X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Berry123 gratuluję! Szczęśliwa siódemka 💚 jak u mnie w pierwszej ciąży 🥰

@Zaczarowan trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞 oby poszło szybko, bezboleśnie i pięknie zaowocowało ☺️
    Edit: doczytałam, dobrze, ze lekarz się dopatrzył. Szkoda troszkę czasu, bo już człowiek miałby z głowy, ale lepiej poczekać

@AnitaK 10dpo to się może jeszcze WSZYSTKO wydarzyć! Trzymam kciuki, że żadna 🐒 Cię nie odwiedziła 😀

@Truskawka18, @Pyśkaaa 🫂🫂🫂 przytulam, taki właśnie nasz staraczkowy urok, cyke się rozjeżdżają, co miesiąc mnóstwo ciążowych objawów i tak wkoło… może szykuje się spóźniona niespodzianka? 🤞🤞

@Kiti ja bym powtórzyła test, najlepiej jutro, jeśli będzie pozytywny to beta

@magdalena321 trzymam kciuki za ⏸️, może jeszcze za szybko, tym bardziej jeśli to dwudziestka, objawy obiecujące, oby się coś z tego wykluło 🤞🤞co do plamienia implantacyjnego. Ja nie miałam w pierwszej ciąży, teraz jak pojawia się plamienie to już nawet nie robię sobie nadziei i czekam na 🐒

@bonassola ja miałam w ciąży piękną cerą i mega lśniące i „posluszne” wlosy, rzeczywiście na chłopaka. Trzymam kciuki kochana za nudną ciążę i szczęśliwe rozwiązanie ❤️ to zrozumiałe, że się boisz, wszystko będzie dobrze, my wszystkie w to wierzymy! ☺️

@Marzycielka czyli nie ma reguły co do płci i naszej urody 😅

@Ultramaryna_ kochana, ty się nie rozpędzaj! Życzę Ci żebyś tu została ❤️ Chyba, że chcesz być naszą prowadzącą z brzuszkiem? W takim razie zapraszamy 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2024, 20:14

Zaczarowan, Truskawka18, ultramaryna_, bonassola, Marzycielka, Berry123, AnitaK lubią tę wiadomość

21 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Tydzień w sumie. Jak wyniki będą okej, to drożność za tydzień :)

W takim razie ✊ za dobre wyniki :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jak się czujecie dziewczyny? Jak będziecie spędzały wieczór?

Mam dziś jakiś dołek i męczę męża o coś słodkiego, ale skubany jest bezlitosny 😥
    Czeka mnie jeszcze cała kuchnia garów do mycia :)

A jak Ty się czujesz?

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam dziś jakiś dołek i męczę męża o coś słodkiego, ale skubany jest bezlitosny 😥
    Czeka mnie jeszcze cała kuchnia garów do mycia :)

A jak Ty się czujesz?

O kurczaki.. a to małż! Jesteście na jakiejś diecie czy jest jakiś inny powód nieugięcia męża? Współczuje garów.. najgorzej.

A dzięki, że pytasz. Ja dobrze, jutro już środa. Byle do piątku :) Smutne, ale prawdziwe 😂😂

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan, a ja jakoś zestresowana, mąż w szpitalu jutro ma operacje wiec żonka przeżywa 🙈 a wieczór w łóżku, może coś włączę na netflix. A Ty?

Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Ja się czuję tragicznie, mam mdłości, wstręt do kawy, dziś smażyłam placki ziemniaczane i prawie zwymiotowałam od oparów z tłuszczu. Do tego mąż stwierdził, że chyba jestem w ciąży bo dopadam się do niego jakbym go chciała zjeść 😅 piękne by to były objawy ciąży gdyby nie to, że to trochę za szybko na jakiekolwiek objawy, no i mdłości to pewnie pozostalosc po mojej weekendowej jelitowce. No i dzisiaj nocka w pracy. W ogóle się nie nastawiam na ten cykl.

