Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Kurcze ja 6dc , test owu prawie pozytywny, a tes ciazowy taki:https://zapodaj.net/plik-zyvGpJJUwE
    Może to błąd testu?

Testy owu moga wychodzić w ciąży pozytywne. Też widzę lekką kreseczkę. Powtórka testu lub beta rozwiała by wątpliwość. Trzymam kciuki oczywiście ❤

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Kurcze ja 6dc , test owu prawie pozytywny, a tes ciazowy taki:https://zapodaj.net/plik-zyvGpJJUwE
    Może to błąd testu?

Ja też coś tu widzę 🙂 A jak oceniasz 🐒 w tym cyklu?

preg.png
  • Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liliowa coś widać, ale odnoszę też wrażenie że test trochę zalany. Nie zamoczyłaś go za bardzo?

Powtórz jutro, ewentualnie idź na betę. Z drugiej strony jak jesteś w 6d nowego cyklu test powinien być wyraźniejszy

Majuna, AnitaK, KejtKa lubią tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Maj.a Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ostatnimi czasy przestałam jeść mięso.. pytanie czy to ma wpływ.. to znaczy że powinnam zacząć suplementowac żelazo?

Mikea już coś Ci podpowiedziała odnośnie ferrytyny.
    Jeszcze takie zapytanko w którym dniu cyklu robiłaś badania?

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałam, że niektóre z Was badają szyjkę. Jak u Was to wygląda? Na jakim etapie widzicie zmiany przed 🐒? Ja wcześniej próbowałam przez kilka cykli, ale jakoś straciłam do tego cierpliwość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Mikea już coś Ci podpowiedziała odnośnie ferrytyny.
    Jeszcze takie zapytanko w którym dniu cyklu robiłaś badania?
    Dzisiaj 5dc
    Ale wątroba ma ewidentnie dość.. w dość krótkim czasie miałam 2 antybiotyk jeden prze świętami w grudniu a drugi na początku stycznia z powodu silnej jelitowki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 18:30

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą panel krzepnięcia też nie wyszedl dobrze, z tego co wyczytałam to za szybko krzepnie mi krew , myślę tak sobie czy to nie było przyczyną poronienia.. pamietam jak na usg widziałam że serce nie bije a w zarodku nie było przepływu krwi ale w kosmowce i wkoło były przepływy, było to bardzo widać dobrze na usg wtedy .. mógł zrobić się skrzep i krew nie dotarła.. ale to tylko moje gdybanie, nie znam się na tym totalnie, dobrze że wizyta u hematologa w poniedziałek. Pokazu mu wyniki i mam nadzieję że znajdzie rozwiązanie. 😔 myślałam że może któraś z Was tak miała

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Maj.a Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dzisiaj 5dc
    Ale wątroba ma ewidentnie dość.. w dość krótkim czasie miałam 2 antybiotyk jeden prze świętami w grudniu a drugi na początku stycznia z powodu silnej jelitowki..

To mógł wyjść zaniżony poziom ferrytyny. W czasie 🐒 i parę dni po niej nie badamy poziomu ferrytyny i żelaza.

Pati2804 lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dziewczyny, widziałam, że niektóre z Was badają szyjkę. Jak u Was to wygląda? Na jakim etapie widzicie zmiany przed 🐒? Ja wcześniej próbowałam przez kilka cykli, ale jakoś straciłam do tego cierpliwość

Właśnie ja zaczęłam badać intensywnie w tym cyklu, zaczynałam od owulacji. Ogólnie to już dostałam miesiączkę, ale do ostatniej chwili przed miesiączką aż do teraz moja szyjka utrzymuje się stosunkowo wysoko, wiec bardzo mnie to zmyliło. Czytałam gdzieś, że teoretycznie szyjka podczas okresu jest nisko, wiec u mnie to jakoś pokrętnie jest. U każdej jest inaczej

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Właśnie ja zaczęłam badać intensywnie w tym cyklu, zaczynałam od owulacji. Ogólnie to już dostałam miesiączkę, ale do ostatniej chwili przed miesiączką aż do teraz moja szyjka utrzymuje się stosunkowo wysoko, wiec bardzo mnie to zmyliło. Czytałam gdzieś, że teoretycznie szyjka podczas okresu jest nisko, wiec u mnie to jakoś pokrętnie jest. U każdej jest inaczej

Ja miałam wrażenie ze u mnie ciagle jest wysoko, ze nie odróżniam, zweryfikowałam na początku 🐒 to dopiero przekonałam sie jaka różnica. O ile wysoko/ nisko spoko, ale reszta parametrów to czarna magia :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    To mógł wyjść zaniżony poziom ferrytyny. W czasie 🐒 i parę dni po niej nie badamy poziomu ferrytyny i żelaza.
    Ok dzięki za info nie wiedziałam 🙈 martwią mnie bardziej pozostałe kwestie APTT, INR i FIBRYNOGEN 😔

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Liliowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam teraz test facelle i jest negatywny więc tamten musiał byc wadliwy. W każdym razie czeka mnie chyba wcześniejszą owulacja

farfalla92 lubi tę wiadomość

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ok dzięki za info nie wiedziałam 🙈 martwią mnie bardziej pozostałe kwestie APTT, INR i FIBRYNOGEN 😔
    Niestety nie pomogę w hematologii. To już wyższa półka. Na wizycie zapewne wszystko doktor wyjaśni i będziesz spokojniejsza.
    Będę czekać pod drzwiami🤞✊️🍀

