Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Miki22052205 wrote:Jestem nowa. W 2010 poroniłam 8tc, 2014 syn urodzony w 28 tc, 07/2023 poroniłam w 6 tc. Staramy się o rodzeństwo dla syna od marca 2023. Myślałam, że to będzie ten cykl. ( to 2 cykl z clostilbegyt + duphaston, z obserwacji cyklu) Teraz moja lekarka na urlopie jest... Kompletnie rozwalił mnie mój nastrój, humor. Bolały mnie jajniki, sutki, wahania nastroju, kręciło mi się w głowie . Dziś 26 dzien cyklu, 11 po owulacja. Zrobiłam "sikanca" i nic.Lekarka mówiła, żeby w 28 dniu cyklu iść na betę. Jeśli wychodzi negatywny test, bierzecie do końca dawki duphaston? Psyhicznie jestem dnem, całe święta spędziłam w myślach czy się udało. Jak sobie radzicie by nie myśleć....
Chmurka21 lubi tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Chmurka21 wrote:Jak przeczytałam Twoja historie, to prawie to samo co u nas! Tylko mąż na razie nie chce słyszeć o badaniach… tez uważam, ze już czas najwyższy.
Mam to samo co Ty odnośnie plamien, jak będziesz coś wiedziała to daj znać. Dziś mam drugi dzień brązowego plamienia przedokresowego, zazwyczaj mam 1-3 dni przed plamien, ostatnio również po… lekarze maja to gdzieś, a ja się jednak martwię 😕
Jasne, będę Was informować na bieżąco o postępach. U nas dużo dało to co kazał przekazać mój ginekolog. Że na razie lekka stymulacja Aromkiem i M musi zrobić badania, bo kolejne leki to już duża ingerencja i to może mi zaszkodzić, więc trzeba wykluczyć jego problemy. Szedł pewny że wynik będzie książkowy (nie choruje, szczupły, umiarkowanie aktywny, jedynie używki). I po tych wynikach to miał duży kryzys, ale też zmieniło to jego podejście, bo witaminy bierze i używki odstawił. Tylko martwię się, że on za dużo nadziei pokłada w zmianie nawyków i że może się zawieść. Ale to już ja i mój pesymizm;)
A robiłaś już badania hormonalne? Długo się staracie? -
Miki22052205 wrote:Jestem nowa. W 2010 poroniłam 8tc, 2014 syn urodzony w 28 tc, 07/2023 poroniłam w 6 tc. Staramy się o rodzeństwo dla syna od marca 2023. Myślałam, że to będzie ten cykl. ( to 2 cykl z clostilbegyt + duphaston, z obserwacji cyklu) Teraz moja lekarka na urlopie jest... Kompletnie rozwalił mnie mój nastrój, humor. Bolały mnie jajniki, sutki, wahania nastroju, kręciło mi się w głowie . Dziś 26 dzien cyklu, 11 po owulacja. Zrobiłam "sikanca" i nic.Lekarka mówiła, żeby w 28 dniu cyklu iść na betę. Jeśli wychodzi negatywny test, bierzecie do końca dawki duphaston? Psyhicznie jestem dnem, całe święta spędziłam w myślach czy się udało. Jak sobie radzicie by nie myśleć....
A czy jest coś co poprawia Ci nastrój? Coś co może być odskocznią od tego wszystkiego? Święta chyba każdej z nas dały w kość. Gdybyś chciała się wyżalić dawaj znać! Musimy się wspierać.
Najlepiej iść na betę, jeśli możesz. Będziesz miała jasna sytuację. Ja na dupku normalnie dostałam standardowych plamień, a potem miesiączkę. -
@Zimozielona mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i kropek zostanie z Tobą przez następne 9 miesięcy, kciuki!
@Marzycielka tulę 🫂
Widzię, że do wielu dziewczyn zawitała małpa na koniec starego i początek nowego roku, wraz ze mną 🙈 ale dziewczyny, ten cykl jest nasz 💪JoKoKoJo, Marzycielka, Chmurka21, KejtKa lubią tę wiadomość
👱♀️33.
🧑34.
❤️ 2021
💒 2023
Starania od 08.2023 🫶
💊 Kwas foliowy, jod, wit. D3, wit. B12
Koenzym q10
Omega-3
Agnus castus
Chlorella
Olej z wiesiołka (do owulacji)
+ Probiotyki -
Ja nadal czekam na 🐒😩niech już przyjdzie i się rozkręci !👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Alysa wrote:Przykro mi by to była ostatnia w następnych 9 miesiącach. Długie masz cykle? Dasz radę zatestowac jeszcze w tym miesiacu?
Cykle mam zazwyczaj jak w zegarku 28 dni.
Powinnam się wyrobić jeszcze w tym miesiącu drugi raz, jak owulacja się nie opóźni 😊Alysa lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Hej
Witam w nowym roku! Od jutra postaram się być na bierząco 🤞🤞 trzymam kciuki za każdą z Was!
