Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziewczyny mam prośbę, jeżeli któraś z Was jest wierząca - niezależnie od wyznania, to otoczcie dziś modlitwą @Anka32 i @Megipta i ich aniołki 👼, a jeżeli nie wierzycie, to chociaż prześlijcie im pozytywną energię.
    💔😔

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Dziewczyny mam prośbę, jeżeli któraś z Was jest wierząca - niezależnie od wyznania, to otoczcie dziś modlitwą @Anka32 i @Megipta i ich aniołki 👼, a jeżeli nie wierzycie, to chociaż prześlijcie im pozytywną energię.
    Będę dziś pamiętać… +
    Bardzo mi przykro…

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu temperatur… przeglądając wykresy w których się udało były takie góra dół 🙁 a u mnie jest taki równy z jednym spadaniem 😕 nie czuję się jakoś okresowo czasem mnie coś poboli ale nie jest to jakoś dokuczliwe… chyba znów nic z tego…

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Okropnie dziewczynom współczuję 💔
    Dzisiejszy dzień jest mega smutny i przytłaczający 😭😭😭
    @Anka32 i @Megipta przytulam najmocniej 🫂🫂🫂❤❤❤

• Alysa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    Dziewczyny mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu temperatur… przeglądając wykresy w których się udało były takie góra dół 🙁 a u mnie jest taki równy z jednym spadaniem 😕 nie czuję się jakoś okresowo czasem mnie coś poboli ale nie jest to jakoś dokuczliwe… chyba znów nic z tego…
    Spokojnie. Zapewne chodzi Ci o spadek temp na implantacje. Nie u każdej z nas występuje, to że masz temp utrzymuje się na podobnym poziomie tuż po owu jeszcze nie świadczy o tym że nie może się to skończyć ⏸.

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, zerknęłam na pierwszą stronę i nie wygląda to dobrze 😞
    Trzymam ogromne kciuki, żeby przyszłe testujące odczarowały ten styczeń ✊🏻🍀

Która z Was będzie prowadzić wątek lutowy?

Chmurka21, Majuna lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Kurczę dziewczyny, zerknęłam na pierwszą stronę i nie wygląda to dobrze 😞
    Trzymam ogromne kciuki, żeby przyszłe testujące odczarowały ten styczeń ✊🏻🍀

Która z Was będzie prowadzić wątek lutowy?
    Jeżelu @ultramaryna nie wysika nam 23 stycznia ⏸ to ma poprowadzić. Ale ja jednak wierzę że tu zostanie ;)

Butterfly23 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Jeżelu @ultramaryna nie wysika nam 23 stycznia ⏸ to ma poprowadzić. Ale ja jednak wierzę że tu zostanie ;)
    A tytuł już wybrany? 😁

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    A tytuł już wybrany? 😁
    Jeszcze ;) aż takie szalone nie jesteśmy

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Mi na początku lekarka zrobiła pełną morfologię, próby wątrobowe, kreatyninę i mocz, od razu zostałam też skierowana na rezonans. Rodzinna chyba nie mogła mi wypisać markerów, a ze próby wątrobowe i inne wyniki były w normie to chirurg skierowała mnie od razu na rezonans żeby to wyjaśnić.

Podczytuję czasem wątek Dziewczyn i wszystkim im mocno kibicuję. Przy dzisiejszych okropnych wiadomościach miałam łzy w oczach :( będę się modlić za nie i za ich odzyskanie wiary w to, co teraz może się im wydawać niemożliwe..

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Spokojnie. Zapewne chodzi Ci o spadek temp na implantacje. Nie u każdej z nas występuje, to że masz temp utrzymuje się na podobnym poziomie tuż po owu jeszcze nie świadczy o tym że nie może się to skończyć ⏸.
    5 lat czekam na dwie kreski… pierwszy raz odkąd zbadałam progesteron miał 18.30 🤯 zawsze mniej niż 9…. To mój drugi cykl jak zmierzę temperaturę, serduszek za bardzo nie wpisywałam bo zapominałam 🙈.. robiłam 7 dpo betę z progiem ale to było za wcześnie i wyszło 0,2… zazwyczaj mam cykle raz dłuższy raz krótszy więc teraz powinien być krótszy (28/29) a tu takie cyrki…

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    22.11.23-laparoskopia

• Berry123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anka32 @Megipta przytulam 🫂bardzo smutne wieści

Ja dziś też miałam trochę zepsuty humor bo od wczoraj brązowy śluz mi zaczął lecieć ale odpukać dziś od popołudnia przestał mi na razie lecieć. Więc jestem dobrej myśli, że to nie było nic poważnego.

