Progesteron 21,20
    20.02 - 20 dpo beta HCG 1003,00 💪❤

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Klara12 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem tu nowa staramy się z mężem pół roku ale nic nie wychodzi ostatnia miesiączkę miałam 1 stycznia i dalej nie mam a jest 36 dzień cyklu robiłam dziś test ale negatywny 😟 co mam. Już robić brakuje mi siły robiłam badania hormonów Lekar mówi ze ok

• MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj !Może masz jakąś blokadę :-( nie wiem co Ci poradzić 😔 ja z mężem staram się od maja 2019 nie powiem ile cykli bo moje cykle nie są regularne mam PCOS i niski progesteron. A masz owulacje ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 19:27

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane 🙂 u mnie smutno! Po poronieniu w grudniu miałam długi cykl! Owulacja wystąpiła w 31dc i ujrzałam dwie kreseczki! Niestety nie utrzymało się! Robiłam bhcg progesteron i tsh! Niestety progesteron stanowczo za niski bo miałam 9.65! Nikt z lekarzy nie mówi aby od owulacji brać duphaston i następnym razem sama będę brała bo u mnie problem z progesteronem i utrzymaniem ciąży! Także dalej walka idzie! A zegar biologiczny cyka 🥰 gorąco was pozdrawiam! Odzywajcie się cały czas! Mała Mi trzymam mocno kciuki ✊❤️

• Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blackdeer wrote:
    Cześć Kochana ☺️
    U mnie od 27.11 zaczęliśmy procedurę InVitro - dziś 70 zastrzyk przygotowujący do stymulacji, który wycisza endometriozę. Nie jest łatwo bo mam objawy najgorszej menopauzy ale po odstawieniu ma minąć. Czekamy obecnie na dokumenty z miasta które maja spłynąć do Kliniki żebyśmy mogli podpisać dokumenty na dofinansowanie i zaczęli właściwa stymulację. Nastrój do ... mega mi cieżko

Trzymam mocno kciuki ✊ ❤️🌹 będzie dobrze myśl pozytywnie 🥰

• MałaMi24 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża bardzo mi przykro😔 a ile masz lat ?
    Ci lekarze to w ogóle są o kant d*py. Mi żaden nie pomaga. Ciągle to samo starać się starać a co ja k*rwa robie. Dlatego wzięłam sprawy w swoje ręce mam nadzieję że będą owoce z moich poświęceń ale warto.
    Też mam niski progesteron i właśnie jestem na duphastonie. @ przypada mi w walentynki może to będzie owoc naszej miłości 😄 mój mąż nawet zaczął czytań jakie powinnam mieć objawy i wczoraj na filmie jak zasnęłam to mówi że to pierwszy objaw senność 😄😄 sam zaczyna mieć paranoję 😄 ale oby to nie była paranoja 🙏🙏🙏

PCOS
    Niski progesteron
    Duphaston 2x1
    Folik 1x1
    Progesteron 21,20

oeuadqk3m7zrn0q8.png
  • Róża 1 Ekspertka

Wysłany: 10 lutego 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Róża bardzo mi przykro😔 a ile masz lat ?
    Ci lekarze to w ogóle są o kant d*py. Mi żaden nie pomaga. Ciągle to samo starać się starać a co ja k*rwa robie. Dlatego wzięłam sprawy w swoje ręce mam nadzieję że będą owoce z moich poświęceń ale warto.
    Też mam niski progesteron i właśnie jestem na duphastonie. @ przypada mi w walentynki może to będzie owoc naszej miłości 😄 mój mąż nawet zaczął czytań jakie powinnam mieć objawy i wczoraj na filmie jak zasnęłam to mówi że to pierwszy objaw senność 😄😄 sam zaczyna mieć paranoję 😄 ale oby to nie była paranoja 🙏🙏🙏

Mam 39 lat tak więc już nie młoda jestem 😂! Niestety 3 poronienia za mną😔 Ale jeszcze do 40 powalczę! Trzymam kciuki za Ciebie niech będzie owocny 🥰❤️🌹🍀

• Krysia91 Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2020, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakis czas temu pojawiłam się na tym forum i szybko zniknęłam bo się mega zafiksowałam i stwierdziłam, że to nie ma dalszego sensu...

Chciałabym Wam powiedzieć, że udało się! To dopiero początek, moja sytuacja życiowa odmieniła się o 180* w międzyczasie, ale udało się! Mamy dwie kreski, bhcg 780! Z mojego przypadku wywnioskować można tyle, że na serio trzeba odpuścić, przestać się stresować (u mnie udało się kiedy odpusciłam starania, przestałam zadręczać się pracą i różnymi nirerealnymi targetami, wzięłam męża i wyjechaliśmy na tydzień w ciepłe miejsce).

