Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Pyśkaaa wrote:Dziewczyny mam betę 🥹 68,6 😍😍🥰
Gratulacje ❤️Pyśkaaa lubi tę wiadomość
-
A ja jestem dziewczyny załamana. Odebrałam dziś wyniki Anty-tpo 90,79 norma od 0 do 5.60 Anty Tg 72, 41 od 0 do 4.11. Teraz już wiem, że w ciążę mi się nie udało zajść... Choć jestem 9 dni po owulacji, nie mam już nadziei... 🥺😪 Progesteron mi wyszedł 23 i nie wiem czy to dobry wynik? Ehhh 🥺
Dropsik lubi tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
nick nieaktualnyPyśkaaa, farfalla92
Prezesoowa, strasznie, strasznie mi przykro. Tulę mocno i trzymam kciuki, żeby mimo wszystko było dobrze
Dobrze, że już sobota, choć jak dla mnie przydałoby się jeszcze kilka dni, zeby odpocząć po tym tygodniu, a przyszły wcale nie zapowiada sę na lepszy. Niesamowicie dłuży mi się ten styczeń i na dodatek czuję, że z testowania 31 nic nie będzie, bo zaczęło mnie wysyfiać mam tylko nadzieję, że jasnie księżna nie pojawi się wcześniej i nie zaszczyci mnie swoją obecnością akurat na sobotniej wizycie u lekarza
Btw korzystała któraś z przepisów Akademii Płodności? Hot or not?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 17:47
Pyśkaaa, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Nieprzejrzysta wrote:A ja jestem dziewczyny załamana. Odebrałam dziś wyniki Anty-tpo 90,79 norma od 0 do 5.60 Anty Tg 72, 41 od 0 do 4.11. Teraz już wiem, że w ciążę mi się nie udało zajść... Choć jestem 9 dni po owulacji, nie mam już nadziei... 🥺😪 Progesteron mi wyszedł 23 i nie wiem czy to dobry wynik? Ehhh 🥺
Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
Witam się z Wami ☺️
Mojej „blokady” ciąg dalszy, nie chce mi się nawet z mężem rozmawiać, po ostatnich rozmowach na temat naszego życia, przyszłości to nawet śpimy odwróceni do siebie tyłem. Pierwszy raz chyba nie mam ochoty na starania jakiekolwiek w tym cyklu. Marzę by wyjechać same z córką na ferie na całe 2 tygodnie do rodziców. Mam takiego mega doła. Otwieram piwko i zabieram się za książkę 📖 -
KejtKa wrote:
Btw korzystała któraś z przepisów Akademii Płodności? Hot or not?
Niestety na ten moment nie wiem jak ze skutecznością. Trzeci miesiąc staramy się trzymać wskazówek dziewczyn z AP. Dodatkowo sok pomidorowy, olej z czarnuszki, orzechy włoskie, kiełki, siemię lniane, więcej ryb i białka roślinnego, mniej mięsa…KejtKa, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Witamy, rozgość się ja wierzę, że na każdą z nas przyjdzie czas! Wspólne czekanie jest zawsze przyjemniejsze
MummyYummy wrote:Dzień dobry, dzień dobry!
Ostatnio daję radę jedynie poczytać, co tam u Was, z odpisaniem już gorzej 🤭
@Prezesoowa - niezmiennie przesyłam moc dobrej energii ✊♥️💪 W takim razie czekamy na wyniki razem z Tobą!
@AniMa - witaj, zapraszamy 🙂 Ja także jestem ciekawa Waszej historii.
@Mikea - odpisuję Ci chyba trzeci dzień 😅 Z tymi gorącymi kąpielami to nie znalazłam żadnych naukowych źródeł. Niemniej kiedyś napatoczyły mi się informacje, że gorąca kąpiel nie tylko działa "destrukcyjnie" na plemniki, ale też pogarsza jakość naszego śluzu płodnego. Nie wiem, ile w tym jest prawdy 🤔 Oczywiście nie mówimy tu o kąpielach jako takich, tylko raczej o przypadkach, kiedy temperatura znacząco przekracza te 37 stopni.
Gratuluję wszystkich kreseczek, wyników bety i wizyt 🥰
U mnie dziś jakieś 5-6 dpo. W sumie to nawet nie wiem, kiedy mam się spodziewać 🐒 To mój 31 dc, więc chyba do tego 26 dnia, w którym teoretycznie wystąpiła owulacja, a przynajmniej pokazywały ją testy, dodam sobie 13 dni i tyle.
W przyszłym tygodniu zamierzam też testować, bo w piątek mamy znajomych na kolacji, także muszę sprawdzić, czy surowa ryba w sushi to dobry pomysł w moim przypadku 😊 Wstępnie planuję w czwartek, to będzie 10-11 dpo, co myślicie?
