Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Mam na imię Ania lat 29 maju już 30:(. Jestem mamą 9 letniego chłopca Pawełka, Jestem żona od 5 lat Pochodzę z województwa Śląskiego na codzień pracuje w żłobku już od 5 lat spełniam się jako opiekunka i od 2 lat objęłam dodatkowo pracę kierownika placówki ale to już o mnie nie ma o czym gadać... To nie najważniejsze
Zawsze chciałam mieć 3 dzieci... Od roku 2019 nie było kolorowo w tym temacie i do dziś nie jest łatwo.. Jestem po 3 poronieniach
Pierwsze poronienie samoistne 6 tydz 2019
Drugie poronienie puste jajo płodowe 8 tydz 2020
Trzecie poronienie przestało bić serduszko w 12 tyg 2020
Dwa razy byłam oczyszczana poprzez zabieg łyżeczkowanie w szpitalu moje historie są bardzo długie i bolesne chyba nigdy nie zostaną zagojone ale po 3 stratach pod skrzydła wzięła mnie klinika niepłodności gdzie zostałam skierowana przez swojego lekarza mnóstwo badań genetycznych z których co niektóre wyszły pozytywne niestety ale co najlepsze one mogą być powodem ale także nie muszą powodem moich strat ale dostałam dokładna instrukcje od pani prowadzącej w klinice co mam robić itp
Dziś wygląda to następująco
Pozytywny test, beta pozytywna13. 01, jest pecherzyk ale bez zarodka, odrazu heparyna w zastrzykach, prostegon, witaminy, kwas foliowy jutro powtarzam betę i za 2 tygodnie wizyta ponowna u pani doktor... Co czuje ciężko określić to strach ,gdzies w duszy modlę się się proszę błagam aby się udało ale wiem jak jest i muszę do tego chłodno podchodzić i racjonalnie przecież wiem jak wygląda rzeczywistośc i co moze się wydarzyć przechodziłam to nie raz 😔 Samopoczucie hmm senna jestem, sikam częściej, no i nabrzmiałe piersi...
ultramaryna_, Prezesoowa, Malamia, elektro96, Dropsik, KejtKa, Truskawka18, AnitaK, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:U mnie też trwa długo, ale myję, suszę i prostuję.. do niedawna robiłam to codziennie, teraz pozwalam sobie na jeden dzień luzu w tygodniu i jutro idę w ulizanych włosach do pracy 😎
A włosy mam byle jakie, cienkie, choć jest ich dużo to i tak wypadają. Muszę obciąć, nie wiem jak mąż to przeżyje 😛
Kurde, a mój to wolałby, żebym obcięła, ale ja się totalnie nie czuję w krótkich, mam podłużną twarz i mam wrażenie, że krótkie mi ją wyciągają na maksa 😅 kiedyś dałam mu się namówić, nigdy więcej 😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Prezesoowa wrote:U mnie też trwa długo, ale myję, suszę i prostuję.. do niedawna robiłam to codziennie, teraz pozwalam sobie na jeden dzień luzu w tygodniu i jutro idę w ulizanych włosach do pracy 😎
A włosy mam byle jakie, cienkie, choć jest ich dużo to i tak wypadają. Muszę obciąć, nie wiem jak mąż to przeżyje 😛Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
AniaAndziaAnika wrote:Dzień dobry
Mam na imię Ania lat 29 maju już 30:(. Jestem mamą 9 letniego chłopca Pawełka, Jestem żona od 5 lat Pochodzę z województwa Śląskiego na codzień pracuje w żłobku już od 5 lat spełniam się jako opiekunka i od 2 lat objęłam dodatkowo pracę kierownika placówki ale to już o mnie nie ma o czym gadać... To nie najważniejsze
Zawsze chciałam mieć 3 dzieci... Od roku 2019 nie było kolorowo w tym temacie i do dziś nie jest łatwo.. Jestem po 3 poronieniach
Dwa razy byłam oczyszczana poprzez zabieg łyżeczkowanie w szpitalu moje historie są bardzo długie i bolesne chyba nigdy nie zostaną zagojone ale po 3 stratach pod skrzydła wzięła mnie klinika niepłodności gdzie zostałam skierowana przez swojego lekarza mnóstwo badań genetycznych z których co niektóre wyszły pozytywne niestety ale co najlepsze one mogą być powodem ale także nie muszą powodem moich strat ale dostałam dokładna instrukcje od pani prowadzącej w klinice co mam robić itp
Pozytywny test, beta pozytywna13. 01, jest pecherzyk ale bez zarodka, odrazu heparyna w zastrzykach, prostegon, witaminy, kwas foliowy jutro powtarzam betę i za 2 tygodnie wizyta ponowna u pani doktor... Co czuje ciężko określić to strach ,gdzies w duszy modlę się się proszę błagam aby się udało ale wiem jak jest i muszę do tego chłodno podchodzić i racjonalnie przecież wiem jak wygląda rzeczywistośc i co moze się wydarzyć przechodziłam to nie raz 😔 Samopoczucie hmm senna jestem, sikam częściej, no i nabrzmiałe piersi...
