Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
ultramaryna_ wrote:Cześć, dziewczyny, zaraz Was nadrobię 😘
U mnie 10dpo, dziś było podwójne sikanie 😉 Pierwszy test biało, ale po chwili rozmontowałam i coś mi świtało. Prawdopodobnie testowa. Zrobiłam drugi dla potwierdzenia i tutaj już w czasie zaczęło coś świtać. Nie wierzę jednak w te testy, poczucie mam że to wstrętne oszukance, ale jutro sikam dalej 🫣
No coś widać, ale trzeba sikać dalej tak jak napisałaś 😘ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
U mnie 10dpo, dziś było podwójne sikanie 😉 Pierwszy test biało, ale po chwili rozmontowałam i coś mi świtało. Prawdopodobnie testowa. Zrobiłam drugi dla potwierdzenia i tutaj już w czasie zaczęło coś świtać. Nie wierzę jednak w te testy, poczucie mam że to wstrętne oszukance, ale jutro sikam dalej 🫣
MummyYummy, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Oj, ja też pamiętam rozbieranie testów na części pierwsze z poprzednich ciąż 🤭
@ultramaryna, trzymam kciuki ✊, też będę testować 10 dpo i właśnie mam taki plan, że jak wyjdzie pozytyw albo chociaż cień, to skoczę na betę.ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:@Zimozielona, rozumiem, u nas też różnie z dopasowaniem libido, choć ja zawsze miałam wybujałe 🤭 Za to odkąd się staramy, to widzę, że mój Mąż też częściej ma chrapkę.
Może rzeczywiście jutro będzie mniej presji i więcej przyjemności 😊 Zobaczysz właśnie, jak test, ale grunt, że już działaliście 💪
Kobiecy organizm potrafi zaskoczyć nawet lekarzy 😁 To będzie teoretycznie 14-15 dpo tego 8.02? Ja sikam 10 dpo, bo chce wiedzieć, co ogarnąć na kolację na wizytę znajomych, mam w planach sushi, także surowa ryba. Tylko ja z kolei obawiam się, że to będzie za wcześnie i może nic nie pokazać.
A zazwyczaj ile dpo testowałaś?
Gin kazał 15dni brać dupka. Od czwartku to wychodzi 15dni na dupku 08.02. Na bank zatestuje wcześniej niż 18dpo:) jeśli owulka dziś będzie. Albo 17dpo jeśli jutro. Ale z drugiej strony żeby nie przechodzić drugi raz tego samego chyba wolę nie wiedzieć o ew ciąży i żeby okres przyszedł niż wiedzieć i znowu ją stracić. Czas pokaże czy wytrzymam do 08.02:) -
Zimozielona wrote:No ja to z tych co testy od 7dpo haha ale ostatnio zaskoczyło i w 11dpo test pokazał II KRESKI. i wtedy zaczęła się jazda z plamieniem, krwawieniem, progesteron 7, następny dzień już 22, beta rosła i spadła. Odstawiłam wszystkie progesterony u dostałam krwawienia. Pożegnałam się z kropkiem. Pierwszy dzień tego krwawienia to liczę właśnie 1dc. Byłam u giną w 11dc i stwierdził że cykl bezowulacyjny bo na jednym jajniku i na drugim pęcherzyki 10-11mm i wygląda na bezowulacyjny. W tym cyklu olałam ale testy owu robię. No i dziś 16dc a test jest pozytywny.
Gin kazał 15dni brać dupka. Od czwartku to wychodzi 15dni na dupku 08.02. Na bank zatestuje wcześniej niż 18dpo:) jeśli owulka dziś będzie. Albo 17dpo jeśli jutro. Ale z drugiej strony żeby nie przechodzić drugi raz tego samego chyba wolę nie wiedzieć o ew ciąży i żeby okres przyszedł niż wiedzieć i znowu ją stracić. Czas pokaże czy wytrzymam do 08.02:)
Bardzo współczuję Ci straty 😔 Mogę sobie tylko wyobrazić, jakie to bolesne... Teraz dostałaś progesteron, także trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie ✊♥️ A lekarz mówił, że to właśnie prawdopodobnie kwestia niskiego progesteronu? -
Zimozielona wrote:Hej, proszę o radę dziewczyny.
