Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny beta wygląda następująco
Poniedziałek 1083,60
Z dziś 2153,70
Sprawdziłam jeszcze na internecie kalkulator przyrostu bety tam wyszło że przyrost w normie dopisała wygląda na to że twoja ciąża rozwija się prawidłowo
Napisałam do pani doktor co uważa o tym przyroście co uważa 🤔szczerze boję się cieszyć ale czuję jakoms mała ulgę na sercu czekam z niecierpliwością na usg i wizytę 30.01 🥺elektro96, Mikea, Dropsik, Prezesoowa, Truskawka18, Zaczarowan, Malamia, kasia97, Ewka9090, AnitaK, MummyYummy, Pati2804, Rosalia_ lubią tę wiadomość
-
Jeju, ile brzuszków przybyło! Pod koniec miesiąca będę mieć ważny egzamin i po pracy siedzę teraz głównie z nosem w książkach, więc od pewnego czasu podczytuję Was tylko na szybko, bardzo wybiórczo, ale pierwszą stronę sprawdzam regularnie i cieszę się, że przybyło trochę dwóch kresek! ❤️ Gratuluję przyszłym mamom i życzę nudnych ciąż! Trzymam kciuki za kolejne testujące 😊
ultramaryna_, Dropsik, MummyYummy, Pati2804, Rosalia_ lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Królikkicek wrote:Możesz się podzielić sposobem w jaki udało Ci się obniżyć testosteron? Ja mam za wysoki, gin nie kazał nic robić jedynie starać się zrzucić parę kg i dieta o niskim IG.
Nie wiem czy mi się obniżył bo nie zbadałam ale mężowi się obniżył więc mi chyba też 🤔. Endokrynolog doradził mężowi picie błonnika i mięty. Można jeszcze brać lukrecję w tabletkach. Dla kobiet i mężczyzn są te same suplementy. A i jeszcze jakiś suplement dim jest ale tego nie brałam. -
magdalena321 wrote:Czytam trochę o suplementacji w trakcie starań o dziecko. Ja jeszcze nie planuje żadnych badań ani nic pod kątem płodności czy ogólnie, póki co chciałabym wspomóc może organizm witaminami we własnym zakresie. Co polecacie? Co pijecie, suplementujecie? 😊
Ja biorę Puerie a partner supramen tam są takie podstawy typu wit D kwas foliowy itd badania bym zrobiła ale mam z lipca wiec moja gin tylko kazała na różyczkę cytomegalie i toxo zrobićDropsik lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😊 Czytam na ile mogę, ale miałam pracowite 3 dni i nie było za bardzo kiedy pisać. U mnie dzisiaj w końcu pik, 19 dc 🥴 No ale to i tak lepiej, niż w poprzednim cyklu tasiemcu, więc nie narzekam. Wczoraj było podziałane, może dzisiaj się uda coś poprawić 💁🏼♀️ Za tydzień wybieram się na proga. A testować będę zgodnie z planem 28 stycznia w urodziny, chociaż to będzie 10/11 dpo, a nie moje stałe 12 dpo, ale trudno się mówi 😅
Wklejam owulaka, ja uwielbiam oglądać Wasze, więc dołożę też coś od siebie 😀
elektro96, Dropsik, Mikea, Prezesoowa, Zaczarowan, Malamia, kasia97, Truśka, ultramaryna_, AnitaK, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja jestem prawie pewna, że mam torbiel krwotoczną znowu... Czuję taki typowy ból, jakbym miała piłeczkę na wysokości jajnika, poza tym od tygodnia boli mnie podbrzusze. Eh, a myślałam naiwnie, że może już nie będą te torbiele nawracać 😔
A masz jakieś plamienia/krwawienia? Na jakim etapie cyklu jesteś? Coś od tego cyklu zmieniłaś - jakieś suple/leki?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dropsik wrote:Ja jestem prawie pewna, że mam torbiel krwotoczną znowu... Czuję taki typowy ból, jakbym miała piłeczkę na wysokości jajnika, poza tym od tygodnia boli mnie podbrzusze. Eh, a myślałam naiwnie, że może już nie będą te torbiele nawracać 😔
Ehhh.. kurczę A kontaktowałaś się może z ginekologiem? -
AniaAndziaAnika wrote:Dziewczyny beta wygląda następująco
Poniedziałek 1083,60
Z dziś 2153,70
Sprawdziłam jeszcze na internecie kalkulator przyrostu bety tam wyszło że przyrost w normie dopisała wygląda na to że twoja ciąża rozwija się prawidłowo
Napisałam do pani doktor co uważa o tym przyroście co uważa 🤔szczerze boję się cieszyć ale czuję jakoms mała ulgę na sercu czekam z niecierpliwością na usg i wizytę 30.01 🥺
Świetne wieści ❤️
20cykl 😶
5.04.2019. ⏸️
25.04.19. ♥️
26.11.2019. 👶🏻🩵
👩🏻’97 🧔🏻♂️’93 -
Prezesoowa wrote:A masz jakieś plamienia/krwawienia? Na jakim etapie cyklu jesteś? Coś od tego cyklu zmieniłaś - jakieś suple/leki?
