Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Przytulam za biel na testach🤗Ja w tym miesiącu postanowiłam, że czekam cierpliwie aż pojawi się okres. Zatestuję dopiero jak się będzie spóźniać. Jakoś ta biel na testach z każdym miesiącem mnie coraz bardziej dołuje, mąż pracuje z domu i zawsze się pyta jeszcze jak test a tam zawsze biało 😕
_ine, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Tule za biel ♥️ jak nie w tym to następnym ! Bardzo mocno trzymam kciuki!
Głupie pytanie. Pytanie do staraczek 1 dziecka. Czy stresujecie się że raz chcecie mieć dziecko a raz już nie chcecie i stresujecie, że jednak jesteście w ciazy. A potem znowu chcecie a potem przychodzi duży stres. Jak to jest?
Spłakalam się że śmiechu jak jedna z Was kiedy odeszły wody porodowe poszła do łazienki i chciałas wszystko odwołać 😁🙈♥️ przytulam Cię ♥️Majuna, Dropsik, Berry123, Eclipse lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Tulę za biel, znam to uczucie, że nie można spać ze stresu przed testem.
Przykro mi dziewczyny za Wasze biele
dobrej i spokojnej niedzieli życzę
@Uczesie myślę, że taka ambiwalencja jest naturalna. Ja też mam często takie myśli. Z jednej strony bardzo pragnę dziecka ale też czasem się boję: utraty wolności, niewyspania, zmęczenia. Nie wiem też jak u Was ale mam wrażenie, że w moim otoczeniu macierzyństwo nie ma dobrego PRu- więcej słyszę od znajomych o tym zmęczeniu, braku czasu, stresie, tęsknocie za luzem niż o radości z posiadania dziecka…
I jestem pewna, że jeśli uda mi się zobaczyć te dwie kreski na teści to na poczatku panika może być wieksza niż radośćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 10:52
Uczesie, Truskawka18 lubią tę wiadomość
-
Uczesie wrote:Tule za biel ♥️ jak nie w tym to następnym ! Bardzo mocno trzymam kciuki!
Głupie pytanie. Pytanie do staraczek 1 dziecka. Czy stresujecie się że raz chcecie mieć dziecko a raz już nie chcecie i stresujecie, że jednak jesteście w ciazy. A potem znowu chcecie a potem przychodzi duży stres. Jak to jest?
Spłakalam się że śmiechu jak jedna z Was kiedy odeszły wody porodowe poszła do łazienki i chciałas wszystko odwołać 😁🙈♥️ przytulam Cię ♥️
No takie emocje się pojawiają, myśli są różne. Myślę, że to wcale nie świadczy o niegotowości, ale takim strachu przed nieznanym, bo życie się zmienia, ale w taką fajną, ciekawą stronę.Uczesie, Majuna, Truśka, Liyss🧚🏻, Sarka94, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Anne89 wrote:mam to samo nieznoszę testowania rano, bo w zasadzie gwarantuje to problemy ze snem. Swoją drogą w pierwszej ciąży mocna kreska wyszła mi z popołudniowego testowania ( w dzień spodziewanej @)