Dziś 16dzien cyklu. Od wczoraj testy owulacyjne zaczęły ciemnieć i było wieczorem przytulanko.
Dziś juz prawie pozytyw testu owulacyjnego rano więc pewnie w ciągu dnia będzie pozytyw.
Czy lepiej przytulanki dzień po dniu ale kilka godzin po Piku czy lepiej poczekać do jutra wieczór czyli z 24-36h po Piku? I wtedy będzie przerwa na regenerację żołnierzyków?
Co byście na moim miejscu zrobiły?
Dzień dobry wszystkim i miłego dnia kochane 🥰 -
Prezesoowa wrote:Może to zły dobrego początek. Z mojego doświadczenia wynika, ze jak coś się zaczyna super hiper optymistycznie to zazwyczaj źle się kończy
@Ada.30 witamy, rozgość się
@MummyYummy testuj testuj!! Który dpo to będzie?
Dzień dobry w drodze do przychodni odtańczyłam 4 razy taniec na lodzie, na szczęście nie skończyło się upadkiem a w przychodni walka starszych pań o wszystko.. standard
Życzę miłego i spokojnego dnia
@ ultramaryna_ gdzie Twój osikaniec? Daj pocieszyć oczy!Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Koalaa wrote:A u mnie niestety wczoraj 🐒🐒🐒 więc znowu dupa
Ehh... teraz przygotowania do ślubu cywilnego na 9 Marca i w piątek byliśmy zamówiliśmy sobie wakacje w Egipcie na czerwiec więc może jakoś po ślubie się uda...Koalaa lubi tę wiadomość
-
KejtKa wrote:Dzień dobry, dziewczyny!
Tulę za 🐒 i trzymam kciuki jeśli dziś któraś testuje!
Ja dziś (8 dpo) machnęłam proga. Na dzień dobry oczywiście przywitało mnie plamienie 🫥 ale obstawiam raczej, że mi lutealna niedomaga niż implantację. W zeszłym miesiącu 8dpo prog był 9.81 - zobaczymy jak teraz...KejtKa lubi tę wiadomość
-
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
-
Pyśkaaa wrote:Ja w poniedziałek miałam owu, w środę się rozchorowałam konkretnie, bałam się, ze właśnie przez to cykl na straty bo zagnieżdżenie przypadało na najgorszy czas mojego przeziębienia- dosłownie walczyłam o życie. Kolejny raz potwierdza się teza, ze choroba sprzyja 😂
Berry123, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pyśkaaa wrote:Ja w poniedziałek miałam owu, w środę się rozchorowałam konkretnie, bałam się, ze właśnie przez to cykl na straty bo zagnieżdżenie przypadało na najgorszy czas mojego przeziębienia- dosłownie walczyłam o życie. Kolejny raz potwierdza się teza, ze choroba sprzyja 😂
MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Cześć 👋 podłączam się pod wątek, jestem nowa na forum. Próbujemy z mężem od 09.23 od wczoraj nowy cykl bo przyszła 🐒
Zastanawiam się czy mogę jakieś dodatkowe badania zrobić, w tym cyklu planuje zacząć robić testy owu, mąż będzie badał nasienie. Ogólnie nigdy nie miałam żadnych problemów z hormonami, owulację są, cykle 28dni, obydwoje jesteśmy bardzo aktywni, zdrowi. Byli sportowcy, myślałam że to będzie peace of 🍰 a jednak nie 🤷🏻♀️Berry123, Dropsik, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny zapisałam się na usg piersi na 31.01 😊 ! Nie ma już wymówki, w tym i następnym tygodniu mam nadzieje że pójdę do przodu ✊
Jutro na 11.40 mam wizytę pierwsza u ginekologa po poronieniu , zobaczymy co powie 😳 zaczynam się stresować..🤭
Jak dojdzie reszta badań z panelu krzepnięcia to mam zamiar zapisać się do hematologa , tylko że ten mój ma wolny termin dopiero na 5.02.. 😔 wolałbym już w tym tygodniu dowiedzieć się co mi jest.. I teraz zastanawiam się czy nie zapisać się na szybko do innego hematologa? Wolalabym nie stracic tego cyklu.. no chyba ze jutro mój gin powie że nie możemy jeszcze się starać .