Witaj, miło Cię poznać ☺️ Twoja historia jest bardzo ciężka, dużo przeszłaś, ale jesteś mega silną kobietą 💪 rozgość się u nas, będziemy trzymać kciuki za twojego kropka ☺️ a ile teraz wynosiła beta? Badałaś też progesteron?
Rudzia29 lubi tę wiadomość
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Ależ zazdroszczę takich pięknych grubych włosów. Ja im jestem starsza tym są cieńsze i mocniej wypadają. W pandemii zaczęłam się interesować włosingiem, omo, peh, ziołowanie,olejowanie... Ale pandemia się skończyła i czas na to też 😉
W sumie największą różnice zauważyłam jak zaczęłam suplementowac żelazo - zaczęło mi rosnąć całkiem sporo baby hairow, ale w niezbyt intensywnym tempie, więc mam wieczne kukuryku na czubku 😅
Pati2804 lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Pozytywny test, beta pozytywna13. 01, jest pecherzyk ale bez zarodka, odrazu heparyna w zastrzykach, prostegon, witaminy, kwas foliowy jutro powtarzam betę i za 2 tygodnie wizyta ponowna u pani doktor... Co czuje ciężko określić to strach ,gdzies w duszy modlę się się proszę błagam aby się udało ale wiem jak jest i muszę do tego chłodno podchodzić i racjonalnie przecież wiem jak wygląda rzeczywistośc i co moze się wydarzyć przechodziłam to nie raz 😔 Samopoczucie hmm senna jestem, sikam częściej, no i nabrzmiałe piersi... -
@Zaczarowan tydzień to niedługo, ważne, że będziesz bezpieczniejsza! ❤️🤞
@Malamia kochana, raczej nie wróżę nic z tego cyklu, zaczynałam go dość sceptycznie, no ale testować będę, oczywiście😁😅 Zobaczymy! Ale u Ciebie brzmi bardziej obiecująco! ❤️🤞😍
@Dropsik 🔥🤞 działajcie!
@Prezesoowa też dziś się obżarłam racuchami od mamy i już mam wyrzuty sumienia 😅 Kiedyś kompulsywnie się objadałam, dziś jest już zdecydowanie lepiej, praktycznie z tego wyszłam, ale wciąż czasem mam taki „wilczy głód” 😂🖐️Prezesoowa, Malamia, Dropsik lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Przesyłam Ci wiele serdeczności i wsparcia w tych trudnych chwilach, przez jakie przechodzisz. Twoja siła i determinacja są niezwykle inspirujące. Trzymam kciuki za Ciebie, abyś wkrótce doświadczyła radości macierzyństwa i zakończyła tę walkę z sukcesem.Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Mikea wrote:Ależ zazdroszczę takich pięknych grubych włosów. Ja im jestem starsza tym są cieńsze i mocniej wypadają. W pandemii zaczęłam się interesować włosingiem, omo, peh, ziołowanie,olejowanie... Ale pandemia się skończyła i czas na to też 😉
W sumie największą różnice zauważyłam jak zaczęłam suplementowac żelazo - zaczęło mi rosnąć całkiem sporo baby hairow, ale w niezbyt intensywnym tempie, więc mam wieczne kukuryku na czubku 😅
U mnie też rosną, mam taką naturalną grzywkę, która rośnie sama i jest nie do poskromienia 😂 moja fryzjerka tego nienawidzi 😁Mikea lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
@Berry123 nie wiem czy dokładnie o Ciebie chodzi 🤔🤔🤔 czy Ty może miałaś problem z wysokim testosteronem?
ultramaryna_, Malamia lubią tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
@Autorytet
Beta wyniosła w poniedziałek 1089, 60
Prostegon... Nie robiłam jutro je wykonam.
Lekarka mówi że jest szansa mam włączyć pozytywne myśli ciąża jest wczesna 5 tydz mamy dwa tygodnie przed sobą może być jeszcze dobrze
Jutro powtarzam betę cały dzień będę myśleć tylko o wyniku... 🙄Pełna obaw i nadzieji
Kuje się biorę wszystkie leki witaminy pacjentka jestem bardzo pilna słucham się lekarzy...
