Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    ponoć to mit, że trzeba odczekać, ważne, żeby regularnie współczyć

Z tym odczekaniem chodzi głównie o jakość nasienia, a przede wszystkim o ilość plemników. Ale, tak jak piszesz, ważna jest regularność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 09:53

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej, proszę o radę dziewczyny.

Dziś 16dzien cyklu. Od wczoraj testy owulacyjne zaczęły ciemnieć i było wieczorem przytulanko.
    Dziś juz prawie pozytyw testu owulacyjnego rano więc pewnie w ciągu dnia będzie pozytyw.

Czy lepiej przytulanki dzień po dniu ale kilka godzin po Piku czy lepiej poczekać do jutra wieczór czyli z 24-36h po Piku? I wtedy będzie przerwa na regenerację żołnierzyków?
    Co byście na moim miejscu zrobiły?

Jeśli stosunek był przed pikiem, to nawet lepiej, bo żołnierzyki mogą poczekać 🙂 Ja w tym cyklu też miałam taki dylemat - w sobotę ♥️ bez spiny, bo niby już po owulacji, a w poniedziałek pozytywny test, ale albo jeszcze nie pik, albo po piku. Poprawiliśmy w poniedziałek, a później, tak dla sportu 😉, w środę.

Ja chyba bym odczekała i jeszcze jutro działała. Ale też niech inne Dziewczyny się wypowiedzą 🙂

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalaa wrote:
    A u mnie niestety wczoraj 🐒🐒🐒 więc znowu dupa :(
    Ehh... teraz przygotowania do ślubu cywilnego na 9 Marca i w piątek byliśmy zamówiliśmy sobie wakacje w Egipcie na czerwiec więc może jakoś po ślubie się uda...

Przytulam za wredne małpisko 😤 Może właśnie czas przygotowań do ślubu i później wakacyjny reset okaże się pomocny ♥️✊ A jaki kierunek w Egipcie?

Koalaa lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jeśli stosunek był przed pikiem, to nawet lepiej, bo żołnierzyki mogą poczekać 🙂 Ja w tym cyklu też miałam taki dylemat - w sobotę ♥️ bez spiny, bo niby już po owulacji, a w poniedziałek pozytywny test, ale albo jeszcze nie pik, albo po piku. Poprawiliśmy w poniedziałek, a później, tak dla sportu 😉, w środę.

Ja chyba bym odczekała i jeszcze jutro działała. Ale też niech inne Dziewczyny się wypowiedzą 🙂
    tak, masz rację lepiej przed ovu bo spokojnie mogą poczekać a jak w trakcie to mogą nie zdążyć ;)

MummyYummy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalaa wrote:
    A u mnie niestety wczoraj 🐒🐒🐒 więc znowu dupa :(
    Ehh... teraz przygotowania do ślubu cywilnego na 9 Marca i w piątek byliśmy zamówiliśmy sobie wakacje w Egipcie na czerwiec więc może jakoś po ślubie się uda...
    przytulam

Koalaa lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:

jak dla mnie to ja mogę i dziś i jutro. Ale wiecie jacy są faceci. Mój jak dzisiaj będę męczyć to zgodzi się ale będzie już ta presja i to jemu nie pomoże. I albo nie skończy albo ledwo co i tych plemników będzie mało. Więc myślę czy nie zaryzykować i jutro w sposób naturalny go zwabić:) jak mam dziś dostać owulki to z logicznego punktu widzenia wczorajsze przytulanko po 3 dniowej przerwie powinny dać radę. Zobaczymy jakie będzie jego nastawienie dziś no i pytanie czy ten owulak faktycznie do wieczora mega ściemnieje.

Gin obliczył żeby od czwartku już przez 15dni dupka brać jak rano napisałam o teście. On nie wierzył w ten cykl bo dwa pęcherzyki w 11dc dość mizerne na prawym jeden i na drugim drugi koło 10-11mm każdy i endometrium dość grube bo było 11mm.

Jak krwawienia nie będzie to w 15dniu brania dupka zrobić test ciążowy. Czyli wypada na 08.02. Ciekawe czy wytrzymam bez sikania na testy;))

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki macie do polecenia suplement diety dla kobiet starających się o ciążę ?
    Od kilku lat suplementuje : B complex, ADEK, kwasy omega 3-6-9. Od 2 miesięcy biorę kwas foliowy. Jest jeszcze coś w co powinnam się zaopatrzeć ? Może te witaminy dla kobiet w ciąży ? 🤷🏻‍♀️😉

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona, rozumiem, u nas też różnie z dopasowaniem libido, choć ja zawsze miałam wybujałe 🤭 Za to odkąd się staramy, to widzę, że mój Mąż też częściej ma chrapkę.

