Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Teddy93, super. Rośnijcie :)

Robaczeekk nie było jednak potrzeba tyle stresu o pęcherzyki, dały radę. Oby ten stres przełożył się na wyczekiwane dwie kreski.

Wieczorem przyjełam tabletkę ashwagandy, to w pracy mam taką chillerę, że mam w czterech literach co się dzieje na firmie :D czy dostawy do klientów pójdą czy nie, że kierowca ma dzisiaj wolne bo zapomniał mnie szef poinformować o tym fakcie
    Z jakiej firmy masz ashgawande? Ja kiedyś przyjmowałam adaptogeny, ale nie zauważyłam różnicy 🤷‍♀️

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Dziewczyny, wiem, że może się nakręcam, ale w obu ciążach i tylko wtedy miałam w dniu ewentualnego zagnieżdżenia mrowienie przy jajniku z góry na dół. Wczoraj aplikacja zmieniła mi z 10 dpo na 8 dpo, dzisiaj rano duży spadek temperatury i miałam właśnie to mrowienie/bąbelki. Ale mam stresa....

To może rzeczywiście coś się kroi ✊ A dobrze pamiętam, że aplikacja zmieniła Ci termin owulacji z uwagi na notatkę o śluzie?

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To mój pyta „kiedy robimy to zapłodnienie” 😂 i śmieje się jak dzieciak :P

Haha, dobre 😂 Wydaje mi się, że takie żarty też trochę rozładowują napięcie

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Mój mąż przy pierwszych staraniach się dystansował na początku, bo uważał, że sobie wkręcam problemy. Po kilku miesiącach zaczął widzieć problem. Po kilku rozmowach naprawialiśmy komunikację, bo on nie chcąc mi dokładać presji starał się temat umniejszać a ja to odbierałam jako "niezależy" mu i było mi przykro.
    Teraz od początku mamy dobry flow. Wczoraj na przykład kupił świecę do masażu, żeby nam umilić staranki. Ja jestem właśnie od badań, diagnoz, lekarzy a on od nastroju, oprawy "stosunkowej" 😂😂 Narazie działa nam ten system :D

To my też przerabialiśmy etap, że Mąż nie chce narzucać presji, a ja mam wrażenie, że olewa temat, tylko w innych kwestiach. Piekielnie męczące... Ale tak jak mówisz, warto naprawić komunikację i rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać.

Daj znać, jak wrażenia ze świecą do masażu 😍 My mamy olejki i oczywiście później przyklejamy się do prześcieradła 😂 Ale i tak jest miło 🤭

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Z jakiej firmy masz ashgawande? Ja kiedyś przyjmowałam adaptogeny, ale nie zauważyłam różnicy 🤷‍♀️

Z Naturell.
    Ja potrzebowałam czegoś by nie zwariować w pracy, bo już myślę kiedy złożyć wypowiedzenie jak nie uda się ujrzeć do wakacji II kresek.

Rosalia_ lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs
    🧬PAI-1 - homo MTHFR 1298A>C hetero
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    07.10. Beta HCG 56,90 mIU Prog 16,80 ng
    09.10. Beta HCG 172 mIU Prog 40,80 ng
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To my też przerabialiśmy etap, że Mąż nie chce narzucać presji, a ja mam wrażenie, że olewa temat, tylko w innych kwestiach. Piekielnie męczące... Ale tak jak mówisz, warto naprawić komunikację i rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać.

Daj znać, jak wrażenia ze świecą do masażu 😍 My mamy olejki i oczywiście później przyklejamy się do prześcieradła 😂 Ale i tak jest miło 🤭
    Ja lubię świecę :) Ale mi nie przeszkadza uczucie tłustości na skórze. Ładnie pachnie, lekko lepka. Mój mąż nie lubi, bo za tłuste 😆 Ale to on mnie masuje,ja lubię masaże 😍

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Z Naturell.
    Ja potrzebowałam czegoś by nie zwariować w pracy, bo już myślę kiedy złożyć wypowiedzenie jak nie uda się ujrzeć do wakacji II kresek.
    Współczuję :( Nie ma co się męczyć, ale wiadomo jak jest. Czasem trzeba zacisnąć zęby. Dobrze, że masz taki deadline, Bo najgorsze co może być to się zasiedzieć w niefajnej pracy i w niej tkwić, bo "zaraz będę w ciąży".

