Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki! Trochę mnie tu mniej, ale w pracy, w domu dużo się dzieje i weekend też mam wypełniony.
    Niezmiennie życzę Wam dobrego dnia i trzymam kciuki za testujące, chociaż widzę, że w dzisiejszym kalendarium pustki.
    Przytulam za małpki i biele. 🫂

@Prezesoowa Ciebie szczególnie tulę. Życzę szybkiej, trafnej diagnozy i dobrych specjalistów na Twojej drodze. Wierzę, że zmiana okaże się łagodną i tego z całego serca Ci życzę. Pozytywne nastawienie bardzo dużo daje, bądź dobrej myśli. 🫂

Widzę, że serialowy wątek się napatoczył. My właśnie przerobiliśmy 1670. A ogólnie to z małżem dobrze dobraliśmy się w gustach i uwielbiamy dobre kryminały.

Prezesoowa, Truskawka18, Pati2804 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

@Pyśkaaa trzymam kciuki za wyniki, daj znać od razu jak się pojawią - mają być jeszcze dzisiaj? :)
    [/QUOTE]
    Tak mają być dzisiaj wieczorem, tak mi powiedzieli 🥰

Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • AniMa Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, przycupnę sobie w Waszym wątku :) My z mężem staramy się od 11.2022 r. Narazie niestety bezskutecznie.

Sikoreczkaaa, Berry123, Dropsik, MummyYummy, elektro96, Malamia, ultramaryna_, Alesiamum, Truskawka18, Majuna, alauda lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022 r.

👩 33l
    🧑 30l

Niepłodność idiopatyczna
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @AniMa witaj i zapraszamy! Każda z nas ma swoją historię. Jedne się starają dłużej, inne krócej, ale każda z nas dąży do tego samego. 😊😊😊

Pati2804, AniMa lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj AniMa 😊

AniMa lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 prog 13,00 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
    202507277252.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolejnym pytaniem :) pijecie zakwas buraczany? :D jak tak to jaki?

Nigdy bym nie podejrzewała, że człowiek jest zdolny do wypicia wszystkiego byle osiągnąć swój cel.. :)

Pati2804, Dropsik, _ine, Rosalia_ lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnitaK wrote:
    Dzień dobry ☺️
    U mnie niestety biel vizira więc czekam na 🐒
    Dzisiaj już 12 dpo, więc już coś powinno wyjść :/
    Miłego dnia Wam życzę ☺️
    Przykro mi , przytulam 🫂 miłego dnia ! 🍀

AnitaK, Marzycielka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    Są są. Zarówno katastrofa samolotu jest bardzo szczegółowo pokazana, to jeszcze później jest wątek kanibalizmu.
    Ojej to dobrze ze nie włączałam nawet 🙈

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja już byłam w laboratorium oddać krew na betę 🫶🏽🥹 bardzo jestem zestresowana, nie dowierzam cały czas, chociaż dziś test wyszedł jeszcze ciemniejszy niż wczoraj 😍
    Widzę, ze dziś nie mamy testujących ale trzymam kciuki za kolejne ⏸️
    Kciuki za bete ✊✊
    Oczekiwanie na wynik jest jednocześnie stresujący ale i piękny.. zazdroszczę troszeczkę 😅😍

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MimiM29 wrote:
    Cześć ;)) można mi wpisac małpę ;(
    Kurde ten cykl był ciekawy 😁 końcówka była pełna emocji hehehe

Wczoraj powiedziałam mojemu, że kończę ze staraniami, że nie chce już dziecka, że mam dosyć bla, bla że chce być w końcu wolna.

Robię sobie przerwę dziewczyny, przynajmniej będę się starała nie myśleć o owulacjach, okresach, badaniach, testach, progresteronach, prolaktynach, betach, cyckach itd 😂😂

Muszę odzyskać swoje dawne życie, bo ostatnie prawie 3 lata czuje się jak w potrzasku starań o dziecko🫣

Trzymaj za Was kciuki i idę odpoczywać 🥰❤️

Do zobaczenia może w innych wątkach, będę do was zaglądała 😘
    Kochana trzymam kciuki za odzyskanie "siebie" ✊ i wierzę że Twój los się niedługo odmieni.. 🍀😊 trzymaj się 😊

MimiM29 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Chodzi o wątrobę :( dziękuję Ci bardzo <3
    Gratuluję dobrych wiadomości z wizyty, odpoczywaj dużo i się oszczędzaj :*

@Berry123 plamienia na początku są normalne, dopóki nie zawierają żywej, czerwonej krwi, ale jeśli jesteś zaniepokojona to skonsultuj się z lekarzem :)

@Pati2804 moim netflixowym guilty pleasure jest Sex Education :)

@Truskawka18 piękna beta! gratulacje :) super, że tak szybko udało Ci się ogarnąć konsultację z endo, tsh jest bardzo ważne :)

@Mikea przybij piątkę! Też uwielbiam true crime. Z mężem oglądamy niewyjaśnione zagadki i snujemy własne teorie, potrafimy na to poświęcić całe popołudnie :D

@AnitaK tulę za jedną kreskę, może jeszcze nie wszystko stracone w tym cyklu:))

@Pyśkaaa trzymam kciuki za wyniki, daj znać od razu jak się pojawią - mają być jeszcze dzisiaj? :)