@Uczesie myślę, że taka ambiwalencja jest naturalna. Ja też mam często takie myśli. Z jednej strony bardzo pragnę dziecka ale też czasem się boję: utraty wolności, niewyspania, zmęczenia. Nie wiem też jak u Was ale mam wrażenie, że w moim otoczeniu macierzyństwo nie ma dobrego PRu- więcej słyszę od znajomych o tym zmęczeniu, braku czasu, stresie, tęsknocie za luzem niż o radości z posiadania dziecka…
I jestem pewna, że jeśli uda mi się zobaczyć te dwie kreski na teści to na poczatku panika może być wieksza niż radość
Dziękuje, że to napisałaś !!!! Wlasnie tak tego się boje. A jestem po nowotworze, już zdrowa jestem. Ale siły mam zdecydowanie mniej niż wcześniej. Zmieniło się to. I mam duże obawy. Niby bym chciała, ale strach czasami jest dużo większy.Majuna lubi tę wiadomość
-
Berry123 wrote:No to jest ciekawe, na razie jeden taki dziwny cykl miałam, reszta normalnie. Teraz jestem kilka dni przed okresem, jestem już ponad tydzień przeziębiona i dziś spałam ponad godzinę w dzień co mi się nigdy nie zdarza i się zastanawiam czy to to czy się doszukuję podejrzanych objawów. 😅
Najgorzej, normalnie pewnie nie zwrociłabyś na to uwagi, ale teraz to wszystko jest objawem ciąży 🙈 ja też sobie mówiłam, że podchodzę teraz na luzie do starań, ale jak mi się zaczął cykl mieszać, to już zdążyłam złapać doła -
Dropsik wrote:To moja historia 😂 Cieszę się, że się uśmiałaś. Ja teraz też się śmieje, ale wtedy byłam przerażona co narobiłam. Po 1.5 roku stwierdzam, że jednak dobra decyzja, że wyszedł 🥰
No takie emocje się pojawiają, myśli są różne. Myślę, że to wcale nie świadczy o niegotowości, ale takim strachu przed nieznanym, bo życie się zmienia, ale w taką fajną, ciekawą stronę.
Dziekuje, że o tym mówicie. Bo ja mam przed oczami, że jak ktoś się stara to ma same dobre myśli, zero strachu. I tylko na to czeka. Pewnie, jest mnóstwo ludzi tak ma. Ale byłam ciekawa czy też ktoś ma inaczej.
Cześć Dropsik 😁 przybijam Ci piąteczkę 😁😁Dropsik, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
@_ine @NinaB przykro mi z powodu negatywnych testów 😢 przytulam 🫂 oby luty był dla Was bardziej łaskawy 🍀
@Uczesie wiem, że pytanie nie do mnie 😆 ale przy staraniach o drugie jest tak samo, czasem nachodzą mnie myśli, że to głupi pomysł, a w poprzednim cyklu wręcz łapały mnie momenty paniki, że mogę być w ciąży 🤣
Rany dziewczyny, czekam na tą swoją owulkę i się doczekać nie mogę. Ogólnie NAC na pewno przyspieszył całą akcję, bo od kilku dni mam płodny śluz, a dzisiaj 17dc (na mnie to jest wcześnie ostatnio 🥴). No ale owulaki uparcie negatywne, no i też nie czuję, żeby tam coś więcej się działo. Żeby to tylko nie był bezowulacyjny 🤦🏼♀️🙏🏼Uczesie, Majuna, AnitaK lubią tę wiadomość
-
Uczesie wrote:Tule za biel ♥️ jak nie w tym to następnym ! Bardzo mocno trzymam kciuki!
