Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Cześć, dziewczyny, zaraz Was nadrobię 😘

U mnie 10dpo, dziś było podwójne sikanie 😉 Pierwszy test biało, ale po chwili rozmontowałam i coś mi świtało. Prawdopodobnie testowa. Zrobiłam drugi dla potwierdzenia i tutaj już w czasie zaczęło coś świtać. Nie wierzę jednak w te testy, poczucie mam że to wstrętne oszukance, ale jutro sikam dalej 🫣

IMG-6054.jpg
    IMG-6055.jpg

No coś widać, ale trzeba sikać dalej tak jak napisałaś 😘

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

U mnie 10dpo, dziś było podwójne sikanie 😉 Pierwszy test biało, ale po chwili rozmontowałam i coś mi świtało. Prawdopodobnie testowa. Zrobiłam drugi dla potwierdzenia i tutaj już w czasie zaczęło coś świtać. Nie wierzę jednak w te testy, poczucie mam że to wstrętne oszukance, ale jutro sikam dalej 🫣

IMG-6054.jpg
    IMG-6055.jpg
    Rozmontowanie testu to już wyższy level 😆 Coś jakby prześwituje, ale może to być oszukaniec, oby nie! Czekają Cię emocje w kolejnych dniach albo leć na betę 😁

MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja też pamiętam rozbieranie testów na części pierwsze z poprzednich ciąż 🤭

@ultramaryna, trzymam kciuki ✊, też będę testować 10 dpo i właśnie mam taki plan, że jak wyjdzie pozytyw albo chociaż cień, to skoczę na betę.

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Zimozielona, rozumiem, u nas też różnie z dopasowaniem libido, choć ja zawsze miałam wybujałe 🤭 Za to odkąd się staramy, to widzę, że mój Mąż też częściej ma chrapkę.

Może rzeczywiście jutro będzie mniej presji i więcej przyjemności 😊 Zobaczysz właśnie, jak test, ale grunt, że już działaliście 💪

Kobiecy organizm potrafi zaskoczyć nawet lekarzy 😁 To będzie teoretycznie 14-15 dpo tego 8.02? Ja sikam 10 dpo, bo chce wiedzieć, co ogarnąć na kolację na wizytę znajomych, mam w planach sushi, także surowa ryba. Tylko ja z kolei obawiam się, że to będzie za wcześnie i może nic nie pokazać.

A zazwyczaj ile dpo testowałaś?
    No ja to z tych co testy od 7dpo haha ale ostatnio zaskoczyło i w 11dpo test pokazał II KRESKI. i wtedy zaczęła się jazda z plamieniem, krwawieniem, progesteron 7, następny dzień już 22, beta rosła i spadła. Odstawiłam wszystkie progesterony u dostałam krwawienia. Pożegnałam się z kropkiem. Pierwszy dzień tego krwawienia to liczę właśnie 1dc. Byłam u giną w 11dc i stwierdził że cykl bezowulacyjny bo na jednym jajniku i na drugim pęcherzyki 10-11mm i wygląda na bezowulacyjny. W tym cyklu olałam ale testy owu robię. No i dziś 16dc a test jest pozytywny.
    Gin kazał 15dni brać dupka. Od czwartku to wychodzi 15dni na dupku 08.02. Na bank zatestuje wcześniej niż 18dpo:) jeśli owulka dziś będzie. Albo 17dpo jeśli jutro. Ale z drugiej strony żeby nie przechodzić drugi raz tego samego chyba wolę nie wiedzieć o ew ciąży i żeby okres przyszedł niż wiedzieć i znowu ją stracić. Czas pokaże czy wytrzymam do 08.02:)

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    No ja to z tych co testy od 7dpo haha ale ostatnio zaskoczyło i w 11dpo test pokazał II KRESKI. i wtedy zaczęła się jazda z plamieniem, krwawieniem, progesteron 7, następny dzień już 22, beta rosła i spadła. Odstawiłam wszystkie progesterony u dostałam krwawienia. Pożegnałam się z kropkiem. Pierwszy dzień tego krwawienia to liczę właśnie 1dc. Byłam u giną w 11dc i stwierdził że cykl bezowulacyjny bo na jednym jajniku i na drugim pęcherzyki 10-11mm i wygląda na bezowulacyjny. W tym cyklu olałam ale testy owu robię. No i dziś 16dc a test jest pozytywny.
    Gin kazał 15dni brać dupka. Od czwartku to wychodzi 15dni na dupku 08.02. Na bank zatestuje wcześniej niż 18dpo:) jeśli owulka dziś będzie. Albo 17dpo jeśli jutro. Ale z drugiej strony żeby nie przechodzić drugi raz tego samego chyba wolę nie wiedzieć o ew ciąży i żeby okres przyszedł niż wiedzieć i znowu ją stracić. Czas pokaże czy wytrzymam do 08.02:)

Bardzo współczuję Ci straty 😔 Mogę sobie tylko wyobrazić, jakie to bolesne... Teraz dostałaś progesteron, także trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie ✊♥️ A lekarz mówił, że to właśnie prawdopodobnie kwestia niskiego progesteronu?