A jak twoje samopoczucie? ☺️

21 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Siknęłam na 20stke ale biało. Popołudniu zajadę do rosska po 10tki na dziś wieczorem i jutro rano. Znowu się nakręcam 🤦🏻‍♀️ gdybym chociaż wiedziała czy i kiedy była owulacja, kiedy mam się spodziewać mniej więcej 🐒 to przynajmniej bym miała jakiś zarys sytuacji a tak to nic nie wiem 🤷🏻‍♀️ zostaje testować i czekać

I jak testowalaś już? Może coś przeoczyłam! 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaczarowan, a ja jakoś zestresowana, mąż w szpitalu jutro ma operacje wiec żonka przeżywa 🙈 a wieczór w łóżku, może coś włączę na netflix. A Ty?

Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈

Dużo zdrówka dla męża

21 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Ja się czuję tragicznie, mam mdłości, wstręt do kawy, dziś smażyłam placki ziemniaczane i prawie zwymiotowałam od oparów z tłuszczu. Do tego mąż stwierdził, że chyba jestem w ciąży bo dopadam się do niego jakbym go chciała zjeść 😅 piękne by to były objawy ciąży gdyby nie to, że to trochę za szybko na jakiekolwiek objawy, no i mdłości to pewnie pozostalosc po mojej weekendowej jelitowce. No i dzisiaj nocka w pracy. W ogóle się nie nastawiam na ten cykl.

A jak twoje samopoczucie? ☺️

Brzmi obiecująco.. 😊
    A przypomnij który to dpo? 😍

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    O kurczaki.. a to małż! Jesteście na jakiejś diecie czy jest jakiś inny powód nieugięcia męża? Współczuje garów.. najgorzej.

A dzięki, że pytasz. Ja dobrze, jutro już środa. Byle do piątku :) Smutne, ale prawdziwe 😂😂

Generalnie uwielbiam zajadać emocje, a i mam problemy z insuliną i glukozą, więc powinnam trzymać dietę. Mamy układ, że on bierze suplementy, które mu podkładam bez pytania, a ja pilnuję jedzenia. Tzn. wychodzi na to że on pilnuje mnie przy jedzeniu 🫣😂

Byle do piątku - znam i wielbię 😂 zwłaszcza że cały tydzień nadgodzin :/

ultramaryna_, KejtKa lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Tydzień w sumie. Jak wyniki będą okej, to drożność za tydzień :)
    A w którym dniu cyklu będziesz? Zdążysz przed owu?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo do zrobienia akurat teraz wieczorem a tak mi się nie chce.. 🙈 ostatnio w ogóle mam lenia strasznego i wszystko odwlekam w czasie, ale jutro postanowiłam że wstanę szybciej i kazałam mężowi mnie obudzić rano jak wroci z pracy , nawet jak będę marudzić 😅
    Musze jeszcze zaplanować urodziny męża bo ma na początku lutego, ogarnąć prezent i napisać do najbliższych 🙂
    A z planów na dzisiaj wieczór to układanie prania, prasowanie, odkurzanie i musze ogarnąć włosy co nie jest łatwe bo jest ich dużo i są grube a staram się jeszcze pamiętać o odżywce i chwilę ją potrzymać 🙈 no i myje dwoma szmponami , jeden oczyszczający raz w tygodniu i nawilżający 🙂 a co u reszty dziewczyn? 😀

Zaczarowan, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

O jejku.. to dużo zdrowia dla męża! Rozumiem „odpuszczenie”, dobrze jest czasem zrobić sobie przerwę.. chociaż niw należy to do łatwych wyzwań!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A w którym dniu cyklu będziesz? Zdążysz przed owu?

