Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
farfalla92 wrote:Haha! Z tymi imionami przybijam piątkę! Teściowi nie podobalo sie imie naszego pierwszego syna i dał swoją listę, mówiac, że mamy sobie coś wybrać Oczywiście pozostalismy przy własnym wyborze. Imie dla drugiego syna tez sie nie podobalo, ale ostatecznie dalismy mu inaczej na imie. Jednak mie dlatego, ze teściom nie podobalo sie, tylko dlatego ze urodzeniu pasowalo nam do niego inne imie (które mialo byc jego drugim imieniem). Teraz nie mam zamiaru mowic o ciąży, bo nie chce znowu słuchać tych wszystkich życzeń córeczki i jakie to imie powinna mieć...
-
Dropsik wrote:Nigdy nie sprawdzam testów po czasie dłuższym niż to zalecane na opakowaniu. Może też wyrzucaj od razu, żeby Cię nie kusiło 🤷♀️
Dziękuje ♥️ wiesz co ja zostawiam bo mi się zawsze spieszy do pracy. I jak wracam no to widzę. I mnie to irytuje bo to trzeci raz pod rząd. -
Anne89 wrote:Widzę dziewczyny, że poruszyłyście temat seksu przt staraniach- i cholera dla mnie to też jest trudne. Nie mieliśmy oboje nigdy bardzo wysokiego libido, najwieksza ochota była zawsze w weekend czy dni wolne, kiedy był czas i energia, spokój. Raczej rzadko mam ochotę na seks po całym dniu pracy czy innych obowiązkach. O tutaj trzeba się mobilizować bo dni płodne. Na razie staramy się podchodzić do tego na luzie, pomaga żartowanie i finalnie jest miło ale nie wiem co będzie jeśli starania bedą sie przedlużać
No i jeszcze temat nakręcania się - obiecałam sobie, że tego nie będę robić ale nie umiem. Już czuje, że się nakrecam, 7 dni do terminu @ a ja mam z tyłu głowy ,, może się udało, może jestem w ciąży” i wyliczam jaki byłby termin porodu. Masakra a potem bedzie płacz…
Dziewczyny jak podchodzicie do picia po ovu? Ja nie pije ogolnie dużo ale czasem 2/3 kieliszki wina. Nie chcę sobie specjalnie odmawiać po owulacji bo to podobno bezsensu, kojarze zasade hipotetycznej hani ale jakis stres a co bedzie jak zaszkodzę jednak sie pojawia. A jutro mnie wlasnie kolezanka na winko zaprasza…
Ja staram się trzymać zasady hipotetycznej Hani 😉 Na przykład dzisiaj mam jakieś 5 dni do terminu 🐒, ale umówiłam się na domową randkę z Mężem i do kolacji pewnie pojawi się jakieś wino. Z drugiej strony zaczynam mieć typowo okresowe objawy (mam ochotę na syfiaste żarcie, śluz raczej też zmienia się w taki, jak przed miesiączką). Gdybym miała jakieś podejrzenia, że coś jest na rzeczy, to nie wiem, co bym zrobiła.
Co do wyliczenia terminu, to właśnie niedawno na wątku była o tym rozmowa i wiele z nas tak robi, także to normalne 🙂 Na pewno sprzyja podkręcaniu nadziei, ale doskonale Cię rozumiem, bo sama też już liczyłam😊
U nas też oboje mamy większą ochotę w weekendy czy w dni wolne, a w tygodniu, nawet jeśli mamy chęci, to sił brak albo dziewczyny jakoś długo nie mogą zasnąć, a jednak z dzieckiem za ścianą, które może usłyszeć, to tak aż dziwnie nam 🤭 W tym cyklu mój Mąż wiedział, kiedy mam dni płodne. Zadbaliśmy o kolację, jakąś miłą atmosferę i była magia ♥️ Ale to też pierwszy cykl, zobaczymy, co będzie dalej...Anne89 lubi tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Serio ktoś może komuś powiedzieć, że za „za mało działacie”🤣. Chyba nikt by nie mówił, że nie może zajść w ciążę jakby nie uprawiał seksu.😅Ona 34
On 34 -
farfalla92 wrote:Haha! Z tymi imionami przybijam piątkę! Teściowi nie podobalo sie imie naszego pierwszego syna i dał swoją listę, mówiac, że mamy sobie coś wybrać Oczywiście pozostalismy przy własnym wyborze. Imie dla drugiego syna tez sie nie podobalo, ale ostatecznie dalismy mu inaczej na imie. Jednak mie dlatego, ze teściom nie podobalo sie, tylko dlatego ze urodzeniu pasowalo nam do niego inne imie (które mialo byc jego drugim imieniem). Teraz nie mam zamiaru mowic o ciąży, bo nie chce znowu słuchać tych wszystkich życzeń córeczki i jakie to imie powinna mieć...