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej, proszę o radę dziewczyny.

Dziś 16dzien cyklu. Od wczoraj testy owulacyjne zaczęły ciemnieć i było wieczorem przytulanko.
    Dziś juz prawie pozytyw testu owulacyjnego rano więc pewnie w ciągu dnia będzie pozytyw.

Czy lepiej przytulanki dzień po dniu ale kilka godzin po Piku czy lepiej poczekać do jutra wieczór czyli z 24-36h po Piku? I wtedy będzie przerwa na regenerację żołnierzyków?
    Co byście na moim miejscu zrobiły?
    Ja bym próbowała dzisiaj jeszcze raz 🙈

Dzień dobry wszystkim i miłego dnia kochane 🥰

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Może to zły dobrego początek. Z mojego doświadczenia wynika, ze jak coś się zaczyna super hiper optymistycznie to zazwyczaj źle się kończy :)

@Ada.30 witamy, rozgość się :)

@MummyYummy testuj testuj!! Który dpo to będzie?

Dzień dobry :) w drodze do przychodni odtańczyłam 4 razy taniec na lodzie, na szczęście nie skończyło się upadkiem :P a w przychodni walka starszych pań o wszystko.. standard :P
    Życzę miłego i spokojnego dnia :)

@ ultramaryna_ gdzie Twój osikaniec? Daj pocieszyć oczy! :D
    Ojej, jest tak ślisko ze lepiej uważać 🙈 kciuki za wizytę ✊🍀

Prezesoowa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalaa wrote:
    A u mnie niestety wczoraj 🐒🐒🐒 więc znowu dupa :(
    Ehh... teraz przygotowania do ślubu cywilnego na 9 Marca i w piątek byliśmy zamówiliśmy sobie wakacje w Egipcie na czerwiec więc może jakoś po ślubie się uda...
    Życzę abyście dostali najpiękniejszy prezent ślubny 🥰✊🍀

Koalaa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Dzień dobry, dziewczyny!

Tulę za 🐒 i trzymam kciuki jeśli dziś któraś testuje!

Ja dziś (8 dpo) machnęłam proga. Na dzień dobry oczywiście przywitało mnie plamienie 🫥 ale obstawiam raczej, że mi lutealna niedomaga niż implantację. W zeszłym miesiącu 8dpo prog był 9.81 - zobaczymy jak teraz...
    Oby prog był obiecujący 😊✊🍀

KejtKa lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:

IMG-6054.jpg
    IMG-6055.jpg
    Ja też widzę! Kciuki za jutrzejszy test 🥰✊🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja w poniedziałek miałam owu, w środę się rozchorowałam konkretnie, bałam się, ze właśnie przez to cykl na straty bo zagnieżdżenie przypadało na najgorszy czas mojego przeziębienia- dosłownie walczyłam o życie. Kolejny raz potwierdza się teza, ze choroba sprzyja 😂
    Ja też w dniu testu pozytywnego bylam chora..😅🥰

Berry123, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te wasze testy wczoraj kupiłam kilka testów owu i ciążowych 😆🙈 Na swoje usprawiedliwienie tylko powiem, że na olxie były fajne okazje 🤭

MummyYummy, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Berry123 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Ja w poniedziałek miałam owu, w środę się rozchorowałam konkretnie, bałam się, ze właśnie przez to cykl na straty bo zagnieżdżenie przypadało na najgorszy czas mojego przeziębienia- dosłownie walczyłam o życie. Kolejny raz potwierdza się teza, ze choroba sprzyja 😂
    U mnie tak samo, potwierdzam, że przeziębienie pomaga. W owulację miałam stan podgorączkowy i katar a teraz jestem w ciąży. 😄

MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

👱‍♀️28 👱‍♂️32

Choroba Gravesa-Basedova, niedczynność tarczycy po terapii jodem radioaktywnym, letrox 175

starania 👶 od 07/2023
    15.01.24 ⏸
    15.02 1,3 cm człowieczka z ❤

preg.png
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 👋 podłączam się pod wątek, jestem nowa na forum. Próbujemy z mężem od 09.23 od wczoraj nowy cykl bo przyszła 🐒
    Zastanawiam się czy mogę jakieś dodatkowe badania zrobić, w tym cyklu planuje zacząć robić testy owu, mąż będzie badał nasienie. Ogólnie nigdy nie miałam żadnych problemów z hormonami, owulację są, cykle 28dni, obydwoje jesteśmy bardzo aktywni, zdrowi. Byli sportowcy, myślałam że to będzie peace of 🍰 a jednak nie 🤷🏻‍♀️

Berry123, Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapisałam się na usg piersi na 31.01 😊 ! Nie ma już wymówki, w tym i następnym tygodniu mam nadzieje że pójdę do przodu ✊
    Jutro na 11.40 mam wizytę pierwsza u ginekologa po poronieniu , zobaczymy co powie 😳 zaczynam się stresować..🤭
    Jak dojdzie reszta badań z panelu krzepnięcia to mam zamiar zapisać się do hematologa , tylko że ten mój ma wolny termin dopiero na 5.02.. 😔 wolałbym już w tym tygodniu dowiedzieć się co mi jest.. I teraz zastanawiam się czy nie zapisać się na szybko do innego hematologa? Wolalabym nie stracic tego cyklu.. no chyba ze jutro mój gin powie że nie możemy jeszcze się starać .
    Doradźcie co byście zrobiły na moim miejscu jeśli jutro dostaniemy zielone światło .. 🙏