13dc, gadałam z ginem i powiedział, że będzie w porządku. Mam owulacje stosunkowo późno, bo jakoś 16/17 dc :)

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Kciuki za szybko powrót męża do zdrowia :)

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A z planów na dzisiaj wieczór to układanie prania, prasowanie, odkurzanie i musze ogarnąć włosy co nie jest łatwe bo jest ich dużo i są grube a staram się jeszcze pamiętać o odżywce i chwilę ją potrzymać 🙈 no i myje dwoma szmponami , jeden oczyszczający raz w tygodniu i nawilżający 🙂 a co u reszty dziewczyn? 😀

Woooo.. masz zamiar dzisiaj zasnąć? 😂😂

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Truskawka18 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Ja próbowałam kiedyś znaleźć informacje czy jest to reguła, że przy staraniach się cykl rozwala. Ja mam to samo. Kiedyś z zegarkiem w ręku 28 dni. Teraz odchylenia do 5 dni w tą lub w drugą...
    Alesiamum wrote:
    U mnie to samo, zawsze 28 dni jak w zegarku a teraz się skróciły cykle do 25/26 dni plus odchylenia +/- dzień, dwa.
    Z tym że u mnie cykle stymulowane lamettą więc to może mieć wplyw
    MummyYummy wrote:
    Wśród moich znajomych też bardzo często cykle się rozjeżdżały podczas starań o bobasa, także chyba coś w tym jest. Już nawet nie chodziło o suplementy, witaminy czy wprowadzenie leczenia, bo nawet w pierwszych miesiącach były jakieś zawirowania.

U mnie teoretycznie jutro na pojawić się 🐒, ale skoro wczoraj była owulacja, to nawet na nią nie czekam. I powiem Wam, że całe moje szczęście, że cudem wyłapałam owulację, bo jakby mi teraz okres spóźniał się dwa tygodnie, a testy by nie wychodziły, to poszłabym po ścianach z tej niewiedzy 🙄

Kiti, ja też używałam kiedyś tych testów i miałam taką sytuację, że kreska pojawiła się po czasie.....No to jest paskudnie, ale niestety, tak jak Dziewczyny pisały, tam zachodzą różne reakcje chemiczne i mogą się zdarzać takie numery. Też słyszałam, że bobo testy oszukują 😤

O to dobrze wiedzieć, że u innych tak się dzieje. Przy następnym cyklu nie będę się nastawiać że jak kilka dni opóźnienia to na pewno ciąża 😅 Odrazu doliczę sobie te plus kilka dni rezerwy mimo że kiedyś @ był idealnie co do dnia.

MummyYummy, Alesiamum lubią tę wiadomość

🙍‍♀ 31 l.
    🙍‍♂ 33 l.

12.2023 - początek starań
    18.01 - ⏸️
    19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
    24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Zdrówka dla męża! 😊 ja też tak mam że bardziej zawsze mnie stresuje jak mąż jest chory albo coś mu dolega , niz jak ze mną jest coś nie tak 😅 jak byłam w szpitalu i mąż byl przy mnie to martwiłam się że cały dzień siedzi w jednym miejscu, że może jest głodny, albo że go będą plecy boleć i że musi się patrzeć na to wszystko.. 🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    U mnie dziecię śpi, mąż zaraz kolację ogarnie. Jeszcze sobie poprawimy seksy pod owulację i spać 😂
    Ale ten pierwszy cykl po odstawieniu raczej trzeba spisać na straty, bo mimo że działania były to totalnie nie wiem co z tą owulacją było czy jest. Jajniki dostały jakiejś mocy i ciągle pobolewają. Biorę to za zły objaw, bo raczej z takich obolałych jajników nic nie będzie. W szczęśliwym cyklu było tak, że owulacja była taka łagodna, bezproblemowa. A tutaj impreza jak na koncercie Rammsteina 🙃

Zaczarowan, ultramaryna_, KejtKa lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Woooo.. masz zamiar dzisiaj zasnąć? 😂😂
    Hahhahah to samo teraz pomyślałam 🤣
    Chyba zacznę już realizować moj wieczorny plan, ale to forum tak wciąga.. 😅😅 cały czas sprawdzam co u Was i czy są jakieś II kreski 😁 stalyscie się nieodłączną częścią mojej dziennej rutyny 😅

Malamia, Dropsik, Prezesoowa, Mikea lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