Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Na obiad dzisiaj od wczoraj zupa krem z dyni, a na kolację lasgne z dyni. Pierwszy raz będę robić, więc nie wiem czego się spodziewać. A teraz pranie idę wypakować, ogarnąć trochę kuchnię i zająć głowę.
U mnie teraz najgorszy czas, bo po owu do okresu tak się ciągnie... Na dodatek nie wiem kiedy była owu, więc nie wiem kiedy okres przyjdzie 🥺 Nic nie wiem, a i tak myśli biegają od "nie ma szans" do "na pewno jestem w ciąży". Strasznie męczące psychicznie.Marzycielka, tralalina, Prezesoowa, Malamia lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Na obiad dzisiaj od wczoraj zupa krem z dyni, a na kolację lasgne z dyni. Pierwszy raz będę robić, więc nie wiem czego się spodziewać. A teraz pranie idę wypakować, ogarnąć trochę kuchnię i zająć głowę.
U mnie teraz najgorszy czas, bo po owu do okresu tak się ciągnie... Na dodatek nie wiem kiedy była owu, więc nie wiem kiedy okres przyjdzie 🥺 Nic nie wiem, a i tak myśli biegają od "nie ma szans" do "na pewno jestem w ciąży". Strasznie męczące psychicznie.
Tak dokładnie to najgorszy czas od owu do okresu 🙈
Dłuży się okropnie mimo, że staram sobie wynajdować dodatkowe zajęcia 🤣
Dropsik lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
AniMa wrote:@pati2804
Dzięki dziewczyny za tak miłe przyjęcie, czytam Was od jakiegoś czasu, ale dopiero wczoraj zdecydowałam się napisać 🙈🙂
Odpowiadając na Wasze pytania, tak, jesteśmy pod opieką kliniki z Krakowa, od około 3 miesięcy.
Tam miałam sprawdzane hormony, drożność jajowodów, biopsje endometrium - wszystkie badania okej. Mąż miał badnie nasienia, nasza Pani doktor również stwierdziła, że wyniki są jak to określiła przyzwoite. Mąż dostał dodatkowo 2 suplementy do łykania. Cykl owulacyjny okej, pęcherzyki rosną, a mimo to ciąży ani widu ani słychu. W sumie jedyną rzeczą, która nie jest potwierdzona to to czy pęcherzyk samoistnie pęka. Mam wrażenie że nasza Pani doktor całkowicie olala ten temat. Sprawę utrudnia również fakt, że dodatkowo nie mieszkamy w Polsce, i na każdą wizytę lekarską muszę przylatywać. Mieszkamy w Szwecji. Tutaj niestety nie ma prywatnej służby zdrowia (nad czym bardzo ubolewam), a Szwedzi z reguły zgłaszają się do lekarza, kiedy już naprawdę muszą. Niepłodność tutaj jest stwierdzana po 35 roku życia. Stąd też nasz wybór padł na polską klinikę. Dokładnie przemonitotować cykl owulacyjny będziemy mogli w sumie dopiero w wakacje, kiedy przyjedziemy na dłuższy urlop.
Liczyłam, że może w tym cyklu się udało, ale niestety wczoraj pojawiła się 🐒.
No nic, zbieramy siły na nowy cykl 😁
Miłego dnia dziewczyny 😁
Zobacz jakie badania są polecane na pierwszej stronie i może coś wam to pomoże jeszcze wnieść do diagnostyki:) Taka glukoza czy insulina, 5tka tarczycowa to ważne a pomijane badania, homocysteina i B12, Wit D i takie tam Rozgość się u nas i widzimy się na wątku lutowym skoro przyszła @ -
Pyśkaaa wrote:Dziewczyny mam betę 🥹 68,6 😍😍🥰
Pyśkaaa lubi tę wiadomość
-
Mnie już zaczyna dopadać strach przed testowaniem i bielą na teście 🥴
Także z góry Was przepraszam jak stchórzę i nie zatestuję w umówionym terminie 🫣
W lutym się chyba zapiszę na wolnego strzelca 🫢
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Prezesoowa wrote:Bardzo Ci dziękuję za te słowa chciałabym mieć realnie tyle siły na ile się zgrywam
A jak Twoje badania? Spłynęły jeszcze jakieś wyniki?
Odnośnie wyników to doszedł czas trombinowy 14,2 (14,2-17,9) czyli na granicy .. fibrynogen 1,6 (1,7-4,2) no I mam wyniki o jakiejś dziwnej nazwie p/c. P. Kardiolipinie igm i igg i są negatywne .