• Ewka9090 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Z Naturell.

Maj.a ja w grudniu podjęłam decyzję o zmianie pracy. Przed świętami i po świętach wysłałam chyba z 20 jak nie więcej CV, bo już mnie ta praca wykańcza. 🤣🤣🤣
    I chyba sama ta myśl zmiany pracy pomogła mi w staraniach 🥰
    P.s. Całe szczęście, że dość szybko zobaczyłam ⏸️ bo z żadnej firmy nie wrócili do mnie z zaproszeniem na rozmowę 🤣

Rosalia_ lubi tę wiadomość

🧑 33 l. 🧔33 l.
    👩‍❤️‍👨 09.2020r. 💒 06.2022r.

Starania od 01.2023r.
    05.01 ⏸️ 13cs
    05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
    08.01 beta 902mlU/ml
    10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
    26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
    01.03 kolejna wizyta i USG płodu
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    To może rzeczywiście coś się kroi ✊ A dobrze pamiętam, że aplikacja zmieniła Ci termin owulacji z uwagi na notatkę o śluzie?
    Tak dokładnie, dodałam parametry śluzu i zmieniło :/

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka9090 wrote:
    Maj.a ja w grudniu podjęłam decyzję o zmianie pracy. Przed świętami i po świętach wysłałam chyba z 20 jak nie więcej CV, bo już mnie ta praca wykańcza. 🤣🤣🤣
    I chyba sama ta myśl zmiany pracy pomogła mi w staraniach 🥰
    P.s. Całe szczęście, że dość szybko zobaczyłam ⏸️ bo z żadnej firmy nie wrócili do mnie z zaproszeniem na rozmowę 🤣
    Dropsik wrote:
    Współczuję :( Nie ma co się męczyć, ale wiadomo jak jest. Czasem trzeba zacisnąć zęby. Dobrze, że masz taki deadline, Bo najgorsze co może być to się zasiedzieć w niefajnej pracy i w niej tkwić, bo "zaraz będę w ciąży".

Przychodzisz do pracy i się zastanawiasz co dzisiaj się odpierdzieli na firmie.
    Zauważyłam właśnie, że w staraniach zmiany pracy wychodzą na plus.

Póki co kolejny cykl się rozpoczął i już zauważyłam, że przez te nieudane pół roku właśnie odpuszczam psychicznie. Wyszłam z założenia, że jak mój nie przestanie konkretnie palić kwiatków to nie ma szans i nawet lepiej mi z tym.

1️⃣7️⃣ cs
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Z Naturell.

Oh rozumiem. Mam podobnie niestety. Uwielbiam swoją pracę, ale atmosfera mnie zabija. Mam już plan na zmianę, ale to mi nie ucieknie :) trzymam ✊żeby szybko się udało:)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • telefon_w_rosole Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    AMH można poprawić! Stres jest zupełnie normalny przy staraniach i przez to, ze na wiecej rzeczy zwracamy uwagę to wiecej zauwazamy. Do tego rzuciłaś palenie, a to straszny szok dla organizmu. Głowa do góry, wszystko się unormuje 🫶🏻

Można poprawić AMH? :OOOO
    Myślałam, że jest niezmienialne (w sensie, że da się, ale tylko w dół)!

27.11.2023 - cień ⏸️
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mojego męża to muszę przyznać, że do starań podszedł odpowiedzialnie, brał suplementy, poszedł na badania hormonalne i sam z siebie zaproponował, że pójdzie na badanie nasienia (co się nie wydarzyło bo zaszłam 😅).

Ktoś się wczoraj pytał o za wysoki testosteron. Żeby go zbić trzeba pić błonnik, mięte i można też brać lukrecję w tabletkach. Mężowi pomogło w zbiciu znacznym już po miesiącu. Ja nie zdążyłam na badania dotrzeć ale myślę, że mi też spadło.