Bardzo dziękuję wszystkim za wasze ciepłe słowa i wszystkie serdecznie witam
@mikea
@pati2804
@autorytet
Dziewczyny soory ale jeszcze się tracę w tym forum nw jak działa ale potrzebuje tego miejsca aby odciągnąć swoje myśli ,poczytac może czegoś jeszcze się dowiem ciekawego każda ma swoją historię i wszystkie informacje cenne i fajnie mieć gdzie wymienić się swoimi radami, doświadczeniem i tak odciągnąć się od swojej rzeczywiśtosciultramaryna_, Malamia, KarolinaJ0702, Mikea, alauda lubią tę wiadomość
-
AniaAndziaAnika wrote:@Autorytet
Beta wyniosła w poniedziałek 1089, 60
Prostegon... Nie robiłam jutro je wykonam.
Lekarka mówi że jest szansa mam włączyć pozytywne myśli ciąża jest wczesna 5 tydz mamy dwa tygodnie przed sobą może być jeszcze dobrze
Jutro powtarzam betę cały dzień będę myśleć tylko o wyniku... 🙄Pełna obaw i nadzieji
Kuje się biorę wszystkie leki witaminy pacjentka jestem bardzo pilna słucham się lekarzy...
Bardzo dziękuję wszystkim za wasze ciepłe słowa i wszystkie serdecznie witam
@mikea
@pati2804
@autorytet
Dziewczyny soory ale jeszcze się tracę w tym forum nw jak działa ale potrzebuje tego miejsca aby odciągnąć swoje myśli ,poczytac może czegoś jeszcze się dowiem ciekawego każda ma swoją historię i wszystkie informacje cenne i fajnie mieć gdzie wymienić się swoimi radami, doświadczeniem i tak odciągnąć się od swojej rzeczywiśtosci
Beta bardzo ładna, kropek ma jeszcze czas, żeby się pokazać. Trzymamy kciuki za przyrost i ładny progesteron. To zrozumiałe, że masz obawy, ale trafiłaś w idealne miejsce. Tutaj są naprawdę super dziewczyny, pomagają pozytywnie myśleć i dają wsparcie ZAWSZE☺️. Dodatkowo ogromna skarbnica wiedzy, każda coś od siebie doda. Wierzę, że los właśnie sie do ciebie uśmiecha 🥰20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Dziewczyny a ja dalej w ciemnej du... 🙈 nic nie zrobiłam bo gadałam najpierw z kumpela przez telefon a później mamuśka zadzwoniła i dopiero skończyłyśmy gadać a pranie nie ogarnięte no i włosy też nie 🙄 no i wpadłam zobaczyć co u Was się dzieje ale chyba prawie wszystkie poszły spać 😅
-
nick nieaktualny
-
KejtKa wrote:Ja też! Punkt 5 melduje się! 😁
-
Trzymam kciuki za testujące jutro!
I witam nowe dziewczyny!! Mocno wierzę że będzie wszystko dobrze.
Ja jutro rano wizyta u gina, zobaczymy jak tam ta moja owulacja w tym cyklu po stracie.
Dziś mnie zgięło mocniej w brzuchu i ciekawe czy już po czy jeszcze nie. Piku nie było ale test byl mocniejszy mimo ze dalej negatywny ale śluzu też nie ma jeszcze tego typowego. Testy owu robię tylko te z dr maxa bo te domowe to za słabe były u mnie ostatnio bo pozytyw był przez 7-8dni:))
Jutro 11dc jeśli liczymy od 1 dnia krwawienia od odstawienia dupka po spadku bety. Ale jak to liczyć to też jedna niewiadoma.
Starania na luzie. Co 2 dni bez spiny czy są dni płodne czy nie. Chociaż mąż miał wielkie opory i bał się po ostatniej akcji z poronieniem, gorączka, wysypka itd. Ale chyba pierwszy raz widzę że jemu na serio zaczęło zależeć. Nawet przejął się pierwszy raz ze zapomniał o witaminkach swoich a bierze ich biedny spora ilość Za to ja mam wyrąbane w tym cyklu tak że masakra.
alauda, KejtKa lubią tę wiadomość
-
Królikkicek wrote:@Berry123 nie wiem czy dokładnie o Ciebie chodzi 🤔🤔🤔 czy Ty może miałaś problem z wysokim testosteronem?
-
Witam serdecznie nowe dziewczyny i trzymam kciuki za fasolkę ❤️
Ja od dłuższego czasu też wyschnięte ubrania wkładam od razu do szafy, a te które muszą być wyprasowane, prasuję jak jest potrzeba ubrania tej rzeczy 😅
Apropo włosów, staram się nie chodzić w mokrych spać, no ale czasami tak wychodzi.
Aplikacja przesunęła mi owu z 10 dnia na 8 dzień 😅
Słodkich snów dziewczyny 😊😴Pati2804 lubi tę wiadomość