Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Olaura Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa, po Twoim wpisie zajrzałam na Winiary, straszne to wszystko 💔

Mi dzisiaj wyszedł peak, ale męża od kilku dni coś rozkłada i nie wiem co będzie z tym cyklem, dopiero wczoraj coś działaliśmy 😕

🇫🇮
    👩 33 👨 34

Starania od 4/2023
    ⏸️ 7/2023
    💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne

Ponowne starania od 10/2023
    ⏸️ 2/2024
    20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
    EDD 16.10.2024

3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
    EDD 12.10.2024

29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙

30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙

20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
    41t1d, 3020g & 52cm

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Melduje biel na teście. Owulka mi się przesunęła więc to dopiero ok. 10 dpo. Będę jeszcze testować w kolejne dni

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liliowa owocnego działania 🔥

@Olaura pamiętaj, że żołnierze mogą poczekać 🤞🍀 Mam nadzieję, że się uda 🤞 Dawno Ciebie kochana nie było, co u Was? 😘

@MonReve96 może być za wcześnie, kciuki! 🤞🍀

@Nieprzejrzysta nie no, to jest jakaś kpina… Wiadomo, że z badaniami w luxmed kiepsko, na NFZ pewnie też. Dobrze, że je sama zrobiłaś 👍 Umów się do jakiegoś konkretnego endo, poszukaj w necie opinii, aby poważnie Ciebie potraktował 😘

Nieprzejrzysta, MonReve96, Olaura lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie przykre rzeczy dzieją się na forum w ostatnich dniach 😢 Niech ten styczeń już się kończy...

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • sernik_z_rodzynkami Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule za wszystkie ⚪ i 🐒, widzę, że styczeń nie jest chojny w ⏸️

Ogromnie współczuję strat 😔

Będę pomału nadrabiać, ale od środy nie wchodziłam na forum. W środę przyszła 🐒, po 19 dniach ostatniej, więc o 11 dni za szybko. Więc zaczynam 2cs, mam nadzieję, że już będzie normalny

ultramaryna_, Dropsik lubią tę wiadomość

👩‍💼 31
    👨 31
    👦 12.05.2021 💙

2cs o drugiego maluszka
    13.02.2024 cień na teście
    14.02.2024 beta HCG 49,67 mlU/ml
    17.02.2024 beta HCG 344,60 mlU/ml 🤞

age.png

age.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wczoraj byliśmy u teściów z okazji Dnia Dziadka bo był też u nich dziadek męża. Niedawno wspominaliśmy im, że coś nam nie idą starania. Ale jednak się udało się w tym miesiącu, ale oczywiście jeszcze nikomu nie mówiliśmy. A teściowa wczoraj wypaliła z tekstem, że chciałaby zostać babcią, wiadomo było to powiedziane w żartach, ale jednak uważam, że było to nie na miejscu bo mówiliśmy, że nam nie idzie. Wiem też, że wiele z Was tutaj stara się latami i równie dobrze mogłam to być ja, albo mogłam mieć taką sytuację jak dziewczyny wczoraj… A i jeszcze mąż podłapał „żart” teściowej i się śmiał. A wczoraj rano miałam jakieś plamienie i się jeszcze martwiliśmy z mężem co to jest. Musiłam się Wam wygadać dziewczyny, może jakaś bardziej emocjonalna jestem przez ciążę czy coś.

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry123 wrote:
    Cześć dziewczyny, wczoraj byliśmy u teściów z okazji Dnia Dziadka bo był też u nich dziadek męża. Niedawno wspominaliśmy im, że coś nam nie idą starania. Ale jednak się udało się w tym miesiącu, ale oczywiście jeszcze nikomu nie mówiliśmy. A teściowa wczoraj wypaliła z tekstem, że chciałaby zostać babcią, wiadomo było to powiedziane w żartach, ale jednak uważam, że było to nie na miejscu bo mówiliśmy, że nam nie idzie. Wiem też, że wiele z Was tutaj stara się latami i równie dobrze mogłam to być ja, albo mogłam mieć taką sytuację jak dziewczyny wczoraj… A i jeszcze mąż podłapał „żart” teściowej i się śmiał. A wczoraj rano miałam jakieś plamienie i się jeszcze martwiliśmy z mężem co to jest. Musiłam się Wam wygadać dziewczyny, może jakaś bardziej emocjonalna jestem przez ciążę czy coś.

Hej kochana. Takie żarty nigdy nie są na miejscu choć myślę, że nikt nie chciał Ci sprawić smutku <3 w tym czasie musisz myśleć o sobie i im mniej złych emocji tym lepiej :)

Ja sama staram się coraz mniej brać cudzych słów do siebie bo niekiedy powodowały one u mnie dużo niepotrzebnego stresu. :)

Berry123 lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej niedzieli! 🌸

Bardzo mi przykro z powodu tego, co przydarzyło się dziewczynom...

@Alysa wszystkiego, co najlepsze z okazji imienin 🎉

Alysa lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczeekkk wrote:
    Dziewczyny mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu temperatur… przeglądając wykresy w których się udało były takie góra dół 🙁 a u mnie jest taki równy z jednym spadaniem 😕 nie czuję się jakoś okresowo czasem mnie coś poboli ale nie jest to jakoś dokuczliwe… chyba znów nic z tego…
    Jestem przykładem osoby, która całkowicie spisała cykl na straty bo był DZIWNY.. zupełnie inny niż to co opisywały dziewczyny 🙉 a jednak się okazało, ze to ten szczęśliwy ❤️

Berry123, Prezesoowa, Pati2804, Olaura lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było, ale podczytywałam was! 🙂

współczuje strat.. bardzo :(

Miłego dnia dziewczyny! Co dzisiaj będzie robione na obiadek? 😛😛

U nas dzisiaj mąż serwuje burgery :) a co tam u Ciebie?

