NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej jestem tu nowa staramy się z mężem pół roku ale nic nie wychodzi ostatnia miesiączkę miałam 1 stycznia i dalej nie mam a jest 36 dzień cyklu robiłam dziś test ale negatywny 😟 co mam. Już robić brakuje mi siły robiłam badania hormonów Lekar mówi ze ok
-
Witaj !Może masz jakąś blokadę nie wiem co Ci poradzić 😔 ja z mężem staram się od maja 2019 nie powiem ile cykli bo moje cykle nie są regularne mam PCOS i niski progesteron. A masz owulacje ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 19:27
-
Witajcie kochane 🙂 u mnie smutno! Po poronieniu w grudniu miałam długi cykl! Owulacja wystąpiła w 31dc i ujrzałam dwie kreseczki! Niestety nie utrzymało się! Robiłam bhcg progesteron i tsh! Niestety progesteron stanowczo za niski bo miałam 9.65! Nikt z lekarzy nie mówi aby od owulacji brać duphaston i następnym razem sama będę brała bo u mnie problem z progesteronem i utrzymaniem ciąży! Także dalej walka idzie! A zegar biologiczny cyka 🥰 gorąco was pozdrawiam! Odzywajcie się cały czas! Mała Mi trzymam mocno kciuki ✊❤️
-
blackdeer wrote:Cześć Kochana ☺️
U mnie od 27.11 zaczęliśmy procedurę InVitro - dziś 70 zastrzyk przygotowujący do stymulacji, który wycisza endometriozę. Nie jest łatwo bo mam objawy najgorszej menopauzy ale po odstawieniu ma minąć. Czekamy obecnie na dokumenty z miasta które maja spłynąć do Kliniki żebyśmy mogli podpisać dokumenty na dofinansowanie i zaczęli właściwa stymulację. Nastrój do ... mega mi cieżko
Trzymam mocno kciuki ✊ ❤️🌹 będzie dobrze myśl pozytywnie 🥰 -
Róża bardzo mi przykro😔 a ile masz lat ?
Ci lekarze to w ogóle są o kant d*py. Mi żaden nie pomaga. Ciągle to samo starać się starać a co ja k*rwa robie. Dlatego wzięłam sprawy w swoje ręce mam nadzieję że będą owoce z moich poświęceń ale warto.
Też mam niski progesteron i właśnie jestem na duphastonie. @ przypada mi w walentynki może to będzie owoc naszej miłości 😄 mój mąż nawet zaczął czytań jakie powinnam mieć objawy i wczoraj na filmie jak zasnęłam to mówi że to pierwszy objaw senność 😄😄 sam zaczyna mieć paranoję 😄 ale oby to nie była paranoja 🙏🙏🙏 -
MałaMi24 wrote:Róża bardzo mi przykro😔 a ile masz lat ?
Ci lekarze to w ogóle są o kant d*py. Mi żaden nie pomaga. Ciągle to samo starać się starać a co ja k*rwa robie. Dlatego wzięłam sprawy w swoje ręce mam nadzieję że będą owoce z moich poświęceń ale warto.
Też mam niski progesteron i właśnie jestem na duphastonie. @ przypada mi w walentynki może to będzie owoc naszej miłości 😄 mój mąż nawet zaczął czytań jakie powinnam mieć objawy i wczoraj na filmie jak zasnęłam to mówi że to pierwszy objaw senność 😄😄 sam zaczyna mieć paranoję 😄 ale oby to nie była paranoja 🙏🙏🙏
Mam 39 lat tak więc już nie młoda jestem 😂! Niestety 3 poronienia za mną😔 Ale jeszcze do 40 powalczę! Trzymam kciuki za Ciebie niech będzie owocny 🥰❤️🌹🍀 -
Dziewczyny, jakis czas temu pojawiłam się na tym forum i szybko zniknęłam bo się mega zafiksowałam i stwierdziłam, że to nie ma dalszego sensu...