Dziękuję Wam Kochane za wszystkie dobre słowa. To niesamowite jak to może podnieść na duchu, napełniło mnie to pozytywną energią, której nie ukrywam trochę mi brakuje. Mam jakieś złe przeczucia..
    Udało mi się umówić na tomograf w miejscu gdzie na opis się czeka 3 tygodnie, więc muszę zmienić miejsce, gdzie terminy są ciut dalsze, ale wyniki w 2 dni robocze. Także za ok. 2 tygodnie powinnam już mieć jakieś konkrety i strasznie mnie to przeraża. No, ale cóż wypijemy z mężem kawę i idziemy na spacer :) Miłego dnia Wam życzę :*
    Czytam Twoje słowa i widzę że masz w sobie tyle siły do działania, że nie może być źle ❤ a z tego co wiem od osoby ktora przeszła złośliwego, jest to bardzo bliska mi Osoba, że oczywiście szybka diagnoza jej pomogła zwalczyć dziada, ale mówiła że ta jej siła do walki i wsparcie bliskich to połowa sukcesu ! ❤ więc jestem pewna że z taką postawą i szybką diagnozą, zwyciężysz🍀 będę myśleć o Tobie każdego dnia i trzymać kciuki ✊ oby wyniki były pomyślne 🍀

P.s. sex education już dawno też mamy przerobiony 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 12:44

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMa wrote:
    Cześć, przycupnę sobie w Waszym wątku :) My z mężem staramy się od 11.2022 r. Narazie niestety bezskutecznie.
    Witaj 🥰 mam nadzieję że to forum przyniesie Tobie dużo wsparcia i oczywiście szczęście 🍀
    Czy jakoś diagnozowaliscie się?

AniMa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Ja z kolejnym pytaniem :) pijecie zakwas buraczany? :D jak tak to jaki?

Nigdy bym nie podejrzewała, że człowiek jest zdolny do wypicia wszystkiego byle osiągnąć swój cel.. :)
    Kiedyś piłam z Zakwasowni, bo taki lokalny, ale na ryneczku czy w sklepach są też inne. Wszystkie smakują podobnie ... Źle ;p Ja nie przepadam, ale czego się nie robi :D

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniMa wrote:
    Długa droga za wami. Przyłączam się do pytania o waszą diagnostykę i z pytaniem czy jesteście pod opieką jakiejś kliniki niepłodności?

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Kiedyś piłam z Zakwasowni, bo taki lokalny, ale na ryneczku czy w sklepach są też inne. Wszystkie smakują podobnie ... Źle ;p Ja nie przepadam, ale czego się nie robi :D
    Mi właśnie zasmakował. Kiedyś chciałam pić sok z kiszonej kapusty. To jest dopiero.. bagno :D

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Mi właśnie zasmakował. Kiedyś chciałam pić sok z kiszonej kapusty. To jest dopiero.. bagno :D
    To już bym wolała wodę z ogórków kiszonych pić 😂 Moi treściwie robią zakwas, nawet smaczny. Ja robiłam raz, ale wyszedł niedobry w smaku. Za mało doprawiłam czy coś.

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzień dobry!

Ostatnio daję radę jedynie poczytać, co tam u Was, z odpisaniem już gorzej 🤭

@Prezesoowa - niezmiennie przesyłam moc dobrej energii ✊♥️💪 W takim razie czekamy na wyniki razem z Tobą!

@AniMa - witaj, zapraszamy 🙂 Ja także jestem ciekawa Waszej historii.

@Mikea - odpisuję Ci chyba trzeci dzień 😅 Z tymi gorącymi kąpielami to nie znalazłam żadnych naukowych źródeł. Niemniej kiedyś napatoczyły mi się informacje, że gorąca kąpiel nie tylko działa "destrukcyjnie" na plemniki, ale też pogarsza jakość naszego śluzu płodnego. Nie wiem, ile w tym jest prawdy 🤔 Oczywiście nie mówimy tu o kąpielach jako takich, tylko raczej o przypadkach, kiedy temperatura znacząco przekracza te 37 stopni.

Gratuluję wszystkich kreseczek, wyników bety i wizyt 🥰

U mnie dziś jakieś 5-6 dpo. W sumie to nawet nie wiem, kiedy mam się spodziewać 🐒 To mój 31 dc, więc chyba do tego 26 dnia, w którym teoretycznie wystąpiła owulacja, a przynajmniej pokazywały ją testy, dodam sobie 13 dni i tyle.

W przyszłym tygodniu zamierzam też testować, bo w piątek mamy znajomych na kolacji, także muszę sprawdzić, czy surowa ryba w sushi to dobry pomysł w moim przypadku 😊 Wstępnie planuję w czwartek, to będzie 10-11 dpo, co myślicie?

Prezesoowa, ultramaryna_, Truskawka18, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakwasów, to z buraka jeszcze nie piłam. Ja ogólnie uwielbiam soki z buraka i kiedyś piłam codziennie, ale to raczej nie to samo, bo zakwas ma podobno więcej witaminy C 🙂

preg.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam betę 🥹 68,6 😍😍🥰

Dropsik, Nieprzejrzysta, MonReve96, KejtKa, Prezesoowa, elektro96, AnitaK, Liyss🧚🏻, Malamia, ultramaryna_, bonassola, MummyYummy, JoKoKoJo, Truskawka18, Berry123, Olaura, Sikoreczkaaa, Majuna, sernik_z_rodzynkami, Pati2804, alauda, Maniaaa., LavenderCarrot , Mikea, NanaTasia lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Dziewczyny mam betę 🥹 68,6 😍😍🥰
    Piękny wynik😍

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