10.01 wizyta u endokrynologa, naszczęście udało się szybko, 12.01 wizyta u ginga i potórka cytologii. Plany na styczeń już mam 😅😅
Idę jeszcze na pełny pakiet tarczycowy w piąteczek, żeby wszystkie wyniki były w jednym miejscu z jednego dnia 🤔 jeśli chodzi o 🐒 narazie cisza, ale chyba w tym cyklu wolałabym ją widzieć, bo boję się po tych wynikach 🙈🙈
Do jutraMarzycielka, AnitaK, ultramaryna_, JoKoKoJo, Sarka94 lubią tę wiadomość
Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
Starania od początku 2023
Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz
Czynnik męski - azoospermia
--> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
--> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
--> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro
Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.
Pierwsza próba grudzień 2024 -
Luna_ wrote:@Zimozielona mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i kropek zostanie z Tobą przez następne 9 miesięcy, kciuki!
@Marzycielka tulę 🫂
Widzię, że do wielu dziewczyn zawitała małpa na koniec starego i początek nowego roku, wraz ze mną 🙈 ale dziewczyny, ten cykl jest nasz 💪
Dziękuję 😘😘Luna_ lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Ccarolinaa wrote:Ja nadal czekam na 🐒😩niech już przyjdzie i się rozkręci !
Współczuję, okropne jest takie zawieszenie ☹️
Jak dostanę 🐒 to smutno wiadomo i pierwszy dzień chodzę zdołowana, ale później zaczynam optymistycznie patrzeć na nowy cyklMajuna, Chmurka21, Ccarolinaa lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
@Alysa - tak, on się bardzo stresuje. Ja jestem z kolei z tych niecierpliwych i mamy zgrzyt. Początkowo ustaliliśmy, ze jak do końca roku się nie uda to się zbada, a teraz dodatkowo mój lekarz to zasugerował, bo ze mną niby wszystko ok. Jak mu to przekazałam to zaczął się wykręcać, ze w sumie to może jeszcze poczekajmy, bo w sumie to krótko się staramy. Staram się go zrozumiec, ze stres, on już sobie wmawia, ze z nim jest problem (a może wcale nie jest). Mi jest przykro, bo przeszłam już wiele badań (w tym bolesnych), a jego proszę o jedno wyjście ze strefy komfortu i się czuje jakbym oczekiwała nie wiem czego. Postanowiłam jednak, ze sama nie podejmę tematu już.
Sofie wrote:Jasne, będę Was informować na bieżąco o postępach. U nas dużo dało to co kazał przekazać mój ginekolog. Że na razie lekka stymulacja Aromkiem i M musi zrobić badania, bo kolejne leki to już duża ingerencja i to może mi zaszkodzić, więc trzeba wykluczyć jego problemy. Szedł pewny że wynik będzie książkowy (nie choruje, szczupły, umiarkowanie aktywny, jedynie używki). I po tych wynikach to miał duży kryzys, ale też zmieniło to jego podejście, bo witaminy bierze i używki odstawił. Tylko martwię się, że on za dużo nadziei pokłada w zmianie nawyków i że może się zawieść. Ale to już ja i mój pesymizm;)
A robiłaś już badania hormonalne? Długo się staracie?
Mam wszystkie hormony zbadane, leżałam ma endokrynologii. Miałam tez biopsje endometrium. Staramy się od czerwca, teraz będzie 8cs (ale jeden był wyłączony, bo robiłam badania i nie mogliśmy się starać). Lekarz stwierdził „nie mam pani na co leczyć”. Ewentualnie jeszcze podejrzenie endometriozy, ale jakiejś schowanej głęboko, bo w usg nie widać. Mam skierowanie na rezonans miednicy, ale chce chwile odpocząć od badań, bo jestem tym wykończona.
@ Miki22052205
Wiem co czujesz, mam podobnie odnośnie nakręcania się i straconych nadziei. Tez bardzo liczyłam na ten cykl, mam drugi dzień plamien, gdzie zawsze tak mam przed @ a i tak 2 dni myśle, ze może to jakieś plamienie które przerodzi się nieoczekiwanie w ciąże 😂 Myśle, ze Alysa dobrze radzi, żeby skupić się na tym, ze jedno dziecko masz. Nie lubię umniejszać czyichś problemów, ale faktycznie chyba nie mamy na takie rzeczy wpływu. Trzymam za Ciebie kciuki i witam na wątkuKejtKa lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Marzycielka wrote:Współczuję, okropne jest takie zawieszenie ☹️
Jak dostanę 🐒 to smutno wiadomo i pierwszy dzień chodzę zdołowana, ale później zaczynam optymistycznie patrzeć na nowy cyklMarzycielka lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
Chmurka21 wrote:@Alysa - tak, on się bardzo stresuje. Ja jestem z kolei z tych niecierpliwych i mamy zgrzyt. Początkowo ustaliliśmy, ze jak do końca roku się nie uda to się zbada, a teraz dodatkowo mój lekarz to zasugerował, bo ze mną niby wszystko ok. Jak mu to przekazałam to zaczął się wykręcać, ze w sumie to może jeszcze poczekajmy, bo w sumie to krótko się staramy. Staram się go zrozumiec, ze stres, on już sobie wmawia, ze z nim jest problem (a może wcale nie jest). Mi jest przykro, bo przeszłam już wiele badań (w tym bolesnych), a jego proszę o jedno wyjście ze strefy komfortu i się czuje jakbym oczekiwała nie wiem czego. Postanowiłam jednak, ze sama nie podejmę tematu już.