@MonReve96 tulę 🥺

@Berry123 teściowa jak to teściowa języka za zębami utrzymać nie potrafi. A Ty pozwól sobie na emocje to zupełnie normalne, a jak się dzisiaj czujesz?

Berry123, MonReve96 lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

@MonReve96 tulę 🥺

@Berry123 teściowa jak to teściowa języka za zębami utrzymać nie potrafi. A Ty pozwól sobie na emocje to zupełnie normalne, a jak się dzisiaj czujesz?

Dziękuję, że pytasz, a trochę wstałam zirytowana ale już mi przechodzi. Mąż jeszcze mi powiedział, że najpierw się zaśmiał ale później powiedział teściowej, że prędko się nie doczeka, więc jest usprawiedliwiony bo coś się odezwał przynajmniej (nie słyszałam tego bo akurat składałam życzenia dziadkowi). No nic, nie ma co rozmyślać nad tym co kto powiedział. Dziś jedziemy do moich dziadków w odwiedziny ale u nich pytań lub wspominania o ciąży nie ma wcale to będzie na pewno udane spotkanie. 😄 Muszę tylko mieć dobrą wymówkę jakby był jakiś alkohol. 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 09:37

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berry123 wrote:

:( nie umniejszaj swoim uczuciom, jak tak czujesz, to tak zapewne jest.. 😘

Tak jak Sikoreczka mądrze napisała- staraj się nie przyjmować tej energii do siebie 😘 ściskam mocno!

Berry123 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

@MonReve96 tulę 🥺

Uuuuu.. burgery! 😋😋 język do ….. ucieka 😂
    U nas gulasz będzie robiony 😎

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Berry123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś zupa krem z brokuła z grzankami. 😃

Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸

preg.png
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj gotuje mąż i będzie niespodzianka 😅

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie pyszności dziś. 🤤🤤🤤 a u mnie... Zapomniałam rozmrozić mięsa, kupić nie kupiłam, także zapowiedziałam, iż wjedzie jakiś gotowiec. Przy Was dzisiaj jestem jak ch***** Pani domu. 🤣🤣🤣

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ale macie pyszności dziś. 🤤🤤🤤 a u mnie... Zapomniałam rozmrozić mięsa, kupić nie kupiłam, także zapowiedziałam, iż wjedzie jakiś gotowiec. Przy Was dzisiaj jestem jak ch***** Pani domu. 🤣🤣🤣

U nas zawsze w sobotę albo niedzielę jest jakiś gotowiec, weekend jest od odpoczywania, a nie stania w garach 😀 wczoraj jedliśmy lazanię z Lidla 😜

Majuna lubi tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sparky wrote:
    U nas zawsze w sobotę albo niedzielę jest jakiś gotowiec, weekend jest od odpoczywania, a nie stania w garach 😀 wczoraj jedliśmy lazanię z Lidla 😜

Dziękuję Ci za te słowa!!! Czuję się rozgrzeszona!!! 😅😅😅

Sparky lubi tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj.. teściowa gotuje :D jadę na gotowe :)

Czuje potrzebę pochwalenia mojego męża. Wszystkie rzeczy które wymyślam żeby poprawić żołnierzyki robi bez marudzenia i nawet dużo czyta co by jeszcze w życie wprowadzić żeby w koncu pokazały sie te dwie upragnione kreski. Od jutra wprowadzamy sok z pomidorów szklanka dziennie. Niezaszkodzi a może pomoże :)

Dropsik, Majuna, tralalina, sernik_z_rodzynkami, Prezesoowa, KejtKa, elektro96, koktajlowa, Liyss🧚🏻, Olaura lubią tę wiadomość

• AniMa Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Długa droga za wami. Przyłączam się do pytania o waszą diagnostykę i z pytaniem czy jesteście pod opieką jakiejś kliniki niepłodności?
    @pati2804

Dzięki dziewczyny za tak miłe przyjęcie, czytam Was od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj zdecydowałam się napisać 🙈🙂
    Odpowiadając na Wasze pytania, tak, jesteśmy pod opieką kliniki z Krakowa, od około 3 miesięcy.
    Tam miałam sprawdzane hormony, drożność jajowodów, biopsje endometrium - wszystkie badania okej. Mąż miał badnie nasienia, nasza Pani doktor również stwierdziła, że wyniki są jak to określiła przyzwoite. Mąż dostał dodatkowo 2 suplementy do łykania. Cykl owulacyjny okej, pęcherzyki rosną, a mimo to ciąży ani widu ani słychu. W sumie jedyną rzeczą, która nie jest potwierdzona to to czy pęcherzyk samoistnie pęka. Mam wrażenie że nasza Pani doktor całkowicie olala ten temat. Sprawę utrudnia również fakt, że dodatkowo nie mieszkamy w Polsce, i na każdą wizytę lekarską muszę przylatywać. Mieszkamy w Szwecji. Tutaj niestety nie ma prywatnej służby zdrowia (nad czym bardzo ubolewam), a Szwedzi z reguły zgłaszają się do lekarza, kiedy już naprawdę muszą. Niepłodność tutaj jest stwierdzana po 35 roku życia. Stąd też nasz wybór padł na polską klinikę. Dokładnie przemonitotować cykl owulacyjny będziemy mogli w sumie dopiero w wakacje, kiedy przyjedziemy na dłuższy urlop.
    Liczyłam, że może w tym cyklu się udało, ale niestety wczoraj pojawiła się 🐒.
    No nic, zbieramy siły na nowy cykl 😁
    Miłego dnia dziewczyny 😁

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

Starania od 11.2022 r.

👩 33l
    🧑 30l

Niepłodność idiopatyczna
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