Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Berry123 gratuluję! Szczęśliwa siódemka 💚 jak u mnie w pierwszej ciąży 🥰

@Zaczarowan trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę 🤞 oby poszło szybko, bezboleśnie i pięknie zaowocowało ☺️
    Edit: doczytałam, dobrze, ze lekarz się dopatrzył. Szkoda troszkę czasu, bo już człowiek miałby z głowy, ale lepiej poczekać

@AnitaK 10dpo to się może jeszcze WSZYSTKO wydarzyć! Trzymam kciuki, że żadna 🐒 Cię nie odwiedziła 😀

@Truskawka18, @Pyśkaaa 🫂🫂🫂 przytulam, taki właśnie nasz staraczkowy urok, cyke się rozjeżdżają, co miesiąc mnóstwo ciążowych objawów i tak wkoło… może szykuje się spóźniona niespodzianka? 🤞🤞

@Kiti ja bym powtórzyła test, najlepiej jutro, jeśli będzie pozytywny to beta

@magdalena321 trzymam kciuki za ⏸️, może jeszcze za szybko, tym bardziej jeśli to dwudziestka, objawy obiecujące, oby się coś z tego wykluło 🤞🤞co do plamienia implantacyjnego. Ja nie miałam w pierwszej ciąży, teraz jak pojawia się plamienie to już nawet nie robię sobie nadziei i czekam na 🐒

@bonassola ja miałam w ciąży piękną cerą i mega lśniące i „posluszne” wlosy, rzeczywiście na chłopaka. Trzymam kciuki kochana za nudną ciążę i szczęśliwe rozwiązanie ❤️ to zrozumiałe, że się boisz, wszystko będzie dobrze, my wszystkie w to wierzymy! ☺️

@Marzycielka czyli nie ma reguły co do płci i naszej urody 😅

@Ultramaryna_ kochana, ty się nie rozpędzaj! Życzę Ci żebyś tu została ❤️ Chyba, że chcesz być naszą prowadzącą z brzuszkiem? W takim razie zapraszamy 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:14

Zaczarowan, Truskawka18, ultramaryna_, bonassola, Marzycielka, Berry123, AnitaK lubią tę wiadomość

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Tydzień w sumie. Jak wyniki będą okej, to drożność za tydzień :)

W takim razie ✊ za dobre wyniki :)

Zaczarowan lubi tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jak się czujecie dziewczyny? Jak będziecie spędzały wieczór?

Mam dziś jakiś dołek i męczę męża o coś słodkiego, ale skubany jest bezlitosny 😥
    Czeka mnie jeszcze cała kuchnia garów do mycia :)

A jak Ty się czujesz?

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam dziś jakiś dołek i męczę męża o coś słodkiego, ale skubany jest bezlitosny 😥
    Czeka mnie jeszcze cała kuchnia garów do mycia :)

A jak Ty się czujesz?

O kurczaki.. a to małż! Jesteście na jakiejś diecie czy jest jakiś inny powód nieugięcia męża? Współczuje garów.. najgorzej.

A dzięki, że pytasz. Ja dobrze, jutro już środa. Byle do piątku :) Smutne, ale prawdziwe 😂😂

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan, a ja jakoś zestresowana, mąż w szpitalu jutro ma operacje wiec żonka przeżywa 🙈 a wieczór w łóżku, może coś włączę na netflix. A Ty?

Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Ja się czuję tragicznie, mam mdłości, wstręt do kawy, dziś smażyłam placki ziemniaczane i prawie zwymiotowałam od oparów z tłuszczu. Do tego mąż stwierdził, że chyba jestem w ciąży bo dopadam się do niego jakbym go chciała zjeść 😅 piękne by to były objawy ciąży gdyby nie to, że to trochę za szybko na jakiekolwiek objawy, no i mdłości to pewnie pozostalosc po mojej weekendowej jelitowce. No i dzisiaj nocka w pracy. W ogóle się nie nastawiam na ten cykl.