Może rzeczywiście jutro będzie mniej presji i więcej przyjemności 😊 Zobaczysz właśnie, jak test, ale grunt, że już działaliście 💪

Kobiecy organizm potrafi zaskoczyć nawet lekarzy 😁 To będzie teoretycznie 14-15 dpo tego 8.02? Ja sikam 10 dpo, bo chce wiedzieć, co ogarnąć na kolację na wizytę znajomych, mam w planach sushi, także surowa ryba. Tylko ja z kolei obawiam się, że to będzie za wcześnie i może nic nie pokazać.

A zazwyczaj ile dpo testowałaś?

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada.30 wrote:
    Dziewczyny, jaki macie do polecenia suplement diety dla kobiet starających się o ciążę ?
    Od kilku lat suplementuje : B complex, ADEK, kwasy omega 3-6-9. Od 2 miesięcy biorę kwas foliowy. Jest jeszcze coś w co powinnam się zaopatrzeć ? Może te witaminy dla kobiet w ciąży ? 🤷🏻‍♀️😉

Ja łykam Puerię Uno z polecenia Pana Tabletki. Zamówiłam też sobie dodatkowo metylowany kwas foliowy, bo chyba Mikea (jeśli ktoś inny, to przepraszam 🤭) pisała, że przy większej wadze warto brać podwójną dawkę, a ja niestety mam nadprogramowe kilogramy.

Ada.30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozkłada choróbsko 🙄 Łykam od córek jak pelikan wszystkie bakterie i wirusy, a Młodsza wróciła na tydzień do przedszkola i znowu w domu. Tak nam się ciągnie od końca listopada.

No nic, zobaczymy w czwartek, czy potwierdzę teorię, że przy infekcji łatwiej o zagnieżdżenie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 10:37

preg.png
  • Koalaa Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Przytulam za wredne małpisko 😤 Może właśnie czas przygotowań do ślubu i później wakacyjny reset okaże się pomocny ♥️✊ A jaki kierunek w Egipcie?
    Lecimy do Hurghady ... to nasz pierwszy wylot za granicę także emocje będą i stresik ;)

Dropsik, MummyYummy, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

Ona 34
    On 34
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny!

Tulę za 🐒 i trzymam kciuki jeśli dziś któraś testuje!

Ja dziś (8 dpo) machnęłam proga. Na dzień dobry oczywiście przywitało mnie plamienie 🫥 ale obstawiam raczej, że mi lutealna niedomaga niż implantację. W zeszłym miesiącu 8dpo prog był 9.81 - zobaczymy jak teraz...

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny, zaraz Was nadrobię 😘

U mnie 10dpo, dziś było podwójne sikanie 😉 Pierwszy test biało, ale po chwili rozmontowałam i coś mi świtało. Prawdopodobnie testowa. Zrobiłam drugi dla potwierdzenia i tutaj już w czasie zaczęło coś świtać. Nie wierzę jednak w te testy, poczucie mam że to wstrętne oszukance, ale jutro sikam dalej 🫣

IMG-6054.jpg
    IMG-6055.jpg

Pyśkaaa, Olalee, Nieprzejrzysta, MummyYummy, Marzycielka, elektro96, bonassola, Pati2804, sernik_z_rodzynkami, Berry123, Malamia, Prezesoowa, Truskawka18, Mikea, Maniaaa., Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    jak dla mnie to ja mogę i dziś i jutro. Ale wiecie jacy są faceci. Mój jak dzisiaj będę męczyć to zgodzi się ale będzie już ta presja i to jemu nie pomoże. I albo nie skończy albo ledwo co i tych plemników będzie mało. Więc myślę czy nie zaryzykować i jutro w sposób naturalny go zwabić:) jak mam dziś dostać owulki to z logicznego punktu widzenia wczorajsze przytulanko po 3 dniowej przerwie powinny dać radę. Zobaczymy jakie będzie jego nastawienie dziś no i pytanie czy ten owulak faktycznie do wieczora mega ściemnieje.

Gin obliczył żeby od czwartku już przez 15dni dupka brać jak rano napisałam o teście. On nie wierzył w ten cykl bo dwa pęcherzyki w 11dc dość mizerne na prawym jeden i na drugim drugi koło 10-11mm każdy i endometrium dość grube bo było 11mm.

Jak krwawienia nie będzie to w 15dniu brania dupka zrobić test ciążowy. Czyli wypada na 08.02. Ciekawe czy wytrzymam bez sikania na testy;))
    Ja bym na spokojnie odczekała. Presja nie pomoże, a te plemniki, które już są na miejscu mają szansę :) kciuki!!

• Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Mnie rozkłada choróbsko 🙄 Łykam od córek jak pelikan wszystkie bakterie i wirusy, a Młodsza wróciła na tydzień do przedszkola i znowu w domu. Tak nam się ciągnie od końca listopada.