Doradźcie co byście zrobiły na moim miejscu jeśli jutro dostaniemy zielone światło .. 🙏Sikoreczkaaa, Mikea, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Kaja8906 wrote:Cześć 👋 podłączam się pod wątek, jestem nowa na forum. Próbujemy z mężem od 09.23 od wczoraj nowy cykl bo przyszła 🐒
Zastanawiam się czy mogę jakieś dodatkowe badania zrobić, w tym cyklu planuje zacząć robić testy owu, mąż będzie badał nasienie. Ogólnie nigdy nie miałam żadnych problemów z hormonami, owulację są, cykle 28dni, obydwoje jesteśmy bardzo aktywni, zdrowi. Byli sportowcy, myślałam że to będzie peace of 🍰 a jednak nie 🤷🏻♀️
Nie mam doświadczenia az takiego odnośnie jakie badania robić gdy starania nie przynoszą efektu. 😬 ale myślę że dziewczyny na pewno coś podpowiedzą 🙂 -
Pati2804 wrote:Dziewczyny zapisałam się na usg piersi na 31.01 😊 ! Nie ma już wymówki, w tym i następnym tygodniu mam nadzieje że pójdę do przodu ✊
Jutro na 11.40 mam wizytę pierwsza u ginekologa po poronieniu , zobaczymy co powie 😳 zaczynam się stresować..🤭
Jak dojdzie reszta badań z panelu krzepnięcia to mam zamiar zapisać się do hematologa , tylko że ten mój ma wolny termin dopiero na 5.02.. 😔 wolałbym już w tym tygodniu dowiedzieć się co mi jest.. I teraz zastanawiam się czy nie zapisać się na szybko do innego hematologa? Wolalabym nie stracic tego cyklu.. no chyba ze jutro mój gin powie że nie możemy jeszcze się starać .
Doradźcie co byście zrobiły na moim miejscu jeśli jutro dostaniemy zielone światło .. 🙏
Zobaczysz co powie gin, jak da zielone światło to działajcie. Powiedz mu o badaniach i hematologu. Będzie wiedział co robić będę stać pod gabinetem z kciukami
@Kaja8906 hej Kaja, rozgość się - razem zawsze raźniej robiłaś już jakieś badania hormonów, ze wiesz, że nie masz z nimi problemu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia, 15:01
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Robiłam TSH, T3 i T4 zawsze były w normie, miałam się badać ponownie dzisiaj- ogólnie miałam problem z ferrytyna i niskim żelazem ale od ponad roku suplementuje liczę że to już koniec brania końskiej dawki 🙃 jednak z powodu 🐒 przesunęłam o tydzień. Zbadam wtedy też TSH. Moja gin mówi że po obrazie jajników nie podejrzewa żeby coś było nie tak z hormonami, cykle mam bardzo regularne. Czy jeszcze coś innego powinnam zbadać?
-
Prezesoowa wrote:Zobaczysz co powie gin, jak da zielone światło to działajcie. Powiedz mu o badaniach i hematologu. Będzie wiedział co robić będę stać pod gabinetem z kciukami
@Kaja8906 hej Kaja, rozgość się - razem zawsze raźniej robiłaś już jakieś badania hormonów, ze wiesz, że nie masz z nimi problemu ?
Tylko ze bez diagnozy hematologa nie mogę ruszyć nawet jak ginekolog da zielone światło.. bo jeśli okaże się że coś jest nie tak I będę musiała brać leki to nie mogę ryzykować i starać się o dziecko przed diagnoza bo to zbyt ryzykowne że sytuacja się powtórzy. A mój hematolog ma termin 5.02 i myślę czy nie iść do innego szybciej. . ?😬 -
Kaja8906 wrote:Robiłam TSH, T3 i T4 zawsze były w normie, miałam się badać ponownie dzisiaj- ogólnie miałam problem z ferrytyna i niskim żelazem ale od ponad roku suplementuje liczę że to już koniec brania końskiej dawki 🙃 jednak z powodu 🐒 przesunęłam o tydzień. Zbadam wtedy też TSH. Moja gin mówi że po obrazie jajników nie podejrzewa żeby coś było nie tak z hormonami, cykle mam bardzo regularne. Czy jeszcze coś innego powinnam zbadać?
Na pierwszej stronie jest wykaz zalecanych badań suplementujesz kwas foliowy w formie folianów, wit. D?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".