Ciężko z tymi facetami. Nawet nie będę próbowała Ci radzić, bo każdy inaczej reaguje i nie ma jednego sposobu żeby ich przekonać. Chyba to pokłosie tego, że mało się o tym mówi i dla nich to jak utrata męskości. U nas to na szczęście badania zrobione, ale M nie chce żeby ktokolwiek wiedział czy o leczeniu czy potencjalnym in vitro. Ale to jestem w stanie zrozumieć...
Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Ccarolinaa wrote:O dokładnie wolę tak niż czekać i się filmować że a może jednak 😦a chciała bym zacząć nowy cykl z nową nadzieją
Trzymam kciuki, aby jak najszybciej się wyjaśniło w prawo czy w lewo 😘Ccarolinaa lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Hej, ja też jestem nowa i chciałabym do Was dołączyć ♥️
Prośba o wpisanie mnie na testowanie 17/01.
To jest nasz czwarty cykl starań o pierwsze dziecko
Do tej pory miałam robiony monitoring owulacji, badania hormonalne, amh, a mąż badania nasienia - wszystko wyszło ok, także nic tylko brać się do roboty. 😂
Czekałam na nowy wątek, podczytując Was od dawna, ale jednak w grudniu postanowiłam się nie udzielać żeby odpocząć chwilę od myślenia o tym wszystkim. Jednak kolejna biel na teście nie napawa optymizmem.
Tak czy siak, w nowym roku życzę nam wszystkim 2 kreseczek!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 22:52
Majuna, Kasia111, Hach, AnitaK, Chmurka21, LavenderCarrot , ultramaryna_, MartiMarti, JoKoKoJo, Sarka94, sernik_z_rodzynkami, Olaura, Luna_, Malamia, Olalee lubią tę wiadomość
-
Sofie wrote:Ciężko z tymi facetami. Nawet nie będę próbowała Ci radzić, bo każdy inaczej reaguje i nie ma jednego sposobu żeby ich przekonać. Chyba to pokłosie tego, że mało się o tym mówi i dla nich to jak utrata męskości. U nas to na szczęście badania zrobione, ale M nie chce żeby ktokolwiek wiedział czy o leczeniu czy potencjalnym in vitro. Ale to jestem w stanie zrozumieć...
Chmurka21, Majuna lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
NinaB wrote:Hej, ja też jestem nowa i chciałabym do Was dołączyć ♥️
Do tej pory miałam robiony monitoring owulacji, badania hormonalne, amh, a mąż badania nasienia - wszystko wyszło ok, także nic tylko brać się do roboty. 😂
Czekałam na nowy wątek, podczytując Was od dawna, ale jednak w grudniu postanowiłam się nie udzielać żeby odpocząć chwilę od myślenia o tym wszystkim. Jednak kolejna biel na teście nie napawa optymizmem.
Tak czy siak, w nowym roku życzę nam wszystkim 2 kreseczek!!!23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Alysa wrote:Sofie u nas też nikt nie wie o staraniach oprócz siostry męża która jest też dla mnie jak siostra. Jakoś nie umiem na razie nikomu o tym mówić.
Cieszę się, że masz kogoś takiego, to bardzo ważne. U mnie to sinusoida... Czasem chce wszystko komuś wygadać, a za chwilę (zwłaszcza jak na teście biel) cieszę się że nikt o tym nie wie.
-
Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat... Ja Ci nie do końca podpowiem, co robić, jak sobie radzić. Sama z każdym miesiącem zamykam się coraz bardziej w sobie. Wypłakuje się mężowi, a z drugiej strony nie chce go aż tak obarczać, bo wiem, że też mu ciężko. U mnie również święta i sylwester były takim smutnym czasem, bo rok wcześniej padły słowa, że marzy nam się żeby za rok było nas więcej. I tak jakoś czułam, że marzenie się nie spełniło. Masz może jakąś pasję, która by Cię odciągnęła od myśli? Ja osobiście lubię coś poorganizować w domu, iść z psem na spacer, pograć w planszówki, obejrzeć coś. Ale czekam z utęsknieniem na wiosnę i lato, wtedy mam masę zajęć i nie mam czasu na smuty. A jesień i zima to bardzo sprzyja rozmyślaniu. Mi również pomogło udzielenie się tu na tym forum. Nikt nie wie o moich staraniach, więc brakowało mi kogoś z kim można o tym porozmawiać, a tu nas cała masa. Może i dla Ciebie będzie to mała "terapia". Kobitki się tu bardzo wspierają, a i można się dużo dowiedzieć. Życzę Ci dużo siły i jak najszybszych ⏸.
NinaB wrote:Hej, ja też jestem nowa i chciałabym do Was dołączyć ♥️
Tak czy siak, w nowym roku życzę nam wszystkim 2 kreseczek!!!
Witaj i powodzenia!!! ✊Miki22052205 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