Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się z Wami po przerwie 😁 wróciłam dzisiaj od męża z zagramanicy 😅 z niecierpliwością czekam na testowanie na pierwszy dzień nowego miesiąca 🙈😏 jestem już 4 dpo . Mam nadzieję że ten 7 cykl okaże się w końcu szczęśliwy 🤣 odreagowałam trochę przez ten czas i odmóżdżyłam się 🤭 wracam z nową siłą
@Ada.30 witaj i rozgość się choć mam nadzieję ,że nie na długo 🤭 🤗 życzę szybkich ⏸️Olaura, Dropsik, Majuna, Nieprzejrzysta, Zaczarowan, Rosalia_, Pati2804, Ada.30 lubią tę wiadomość
-
ultramaryna_ wrote:@Olaura pamiętaj, że żołnierze mogą poczekać 🤞🍀 Mam nadzieję, że się uda 🤞 Dawno Ciebie kochana nie było, co u Was? 😘
O żołnierzykach wiem, bardziej obawiam się, że wzięliśmy się za działanie zbyt późno i to komórka nie poczeka. Mam tylko nadzieję, że po letnio-jesiennym saunowaniu mojego Muminka już trochę się to wszystko regeneruje. Od prawie dwóch miesięcy nie chodzi do sauny i wiem, jak mu ciężko, bo jako typowy Fin on to kocha, a teraz jest najlepszy sezon na saunowanie... Kiedyś chciałam mu powiedzieć jak bardzo doceniam tę jego wstrzemięźliwość, a on takim łamiącym się głosem odparł "lepiej o tym nie mówmy, ok?"🙈
@AniMa, witam po sąsiedzku, z Finlandii 🇫🇮 Chociaż tutaj mamy prywatną opiekę, to podejście mają podobne - kiedy poroniłam i zapytałam o możliwość zrobienia szerszej diagnostyki, żeby sprawdzić, jaka była przyczyna straty i w przyszłości wyeliminować ewentualne problemy, po prostu - wiedzieć czy tym razem zwyczajnie padło na nas, czy może problem leży gdzieś głębiej - to usłyszałam, że tutaj dopiero po trzecim poronieniu zaczyna się szukać przyczyny, lub jeśli miałabym powyżej 35 lat. Konsultowałam z trzema ginekolożkami, od jednej, bardzo doświadczonej lekarki, w dniu poronienia usłyszałam, że "wiem, że teraz czujesz się tak jakby świat Ci się zawalił, ale w naszym zimnym, ginekologicznym świecie takie sytuacje zdarzają się naprawdę często i to normalne."
Żeby nie było, że tutaj każdy lekarz jest taki, to druga ginekolożka po zobaczeniu moich wyników na koncie pacjenta, kiedy weszłam do gabinetu miała łzy w oczach i powiedziała, że widziała moją historię i bardzo jej przykro, zaczęła wypytywać jak się czuję i pocieszać, że jestem w dobrych rękach i to doświadczenie absolutnie nie świadczy o tym, że tak będzie za każdym razem itd. itd. Zupełnie inne podejście.ultramaryna_, KejtKa, AniMa, Mikea lubią tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
💔 8/2023 5t6d, poronienie samoistne
Ponowne starania od 10/2023
⏸️ 2/2024
20.2 GA 5t6d, CRL 3.2mm, serduszko bije ❤️
EDD 16.10.2024
3.4 GA 12t4d, CRL 64.3mm ❤️
EDD 12.10.2024
29.5 GA 20t4d, 364g chłopaka 😍💙
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
20.10.2024 - synek już z nami! 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Zimozielona wrote:Dziewczyny, myślałam że cykl na straty ale dziś test owu ciemnieje. Ból owulacyjny i mega dużo śluzu od jajka do wodnistego. A jeszcze 5dni temu na prawym jajniku 11mm a na drugim 10mm pęcherzyki. Czyli jakby dodać 5x2mm to jeden powinien mieć dziś już 21mm. No i kłuje raz lewy i raz prawy jajnik. Tak jakby dwa urosły? Dziwna sprawa. Ale chyba jednak to tak jak zapowiadał się cykl bezowulacyjny to nie wygląda.