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:
    Można :) to wskaźnik malutkich pre-jajeczek, ale jest jeszcze jedno stadium, jakby pre-pre tych jajeczek 😅 i można je aktywować. Pani dr mówi o tym na wykładzie, ale dawno oglądałam i nie pamiętam minut. Cały wykład ciekawy: https://youtu.be/_m3eVHW6wzg?si=aQyYK1Bs42jOkJCB

Prezesoowa, KarolinaJ0702, Rosalia_ lubią tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    telefon_w_rosole wrote:

Tak jak napisała @bonassola. Poprawa AMH to taki skrót myślowy, ale tak można nazwać efekt :)

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam trochę o suplementacji w trakcie starań o dziecko. Ja jeszcze nie planuje żadnych badań ani nic pod kątem płodności czy ogólnie, póki co chciałabym wspomóc może organizm witaminami we własnym zakresie. Co polecacie? Co pijecie, suplementujecie? 😊

• Mikea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam korzystać z testów owulacyjnych jakoś w 4 cs, ale kupowałam takie pojedyncze i testowałam gdy apka mi mówiła, że jestem już koło owulacji. Ale w grudniu przerzuciłam się na eas@home i apkę Premom, kupiłam ze sto testów, wyszło mnie to po 1 zł/test, więc sobie sikam bez spiny już od skończonej @. Apka robi zdjęcie, sama analizuje natężenie koloru kreski - dla mnie plus. Sikanie do kubeczka mi nie przeszkadza. Ja zazwyczaj rano, bo wstaję, korzystam z łazienki, potem jakaś kawa i dopiero po 2h testowanie. W okolicach owu testuje dwa razy dziennie. U mnie w sumie ta owulacja jest raczej zawsze podobnie, więc to testowanie to chyba bardziej dla mojej psychiki, by mieć poczucie, że "coś robię w tym kierunku".

Zaś jeśli chodzi o wsparcie i zaangażowanie partnera, to u nas była z tego powodu gruba inba rok temu. W '21 umówiliśmy się, że zaczniemy się starać o dziecko w '22, po czym przyszedł 2022, a ten mi mówi, że on nie czuje sie gotowy, a jeszcze dostał teraz diagnozę, że ma ADHD i musi się z tym oswoić i może za rok 🙃 Ależ to było trudne wtedy.

Gdy w końcu zaczęły się te starania w '23, to pierwsze 2 cykle chyba nawet jakoś nie przeżywał za bardzo, ale po 3 sam zaproponował badanie nasienia. Może ze względu na rodzinę - jego brat z partnerką też mieli problemy z zajściem, nie znam za bardzo szczegółów, ale im też to chyba zajęło ponad rok.
    Jak dostał wyniki to widać było, że go to bardzo zabolało. Był przekonany że u niego wszystko cacy naj, a tu plemniory leniwe i nie chcą się ruszać ;) i wtedy zmiana o 180 stopni - suple, prysznice zamiast wanny, chłodzenie jąder to sobie wziął tak do serca, że prawie non stop łazi z nimi na wierzchu 🤡 🤣🤣🤣

O dni płodne pyta, choć mówi, że po mnie też widać ;P
    Jest jak w stand upie Syrka -https://www.youtube.com/watch?v=Z1l13qH4qgE 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:13

Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804, KejtKa, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Czytam trochę o suplementacji w trakcie starań o dziecko. Ja jeszcze nie planuje żadnych badań ani nic pod kątem płodności czy ogólnie, póki co chciałabym wspomóc może organizm witaminami we własnym zakresie. Co polecacie? Co pijecie, suplementujecie? 😊
    Ja bardzo dobrze reaguje na Fertistim plus wit.12 z Naturell.
    Reszta według zapotrzebowań omega 3, wit. D, olej z wiesiołka, NAC itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:13

1️⃣7️⃣ cs
    ✅️HSG
    ✅️Brak pasożytów

05.10. 12dpo ⏸
    25.10 👶0.54 cm
    15.11 👶2.54 cm
    preg.png
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Zauważyłam właśnie, że w staraniach zmiany pracy wychodzą na plus.

Też znam przypadek, gdzie dziewczyna miała już nawet napisane wypowiedzenie i miała je wręczyć 1 dnia miesiąca. Długo się z tym nosiła, bo może zaraz będzie w ciąży, ale minęło sporo czasu i stwierdziła, że nie będzie się dłużej kisić, bo psycha nie wytrzyma. Na wszelki wypadek siknęła na test dzień przed wręczeniem a tam II.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:17

Maj.a lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:

Podstawa podstaw to kwas foliowy w formie folianów, witamina D i magnez. Cała reszta zależy od indywidualnej sytuacji:)

Pati2804 lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