Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Malamia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z rana, melduję się pod kibelkiem @magdalena321 🤞🤞🤞

Ktoś dziś jeszcze sika?

@Zimozielona kciuki za wizytę, obyś się dowiedziała czegoś w sprawie swojej owulki 🤞

Miłego dnia dziewczyny ❄️☀️

20cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siknęłam teraz ale biało. Bóle brzucha jak na okres ustały, zobaczymy co kolejny dni przyniosą.
    🐒 nie ma więc piłka nadal w grze 👍🏻

Smacznej kawusi kochane 🤗

Dropsik lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Trzymam kciuki za testujące jutro!
    I witam nowe dziewczyny!! Mocno wierzę że będzie wszystko dobrze.

Ja jutro rano wizyta u gina, zobaczymy jak tam ta moja owulacja w tym cyklu po stracie.
    Dziś mnie zgięło mocniej w brzuchu i ciekawe czy już po czy jeszcze nie. Piku nie było ale test byl mocniejszy mimo ze dalej negatywny ale śluzu też nie ma jeszcze tego typowego. Testy owu robię tylko te z dr maxa bo te domowe to za słabe były u mnie ostatnio bo pozytyw był przez 7-8dni:))
    Jutro 11dc jeśli liczymy od 1 dnia krwawienia od odstawienia dupka po spadku bety. Ale jak to liczyć to też jedna niewiadoma.

Starania na luzie. Co 2 dni bez spiny czy są dni płodne czy nie. Chociaż mąż miał wielkie opory i bał się po ostatniej akcji z poronieniem, gorączka, wysypka itd. Ale chyba pierwszy raz widzę że jemu na serio zaczęło zależeć. Nawet przejął się pierwszy raz ze zapomniał o witaminkach swoich a bierze ich biedny spora ilość:) Za to ja mam wyrąbane w tym cyklu tak że masakra.

Trzymam ✊ za wizytę! Daj znać po, co stwierdził lekarz :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Siknęłam teraz ale biało. Bóle brzucha jak na okres ustały, zobaczymy co kolejny dni przyniosą.

Przytulam 😕 ale trzymam kciuki nadal, kiedy planujesz powtarzać?

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam 😕 ale trzymam kciuki nadal, kiedy planujesz powtarzać?

Kurczę nie wiem sama bo nie wiem kiedy mam mieć 🐒 😅 według stałych cykli powinna być 19 stycznia, a sugerując sie poprzednim rozjechanym to 21/22 stycznia. I nie wiem w końcu kiedy była owulacja. Wydaje mi się że mogła być 8/9 stycznia. Ale nie jestem pewna czy w ogóle była. Ten cykl to nic nie czułam praktycznie, jedynie ten lewy jajnik kłucie i ból podbrzusza taki jak na 🐒 właśnie

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie już dość śniegu?! Wczoraj rano czułam się jakby mnie przeziębienie brało, córkę zostawiłam też w domu bo coś kichala i Katar miała a dzis wszystko ok jak nowonarodzona i ja i ona😜
    Na szczęście ta zima bardzo łagodnie nas potraktowała w tym roku, nie byłyśmy w ogóle chore a zazwyczaj jak młoda chodziła do przedszkola to co 2-3 tygodnie jakaś infekcja 😏

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 🙂 Dopiero Was nadrobiłam, wczoraj odcięło mi prąd po 20 🤭 Ale w sumie to się nawet cieszę, bo miewam spore problemy z bezsennością, także może to dobry znak, że będzie lepiej ze snem.

Trzymam kciuki za wszystkie testy, wizyty, wyniki i kropeczki ♥️

@magdalena321 To może jeszcze za wcześnie, żeby test coś pokazał. Tak jak mówisz, jeszcze piłka w grze ✊

Prezesoowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hejo 🙂 Dopiero Was nadrobiłam, wczoraj odcięło mi prąd po 20 🤭 Ale w sumie to się nawet cieszę, bo miewam spore problemy z bezsennością, także może to dobry znak, że będzie lepiej ze snem.

Trzymam kciuki za wszystkie testy, wizyty, wyniki i kropeczki ♥️

@magdalena321 To może jeszcze za wcześnie, żeby test coś pokazał. Tak jak mówisz, jeszcze piłka w grze ✊

Nie mam pojęcia na prawdę 😄 na dniach się wszystko okaże tak myślę 👍🏻

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia! 🌸 Witam się z pracy, u mnie dziś bieeeelutko, a co za tym idzie trzeba było odśnieżać auto, więc już mi się nie podoba 😅 Ja wczoraj przespałam cały wieczór. 🙈 uwielbiam wieczorkiem sobie podrzemać. Wzięłam psa na spacer. Wróciliśmy i padłam o 19:30. 🙈 Męża w domu nie było, cisza, spokój, piesek się przytulił i jak tu nie zasnąć. 🤷🏻‍♀

@Zaczarowan przykro mi z powodu wizyty, wiem jak to jest czekać i się nastawić i chcieć już mieć z głowy, a tu coś wypada. Ale może to lepiej, nie będzie późniejszych komplikacji i wszystko przejdzie gładko. :)

@Liyss dużo zdrowia dla drugiej połówki! Co do odpuszczania mam taki cichy plan na luty. Pogadałam z małżem i mu się pożaliłam, że trochę psychicznie czuję się zmęczona i chciałabym wyluzować. Oczywiście cel mi będzie przyświecał, ale jak nie będę miała ochoty wyznaczać owu, testować i itd. To planuję sobie na to pozwolić.