Spłakalam się że śmiechu jak jedna z Was kiedy odeszły wody porodowe poszła do łazienki i chciałas wszystko odwołać 😁🙈♥️ przytulam Cię ♥️Uczesie lubi tę wiadomość
-
Sparky wrote:@_ine @NinaB przykro mi z powodu negatywnych testów 😢 przytulam 🫂 oby luty był dla Was bardziej łaskawy 🍀
@Uczesie wiem, że pytanie nie do mnie 😆 ale przy staraniach o drugie jest tak samo, czasem nachodzą mnie myśli, że to głupi pomysł, a w poprzednim cyklu wręcz łapały mnie momenty paniki, że mogę być w ciąży 🤣
Rany dziewczyny, czekam na tą swoją owulkę i się doczekać nie mogę. Ogólnie NAC na pewno przyspieszył całą akcję, bo od kilku dni mam płodny śluz, a dzisiaj 17dc (na mnie to jest wcześnie ostatnio 🥴). No ale owulaki uparcie negatywne, no i też nie czuję, żeby tam coś więcej się działo. Żeby to tylko nie był bezowulacyjny 🤦🏼♀️🙏🏼
Hahahah przybij piąteczkę, mam to samo 🤣🤣🤣 trzymam za Ciebie mocno kciuki ♥️Sparky lubi tę wiadomość
-
Spłakalam się że śmiechu jak jedna z Was kiedy odeszły wody porodowe poszła do łazienki i chciałas wszystko odwołać 😁🙈♥️ przytulam Cię ♥️ -
Dobrej niedzieli dziewczyny! Siły na przyszły tydzień! Tulę za ⚪ i 🐒 ❤ podczytywałam Was tutaj, ale jakoś nie miałam czasu na wypowiadanie się. Plan na dzisiaj to rozebrać choinki i ozdoby świąteczne posprzątać. 😁
Spłakalam się że śmiechu jak jedna z Was kiedy odeszły wody porodowe poszła do łazienki i chciałas wszystko odwołać 😁🙈♥️ przytulam Cię ♥️
Ja jedyne co to mam momenty, że myślę sobie, jak to będzie i czy podołam, wtedy przychodzi taki mały strach. Bardzo pragnę II kreseczek, ale podejrzewam, że się wystraszę, jak już je zobaczę 🤷🏻♀ jakiś czas odkładałam decyzję o dziecku na później, a jak mnie siekło nagle, że już chce, że teraz to nie ma zmiłuj. Na ten moment mój strach, że się nie udaje jest większy niż ten, że się uda i co wtedy.
Anne89 wrote:mam to samo nieznoszę testowania rano, bo w zasadzie gwarantuje to problemy ze snem. Swoją drogą w pierwszej ciąży mocna kreska wyszła mi z popołudniowego testowania ( w dzień spodziewanej @)
I jestem pewna, że jeśli uda mi się zobaczyć te dwie kreski na teści to na poczatku panika może być wieksza niż radość
Zgodzę się z tym PR. Tylko jest to otoczone słowami macierzyństwo bez lukru, ale zdecydowanie przy posłuchaniu ma się wrażenie, że to same minusy...
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Sparky wrote:@_ine @NinaB przykro mi z powodu negatywnych testów 😢 przytulam 🫂 oby luty był dla Was bardziej łaskawy 🍀
Rany dziewczyny, czekam na tą swoją owulkę i się doczekać nie mogę. Ogólnie NAC na pewno przyspieszył całą akcję, bo od kilku dni mam płodny śluz, a dzisiaj 17dc (na mnie to jest wcześnie ostatnio 🥴). No ale owulaki uparcie negatywne, no i też nie czuję, żeby tam coś więcej się działo. Żeby to tylko nie był bezowulacyjny 🤦🏼♀️🙏🏼
Na małe pocieszenie, u mnie śluz płodny pojawiał się nawet na 3 dni przed pikiem na testach, więc może jeszcze ten pik wybije? 😊✊
sernik_z_rodzynkami wrote:Najgorzej, normalnie pewnie nie zwrociłabyś na to uwagi, ale teraz to wszystko jest objawem ciąży 🙈 ja też sobie mówiłam, że podchodzę teraz na luzie do starań, ale jak mi się zaczął cykl mieszać, to już zdążyłam złapać doła
Mi teraz cykl też się tak pomieszał, że szok. Będzie miał 43 dni. Taką akcję zaliczyłam ostatnio 5 lat temu... Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja... Ale już oczywiście stres jest, co się stało... 😕
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Hej dziewczyny, udało mi się nadrobić zaległości
Tak sobie czytam ija bym jednak chciala niekiedy wyłączyć ten kobiecy mózg, który ciągle analizuje myśli.
My tak na poważnie staramy się od 08.23 a ja już się zastanawiam co jak się nie uda. Co jak jesteśmy bezpłodni i inne same złe myśli. Najgorzej jak nie mam czym myśli zająć i siedzę i myślę.. -
Nie tylko staraczki 1 dziecka tak mają a jak już wiem jak to wyglada to tez ale zaraz Wam pokaże filmik 🙂