Pierwszy cykl po odstawieniu AH. Ale mi się te torbiele wcześniej pojawiały tak po prostu, bez okazji że tak powiem. -
Zaczarowan wrote:Ehhh.. kurczę A kontaktowałaś się może z ginekologiem?
Lekarze mówią, że czasem po owulacji po prostu się dzieje. A ja się martwię jak to wpływa na moją płodność. Jedne źródła podają, że przeszkadza, inne że nie. -
Odpowiedz pani doktor
Pani Aniu jest iskra nadzieji bardzo proszę o powtórzenie bety w piątek 💪 Trzymajcie kciuki za piątek błagam 🥺🥺🥺elektro96, Prezesoowa, Truskawka18, Liyss🧚🏻, Malamia, Dropsik, AnitaK, Pati2804, Mikea, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny u mnie niestety właśnie zaczęła się rozkręcać @ także niestety nic z tego. A liczyłam na efekt przeziębienia + pierwszego cyklu po biochemie
kurczę to dopiero 3 cykl a mi już trudno mieć nadzieję…W 1 ciążę, która straciłam zaszlam w 1 cyklu bez żadnych starań tak naprawdę. A teraz jakoś nie wychodzi -
@Anne89
Pozytywne myślenie włącz nie podawaj się nie patrz na wszystko z perspektywy czarno białej, nie dziś to za miesiąc i moja rada bez presji bo wszystko jest ważne i twoje samopoczucie fizyczne i psychiczne
Mamy całe 11 miesięcy przed nami i będziemy mamami wszystkie tylko cierpliwości trochę więcej pozytywnej energi i działamy ❤️
W kobietach siłach jesteśmy wszystkie silne i spełnimy w tym roku swoje marzeniaPrezesoowa, Anne89, elektro96, Truśka lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Nie mam oprócz tego objawów żadnych. Nigdy nie miałam. Jestem najpewniej już po owu, dzisiaj 14 DC.
Pierwszy cykl po odstawieniu AH. Ale mi się te torbiele wcześniej pojawiały tak po prostu, bez okazji że tak powiem.
Może to niekoniecznie być torbiel, może po prostu budzący się jajnik nie chciałabyś rozwiać obawy na usg?
U mnie przy torbieli krwotocznej miała krwawienie/plamienie takie w postaci rozrzedzonej krwi od 10dc do kolejnej miesiączki. Wiem, że każdy może mieć inne objawy, tylko podaję swój przykład, może Cię uspokoi
Z kolei w tym cyklu moje jajniki zachowują się jakby produkowały całą armię, nie ma dnia, żebym czegoś przy nich nie czuła i mam lekkie obawy, ale staram się nie zamartwiać na zapas, wierzę, że bedzie dobrzeWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
AniaAndziaAnika wrote:Odpowiedz pani doktor
Pani Aniu jest iskra nadzieji bardzo proszę o powtórzenie bety w piątek 💪 Trzymajcie kciuki za piątek błagam 🥺🥺🥺
Trzymam kciuki z całych sił!!!When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Hej dziewczyny,
Tulę za wszystkie biele 🫂
Ja czekam nadal na okres, jak nie przyjdzie w piątek to może zatestuje jeszcze raz, póki co się wstrzymuje.
Testowałam na początku tyg. i była biel.🙍♀ 31 l.
🙍♂ 33 l.
12.2023 - początek starań
18.01 - ⏸️
19.01 - beta hcg - 34,76 mlU/ ml
24.01 - beta hcg - 356,52 mlU/ m -
Hej dziewczyny. Cykl bezowulacyjny u mnie najprawdopodobniej. Gin nie potrafił stwierdził.
Endometrium 11 mm wskazujące na przebytą owulację oraz pęcherzyka dominującego brak.ciut płynu w zatoce Ale zarówno w jednym jajniku jak i drugim pęcherzyki są ale kilka i nie większe niż 9-11mm.
Więc lipa z tym cyklem na maksaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 19:56
-
Anne89 wrote:Dziewczyny u mnie niestety właśnie zaczęła się rozkręcać @ także niestety nic z tego. A liczyłam na efekt przeziębienia + pierwszego cyklu po biochemie
kurczę to dopiero 3 cykl a mi już trudno mieć nadzieję…W 1 ciążę, która straciłam zaszlam w 1 cyklu bez żadnych starań tak naprawdę. A teraz jakoś nie wychodzi
Daj sobie czas nie zawsze super idą się trafić w ten dzień.. jakby człowiek nie chciał to szybciej by zaszedł 🙈🤡Anne89 lubi tę wiadomość