Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
@Berry123 gratuluję! Szczęśliwa siódemka 💚 jak u mnie w pierwszej ciąży 🥰
@Zaczarowan trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞 oby poszło szybko, bezboleśnie i pięknie zaowocowało ☺️
Edit: doczytałam, dobrze, ze lekarz się dopatrzył. Szkoda troszkę czasu, bo już człowiek miałby z głowy, ale lepiej poczekać
@AnitaK 10dpo to się może jeszcze WSZYSTKO wydarzyć! Trzymam kciuki, że żadna 🐒 Cię nie odwiedziła 😀
@Truskawka18, @Pyśkaaa 🫂🫂🫂 przytulam, taki właśnie nasz staraczkowy urok, cyke się rozjeżdżają, co miesiąc mnóstwo ciążowych objawów i tak wkoło… może szykuje się spóźniona niespodzianka? 🤞🤞
@Kiti ja bym powtórzyła test, najlepiej jutro, jeśli będzie pozytywny to beta
@magdalena321 trzymam kciuki za ⏸️, może jeszcze za szybko, tym bardziej jeśli to dwudziestka, objawy obiecujące, oby się coś z tego wykluło 🤞🤞co do plamienia implantacyjnego. Ja nie miałam w pierwszej ciąży, teraz jak pojawia się plamienie to już nawet nie robię sobie nadziei i czekam na 🐒
@bonassola ja miałam w ciąży piękną cerą i mega lśniące i „posluszne” wlosy, rzeczywiście na chłopaka. Trzymam kciuki kochana za nudną ciążę i szczęśliwe rozwiązanie ❤️ to zrozumiałe, że się boisz, wszystko będzie dobrze, my wszystkie w to wierzymy! ☺️
@Marzycielka czyli nie ma reguły co do płci i naszej urody 😅
@Ultramaryna_ kochana, ty się nie rozpędzaj! Życzę Ci żebyś tu została ❤️ Chyba, że chcesz być naszą prowadzącą z brzuszkiem? W takim razie zapraszamy 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:14
Zaczarowan, Truskawka18, ultramaryna_, bonassola, Marzycielka, Berry123, AnitaK lubią tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Zaczarowan wrote:Jak się czujecie dziewczyny? Jak będziecie spędzały wieczór?
Mam dziś jakiś dołek i męczę męża o coś słodkiego, ale skubany jest bezlitosny 😥
Czeka mnie jeszcze cała kuchnia garów do mycia
A jak Ty się czujesz?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Prezesoowa wrote:Mam dziś jakiś dołek i męczę męża o coś słodkiego, ale skubany jest bezlitosny 😥
Czeka mnie jeszcze cała kuchnia garów do mycia
A jak Ty się czujesz?
O kurczaki.. a to małż! Jesteście na jakiejś diecie czy jest jakiś inny powód nieugięcia męża? Współczuje garów.. najgorzej.
A dzięki, że pytasz. Ja dobrze, jutro już środa. Byle do piątku Smutne, ale prawdziwe 😂😂
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan, a ja jakoś zestresowana, mąż w szpitalu jutro ma operacje wiec żonka przeżywa 🙈 a wieczór w łóżku, może coś włączę na netflix. A Ty?
Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈ultramaryna_ lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Ja się czuję tragicznie, mam mdłości, wstręt do kawy, dziś smażyłam placki ziemniaczane i prawie zwymiotowałam od oparów z tłuszczu. Do tego mąż stwierdził, że chyba jestem w ciąży bo dopadam się do niego jakbym go chciała zjeść 😅 piękne by to były objawy ciąży gdyby nie to, że to trochę za szybko na jakiekolwiek objawy, no i mdłości to pewnie pozostalosc po mojej weekendowej jelitowce. No i dzisiaj nocka w pracy. W ogóle się nie nastawiam na ten cykl.
A jak twoje samopoczucie? ☺️ultramaryna_ lubi tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
magdalena321 wrote:Siknęłam na 20stke ale biało. Popołudniu zajadę do rosska po 10tki na dziś wieczorem i jutro rano. Znowu się nakręcam 🤦🏻♀️ gdybym chociaż wiedziała czy i kiedy była owulacja, kiedy mam się spodziewać mniej więcej 🐒 to przynajmniej bym miała jakiś zarys sytuacji a tak to nic nie wiem 🤷🏻♀️ zostaje testować i czekać
I jak testowalaś już? Może coś przeoczyłam! 😂 -
Liyss🧚🏻 wrote:Zaczarowan, a ja jakoś zestresowana, mąż w szpitalu jutro ma operacje wiec żonka przeżywa 🙈 a wieczór w łóżku, może coś włączę na netflix. A Ty?
Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈
Dużo zdrówka dla męża20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Malamia wrote:Ja się czuję tragicznie, mam mdłości, wstręt do kawy, dziś smażyłam placki ziemniaczane i prawie zwymiotowałam od oparów z tłuszczu. Do tego mąż stwierdził, że chyba jestem w ciąży bo dopadam się do niego jakbym go chciała zjeść 😅 piękne by to były objawy ciąży gdyby nie to, że to trochę za szybko na jakiekolwiek objawy, no i mdłości to pewnie pozostalosc po mojej weekendowej jelitowce. No i dzisiaj nocka w pracy. W ogóle się nie nastawiam na ten cykl.
A jak twoje samopoczucie? ☺️
Brzmi obiecująco.. 😊
A przypomnij który to dpo? 😍 -
Zaczarowan wrote:O kurczaki.. a to małż! Jesteście na jakiejś diecie czy jest jakiś inny powód nieugięcia męża? Współczuje garów.. najgorzej.