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    5 lat czekam na dwie kreski… pierwszy raz odkąd zbadałam progesteron miał 18.30 🤯 zawsze mniej niż 9…. To mój drugi cykl jak zmierzę temperaturę, serduszek za bardzo nie wpisywałam bo zapominałam 🙈.. robiłam 7 dpo betę z progiem ale to było za wcześnie i wyszło 0,2… zazwyczaj mam cykle raz dłuższy raz krótszy więc teraz powinien być krótszy (28/29) a tu takie cyrki…
    A który jesteś teraz dpo? Ile trwa u Ciebie zazwyczaj faza lutealna?

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Alysa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry123 wrote:
    @Anka32 @Megipta przytulam 🫂bardzo smutne wieści

Ja dziś też miałam trochę zepsuty humor bo od wczoraj brązowy śluz mi zaczął lecieć ale odpukać dziś od popołudnia przestał mi na razie lecieć. Więc jestem dobrej myśli, że to nie było nic poważnego.
    Beryy mam nadzieję, ze to nic poważnego. Brązowy może oznaczać stare plamienie, sygnałem alarmowym powinna być żywoczerwona krew.

Trzymam za Was kciuki 🤞

Berry123 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Berry123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Beryy mam nadzieję, ze to nic poważnego. Brązowy może oznaczać stare plamienie, sygnałem alarmowym powinna być żywoczerwona krew.

Trzymam za Was kciuki 🤞
    Dziękuję, pociesza mnie to, że dziś tego śluzu było bardzo mało i na razie przeszło. Zrobiłam też test ciążowy o czułości 25 i wyszedł dużo ciemniejszy niż ostatnio co robiłam, więc zakładam, że beta mi wzrosła.

Myślę, że można mi wpisać brzuszek na pierwszej stronie. Jestem pozytywnej myśli, czuję jakiś taki wewnętrzny spokój. 😊

Alysa lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    A który jesteś teraz dpo? Ile trwa u Ciebie zazwyczaj faza lutealna?
    Dopiero2 cykl mierzę temperaturę i robię testy owulacyjne teraz mam 11 dni po

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 23:03

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    22.11.23-laparoskopia

• Alysa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    Dopiero2 cykl mierzę temperaturę i robię testy owulacyjne teraz mam 11 dni po
    zazwyczaj faza lutealna trwa 14 dni jej długość jest dla każdej nas raczej stała. Może wahać +- 1 dzień. Może tez być u Ciebie za wcześnie i moze II pojawia sie póxniej. Niektórym dziewczyną pozytywne testy wychodzą dopiero w dniu spoziewnej miesiączki. Zatestuj moze za dwa dni jak @ nie przyjdzie.

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Liliowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 02:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś test owu bordowy i podziałane więc czekam na jutrzejszy wzrost tempki.
    Współczuję @megipta🥺

👩35🧔‍♂️34
    starania od 07.24r.-3cs
    Mutacja Mthr(C677)-homozygota
    Mutacja Pa-1 heterozygota
    Czynnik V R2-heterozygota
    Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;()
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz guzek, to to jest także typowe w Hashi, ja miałam nawet biopsję największego. W opisie powinnaś mieć adnotację, czy obraz odpowiada tej chorobie 🙂 Tsh trochę za wysokie, powinno być przy staraniach poniżej 2, ale też nie ma tragedii 😉 I tak musisz umówić się do Endo po diagnozę, może będzie chciał wprowadzić jakąś niską dawkę leku lub suplementy ze względu na starania.

Umówię się po Usg, ale jak mam być szczera to nie wierzę w ich pomoc... Bo jak chciałam zrobić pakiet badań tarczycowych z luxmedu to babka mi dała tylko na tsh i ft4 bo stwierdziła że więcej nie trzeba... I jakiś ewenement mi się przytrafił bo babka mówiła, że jak tsh będę mieć do 10 to jest okey 🤣
    Po za tym mam problemy ze sercem i nie chce mieszać leków bo wątpię, żeby mi idealnie dobrali, żebym się gorzej nie czuła...
    Moj się interesuje suplementacją witamin i ogląda Czerniaka na YT, to jest gość któremu odebrali prawa lekarskie bo leczył ludzi witaminami, a nie według nakazań nfz 😀 Także warto sobie go zobaczyć 😀

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było, ale podczytywałam was! 🙂

współczuje strat.. bardzo :(

Miłego dnia dziewczyny! Co dzisiaj będzie robione na obiadek? 😛😛

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