Chciałabym Wam powiedzieć, że udało się! To dopiero początek, moja sytuacja życiowa odmieniła się o 180* w międzyczasie, ale udało się! Mamy dwie kreski, bhcg 780! Z mojego przypadku wywnioskować można tyle, że na serio trzeba odpuścić, przestać się stresować (u mnie udało się kiedy odpusciłam starania, przestałam zadręczać się pracą i różnymi nirerealnymi targetami, wzięłam męża i wyjechaliśmy na tydzień w ciepłe miejsce).
Trzymajcie proszę kciuki za nas, żeby wszystko było dobrze, ja za Was bezustannie kciukuję!bebetka.b lubi tę wiadomość
5 CS
PCOS (?) w trakcie diagnozowania
Suple: Miovelia NAC/od listopada zmiana na Inofem
07.2016 utrata ciąży w 12 tygodniu -
Krysia91 wrote:Dziewczyny, jakis czas temu pojawiłam się na tym forum i szybko zniknęłam bo się mega zafiksowałam i stwierdziłam, że to nie ma dalszego sensu...
Chciałabym Wam powiedzieć, że udało się! To dopiero początek, moja sytuacja życiowa odmieniła się o 180* w międzyczasie, ale udało się! Mamy dwie kreski, bhcg 780! Z mojego przypadku wywnioskować można tyle, że na serio trzeba odpuścić, przestać się stresować (u mnie udało się kiedy odpusciłam starania, przestałam zadręczać się pracą i różnymi nirerealnymi targetami, wzięłam męża i wyjechaliśmy na tydzień w ciepłe miejsce).
Trzymajcie proszę kciuki za nas, żeby wszystko było dobrze, ja za Was bezustannie kciukuję!
Och jak mi się marzy wyjazd w ciepłe miejsce słońce plaża i morze 🤩 ale musieliście mieć cudowny urlop! Gdzie byliście, pochwal się ? 🥰 -
MałaMi24 wrote:Cześć dziewczyny !
Co u Was słychać ?
Jak tam Róża , Anamaya , Cappuccino Boo , blackdear , Nutka ?
Wątek upadl ale go odnawiam 😊
Odezwij się się co u Was❤️
U mnie pierwszy raz pojawiła się owulacja i jestem w 22 DC czekamy na cud ❤️🙏🙏🙏
Widziałam na innym wątku. U mnie gorący weekend się zapowiada i zobaczymy co będzie. -
Ewa88 wrote:Kto mi doradzi odnośnie owulacji???
Czy tylko potwierdzi ją monitoring cyklu czy może wystarcz badanie hormonów w odpowiednich dniach?
Od tego cyklu zaczynam też mierzenie temperatury i obserwowanie śluzu ale na razie nic mi to nie mówi....
Paski oqulacyjne mogą pomóc stwierdzić owulacje. Ale pewność daje monitoring -
Ewa88 wrote:Kto mi doradzi odnośnie owulacji???
Czy tylko potwierdzi ją monitoring cyklu czy może wystarcz badanie hormonów w odpowiednich dniach?
Od tego cyklu zaczynam też mierzenie temperatury i obserwowanie śluzu ale na razie nic mi to nie mówi....
Ja w tym cyklu sprawdzałam owulację po piku LH, czyli badanie z krwi LH i progesteron i eska do ginekolog jaki wynik i czy był pik LH, jeśli był, to owu powinna pojawić się w ciągu 36-48 godzin, Tak mówią ja podchodziłam do inseminacji, więc musieliśmy ocenić dobrze owulację, choć i tak spłatała mi figla i się przesunęła. W każdy razie było mi bliżej jeździć na krew niż na USG.Starania od końca 2017 roku
34 l.
02.2018 - ciąża pozamaciczna, jajowód zachowany
03.2019 - ciąża biochemiczna, 5 tydzień 💔
07.2019 - HSG, oba jajowody drożne
TSH - 1.5, euthyrox 50g
pozostałe hormony w normie
AMH - 2.83
morfologia plemników - 5%, pozostałe parametry dobre
1 IUI 15.02.2020 - 13 dpi beta 5.9, 14 dpi beta 5.1 biochemiczna?? 24 dpi beta 63 ??? -