Dziwny ten cykl po poronieniu. Dziś 15dc. -
Olaura wrote:Czyli ktoś mnie tu jeszcze pamięta 😁 Jest mnie mniej teraz na forum, bo pod koniec stycznia mam egzamin i cały czas po pracy siedzę w książkach 🫣
O żołnierzykach wiem, bardziej obawiam się, że wzięliśmy się za działanie zbyt późno i to komórka nie poczeka. Mam tylko nadzieję, że po letnio-jesiennym saunowaniu mojego Muminka już trochę się to wszystko regeneruje. Od prawie dwóch miesięcy nie chodzi do sauny i wiem, jak mu ciężko, bo jako typowy Fin on to kocha, a teraz jest najlepszy sezon na saunowanie... Kiedyś chciałam mu powiedzieć jak bardzo doceniam tę jego wstrzemięźliwość, a on takim łamiącym się głosem odparł "lepiej o tym nie mówmy, ok?"🙈Olaura lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Mój mąż też ubolewa nad brakiem sauny 😂 Może dlatego ma takie parcie, żeby szybko się udało 😆
Dropsik lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
⏸️ 2/2024
EDD 16.10.2024
EDD 12.10.2024
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
@Zimozielona owocnego świętowania 🔥🤞
@Dropsik czy Ty nie masz przypadkiem lidlomixa? 😉 Bo jakiś czas temu robiłam dyniową lasagnę… Jak Ci twoja smakowała?
@Ada.30 witaj, powodzenia! 🤞🍀 Zapisujesz się na testowanie?
@Olaura a jakie plany macie na najbliższe cykle? Coś poza abstynencją od sauny? 😉 Kiedy, kochana, testujesz?
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
ultramaryna_ wrote:@Zimozielona owocnego świętowania 🔥🤞
@Dropsik czy Ty nie masz przypadkiem lidlomixa? 😉 Bo jakiś czas temu robiłam dyniową lasagnę… Jak Ci twoja smakowała?
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Ada.30 witaj, powodzenia! 🤞🍀 Zapisujesz się na testowanie?
@Olaura a jakie plany macie na najbliższe cykle? Coś poza abstynencją od sauny? 😉 Kiedy, kochana, testujesz? -
ultramaryna_ wrote:@Olaura a jakie plany macie na najbliższe cykle? Coś poza abstynencją od sauny? 😉 Kiedy, kochana, testujesz?
Dzisiaj wyszedł mi peak, więc kolejne testowanie na początku lutego, no, najwcześniej 31.1 😉ultramaryna_ lubi tę wiadomość
🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
⏸️ 2/2024
EDD 16.10.2024
EDD 12.10.2024
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Hej dziewczyny!
Wczoraj dzwonili z kliniki
Tak jak już wcześniej pisałam ostatecznie zapłodnił 4 jajeczka🥚
Zostały 3
2 zaczęły dzielić się prawidłowo
Jedno się zatrzymało 😞
Kolejna już ostateczna informacje otrzymam we środę.
Jak ten czas się dłuży.
A ten duphaston wcale nie pomaga cały czas jest senna i dziś dopiero ból po punkcji zelżał.
Pisałam kilkakrotnie na grupie INV styczeń 2024 ale jakoś słabo z odpowiedziami dziewczyn one chyba już dłużej się znają dlatego jeśli mogę to chciałabym zostać z wami.
Mam wrażenie że starania to ciągle czekanie na coś.
Na🐒
Na owulację
Na kolejny cykl
Na testowanie
A to wszystko robimy żeby mieć nasze upragnione dziecko. Tyle emocji,tyle starań,tyle cykli.
Mam nadzieję że nasze dążenie do celu i wyrzeczenia zaowocują tym upragnionym dzieciątkiem.Dropsik, ultramaryna_, Pati2804, alauda, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Tak sobie przejrzałam ten wątek i winiary i widzę, ze u większości z nas średniawka może ten styczeń taki… pogoda tez nie zachęca do niczego.
Ja niby teoretycznie jestem świeżo po owulacji, ale mam takie raczej zrezygnowanie. Niby robiłam owulaki, przyjmowałam ACC (ale chyba nie pomogło, bo coś słaby był ten mój sluz ). To tez pierwszy cykl, gdzie zastosowałam conceive plus żel. Ale nie nastawiam się, raczej sadze, ze i tak nic z tego.
W robocie tez średnio.
Oby jakoś do wiosny ☀️👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Też czekam z utęsknieniem na wiosnę... Dłuższe, cieplejsze dni, słoneczko 🌞 Łudzę się, że może mój synek będzie mniej chorował 💁🏼♀️ No i że będę miała więcej motywacji do czegokolwiek 🙈
W tym cyklu chciałam zbadać proga 7dpo, ale wygląda na to, że to się znowu nie uda 🫤 Mam na osiedlu diagnostykę otwartą do 17, ale akurat w przyszłym tygodniu będzie do 14 codziennie 🤡 Myślę sobie, no dobra, w środę będę w pracy stacjonarnie, to może gdzieś tam pójdę 🤔 obok jest diagnostyka i synevo, oba też do 14. Nie będę miała jak podjechać do labu szpitalnego. Widocznie przeznaczenie nie chce, żebym znała losy swojego jajka 🫠🥚 -
Oj ja też już marzę o wiośnie 😍
Pocieszam się, że jeszcze dwa miesiące 😊
Okres jeszcze nie przyszedł. Zawsze dzień przed, na wieczór miałam plamienia, dzisiaj na razie nic. Brzuch nie boli, krzyż nie boli, brzuch nie jest wzdęty jak zawsze, tylko trochę piersi wrażliwe. Ale jak na złość, nie mam już zdanego testu pozostaje czekać.