A jak twoje samopoczucie? ☺️

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Siknęłam na 20stke ale biało. Popołudniu zajadę do rosska po 10tki na dziś wieczorem i jutro rano. Znowu się nakręcam 🤦🏻‍♀️ gdybym chociaż wiedziała czy i kiedy była owulacja, kiedy mam się spodziewać mniej więcej 🐒 to przynajmniej bym miała jakiś zarys sytuacji a tak to nic nie wiem 🤷🏻‍♀️ zostaje testować i czekać

I jak testowalaś już? Może coś przeoczyłam! 😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaczarowan, a ja jakoś zestresowana, mąż w szpitalu jutro ma operacje wiec żonka przeżywa 🙈 a wieczór w łóżku, może coś włączę na netflix. A Ty?

Ja dziewczyny regularnie Was czytam ale w tym miesiącu trochę „odpuściłam”, żeby głowę oczyścić po ostatnim razie gdzie za bardzo się wkręciłam w te starania, testowania i objawy 🙈

Dużo zdrówka dla męża

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Ja się czuję tragicznie, mam mdłości, wstręt do kawy, dziś smażyłam placki ziemniaczane i prawie zwymiotowałam od oparów z tłuszczu. Do tego mąż stwierdził, że chyba jestem w ciąży bo dopadam się do niego jakbym go chciała zjeść 😅 piękne by to były objawy ciąży gdyby nie to, że to trochę za szybko na jakiekolwiek objawy, no i mdłości to pewnie pozostalosc po mojej weekendowej jelitowce. No i dzisiaj nocka w pracy. W ogóle się nie nastawiam na ten cykl.

A jak twoje samopoczucie? ☺️

Brzmi obiecująco.. 😊
    A przypomnij który to dpo? 😍

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    O kurczaki.. a to małż! Jesteście na jakiejś diecie czy jest jakiś inny powód nieugięcia męża? Współczuje garów.. najgorzej.

A dzięki, że pytasz. Ja dobrze, jutro już środa. Byle do piątku :) Smutne, ale prawdziwe 😂😂

Generalnie uwielbiam zajadać emocje, a i mam problemy z insuliną i glukozą, więc powinnam trzymać dietę. Mamy układ, że on bierze suplementy, które mu podkładam bez pytania, a ja pilnuję jedzenia. Tzn. wychodzi na to że on pilnuje mnie przy jedzeniu 🫣😂

Byle do piątku - znam i wielbię 😂 zwłaszcza że cały tydzień nadgodzin :/

ultramaryna_, KejtKa lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Tydzień w sumie. Jak wyniki będą okej, to drożność za tydzień :)
    A w którym dniu cyklu będziesz? Zdążysz przed owu?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo do zrobienia akurat teraz wieczorem a tak mi się nie chce.. 🙈 ostatnio w ogóle mam lenia strasznego i wszystko odwlekam w czasie, ale jutro postanowiłam że wstanę szybciej i kazałam mężowi mnie obudzić rano jak wroci z pracy , nawet jak będę marudzić 😅
    Musze jeszcze zaplanować urodziny męża bo ma na początku lutego, ogarnąć prezent i napisać do najbliższych 🙂
    A z planów na dzisiaj wieczór to układanie prania, prasowanie, odkurzanie i musze ogarnąć włosy co nie jest łatwe bo jest ich dużo i są grube a staram się jeszcze pamiętać o odżywce i chwilę ją potrzymać 🙈 no i myje dwoma szmponami , jeden oczyszczający raz w tygodniu i nawilżający 🙂 a co u reszty dziewczyn? 😀

Zaczarowan, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

O jejku.. to dużo zdrowia dla męża! Rozumiem „odpuszczenie”, dobrze jest czasem zrobić sobie przerwę.. chociaż niw należy to do łatwych wyzwań!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A w którym dniu cyklu będziesz? Zdążysz przed owu?