O ludzie! No taką listę to nawet nie wiem, jak skomentować 😧 -
Anne89 wrote:Widzę dziewczyny, że poruszyłyście temat seksu przt staraniach- i cholera dla mnie to też jest trudne. Nie mieliśmy oboje nigdy bardzo wysokiego libido, najwieksza ochota była zawsze w weekend czy dni wolne, kiedy był czas i energia, spokój. Raczej rzadko mam ochotę na seks po całym dniu pracy czy innych obowiązkach. O tutaj trzeba się mobilizować bo dni płodne. Na razie staramy się podchodzić do tego na luzie, pomaga żartowanie i finalnie jest miło ale nie wiem co będzie jeśli starania bedą sie przedlużać
U nas z czasem trwania związku różnica w "apetycie" zaczęła być bardziej widoczna, bo on najchętniej "jadłby" co 2-3 dni, a ja raz na tydzień może Plus właśnie duże znaczenie zawsze miało obłożenie pracą, nastrój, a nawet rodzaj filmu który oglądaliśmy przed snem. Takie przestawienie się w czasie starań na "ok, to dziś" zaczęło być mega męczące. Plus nawet on nie miał tak często na to ochoty, zwłaszcza jak to wypadało w środku tygodnia. I pomysły na randki, miłe chwile przed są super, ale jak obydwoje wieczorem chcemy juz tylko spać, to nawet ta zapalona świeczka nie pomoże Po ostatnim okresie nawet myślę, czy nie zrobić takiego resetu i przez 1-2 cykle nie patrzeć w kalendarz, termometr itd i po prostu uprawiać ten seks gdy oboje tego chcemy, a nie na zawołanie.
Anne89 wrote:No i jeszcze temat nakręcania się - obiecałam sobie, że tego nie będę robić ale nie umiem. Już czuje, że się nakrecam, 7 dni do terminu @ a ja mam z tyłu głowy ,, może się udało, może jestem w ciąży” i wyliczam jaki byłby termin porodu. Masakra a potem bedzie płacz…Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Sparky wrote:@Mikea no to jak już dostałaś takie świetne rady, to teraz pójdzie ekspresowo 😆
Tak! Od jednej słyszałam o leżeniu na brzuchu a od drugiej o nogach i biodrach do góry. Chciałabym zobaczyć jak stosują obie te rady na raz! 😆 Czy to będzie metoda na "cyrkową fokę"? 🤔🦭🤣
Majuna, Sparky, karolakaro, farfalla92, KejtKa lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
cześć dziewczyny! Pozwólcie proszę że chwilowo zmienię temat i wrócę do wyników badań - na jakim poziomie powinna być homocysteina optymalnie przy staraniach? Około 7?
-
_ine wrote:cześć dziewczyny! Pozwólcie proszę że chwilowo zmienię temat i wrócę do wyników badań - na jakim poziomie powinna być homocysteina optymalnie przy staraniach? Około 7?
Za podwyższony poziom homocysteiny uznaje się wartość powyżej 10qmol/l. Taki stan nazywany hiperhomocysteinemią, uznawany jest za cytotoksyczny dla organizmu.
Za prawidłowe uznaje się stężenie homocysteiny w granicach 5-9 qmol/l. Oczywiście poziom homocysteiny uzależniony jest od wieku, płci czy stanu fizjologicznego.
Za prawidłowe stężenia u kobiet planujących ciążę uznaje się 6-7 qmol/lWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 16:25
_ine, Dropsik lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Dziewczyny widzę że poruszyliście temat komentowania i dobrych rad 🥴 my całe szczęście jeszcze ani razu nie słyszeliśmy od rodziny czy znajomych takich DOBRYCH RAD czy docinek , dlatego mogę się tylko domyśleć jakie to wkurzające i dołujące...