Czy jutro ktoś testuje?
Słodkich snów życzę 😴😴😴 -
Hej, po nieudanym cyklu i rozczarowaniu bielą, powoli do Was wracam i podczytuję ♥️
Czy podczas starań zaczęłyście się inaczej odżywiać? Zdrowiej?
Ja teraz w sumie bardzo podczytuję wszystkie okołopłodnościowe tematy żywieniowe i jestem ciekawa czy któraś z Was też zmieniła dietę? -
elektro96 wrote:Koniecznie dajcie znać jakie wrażenia po dyniowej lasagne 😊 Ja tez jestem posiadaczka lidlomixa, wiec chętnie zaczerpnę opinii, bo nie testowałam jeszcze tego przepisu
@Olaura to już niedługo! Kciuki za II 🤞🍀
@Chmurka21 mysle, że jeśli zależałoby to od nas samych, wszystkie szybko byłybyśmy 🤰… 😥
@AnitaK kochana, ja jutro sikam 🫣 może Twoja 🦧 już zapomni drogi na najbliższe miesiące… 🤞🍀Chmurka21, AnitaK, Olaura, Dropsik, elektro96 lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
AnitaK wrote:Oj ja też już marzę o wiośnie 😍
Pocieszam się, że jeszcze dwa miesiące 😊
Okres jeszcze nie przyszedł. Zawsze dzień przed, na wieczór miałam plamienia, dzisiaj na razie nic. Brzuch nie boli, krzyż nie boli, brzuch nie jest wzdęty jak zawsze, tylko trochę piersi wrażliwe. Ale jak na złość, nie mam już zdanego testu pozostaje czekać.
Czy jutro ktoś testuje?
Słodkich snów życzę 😴😴😴AnitaK, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania 5 lat
🙎🏻♀️28
🙎🏼38
Wyniki M super✅
Lewy jajowód nie drożny ❗️
22.11.23-laparoskopia
Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀 -
@ultramaryna, a ja trzymam kciuki za Twoje dwie kreski! 🤞🏻
Wspominacie, że już czekacie na wiosnę, a ja tu sobie poczekam na nią do maja 😂 Uroki mieszkania na północy 😅
Powodzenia dla jutrzejszych testujących! 🍀🇫🇮
👩 33 👨 34
Starania od 4/2023
⏸️ 7/2023
⏸️ 2/2024
EDD 16.10.2024
EDD 12.10.2024
30.7 GA 29t3d, 1434g 😍💙
41t1d, 3020g & 52cm
-
Zimozielona wrote:Dziewczyny, myślałam że cykl na straty ale dziś test owu ciemnieje. Ból owulacyjny i mega dużo śluzu od jajka do wodnistego. A jeszcze 5dni temu na prawym jajniku 11mm a na drugim 10mm pęcherzyki. Czyli jakby dodać 5x2mm to jeden powinien mieć dziś już 21mm. No i kłuje raz lewy i raz prawy jajnik. Tak jakby dwa urosły? Dziwna sprawa. Ale chyba jednak to tak jak zapowiadał się cykl bezowulacyjny to nie wygląda.
Dziwny ten cykl po poronieniu. Dziś 15dc. -
Witamy nowe dziewczyny i te które powróciły 🥰 oby najbliższe dni i tygodnie były dla Was dobre 🍀
My dopiero z mężem odpoczywamy po całym dniu z gośćmi 🙈 tak bardzo chcemy mieć dziecko a dzisiaj jak w odwiedzinach były u nas dzieciaki i tak strasznie cały dzień krzyczały, biły się i płakały na zmianę to aż miałam przez chwilę myśl że nie zniosłabym tego..😳 mam nadzieję że to chwilowe zaćmienie u mnie 😅
Odnośnie zdrowego odżywiania.. ja chyba nie umiem jeść zdrowo bo co chwilę mnie coś kusi i podjadam, jestem zła na siebie i mąż na mnie też się wkurza ale nie potrafię się powstrzymać.. macie jakieś sposoby na to żeby przestać podjadać w ciągu dnia ? 😔 jestem już zrezygnowana..Olaura, Sikoreczkaaa lubią tę wiadomość
-
Widziałam na pierwszej stronie że jutro dziewczyny testują, będę trzymać kciuki ✊🍀