13dc, gadałam z ginem i powiedział, że będzie w porządku. Mam owulacje stosunkowo późno, bo jakoś 16/17 dc :)

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Kciuki za szybko powrót męża do zdrowia :)

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    A z planów na dzisiaj wieczór to układanie prania, prasowanie, odkurzanie i musze ogarnąć włosy co nie jest łatwe bo jest ich dużo i są grube a staram się jeszcze pamiętać o odżywce i chwilę ją potrzymać 🙈 no i myje dwoma szmponami , jeden oczyszczający raz w tygodniu i nawilżający 🙂 a co u reszty dziewczyn? 😀

Woooo.. masz zamiar dzisiaj zasnąć? 😂😂

Pati2804 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Truskawka18 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Ja próbowałam kiedyś znaleźć informacje czy jest to reguła, że przy staraniach się cykl rozwala. Ja mam to samo. Kiedyś z zegarkiem w ręku 28 dni. Teraz odchylenia do 5 dni w tą lub w drugą...
    Alesiamum wrote:
    U mnie to samo, zawsze 28 dni jak w zegarku a teraz się skróciły cykle do 25/26 dni plus odchylenia +/- dzień, dwa.
    Z tym że u mnie cykle stymulowane lamettą więc to może mieć wplyw
    MummyYummy wrote:
    Wśród moich znajomych też bardzo często cykle się rozjeżdżały podczas starań o bobasa, także chyba coś w tym jest. Już nawet nie chodziło o suplementy, witaminy czy wprowadzenie leczenia, bo nawet w pierwszych miesiącach były jakieś zawirowania.

U mnie teoretycznie jutro na pojawić się 🐒, ale skoro wczoraj była owulacja, to nawet na nią nie czekam. I powiem Wam, że całe moje szczęście, że cudem wyłapałam owulację, bo jakby mi teraz okres spóźniał się dwa tygodnie, a testy by nie wychodziły, to poszłabym po ścianach z tej niewiedzy 🙄

Kiti, ja też używałam kiedyś tych testów i miałam taką sytuację, że kreska pojawiła się po czasie.....No to jest paskudnie, ale niestety, tak jak Dziewczyny pisały, tam zachodzą różne reakcje chemiczne i mogą się zdarzać takie numery. Też słyszałam, że bobo testy oszukują 😤

O to dobrze wiedzieć, że u innych tak się dzieje. Przy następnym cyklu nie będę się nastawiać że jak kilka dni opóźnienia to na pewno ciąża 😅 Odrazu doliczę sobie te plus kilka dni rezerwy mimo że kiedyś @ był idealnie co do dnia.

MummyYummy, Alesiamum lubią tę wiadomość

🙍‍♀ 31 l.
    🙍‍♂ 33 l.

12.2023 - początek starań
    18.01 - ⏸️
    19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
    24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Zdrówka dla męża! 😊 ja też tak mam że bardziej zawsze mnie stresuje jak mąż jest chory albo coś mu dolega , niz jak ze mną jest coś nie tak 😅 jak byłam w szpitalu i mąż byl przy mnie to martwiłam się że cały dzień siedzi w jednym miejscu, że może jest głodny, albo że go będą plecy boleć i że musi się patrzeć na to wszystko.. 🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    U mnie dziecię śpi, mąż zaraz kolację ogarnie. Jeszcze sobie poprawimy seksy pod owulację i spać 😂
    Ale ten pierwszy cykl po odstawieniu raczej trzeba spisać na straty, bo mimo że działania były to totalnie nie wiem co z tą owulacją było czy jest. Jajniki dostały jakiejś mocy i ciągle pobolewają. Biorę to za zły objaw, bo raczej z takich obolałych jajników nic nie będzie. W szczęśliwym cyklu było tak, że owulacja była taka łagodna, bezproblemowa. A tutaj impreza jak na koncercie Rammsteina 🙃

Zaczarowan, ultramaryna_, KejtKa lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Woooo.. masz zamiar dzisiaj zasnąć? 😂😂
    Hahhahah to samo teraz pomyślałam 🤣
    Chyba zacznę już realizować moj wieczorny plan, ale to forum tak wciąga.. 😅😅 cały czas sprawdzam co u Was i czy są jakieś II kreski 😁 stalyscie się nieodłączną częścią mojej dziennej rutyny 😅

Malamia, Dropsik, Prezesoowa, Mikea lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