Dziękuję
Pozwól, że się wtrącę do tematu gorących kąpieli w odniesieniu do męskich jajek - w badaniach zostało wykazane, że podniesienie temperatury jąder o 1 stopień obniża koncentrację plemników w nasieniu o 40%. Dodatkowo, badania pokazują, że niepłodni mężczyźni, niezależnie od przyczyny, mieli o 0.5 stopnia wyższą temperaturę jąder niż mężczyźni, którzy z płodnością problemów nie mają. Dlatego powinno się unikać gorących kąpieli, sauny itp.
Testowanie 10dpo to wg mnie idealny termin, żeby zacząć, ale negatywny test w tym dniu nie przesądza o niepowodzeniu
Nieprzejrzysta wrote:A ja jestem dziewczyny załamana. Odebrałam dziś wyniki Anty-tpo 90,79 norma od 0 do 5.60 Anty Tg 72, 41 od 0 do 4.11. Teraz już wiem, że w ciążę mi się nie udało zajść... Choć jestem 9 dni po owulacji, nie mam już nadziei... 🥺😪 Progesteron mi wyszedł 23 i nie wiem czy to dobry wynik? Ehhh 🥺
A pozostałe wyniki badań tarczycowych? Wyniki absolutnie nie świadczą, że nie jesteś w ciąży, głowa do góry
Progesteron bardzo ładny
Pati2804 wrote:Czytam Twoje słowa i widzę że masz w sobie tyle siły do działania, że nie może być źle ❤ a z tego co wiem od osoby ktora przeszła złośliwego, jest to bardzo bliska mi Osoba, że oczywiście szybka diagnoza jej pomogła zwalczyć dziada, ale mówiła że ta jej siła do walki i wsparcie bliskich to połowa sukcesu ! ❤ więc jestem pewna że z taką postawą i szybką diagnozą, zwyciężysz🍀 będę myśleć o Tobie każdego dnia i trzymać kciuki ✊ oby wyniki były pomyślne 🍀
P.s. sex education już dawno też mamy przerobiony 🙈
Bardzo Ci dziękuję za te słowa chciałabym mieć realnie tyle siły na ile się zgrywam
A jak Twoje badania? Spłynęły jeszcze jakieś wyniki?
@Pyśkaaa gratuluje bety i ładnego progesteronu ) planujesz już pierwszą wizytę u ginekologa?
@KejtKa nie miałam okazji testować tej diety. Dwa razy kupiłam ebook i książkę z przepisami, ale ogólnie jestem dziwną osobą i nie potrafię gotować wg przepisu, zawsze muszę coś pozmieniać i dopasować po swojemu, więc i przeliczać kaloryczność i makro, więc więcej nie kupujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 18:08
KejtKa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
@Presesowa bardzo mocno Cię przytulam, trzymam kciuki żeby zmiana okazała się łagodna. Jeżeli mogę to osobiście bardziej polecę Ci zrobienie rezonansu magnetycznego, tak z własnego doświadczenia. W zeszłym roku sama musiałam przejść sporo badań, jednym z nich była tomografia jamy brzusznej. Dostałam diagnozę że mam na watrobjie zmianę 5 mm która we wzmocnienie daje niejednorodny obraz czy to coś złośliwego czy nie. Od chirurga u którego byłam dowiedziałam się że właśnie na takie rzeczy lepszy jest rezonans. Dopiero on pozwolił na określenie dokładnego charakteru zmiany, u mnie z podejrzenia zmiany złośliwej okazało się że mam naczyniaka. A robiłaś już jakieś badania z krwi? Morfologia, próby wątrobowe albo markery? Te dwa pierwsze spokojnie od rodzinnego wyciągniesz.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyelektro96 wrote:My staramy się wprowadzać pojedyncze przepisy. Zapisz się do newslettera i wtedy otrzymasz darmowy jadłospis dla mężczyzny i dla kobiety na 7 dni 😊 Warto spróbować. Ja gotuje najczęściej śniadania i obiady korzystając z tych jadłospisów, czasem odrobinę zmieniam je pod siebie. Kupiliśmy tez Slodyczobooka i Snackbooka - również nam się sprawdzają. Na weekendy zawsze przyrządzimy sobie jakieś legalne przekąski 😊
Niestety na ten moment nie wiem jak ze skutecznością. Trzeci miesiąc staramy się trzymać wskazówek dziewczyn z AP. Dodatkowo sok pomidorowy, olej z czarnuszki, orzechy włoskie, kiełki, siemię lniane, więcej ryb i białka roślinnego, mniej mięsa…
Dostałam już ten siedmiodniowe jadłospis mam w planach zrobić podejście do niego jak oczyszczę lodówkę, ale raczej tylko wersję dla mnie, bo nie dość, że mój ma 2 lewe ręce i brak chęci do gotowania, a dwa, że mocno wybredny.