Trzymajcie proszę kciuki za nas, żeby wszystko było dobrze, ja za Was bezustannie kciukuję!

bebetka.b lubi tę wiadomość

5 CS
    PCOS (?) w trakcie diagnozowania
    Suple: Miovelia NAC/od listopada zmiana na Inofem
    07.2016 utrata ciąży w 12 tygodniu
  • bebetka.b Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysia91 wrote:
    Dziewczyny, jakis czas temu pojawiłam się na tym forum i szybko zniknęłam bo się mega zafiksowałam i stwierdziłam, że to nie ma dalszego sensu...

Chciałabym Wam powiedzieć, że udało się! To dopiero początek, moja sytuacja życiowa odmieniła się o 180* w międzyczasie, ale udało się! Mamy dwie kreski, bhcg 780! Z mojego przypadku wywnioskować można tyle, że na serio trzeba odpuścić, przestać się stresować (u mnie udało się kiedy odpusciłam starania, przestałam zadręczać się pracą i różnymi nirerealnymi targetami, wzięłam męża i wyjechaliśmy na tydzień w ciepłe miejsce).

Trzymajcie proszę kciuki za nas, żeby wszystko było dobrze, ja za Was bezustannie kciukuję!
    Gratulacje!!!!! W którym dniu cyklu robiłaś betę? Bardzo ładny wynik! Ja także zobaczyłam dwie kreseczki ale u mnie niska beta tylko 26.
    Och jak mi się marzy wyjazd w ciepłe miejsce słońce plaża i morze 🤩 ale musieliście mieć cudowny urlop! Gdzie byliście, pochwal się ? 🥰

• Anamaya Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi24 wrote:
    Cześć dziewczyny !
    Co u Was słychać ?
    Jak tam Róża , Anamaya , Cappuccino Boo , blackdear , Nutka ?
    Wątek upadl ale go odnawiam 😊
    Odezwij się się co u Was❤️
    U mnie pierwszy raz pojawiła się owulacja i jestem w 22 DC czekamy na cud ❤️🙏🙏🙏

Widziałam na innym wątku. U mnie gorący weekend się zapowiada i zobaczymy co będzie.

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2021, 17:44

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Anamaya Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Kto mi doradzi odnośnie owulacji??? :):)
    Czy tylko potwierdzi ją monitoring cyklu czy może wystarcz badanie hormonów w odpowiednich dniach?

Od tego cyklu zaczynam też mierzenie temperatury i obserwowanie śluzu ale na razie nic mi to nie mówi....

Paski oqulacyjne mogą pomóc stwierdzić owulacje. Ale pewność daje monitoring

Endometrioza III stopień -laparoskopia styczeń 2019
    Sierpień (2018) do sierpnia 2019 antykoncepcja Sylvie 30
    Stymulacje nieudane brak ciąży.
    7.01.21 usunięcie jajowodu lewego (wodniak jajowodu)

974532d3a26eb3f9b5b86c28ae07c10c.png

Staranie o maluszka- 15 miesięcy

0206caf120fd2a0ab1bb18d9cbf93fd3.png
  • Shila Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Kto mi doradzi odnośnie owulacji??? :):)
    Czy tylko potwierdzi ją monitoring cyklu czy może wystarcz badanie hormonów w odpowiednich dniach?

Od tego cyklu zaczynam też mierzenie temperatury i obserwowanie śluzu ale na razie nic mi to nie mówi....

Ja w tym cyklu sprawdzałam owulację po piku LH, czyli badanie z krwi LH i progesteron i eska do ginekolog jaki wynik i czy był pik LH, jeśli był, to owu powinna pojawić się w ciągu 36-48 godzin, Tak mówią :-) ja podchodziłam do inseminacji, więc musieliśmy ocenić dobrze owulację, choć i tak spłatała mi figla i się przesunęła. W każdy razie było mi bliżej jeździć na krew niż na USG.

Starania od końca 2017 roku
    34 l.
    02.2018 - ciąża pozamaciczna, jajowód zachowany
    03.2019 - ciąża biochemiczna, 5 tydzień 💔
    07.2019 - HSG, oba jajowody drożne
    TSH - 1.5, euthyrox 50g
    pozostałe hormony w normie
    AMH - 2.83
    morfologia plemników - 5%, pozostałe parametry dobre
    1 IUI 15.02.2020 - 13 dpi beta 5.9, 14 dpi beta 5.1 biochemiczna?? 24 dpi beta 63 ???
‹‹ 118 119 120 121 122
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