Będę musiała to skonsultować z lekarzem jak przyjdą wszystkie bo za dużo nie rozumiem z tego a ponoć je się sprawdza razem tak gdzieś czytałam 🙈 -
Dropsik wrote:Jesteście pod opieką a to już pierwszy krok. Całkiem sporo tych badań też już macie Zadbajcie o dietę do tego czasu lipcowego, bo to zawsze wychodzi na plus i miejmy nadzieję, że sytuacja do lipca się diametralnie zmieni 💪
Zobacz jakie badania są polecane na pierwszej stronie i może coś wam to pomoże jeszcze wnieść do diagnostyki:) Taka glukoza czy insulina, 5tka tarczycowa to ważne a pomijane badania, homocysteina i B12, Wit D i takie tam Rozgość się u nas i widzimy się na wątku lutowym skoro przyszła @
Po południu będę czytać i nadrabiać zaległości 😊 glukoze i 5tke tarczycową z tego co pamiętam miałam robione, wyszły okej, muszę znaleźć wyniki i sprawdzić resztę badań
No i widzimy się w wątku lutowym, mam nadzieję że będzie szcześliwy dla wszystkich 🤱Dropsik lubi tę wiadomość
Starania od 11.2022 r.
👩 33l
🧑 30l
Niepłodność idiopatyczna -
Hej dziewczyny 🥰 wczoraj mnie nie było bo byliśmy cały dzień w rozjazdach.. dzień babci świętowaliśmy i wczoraj j dzisiaj bo w jeden dzień nie ogarnęlibyśmy 🙈 wczoraj byliśmy u mojej babci a dzisiaj świętujemy z babcia męża, dobrze że z nami mieszka to nie musimy nigdzie jechać dzisiaj bo już nie miałabym sił 😅 wczoraj wróciliśmy o 24 do domu także cały dzień poświęciliśmy babci ❤
A na obiad nie wiem co będzie bo w niedzielę gotuje teściowa, ale zaraz pójdę podejrzeć bo też razem mieszkamy 🤣
Trochę pospaliśmy dzisiaj ale już czas wstawić bo o 14 goście przyjeżdżają i pewnie znowu będę Was nadrabiać jutro 🙈 przyjeżdża moja przyszła chrześnica, 10 lutego są chrzciny i dzisiaj poświęcę jej dużo czasu na zabawy 😊
Przytulam za biel I 🐒 🫂 no i współczuję Anka i Megipta 😔
Miłego dnia dziewczyny ! Odpoczywajcie ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 11:57
-
Hej dziewczyny 😊
U mnie dziś ponowni biel vizira, więc czekam na 🐒. Pewnie we wtorek się pojawi.
My dzisiaj z dziadkami wybieramy się na obiad do restauracji, więc jeszcze nie wiem co będzie na obiad
Miłego dnia Wam życzę 🙂 -
Dropsik wrote:Na obiad dzisiaj od wczoraj zupa krem z dyni, a na kolację lasgne z dyni. Pierwszy raz będę robić, więc nie wiem czego się spodziewać. A teraz pranie idę wypakować, ogarnąć trochę kuchnię i zająć głowę.
U mnie teraz najgorszy czas, bo po owu do okresu tak się ciągnie... Na dodatek nie wiem kiedy była owu, więc nie wiem kiedy okres przyjdzie 🥺 Nic nie wiem, a i tak myśli biegają od "nie ma szans" do "na pewno jestem w ciąży". Strasznie męczące psychicznie.
O siostro… jestem teraz jakoś 3dpo a czuję się jakby to był już miesiąc i zastanawiam się, czy już mogę testować. Sprawdzam w apkach ile dpo i załamka 😅
Ciągnie się okrutnie.Dropsik lubi tę wiadomość
-
Hej 🙂
Bardzo współczuję strat Dziewczynom...
Tulę też za wszystkie biele i 🐒.
Prezesoowa, dzięki za odpowiedź 🙂 Testy już mam, teraz zostało wytrwać cierpliwie do czwartku 🤭
U nas dziś na obiad bardzo "zdrowo" - frytki 😅 Aleee... Z piekarnika, z niewielką ilością oleju, a do tego wcześniej domowy rosołek, także czuje się jakoś lepiej.
