X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)
Odpowiedz

NOWE STARACZKI- dla tych, co dopiero dołączyli :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zegnam:( z morfologi ponad 50% mamy teraz 0%:( nie wiem jak to sie stalo:( w dodatku malutko plemnikow.
    Ale z tymi wynikami nie mamy co liczyć na naturalna ciążę:(
    Wyc mi sie chce.
    W dodatku okres mi sie spoznia 3 dzien. Jak na zlosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 12:39

• Edka134 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak mówicie że wykaże to nie jadę 😊 robiłam dzisiaj o czułości 10 i bielutko było ale nie wiem czy firma dobra i w ogóle bo w sumie to pierwszy raz test robię przed @

ata88 lubi tę wiadomość

• Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laris wrote:
    Ja sie zegnam:( z morfologi ponad 50% mamy teraz 0%:( nie wiem jak to sie stalo:( w dodatku malutko plemnikow.
    Ale z tymi wynikami nie mamy co liczyć na naturalna ciążę:(
    Wyc mi sie chce.
    W dodatku okres mi sie spoznia 3 dzien. Jak na zlosc.

Kurczę ale to nie da się tego jakimiś lekami suplementami poprawić? podobno 3 miesiące produkcja nowego nasienia trwa... ale wiadomo co organizm to inaczej.

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto
    26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
    13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️

MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych.
  • Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka134 wrote:
    No to jak mówicie że wykaże to nie jadę 😊 robiłam dzisiaj o czułości 10 i bielutko było ale nie wiem czy firma dobra i w ogóle bo w sumie to pierwszy raz test robię przed @

Ja 3 testy zrobiłam w tym cyklu 🙈 pierwszy zdecydowanie za szybko bo ok 7 dzień negatyw i już odpuściłam ale w tym czasie miałam jakoś dziwnie dobry nastrój. W nocy sobie włączyłam muzykę i tańczyłam i tak 2 dni i mówię cos nie tak... normalnie już bym chodziła zła bo okres za rogiem a ja jakaś radosna i wyszedł cień cienia wypatrzony na sile 😂

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• Edka134 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień cienia ale jest 😁 ja to w ogóle okropnie się czuje nigdy tak nie miałam , jakaś taka zmęczona a nic nie robię , i o dziwo zjadłam ostatnio kawałek ciasta z masą czekoladową i mnie tak odrzuciło że prawie wymiotowałam a czekoladę wcześniej mogłam jeść i jeść, aż w szoku byłam

• Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka134 wrote:
    Cień cienia ale jest 😁 ja to w ogóle okropnie się czuje nigdy tak nie miałam , jakaś taka zmęczona a nic nie robię , i o dziwo zjadłam ostatnio kawałek ciasta z masą czekoladową i mnie tak odrzuciło że prawie wymiotowałam a czekoladę wcześniej mogłam jeść i jeść, aż w szoku byłam

Ooo to może może :) ja wczoraj robiłam deser u rodziców i aż wolałam mamę czy kremówka czasem nie popsuta bo mi tak śmierdziała 😂 mama przyszła i mówi co ty normalna. A lekkie mdłości mam jakiś czas ale to uczucie takie dziwne jakbym była głodna i przejedzona jednocześnie bo do wymiotowania to mi bardzo daleko :) ale podobno wymioty i mdłości to dobry znak

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• MIMI Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w środę pierwszy raz u giną. Potwierdził ciążę, 5 tyg, 5 dzień. Ale cała wizytę mi mówił że to jeszcze o niczym nie świadczy, o statystykach poronienia, o tym że kobiety niepotrzebnie się obwiniaja i prosił żebym koniecznie dzwoniła jak coś się będzie działo. Ta wizyta była bardzo dziwna, nie dawało mi to spokoju więc zaczęłam wczoraj szukać informacji. Usg w 6 tyg powinno wyglądać zupełnie inaczej. U mnie jest pusty pęcherzyk. ... dlatego przygotował mnie na najgorsze... nie mam siły 😐

• Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Byłam w środę pierwszy raz u giną. Potwierdził ciążę, 5 tyg, 5 dzień. Ale cała wizytę mi mówił że to jeszcze o niczym nie świadczy, o statystykach poronienia, o tym że kobiety niepotrzebnie się obwiniaja i prosił żebym koniecznie dzwoniła jak coś się będzie działo. Ta wizyta była bardzo dziwna, nie dawało mi to spokoju więc zaczęłam wczoraj szukać informacji. Usg w 6 tyg powinno wyglądać zupełnie inaczej. U mnie jest pusty pęcherzyk. ... dlatego przygotował mnie na najgorsze... nie mam siły 😐

Wiesz co jak ja byłam w poprzedniej ciąży to byłam już w 4tc bo mnie brzuch bolał i się wystraszyłam gin powiedziała żeby na następna wizytę najlepiej umówić się w 6tc i jakieś 2-3 dni bo wtedy już jest taka bezpieczna data i możliwe że i serduszko będzie. Czyli zarodka nie znalazł jeszcze tak? Kiedy mówił że następna wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:26

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• MIMI Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Wiesz co jak ja byłam w poprzedniej ciąży to byłam już w 4tc bo mnie brzuch bolał i się wystraszyłam gin powiedziała żeby na następna wizytę najlepiej umówić się w 6tc i jakieś 2-3 dni bo wtedy już jest taka bezpieczna data i możliwe że i serduszko będzie. Czyli zarodka nie znalazł jeszcze tak? Kiedy mówił że następna wizyta?
    Chciał za 3 tyg ale powiedziałam że to trochę późno i umówiliśmy się za 2 tyg... no właśnie nie widział zarodka. Ja też się nastawiłam że będzie serduszko a tu nawet dzidzi nie było...

• Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Chciał za 3 tyg ale powiedziałam że to trochę późno i umówiliśmy się za 2 tyg... no właśnie nie widział zarodka. Ja też się nastawiłam że będzie serduszko a tu nawet dzidzi nie było...

Na serduszko to za szybko zazwyczaj a pęcherzyk żółtkowy (YS) w pęcherzyku ciążowym (GS) widział ? Albo ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 13:49

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• Edka134 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Ooo to może może :) ja wczoraj robiłam deser u rodziców i aż wolałam mamę czy kremówka czasem nie popsuta bo mi tak śmierdziała 😂 mama przyszła i mówi co ty normalna. A lekkie mdłości mam jakiś czas ale to uczucie takie dziwne jakbym była głodna i przejedzona jednocześnie bo do wymiotowania to mi bardzo daleko :) ale podobno wymioty i mdłości to dobry znak

Ja to chodzę i jem non stop coś , a odbija mi się cały czas i fakt dziwne uczucie niby przejedzona a jednak coś bym zjadła 😁 ale wymiotów na szczęście nie mam 😊

Takmala lubi tę wiadomość

• MIMI Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Na serduszko to za szybko zazwyczaj a pęcherzyk żółtkowy (YS) w pęcherzyku ciążowym (GS) widział ? Albo ty?
    Nic... tylko pęcherzyk ciążowy o wielkości 9 mm. Nic poza tym...

• Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Nic... tylko pęcherzyk ciążowy o wielkości 9 mm. Nic poza tym...
    Kurczę przykro mi to pisać ale ja byłam na USG w 6tc +1d i miałam pęcherzyk zółtkowy i zarodek gdzieś tam schowany 1mm i było zle... rosło pojawiło się serduszko tydzień później i biło ale skończyło się jak się skończyło ... za wolno rosło ale może u Ciebie jest po prostu coś nie tak policzone ale kurczę pęcherzyk żółtkowy był u mnie widoczny już szybciej 🥺 ale pamiętaj każda ciąża jest inna. Ja bym poszła po tygodniu mi tak zalecali przy każdej wizycie... i te słowa lekarza myśle że tez ma obawy ale skoro nie dał w prost znać ze jest cos nie tak to jest jeszcze szansa. A jest szansa że owu było jakoś późno albo cos takiego?
    MIMI wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek to chyba pozwala rozmawiać między sobą tylko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 14:04

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• MIMI Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulację wiem dokładnie kiedy miałam, nie mogła się przesunąć, wszystko było zawsze jak w zegarku. Mam złe przeczucia... tak myślę może sprawdzić to na innym aparacie usg . Sama nie wiem. . Ojej a powiedz gdzie się przyjmuje zaproszenie?

• Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMI wrote:
    Owulację wiem dokładnie kiedy miałam, nie mogła się przesunąć, wszystko było zawsze jak w zegarku. Mam złe przeczucia... tak myślę może sprawdzić to na innym aparacie usg . Sama nie wiem. . Ojej a powiedz gdzie się przyjmuje zaproszenie?

W wiadomościach właśnie sama szukałam

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• MIMI Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    W wiadomościach właśnie sama szukałam
    Przepraszam ale nie potrafię przyjąć, też Ci wysłałam😊 może Ty spróbuj.

• Edka134 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku bo nie wiem czy to normalne.
    Właśnie byłam w ubikacji i mam na wkładce higienicznej lekko brązowy śluz i nie ma tego dużo tylko tak delikatnie, czy któraś też tak miała ? Nie wiem czy mam się martwić czy nie 🙁

• Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka134 wrote:
    Dziewczyny ratunku bo nie wiem czy to normalne.
    Właśnie byłam w ubikacji i mam na wkładce higienicznej lekko brązowy śluz i nie ma tego dużo tylko tak delikatnie, czy któraś też tak miała ? Nie wiem czy mam się martwić czy nie 🙁
    Przypomnij który dzień cyklu i po owu?

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

• Edka134 Koleżanka

Wysłany: 13 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takmala wrote:
    Przypomnij który dzień cyklu i po owu?

24 dzień cyklu i 11 po owu

• Takmala Autorytet

Wysłany: 13 września 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierzysz temp? Może to być rozpoczynająca się @ jeśli masz krótkie cykle albo implantacja ☺️☺️☺️ Pytam bo aktywna jestem na 2 tematach sporo i mylę dziewczyny i ich objawy jak tak ciagle się czyta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2019, 14:53

x9Igp1.png

Lat 30
    Hashimoto

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