@Prezesoowa, no ja właśnie potrzebuję, żeby mi ktoś coś narzucił, bo sama albo jem jakościowo słabo albo jak już mam czystą michę, to wychodzi mi mocny deficyt...
Wcześniej miałam podejście do diety dla płodności, ale jak dla mnie mocno czasochłonne te przepisy (z zegarkiem w reku - przygotowanie jedzenia na 2 dni (bez sniadan i salatek, ktore robilam na biezaco) zajelo mi ok 2 godzin) i smakowo mi nie podchodziły. -
Alysa wrote:@Presesowa bardzo mocno Cię przytulam, trzymam kciuki żeby zmiana okazała się łagodna. Jeżeli mogę to osobiście bardziej polecę Ci zrobienie rezonansu magnetycznego, tak z własnego doświadczenia. W zeszłym roku sama musiałam przejść sporo badań, jednym z nich była tomografia jamy brzusznej. Dostałam diagnozę że mam na watrobjie zmianę 5 mm która we wzmocnienie daje niejednorodny obraz czy to coś złośliwego czy nie. Od chirurga u którego byłam dowiedziałam się że właśnie na takie rzeczy lepszy jest rezonans. Dopiero on pozwolił na określenie dokładnego charakteru zmiany, u mnie z podejrzenia zmiany złośliwej okazało się że mam naczyniaka. A robiłaś już jakieś badania z krwi? Morfologia, próby wątrobowe albo markery? Te dwa pierwsze spokojnie od rodzinnego wyciągniesz.
Dopiero w poniedziałek idę do lekarza rodzinnego i zaraz potem do chirurga. Zasugerowałam się tym, że radiolog jednak zlecił tomograf, ale dopytam - bardzo Ci dziękuję. Próby wątrobowe robiłam w lipcu i były super, ale poprzednie usg robiłam w marcu i żadnej zmiany na wątrobie nie było. A jakie markery robiłaś? Dopytam też lekarki oczywiście co mi poleci, bo na pewno mnie skieruje na badania krwi, ale chcę zrobić wszystko za jednym zamachem, bo mam tak, że od stresu zapadają mi się żyłyWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Te badania -przeciwciała- świadczą o Hashimoto. Idź do endokrynologa, będziesz miała usg, a lekarz potwierdzi diagnozę. Robiłaś tsh, ft3 i ft4?
@Pyskaaa gratulacje 🎉😍 Prog ok 🤞
@AniMa witaj i powodzenia! 🤞🍀 Napisz coś więcej o Was, o badaniach jakie już mieliście itd.
@Sikoreczkaaa polecam zakwasy z Zakwasowni Sadowskich (tych od miodu 😉). Wypiłam wiele butelek, najpyszniejszy był z żółtą etykietą. Sztos 💪Pyśkaaa, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
KejtKa wrote:Dostałam już ten siedmiodniowe jadłospis mam w planach zrobić podejście do niego jak oczyszczę lodówkę, ale raczej tylko wersję dla mnie, bo nie dość, że mój ma 2 lewe ręce i brak chęci do gotowania, a dwa, że mocno wybredny.
@Prezesoowa, no ja właśnie potrzebuję, żeby mi ktoś coś narzucił, bo sama albo jem jakościowo słabo albo jak już mam czystą michę, to wychodzi mi mocny deficyt...
Wcześniej miałam podejście do diety dla płodności, ale jak dla mnie mocno czasochłonne te przepisy (z zegarkiem w reku - przygotowanie jedzenia na 2 dni (bez sniadan i salatek, ktore robilam na biezaco) zajelo mi ok 2 godzin) i smakowo mi nie podchodziły.KejtKa lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
QUOTE=ultramaryna_]Ale po czym rozpoznajesz, że w ciążę nie zaszłaś? Progesteron masz bardzo dobry, więc owu była, a szansa jest 😉
Te badania -przeciwciała- świadczą o Hashimoto. Idź do endokrynologa, będziesz miała usg, a lekarz potwierdzi diagnozę. Robiłaś tsh, ft3 i ft4?