A dzięki, że pytasz. Ja dobrze, jutro już środa. Byle do piątku Smutne, ale prawdziwe 😂😂
Generalnie uwielbiam zajadać emocje, a i mam problemy z insuliną i glukozą, więc powinnam trzymać dietę. Mamy układ, że on bierze suplementy, które mu podkładam bez pytania, a ja pilnuję jedzenia. Tzn. wychodzi na to że on pilnuje mnie przy jedzeniu 🫣😂
Byle do piątku - znam i wielbię 😂 zwłaszcza że cały tydzień nadgodzinultramaryna_, KejtKa lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Ja mam dużo do zrobienia akurat teraz wieczorem a tak mi się nie chce.. 🙈 ostatnio w ogóle mam lenia strasznego i wszystko odwlekam w czasie, ale jutro postanowiłam że wstanę szybciej i kazałam mężowi mnie obudzić rano jak wroci z pracy , nawet jak będę marudzić 😅
Musze jeszcze zaplanować urodziny męża bo ma na początku lutego, ogarnąć prezent i napisać do najbliższych 🙂
A z planów na dzisiaj wieczór to układanie prania, prasowanie, odkurzanie i musze ogarnąć włosy co nie jest łatwe bo jest ich dużo i są grube a staram się jeszcze pamiętać o odżywce i chwilę ją potrzymać 🙈 no i myje dwoma szmponami , jeden oczyszczający raz w tygodniu i nawilżający 🙂 a co u reszty dziewczyn? 😀Zaczarowan, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Zaczarowan, a ja jakoś zestresowana, mąż w szpitalu jutro ma operacje wiec żonka przeżywa 🙈 a wieczór w łóżku, może coś włączę na netflix. A Ty?
Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈
O jejku.. to dużo zdrowia dla męża! Rozumiem „odpuszczenie”, dobrze jest czasem zrobić sobie przerwę.. chociaż niw należy to do łatwych wyzwań! -
Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈 -
Pati2804 wrote:A z planów na dzisiaj wieczór to układanie prania, prasowanie, odkurzanie i musze ogarnąć włosy co nie jest łatwe bo jest ich dużo i są grube a staram się jeszcze pamiętać o odżywce i chwilę ją potrzymać 🙈 no i myje dwoma szmponami , jeden oczyszczający raz w tygodniu i nawilżający 🙂 a co u reszty dziewczyn? 😀
Woooo.. masz zamiar dzisiaj zasnąć? 😂😂Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Sikoreczkaaa wrote:Ja próbowałam kiedyś znaleźć informacje czy jest to reguła, że przy staraniach się cykl rozwala. Ja mam to samo. Kiedyś z zegarkiem w ręku 28 dni. Teraz odchylenia do 5 dni w tą lub w drugą...Alesiamum wrote:U mnie to samo, zawsze 28 dni jak w zegarku a teraz się skróciły cykle do 25/26 dni plus odchylenia +/- dzień, dwa.
Z tym że u mnie cykle stymulowane lamettą więc to może mieć wplywMummyYummy wrote:Wśród moich znajomych też bardzo często cykle się rozjeżdżały podczas starań o bobasa, także chyba coś w tym jest. Już nawet nie chodziło o suplementy, witaminy czy wprowadzenie leczenia, bo nawet w pierwszych miesiącach były jakieś zawirowania.
U mnie teoretycznie jutro na pojawić się 🐒, ale skoro wczoraj była owulacja, to nawet na nią nie czekam. I powiem Wam, że całe moje szczęście, że cudem wyłapałam owulację, bo jakby mi teraz okres spóźniał się dwa tygodnie, a testy by nie wychodziły, to poszłabym po ścianach z tej niewiedzy 🙄
Kiti, ja też używałam kiedyś tych testów i miałam taką sytuację, że kreska pojawiła się po czasie.....No to jest paskudnie, ale niestety, tak jak Dziewczyny pisały, tam zachodzą różne reakcje chemiczne i mogą się zdarzać takie numery. Też słyszałam, że bobo testy oszukują 😤
O to dobrze wiedzieć, że u innych tak się dzieje. Przy następnym cyklu nie będę się nastawiać że jak kilka dni opóźnienia to na pewno ciąża 😅 Odrazu doliczę sobie te plus kilka dni rezerwy mimo że kiedyś @ był idealnie co do dnia.
MummyYummy, Alesiamum lubią tę wiadomość
🙍♀ 31 l.
🙍♂ 33 l.
12.2023 - początek starań
18.01 - ⏸️
19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m -
Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈 -
Ale ten pierwszy cykl po odstawieniu raczej trzeba spisać na straty, bo mimo że działania były to totalnie nie wiem co z tą owulacją było czy jest. Jajniki dostały jakiejś mocy i ciągle pobolewają. Biorę to za zły objaw, bo raczej z takich obolałych jajników nic nie będzie. W szczęśliwym cyklu było tak, że owulacja była taka łagodna, bezproblemowa. A tutaj impreza jak na koncercie Rammsteina 🙃Zaczarowan, ultramaryna_, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Woooo.. masz zamiar dzisiaj zasnąć? 😂😂
Chyba zacznę już realizować moj wieczorny plan, ale to forum tak wciąga.. 😅😅 cały czas sprawdzam co u Was i czy są jakieś II kreski 😁 stalyscie się nieodłączną częścią mojej dziennej rutyny 😅Malamia, Dropsik, Prezesoowa, Mikea lubią tę wiadomość