Sikoreczkaaa, Mikea, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Cześć 👋 podłączam się pod wątek, jestem nowa na forum. Próbujemy z mężem od 09.23 od wczoraj nowy cykl bo przyszła 🐒
    Zastanawiam się czy mogę jakieś dodatkowe badania zrobić, w tym cyklu planuje zacząć robić testy owu, mąż będzie badał nasienie. Ogólnie nigdy nie miałam żadnych problemów z hormonami, owulację są, cykle 28dni, obydwoje jesteśmy bardzo aktywni, zdrowi. Byli sportowcy, myślałam że to będzie peace of 🍰 a jednak nie 🤷🏻‍♀️
    Witaj 🥰
    Nie mam doświadczenia az takiego odnośnie jakie badania robić gdy starania nie przynoszą efektu. 😬 ale myślę że dziewczyny na pewno coś podpowiedzą 🙂

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny zapisałam się na usg piersi na 31.01 😊 ! Nie ma już wymówki, w tym i następnym tygodniu mam nadzieje że pójdę do przodu ✊
    Jutro na 11.40 mam wizytę pierwsza u ginekologa po poronieniu , zobaczymy co powie 😳 zaczynam się stresować..🤭
    Jak dojdzie reszta badań z panelu krzepnięcia to mam zamiar zapisać się do hematologa , tylko że ten mój ma wolny termin dopiero na 5.02.. 😔 wolałbym już w tym tygodniu dowiedzieć się co mi jest.. I teraz zastanawiam się czy nie zapisać się na szybko do innego hematologa? Wolalabym nie stracic tego cyklu.. no chyba ze jutro mój gin powie że nie możemy jeszcze się starać .
    Doradźcie co byście zrobiły na moim miejscu jeśli jutro dostaniemy zielone światło .. 🙏

Zobaczysz co powie gin, jak da zielone światło to działajcie. Powiedz mu o badaniach i hematologu. Będzie wiedział co robić :) będę stać pod gabinetem z kciukami :)

@Kaja8906 hej Kaja, rozgość się - razem zawsze raźniej :) robiłaś już jakieś badania hormonów, ze wiesz, że nie masz z nimi problemu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 15:01

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Kaja8906 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam TSH, T3 i T4 zawsze były w normie, miałam się badać ponownie dzisiaj- ogólnie miałam problem z ferrytyna i niskim żelazem ale od ponad roku suplementuje liczę że to już koniec brania końskiej dawki 🙃 jednak z powodu 🐒 przesunęłam o tydzień. Zbadam wtedy też TSH. Moja gin mówi że po obrazie jajników nie podejrzewa żeby coś było nie tak z hormonami, cykle mam bardzo regularne. Czy jeszcze coś innego powinnam zbadać?

👩🏻 35
    🧔🏻‍♂️ 37

10cs o 👶🏻

05.06.24 14DPO ⏸️ 🥹
    HCG : 78.6 mIU/ml Prog: 35.11 ng / ml
    07.06.24 HCG: 143.2 mIU/ml Prog: 33.17ng / ml
    13.06.24 HCG: 2196 mIU/ml
    1.07.24 1.31cm bobo z ❤️
    2.08 I badania prenatalne, 6cm dzidzi 🫶
    7.08 wyniki NIFTY PRO- zdrowa dziewczynka 🩷

➡️

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Zobaczysz co powie gin, jak da zielone światło to działajcie. Powiedz mu o badaniach i hematologu. Będzie wiedział co robić :) będę stać pod gabinetem z kciukami :)

@Kaja8906 hej Kaja, rozgość się - razem zawsze raźniej :) robiłaś już jakieś badania hormonów, ze wiesz, że nie masz z nimi problemu ?

Tylko ze bez diagnozy hematologa nie mogę ruszyć nawet jak ginekolog da zielone światło.. bo jeśli okaże się że coś jest nie tak I będę musiała brać leki to nie mogę ryzykować i starać się o dziecko przed diagnoza bo to zbyt ryzykowne że sytuacja się powtórzy. A mój hematolog ma termin 5.02 i myślę czy nie iść do innego szybciej. . ?😬

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja8906 wrote:
    Robiłam TSH, T3 i T4 zawsze były w normie, miałam się badać ponownie dzisiaj- ogólnie miałam problem z ferrytyna i niskim żelazem ale od ponad roku suplementuje liczę że to już koniec brania końskiej dawki 🙃 jednak z powodu 🐒 przesunęłam o tydzień. Zbadam wtedy też TSH. Moja gin mówi że po obrazie jajników nie podejrzewa żeby coś było nie tak z hormonami, cykle mam bardzo regularne. Czy jeszcze coś innego powinnam zbadać?

Na pierwszej stronie jest wykaz zalecanych badań :) suplementujesz kwas foliowy w formie folianów, wit. D?

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