Robiłam TSH wynik 2,10, Ft4 miałam w normie, Ft3 nie robiłam ale zazwyczaj miałam w normie. Usg robiłam 2 miesiące temu i mam guzka 0.9 na 1.3 cm. Kurcze mam takie przeczucie, że nic z tego... Choć brzuch mnie ciągnie już 3 dni od owulacji i mam mega wrażliwe piersi. Ale jak zobaczyłam te wyniki to tak jka bym dostała obuchem w twarz... Chociaż tyle, że owulka była, zawsze to jakis plus😊
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
👱♀️29🧑29 -
Nieprzejrzysta wrote:@Pyskaaa @Prezesoowa dzięki za słowa otuchy, jesteście kochane ♥️ Jakoś tak lżej mi się zrobiło na serduchu 🙂
Robiłam TSH wynik 2,10, Ft4 miałam w normie, Ft3 nie robiłam ale zazwyczaj miałam w normie. Usg robiłam 2 miesiące temu i mam guzka 0.9 na 1.3 cm. Kurcze mam takie przeczucie, że nic z tego... Choć brzuch mnie ciągnie już 3 dni od owulacji i mam mega wrażliwe piersi. Ale jak zobaczyłam te wyniki to tak jka bym dostała obuchem w twarz... Chociaż tyle, że owulka była, zawsze to jakis plus😊
Pamiętaj, że istnieją dwa rodzaje norm referencyjne (laboratoryjne) i funkcjonalne (optymalne). To, że jakiś wynik mieści się w normie laboratoryjnej to nie znaczy, że wszystko jest super. Jednym z najprostszych przykładów jest TSH - wg niektórych labów norma mieści się do 5,0 a taki wynik wcale nie jest dobryDropsik, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
magdalena321 wrote:Witam się z Wami ☺️
Mojej „blokady” ciąg dalszy, nie chce mi się nawet z mężem rozmawiać, po ostatnich rozmowach na temat naszego życia, przyszłości to nawet śpimy odwróceni do siebie tyłem. Pierwszy raz chyba nie mam ochoty na starania jakiekolwiek w tym cyklu. Marzę by wyjechać same z córką na ferie na całe 2 tygodnie do rodziców. Mam takiego mega doła. Otwieram piwko i zabieram się za książkę 📖 -
Prezesoowa wrote:Pamiętaj, że istnieją dwa rodzaje norm referencyjne (laboratoryjne) i funkcjonalne (optymalne). To, że jakiś wynik mieści się w normie laboratoryjnej to nie znaczy, że wszystko jest super. Jednym z najprostszych przykładów jest TSH - wg niektórych labów norma mieści się do 5,0 a taki wynik wcale nie jest dobry
Oj tak, masz całkowitą rację. Słyszałam, że dobre TSH dla młodych kobiet jest od 1 do 2...także, ja też już nie wierzę w normy laboratoryjne i nie wierzę lekarzom.-13.12-3 wizyta
👱♀️29🧑29 -
Aż mnie naszło,żeby też zrobić te wyniki, bo niby wszystko dobrze do tej pory było, ale jednak nigdy nie wiadomo. -
Prezesoowa wrote:Dopiero w poniedziałek idę do lekarza rodzinnego i zaraz potem do chirurga. Zasugerowałam się tym, że radiolog jednak zlecił tomograf, ale dopytam - bardzo Ci dziękuję. Próby wątrobowe robiłam w lipcu i były super, ale poprzednie usg robiłam w marcu i żadnej zmiany na wątrobie nie było. A jakie markery robiłaś? Dopytam też lekarki oczywiście co mi poleci, bo na pewno mnie skieruje na badania krwi, ale chcę zrobić wszystko za jednym zamachem, bo mam tak, że od stresu zapadają mi się żyły
Dziewczyny mam prośbę, jeżeli któraś z Was jest wierząca - niezależnie od wyznania, to otoczcie dziś modlitwą @Anka32 i @Megipta i ich aniołki 👼, a jeżeli nie wierzycie, to chociaż prześlijcie im pozytywną energię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 21:04
Prezesoowa, ultramaryna_, Robaczeekkk, Berry123, Truskawka18, Malamia, elektro96, Butterfly23, AnitaK, Olaura, KejtKa, Chmurka21, farfalla92, Pati2804, MummyYummy, Lola93, Maniaaa. lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Nieprzejrzysta wrote:@Pyskaaa @Prezesoowa dzięki za słowa otuchy, jesteście kochane ♥️ Jakoś tak lżej mi się zrobiło na serduchu 🙂
QUOTE=ultramaryna_]Ale po czym rozpoznajesz, że w ciążę nie zaszłaś? Progesteron masz bardzo dobry, więc owu była, a szansa jest 😉
Robiłam TSH wynik 2,10, Ft4 miałam w normie, Ft3 nie robiłam ale zazwyczaj miałam w normie. Usg robiłam 2 miesiące temu i mam guzka 0.9 na 1.3 cm. Kurcze mam takie przeczucie, że nic z tego... Choć brzuch mnie ciągnie już 3 dni od owulacji i mam mega wrażliwe piersi. Ale jak zobaczyłam te wyniki to tak jka bym dostała obuchem w twarz... Chociaż tyle, że owulka była, zawsze to jakis plus😊Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.