Ale się uśmiałam z tą LISTĄ IMION od teścia 🤣🤣🤣 i tekst możecie sobie coś wybrać hahahah 😅
Mam wyniki badań zaraz je wstawię bo potrzebuje pomocy w rozszyfrowaniu 😐farfalla92 lubi tę wiadomość
-
https://ibb.co/RDDLPrh
Wybaczcie jakość ale mój telefon jest stary 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 17:10
-
Mikea wrote:Mam do Was pytanie związane z niepokalankiem.
Podejrzewam u siebie niski progesteron – niby się mieści w widełkach, ale mam plamienia przed okresem, mocno bolesne i krwawe miesiączki, krótką fazę lutealną (10 dni).
Od 3 cykli biorę duphaston, który w sumie dostałam na adenomiozę, ale nie widzę żadnej różnicy. Gdzieś mi mignęła informacja o suplementacji niepokalankiem. Czy któraś z Was stosuje? Widzi różnicę? Jakie dawki, jak często i czy cały cykl czy tylko przed/po owu?
Jeżeli plamisz przed okresem mimo brania proga, to obstawialabym jednak że to skutek adenomiozy/ endometeiozy. Niepokalanek jest na prolaktyneMikea lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Pati2804 wrote:https://ibb.co/RDDLPrh
Wybaczcie jakość ale mój telefon jest stary 🙈
Co do wyników to przy staraniach Ferrytyna powinna być powyżej 50 😃Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Maj.a wrote:Co do wyników to przy staraniach Ferrytyna powinna być powyżej 50 😃
-
Kurcze ja 6dc , test owu prawie pozytywny, a tes ciazowy taki:https://zapodaj.net/plik-zyvGpJJUwE
Może to błąd testu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 17:50
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Pati2804 wrote:Ostatnimi czasy przestałam jeść mięso.. pytanie czy to ma wpływ.. to znaczy że powinnam zacząć suplementowac żelazo?
I z tego co czytałam, to do podniesienia jej poziomu bardziej się sprawdzi suplementacja żelazo+laktoferyna (np prenacaps), albo możesz zacząć pić codziennie zakwas z buraka (np szklanka dziennie)Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Mikea wrote:Ferrytyna może być niska nawet przy optymalnym poziomie żelaza.
I z tego co czytałam, to do podniesienia jej poziomu bardziej się sprawdzi suplementacja żelazo+laktoferyna (np prenacaps), albo możesz zacząć pić codziennie zakwas z buraka (np szklanka dziennie) -
Liliowa wrote:Kurcze ja 6dc , test owu prawie pozytywny, a tes ciazowy taki:https://zapodaj.net/plik-zyvGpJJUwE
Może to błąd testu?AnitaK, farfalla92 lubią tę wiadomość
-
Mikea wrote:Z terminem porodu to mi zawsze podpowiada aplikacja Flo (jeśli w tym cyklu zajdziesz to termin to xyz) co też jest formą presji, bo widzisz jak te miesiące się przesuwają co chwilę do przodu. Z tym nakrecaniem mam podobnie - z jednej strony obiecuję sobie, że nie będę się dopatrywać niczego aż do dnia @, z drugiej każda wizyta do łazienki to dogłębna analiza śluzu 🤣 i ciągłe sprawdzanie w googlu ("czy czkawka 1dpo moze byc oznaka ciąży?!) 🤣 jak to piszę, to sama sobie zdaję sprawę jakie to komiczne i przegięte, ale w tamtej chwili to przecież wydaje się sto pro rozsądne
Co do Flo - tez korzystam i z tego powodu wlasnie zmienilam tryb na ,, śledzenie cyklu” bo tak naprawdę i tak pokazuje dni płodne a chociaż mi nie mówi, w którym ewentualnie dniu ciąży jestem
myślałam o totalnym olaniu tematu ale to nie przejdzie- znam już trochę swój organizm wiec i tak bede wiedziala ze mniej wiecej sa te dni płodne więc tak całkiem sie tego wyłaczyć nie da. Staram sie tylko powtarzać sobie, że nigdzie mi się nie spieszy i jak zajdę za rok to też spoko - nie, że tak czuje oczywiscie ale próbuje automanipulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 18:16