No nic, zobaczymy w czwartek, czy potwierdzę teorię, że przy infekcji łatwiej o zagnieżdżenie 😊
    Ja w poniedziałek miałam owu, w środę się rozchorowałam konkretnie, bałam się, ze właśnie przez to cykl na straty bo zagnieżdżenie przypadało na najgorszy czas mojego przeziębienia- dosłownie walczyłam o życie. Kolejny raz potwierdza się teza, ze choroba sprzyja 😂

Olalee, MummyYummy, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultramaryna widzę i kciuki trzymam ❤️
    Dziewczyny ja dziś byłam powtórzyć bete i proga❤️ do ginekologa jestem umówiona na 30.01, terminy były u mojej gin dopiero na druga polowe lutego ale przez moja niedoczynnosc tarczycy wcisnęli mnie wcześniej 🙉

Prezesoowa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ja łykam Puerię Uno z polecenia Pana Tabletki. Zamówiłam też sobie dodatkowo metylowany kwas foliowy, bo chyba Mikea (jeśli ktoś inny, to przepraszam 🤭) pisała, że przy większej wadze warto brać podwójną dawkę, a ja niestety mam nadprogramowe kilogramy.
    Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź 💚

MummyYummy lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja w poniedziałek miałam owu, w środę się rozchorowałam konkretnie, bałam się, ze właśnie przez to cykl na straty bo zagnieżdżenie przypadało na najgorszy czas mojego przeziębienia- dosłownie walczyłam o życie. Kolejny raz potwierdza się teza, ze choroba sprzyja 😂

Chyba idę się doprawić w takim razie 🤣 U mnie jakieś 7-8 dpo, także też już coś tam powinno się dziać, zobaczymy

Pyśkaaa, Mikea lubią tę wiadomość

preg.png
  • AniMa Debiutantka

Wysłany: 22 stycznia, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Czyli ktoś mnie tu jeszcze pamięta 😁 Jest mnie mniej teraz na forum, bo pod koniec stycznia mam egzamin i cały czas po pracy siedzę w książkach 🫣
    O żołnierzykach wiem, bardziej obawiam się, że wzięliśmy się za działanie zbyt późno i to komórka nie poczeka. Mam tylko nadzieję, że po letnio-jesiennym saunowaniu mojego Muminka już trochę się to wszystko regeneruje. Od prawie dwóch miesięcy nie chodzi do sauny i wiem, jak mu ciężko, bo jako typowy Fin on to kocha, a teraz jest najlepszy sezon na saunowanie... Kiedyś chciałam mu powiedzieć jak bardzo doceniam tę jego wstrzemięźliwość, a on takim łamiącym się głosem odparł "lepiej o tym nie mówmy, ok?"🙈

@AniMa, witam po sąsiedzku, z Finlandii 🇫🇮 Chociaż tutaj mamy prywatną opiekę, to podejście mają podobne - kiedy poroniłam i zapytałam o możliwość zrobienia szerszej diagnostyki, żeby sprawdzić, jaka była przyczyna straty i w przyszłości wyeliminować ewentualne problemy, po prostu - wiedzieć czy tym razem zwyczajnie padło na nas, czy może problem leży gdzieś głębiej - to usłyszałam, że tutaj dopiero po trzecim poronieniu zaczyna się szukać przyczyny, lub jeśli miałabym powyżej 35 lat. Konsultowałam z trzema ginekolożkami, od jednej, bardzo doświadczonej lekarki, w dniu poronienia usłyszałam, że "wiem, że teraz czujesz się tak jakby świat Ci się zawalił, ale w naszym zimnym, ginekologicznym świecie takie sytuacje zdarzają się naprawdę często i to normalne."
    Żeby nie było, że tutaj każdy lekarz jest taki, to druga ginekolożka po zobaczeniu moich wyników na koncie pacjenta, kiedy weszłam do gabinetu miała łzy w oczach i powiedziała, że widziała moją historię i bardzo jej przykro, zaczęła wypytywać jak się czuję i pocieszać, że jestem w dobrych rękach i to doświadczenie absolutnie nie świadczy o tym, że tak będzie za każdym razem itd. itd. Zupełnie inne podejście.

Witam sąsiadkę 😊 i wspolczuje straty 😔 Skandynawia chodz piekna i fajna do zycia, to służba zdrowia mnie tutaj przeraza 🙈 czy finalnie udalo sie zrobic szersza diagnostyke?
    My poki co jak pisalam, latamy do Krakowa, mam nadzieje ze taki stan nie potrwa dlugo i niedlugo na tescie pojawia sie te upragnione II kreseczki.

Olaura lubi tę wiadomość

Starania od 11.2022 r.

👩 33l
    🧑 30l

Niepłodność idiopatyczna
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna, widzę! Szczególnie na tym drugim. No to czekam z niecierpliwością na Twoje jutrzejsze ⏸️♥️

preg.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