Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Kochane 🙂 ja wrocilam z monitoringu, endo 6 mm, PJ 22 mm, dzisiaj zastrzyki i jutro starania 🙂
Prezesoowa, Mikea, Pati2804, alauda, Sarka94, bonassola, Rosalia_, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Co do włosów, to już miałam na głowie wszystkie "standardowe" kolory - naturalny mam mysi brąz, ale przerobiłam czernie, blondy i rudości. W pewnym momendie co roku miałam inny kolor 🙈 Szczególnie po rozjaśnianiu moje włosy bardzo ucierpiały. Teraz chyba się starzeje, bo jakoś czas temu postanowiłam w końcu wrócić do naturalnego koloru i mam zamiar wytrwać w tym postanowieniu 💪 Ogólnie to też mam trochę bzika na punkcie włosingu, ale przy takich rewolucjach na głowie to aż tak nie widać efektów.
-
magdalena321 wrote:Narazie obserwuję ale brzuch pobolewa właśnie jak na 🐒 także chyba się rozkręci 😬
Ech... Jeszcze po cichu liczę na to, że wieczorem napiszesz, że się nie rozkręca 🙂 Ja nie wiem, czy to te starania, czy co, że tak się te cykle wielu z nas rozjeżdżają. -
Prezesoowa wrote:Masz coś konkretnego na myśli?
No, że choroba jakaś, albo, że mnie starość dopada i moje niskie AMH z października było wyznacznikiem, że w styczniu jak nic koniec płodności
Ale ja jestem panikara.Koalaa lubi tę wiadomość
27.11.2023 - cień ⏸️ -
telefon_w_rosole wrote:No niby taaak, ale trochę teraz się boję, że to coś gorszego!
Rzuciłaś palenie, trochę chorowałaś, plus złośliwość losu przy staraniach - to nie musi być nic strasznego, może się któraś faza wydłużyła z powodu tych czynników.Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Dziewczyny przykro mi że jest bialo na testach 🫂🫂 ale same mówicie ze dziwne macie cykle rozjechane , może jeszcze nic straconego 😘✊🍀
@telefon_w_rosole zaczynam się martwic ? Co się dzieje ? -
telefon_w_rosole wrote:No, że choroba jakaś, albo, że mnie starość dopada i moje niskie AMH z października było wyznacznikiem, że w styczniu jak nic koniec płodności
Ale ja jestem panikara. -
@telefon_w_rosole pewnie bardzo się denerwujesz, a twoje niskie amh nakręca Ci spiralę fatalistycznych myśli. Nie poddawaj się temu. Wiem jak łatwo wejść na karuzelę czarnych scenariuszy.
Jeszcze nic nie jest przesądzone. Jeśli bardzo się martwisz, może zrobisz badania hormonów, by sprawdzić jak ich poziom? Jeśli tego nie chcesz robić, to nie rób.
Pamiętaj, że jesteśmy tu dla Ciebie 🫂🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 09:38
telefon_w_rosole, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
magdalena321 wrote:Właśnie dostałam jakiegoś plamienia. Tzn tak choćby się 🐒 zaczynała. Dziś jest dopiero 17, miała być później, co za ponowne kompletne rozjechanie cyklu 😑 masakra
-
Heja , ja ostatnio mam jakieś zmiany nastroju wracam po pracy i jestem zła , robie gównoburzę mojemu nie wiadomo o co... od owulacji cały czas czuję kłocie w podbrzuszu nigdy aż tak nie miałam no i cycki bolą... 🐒 niby pokazuje mi że powinnam mieć 21 , już dziś miałam ochotę siknąc na test rano ale się powstrzymałam ... może jutro , chociaż boję się że znowu nic z tego
Witam nowe i trzymam kciuki ...Ona 34
On 34 -
Dzień dobry ❤️wczoraj PIK na teście owulacyjnym więc wpiszcie mi proszę wstępnie testowanko na 30 stycznia jeszcze się załapie na wątku ❤️
Pati2804, Mikea, Prezesoowa, bonassola, ultramaryna_, Malamia lubią tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Koalaa wrote:Heja , ja ostatnio mam jakieś zmiany nastroju wracam po pracy i jestem zła , robie gównoburzę mojemu nie wiadomo o co... od owulacji cały czas czuję kłocie w podbrzuszu nigdy aż tak nie miałam no i cycki bolą... 🐒 niby pokazuje mi że powinnam mieć 21 , już dziś miałam ochotę siknąc na test rano ale się powstrzymałam ... może jutro , chociaż boję się że znowu nic z tego
Witam nowe i trzymam kciuki ...Koalaa lubi tę wiadomość
-
Koalaa wrote:Heja , ja ostatnio mam jakieś zmiany nastroju wracam po pracy i jestem zła , robie gównoburzę mojemu nie wiadomo o co... od owulacji cały czas czuję kłocie w podbrzuszu nigdy aż tak nie miałam no i cycki bolą... 🐒 niby pokazuje mi że powinnam mieć 21 , już dziś miałam ochotę siknąc na test rano ale się powstrzymałam ... może jutro , chociaż boję się że znowu nic z tego
Witam nowe i trzymam kciuki ...
Mam to samo! Mój mi zwrócił uwagę wczoraj, że ledwo przyszłam z pracy i się czepiam 🙈 Zresztą wczoraj mnie wszystko denerwowało... Bóle mam podobne co Ty, ale dopiero jestem 5-6 dni po owulacji... Może razem zobaczymy 2 kreski na teście? 😀-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
telefon_w_rosole wrote:No, że choroba jakaś, albo, że mnie starość dopada i moje niskie AMH z października było wyznacznikiem, że w styczniu jak nic koniec płodności
Ale ja jestem panikara.
Nie, no co Ty. Rzuciłaś palenie, to jest ogromny szok dla organizmu, więc na pewno stąd te zawirowania. Wystarczy niewielki stres czy infekcja, żeby cykl się rozregulował.telefon_w_rosole lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️ (AMH 0,95)
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
02.24➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
08.24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
-> cienkie endo, brak możliwości transferu -
Cześć, odebrałam wyniki beta 50 progesteron 29. Myślę, że jest dobrze 😀.
Życzę Wam miłego dnia i ujrzenia ⏸️na testach!Pati2804, Koalaa, Prezesoowa, Chmurka21, Mikea, Sarka94, MonReve96, Teddy93, Hach, Rosalia_, Dropsik, Kolka, bonassola, Nieprzejrzysta, Truskawka18, elektro96, KarolinaJ0702, KejtKa, ultramaryna_, Malamia, Liyss🧚🏻, LavenderCarrot lubią tę wiadomość