@AniaAndziaAnika witaj! 🖐🏻trzymam mocno zaciśnięte kciuki by było wszystko w porządku. Musi być! Zagladaj do nas śmiało i pisz zawsze co Ci na duszy leży. Przesyłam duuużo pozytywnego myślenia 🍀🍀🍀

@Pati2804 co się odwlecze... 😜 lubię sobie planować popołudnia po czym wracam domu i sobie myślę "na co mi to było, poczeka do jutra" 😁

@Zimozielona owocnej wizyty, obyś się dowiedziała co i jak. ✊

@Malamia liczę, że z tych objawów to coś będzie! 🤞🏻

@Prezesoowa też wyznaję tę zasadę. 😅 a w tym tygodniu to już w ogóle, bardzo mi się nie chce...

Co do włosów, to ja zawsze w mokrych do spania, ostatnio podsuszałam, bo chora byłam. A używam tylko szamponu i odżywki w sprayu. Im mniej robię, tym im lepiej. A żelazko w domu mam i nie używam, ręczna parownica wjeżdza jak już naprawdę jest potrzeba. 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 08:54

Prezesoowa, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • alauda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Też macie już dość śniegu?! Wczoraj rano czułam się jakby mnie przeziębienie brało, córkę zostawiłam też w domu bo coś kichala i Katar miała a dzis wszystko ok jak nowonarodzona i ja i ona😜
    Na szczęście ta zima bardzo łagodnie nas potraktowała w tym roku, nie byłyśmy w ogóle chore a zazwyczaj jak młoda chodziła do przedszkola to co 2-3 tygodnie jakaś infekcja 😏

Ja chyba wołałabym śnieg i mróz. Wtedy mniej sie choruje, niż jak raz jest chlapa, później znów śnieg....i tak w kólko. Ale to pewnie zależy od regionu, w ktorym się mieszka.

Moja Młoda tez w domu z tatą. Zamknięto żłobek - RSV sieje pogrom a i niestety moja zaczęła kaszleć w nocy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 08:49

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • alauda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Przykro mi :( A przypomnisz, który to dpo?

Edit. Przeczytałam późniejszy post, juz wiem który masz dc ;)

Nadal masz awersję na wodę/perfumy męza? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 08:48

83; AMH 0,73

10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)

05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie

02.24➡️1 IVF -> ❄️
    FET 06.08 (3BB) ❌
    08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
    -> cienkie endo, brak możliwości transferu
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Ogólnie bardzo lubię śnieg i zimę w sumie też, ale pod warunkiem, że mam wolne i mogę pokorzystać z tej pogody, a nie martwić się po 6 rano czy mi drzwi do garażu przymarzły albo czy śnieg nie zasypał no i jakie warunki na drodze :/

Zdrowotnie też ta zima nas przeczołgała, liczę że na wiosnę już się wszystko ustabilizuje :)

• Mikea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Kurczę nie wiem sama bo nie wiem kiedy mam mieć 🐒 😅 według stałych cykli powinna być 19 stycznia, a sugerując sie poprzednim rozjechanym to 21/22 stycznia. I nie wiem w końcu kiedy była owulacja. Wydaje mi się że mogła być 8/9 stycznia. Ale nie jestem pewna czy w ogóle była. Ten cykl to nic nie czułam praktycznie, jedynie ten lewy jajnik kłucie i ból podbrzusza taki jak na 🐒 właśnie

Tak jak mówisz - dopóki nie ma @ dopóty piłka w grze. Trzymam kciuki by się w ogóle nie pojawiła 🫂

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię śnieg w zimie, ale w takiej ilości by tylko przykrył tą szarość ulic, większa ilość to już problematyczna. Zwłaszcza jak się robi chlapa. Najgorsze wspomnienia z czasów liceum to wiecznie mokre nogawki od śniegu 🙄

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Anne89 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śnieg bardzo lubię i cieszę się, że jes. jakoś zima ze śniegiem jest dla mnie o wiele przyjemniejsza. Mieszkam w bloku i korzystam z komunikacji miejskiej więc nie frustruje mnie odśnieżanie
    Mnie od rana zaczęł boleć brzuch jak na okres także obawiam się, że cykl nieudany :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 08:57

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam jakiegoś plamienia. Tzn tak choćby się 🐒 zaczynała. Dziś jest dopiero 17, miała być później, co za ponowne kompletne rozjechanie cyklu 😑 masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 09:01

• AnitaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 😊
    U mnie dziś znowu biel i temperatura dziwnie spadła 🤔
    Miłego dnia ☺️

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • telefon_w_rosole Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27 dzień cyklu, @ powinna być trzy dni temu, na testach biało. Zaczyna mnie to niepokoić. Wg aplikacji 13 dpo, ale mogła się przesunąć o dzień albo dwa, hmpf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 09:04

27.11.2023 - cień ⏸️
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😘
    @magdalena321 przykro mi za biel 🫂 ale może faktycznie jeszcze za wcześnie jest i trzymam kciuki aby 🐒 wcale nie przyszła! ✊🍀
    @alauda mam nadzieje ze kaszel córce przejdzie 😔 u nas wokół też panuje jakiś wirus.. szwagier kaszle już miesiąc czasu aż w końcu dzisiaj idzie do pulmonologa bo nie da się go słuchać tak kaszle ..
    Ja też wolę trochę mrozu niż chlape na dworze , zawsze to lepsze powietrze i warunki na drodze 😅
    Jestem z siebie dzis dumna bo wstałam o 7.30 , to znaczy progres do tego co było 🙈🤣

alauda, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Właśnie dostałam jakiegoś plamienia. Tzn tak choćby się 🐒 zaczynała. Dziś jest dopiero 17, miała być później, co za ponowne kompletne rozjechanie cyklu 😑 masakra

O... A rozkręca się plamienie?

preg.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