Co do gotowców, to u nas też czasem wjeżdżają, tylko staram się, żeby to nie były mega niezdrowe rzeczy, też uwagi na dzieci. -
Dzięki dziewczyny ❤️
My dzisiaj jedziemy na obiad do babci, więc w zasadzie na gotowe. Także nie musimy myśleć co dzisiaj zjeść. Miłego dnia dla was. -
U mnie teraz najgorszy czas, bo po owu do okresu tak się ciągnie... Na dodatek nie wiem kiedy była owu, więc nie wiem kiedy okres przyjdzie 🥺 Nic nie wiem, a i tak myśli biegają od "nie ma szans" do "na pewno jestem w ciąży". Strasznie męczące psychicznie.Dropsik lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:
Ojjjjj tak! Czysta prawda 🫂Dropsik lubi tę wiadomość
-
Berry123 wrote:Dziękuję, że pytasz, a trochę wstałam zirytowana ale już mi przechodzi. Mąż jeszcze mi powiedział, że najpierw się zaśmiał ale później powiedział teściowej, że prędko się nie doczeka, więc jest usprawiedliwiony bo coś się odezwał przynajmniej (nie słyszałam tego bo akurat składałam życzenia dziadkowi). No nic, nie ma co rozmyślać nad tym co kto powiedział. Dziś jedziemy do moich dziadków w odwiedziny ale u nich pytań lub wspominania o ciąży nie ma wcale to będzie na pewno udane spotkanie. 😄 Muszę tylko mieć dobrą wymówkę jakby był jakiś alkohol. 😅
Wymówki są przereklamowane zawsze możesz nie mieć ochoty przecież
@AniMa trzymam kciuki za dalszą diagnostykę i oczywiście za zdrową ciążę
@Dropsik lasagne z dyni brzmi mega ciekawie! Daj znać jak wyszła, chętnie zobaczę też foto A co do odliczania... Rozumiem, miałam tak w poprzednim cyklu, to wrażenie, że dni się ciągną jakby nie mogły
@Pati2804 masz rację, te wyniki najlepiej oceniać w komplecie mam nadzieję, że będą szybciej niż w określonych wynikach
@AnitaK tulę i czekam na kolejne testy )
Byliśmy z mężem na spacerze, na powrocie namówiłam go na lody - co za rozkosz podniebienia teraz już tylko praca nam została, trzeba gotować na przyszły tydzień i się poogarniać, to będzie dla mnie trudny tydzień zaczynając od jutrzejszego poranka, ale dam radę
AniMa, Berry123, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualnytralalina wrote:O siostro… jestem teraz jakoś 3dpo a czuję się jakby to był już miesiąc i zastanawiam się, czy już mogę testować. Sprawdzam w apkach ile dpo i załamka 😅
Ciągnie się okrutnie.
Daj spokój, mam wrażenie, że ten cykl trwa bez końca, a dopiero 18 dzień :o
U nas dziś wpadły na obiad tacosy z guacamole, kocham -
Dziewczyny, myślałam że cykl na straty ale dziś test owu ciemnieje. Ból owulacyjny i mega dużo śluzu od jajka do wodnistego. A jeszcze 5dni temu na prawym jajniku 11mm a na drugim 10mm pęcherzyki. Czyli jakby dodać 5x2mm to jeden powinien mieć dziś już 21mm. No i kłuje raz lewy i raz prawy jajnik. Tak jakby dwa urosły? Dziwna sprawa. Ale chyba jednak to tak jak zapowiadał się cykl bezowulacyjny to nie wygląda.
Dziwny ten cykl po poronieniu. Dziś 15dc.Dropsik, bonassola, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Mnie dziś rodzice zaprosili na obiad wiec na gotowe 🙈 też lubię w weekendy coś na szybko ale też lubię coś ugotować porządnego bo mam w końcu więcej czasu.
Dziewczyny tule za biele 🫂
Co to czasu po owu do @ jest to tak dziwny czas, tyle emocji, myśli w głowie, tyle dziwnych „objawów”, że ja wiem, że można sobie wmówić różne symptomy 😂 dlatego od ostatniego cyklu obiecałam sobie, żeby mieć luz, totalny luz. Mam nadzieję, że się uda mieć ten luz w głowie i się nie przejmować na zapas 🥹Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny! 💋
Dołączam do Was jako nowa ,,Staraczka”.
Jest to nasz drugi cykl starań po 6 latach brania tabletek antykoncepcyjnych, więc jesteśmy na początku naszej drogi, jednak nie ukrywam, że bardzo wyczekuję tych upragnionych dwóch kresek jak najszybciej 🫢
Trzymam kciuki za każdą z nas 🍀
Dropsik, Majuna, AnitaK, ultramaryna_, elektro96, sernik_z_rodzynkami, KejtKa, Sikoreczkaaa, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Alesiamum, Pati2804 lubią tę wiadomość