1️⃣7️⃣ cs
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Wybaczcie, że pojawiam się i znikam, ale mam momentami takie większe kryzysy, ze się zamykam w sobie.
    Widzę dziś ciekawy temat na tapecie. Ja tez żałuje, ze kilku osobom powiedziałam, ze mamy zamiar zacząć się starać. Naiwnie myślałam, ze szybko się uda :)
    A propos picia alkoholu to chyba 3-4 pierwsze miesiące w ogóle nic nie piłam. Ale potem natrafiłam na artykuł o hipotetycznej Hani i stwierdziłam, ze się tak nie da. W sensie ogółem pije rzadko, ale jak już miałam akurat ochotę, a byłam po owulacji to sobie bez sensu odmawiałam.
    Jeśli chodzi o planowanie daty porodu, to tez przez to przechodziłam 😀 faktycznie, apka flo sama sugerowała, raz nawet miałam date na moje 30 urodziny, wiec mega na to liczyłam… teraz korzystam tylko a OvuFriend.
    A propos libido, to tez zauważyłam to co Wy. Pierwszy cykl staran miałam bardzo wysokie libido, odstawiłam antykoncepcję, dostałam tyle śluzu płodnego i w ogóle byłam mega napalona haha. Teraz widzę, ze i ja i maz mamy dosyć tego; jesteśmy zmęczeni pp pracy, a tu trzeba próbować. Echh…
    Miłego weekdnu dziewczyny :)

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Smerfetkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    To w tym wątku ktoś z Was umiał ogarnąć podstawowe wyniki morfologii krwi ? :)

O ile niektore parametry są ciut wyzej/ ciut niżej i wiem dlaczego, tak tutaj mam sporo różnica względem wynik/norma

Limfocyty (LYMPH) wynik 1,15 ( 1,50 — 3,50)

Help :)

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Depeche89 Koleżanka

Wysłany: 12 stycznia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dziś 7 dc, @ skoczyła się w środę, trwała 4,5 dnia. Dzisiaj trochę boli mnie podbrzusze i mam jakieś plamienie. 🤔

🙋🏼‍♀️34l. 🙋🏻‍♂️34l.
    09.2023 AH odstawiona po 15 latach 🙈
    6 cykl starań
    1 CS stymulowany letrozolem
    Lekkie IO i niedoczynność tarczycy.
    Leki: letrozol, metformina, lewotyroksyna, bromokryptyna, jodid, sorbifer durules.
    Obecnie z suplementów Fertistim, Wit D, olej z wiesiołka, NAC, omega, Se+Zn, B Complex, CoQ10, resweratrol.

AMH 4.52 NG/ml

59054b66662e5c3ae459f56390dc6c99.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A robiłas też pakiet badań genetycznych na trombofilie? Tak przy okazji mi się skojarzyło.
    Ja badałam w ciąży te parametry, o których piszesz, ale w ciąży to mogą wychodzić inaczej, więc też nie mam porównania.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą dokładnie zrozumiałam co niektóre z Was czuły wcześniej i przeżywały..
    Wchodząc pierwszy raz od dawna na instagrama pierwsze co wyświetliło mi się na stronie to zdjęcie znajomej z sesji ciążowej razem z narzeczonym . Druga świeżo po ślubie też w ciąży ze zdjęciem usg. To tak bardzo boli .. popłakałam się, bo ja też miałabym niedługo taki brzuszek 😭 i to pytanie dlaczego nam się nie udało a w kolo pełno znajomych w ciąży i z małymi dzieciaczkami.. dlaczego my też nie możemy być teraz szczęśliwi, tylko musimy na to czekać? 😥 chyba te wyniki badań jeszcze mnie dzisiaj dobily.. niby dobrze ze będę wiedziała co i jak poprawić lub leczyć w poniedziałek po wizycie u lekarza, ale lepiej czułam się chyba z myślą że to poronienie to był zupełny przypadek... a nie mój zły stan zdrowia 🥺

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A robiłas też pakiet badań genetycznych na trombofilie? Tak przy okazji mi się skojarzyło.
    Ja badałam w ciąży te parametry, o których piszesz, ale w ciąży to mogą wychodzić inaczej, więc też nie mam porównania.
    Niestety nie robiłam tych badań, nie pomyślałam że mogą się przydać 😔 w szpitalu robili mi badania z krwi i tam też były te parametry obniżone, teraz porównuje te badania bo znalazłam na IKP razem z kartą wypisu ze szpitala, ale nikt mi tam nie podpowiedzial ze coś jest źle albo żebym coś zbadała takiego.. to ciekawe po co w ogóle robili te badania

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    https://ibb.co/RDDLPrh

Wybaczcie jakość ale mój telefon jest stary 🙈
    Myślę, że Twoje wyniki powinien zobaczyć lekarz. Masz niskie płytki (poniżej 100tys), fibrynogen też niski (dlaczego robiłaś badania krzepliwości, ze względu na poronienie?). Dodatkowo próby wątrobowe podwyższone, miałaś jakąś infekcję?

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