X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiajasia90 wrote:
    Dzień dobry.
    22 dc dalej mnie kluja jajniki....I mam pryszczena okres....ehhh

🫂🫂🫂

Jeszcze jedno pytanie - czy TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG mogę machnąć jutro razem z pozostałymi badaniami dedykowanymi na 3dc? Idę jednak jutro. Czy lepiej razem z glukoza (idę 18)?

Z dobrych newsów- Mąż na przyszły czwartek umówił się na badanie nasienia 🥹🥹🥹

Prezesoowa, Sofka88, Dropsik, elektro96, pandzia 🐼, Sarka94, S.Roszpunka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    🫂🫂🫂

Jeszcze jedno pytanie - czy TSH, FT3, FT4, AntyTPO, AntyTG mogę machnąć jutro razem z pozostałymi badaniami dedykowanymi na 3dc? Idę jednak jutro. Czy lepiej razem z glukoza (idę 18)?

Z dobrych newsów- Mąż na przyszły czwartek umówił się na badanie nasienia 🥹🥹🥹

Nie ma znaczenia, dzień cyklu nie wpływa na wyniki badań tarczycowych. Większy wpływ ma nasilony stres i duża aktywność fizyczna :)

KejtKa lubi tę wiadomość

• Sofka88 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No i uj bombki strzelił, a w zasadzie małpa, bo przyszła bez ostrzeżenia... tak więc no. Czuję się mocno rozbita i rozczarowana, niby wiedziałam, że nic z tego nie będzie, bo prog był gówniany, ale i tak... plus jest taki, że jeszcze zdążę zatestowac w tym miesiącu więc proszę o wpis na 31 🙃

Druga sprawa, myślicie, że będzie problem jeśli badania z 1 strony, które są do zrobienia w 3dc zrobię w 5dc albo 2dc? Kiedy lepiej? Wypada święto i jest lipa z punktami pobrań...

I kolejna, do dziewczyn, których faceci sprawdzali się w Bocianie, jak wygląda z umawianiem się na oddanie nasienia? Długo się czeka na termin? Bo najlepszy byłby przyszły tydzień, z uwagi na jaśnie księżną 🐒 akurat wymuszona wstrzemięźliwość.

my w bocianie w Warszawie umówiliśmy pierwszy raz pare dni przed bo tak chcieliśmy ale były i terminy na następny dzień. a jak robiliśmy posiewy to zadzwoniłam czy małż może być za 40 min i zaprosili :) także mega szybkie terminy!

KejtKa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Szczerze nie mam pojęcia 🫣wiem tyle że 28 grudnia robiłam progesteron i wynosił ponad 15 … czy to o czymś świadczy pojęcia nie mam
    czyli wygląda na to, że owulacja była tego 21 grudnia bo progesteron 7 dpo super ( chociaż 100% owulację potwierdzi tylko monitoring). Musisz Kochana czekać bo jeśli to nie ciąża to lada chwila powinna @ przyjść czego absolutnie nie życzę.

• Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🙂 witam się z Wami w dniu 🐒 póki jej nie ma żyje nadzieją ✊🤞 mimo bieli nic nie przekreślam 🤣 w następnym cyklu muszę wybrać się na badania kontrolne ,bo minęło już pół roku staram bez rezultatu. Mimo iż po poronieniu i odczekaniu co trzeba było wszystko w idealnym porządku

Dropsik, Królikkicek, AnitaK, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

@Alysa o kurczę czasami z tymi kurierski są dziwne przeboje.. i jeszcze tak krótko otwarty sklep 😔

Najgorsze jest to, że oni utrzymują ze punkt czynny do 20, oni tak mają w umowie i Ty sobie sam z tym radź

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tule Dziewczyny za biele i małpy.

Maniaaa a Ty dziś też testowałaś?

KejtKa lubi tę wiadomość

• Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Tule Dziewczyny za biele i małpy.

Maniaaa a Ty dziś też testowałaś?
    Wczoraj testowałam

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa, Sofka88 dzięki!

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję widoku bieli na testach dziewczyny :(

A za czekające lub sikające kciuki mocne!

Maniaaa. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Najgorsze jest to, że oni utrzymują ze punkt czynny do 20, oni tak mają w umowie i Ty sobie sam z tym radź

Ja raz miałam z DPD takie przeboje. Kurier nawet nie zostawił jej w punkcie i musiałam jechać do sortowni, która jest na jakimś zadupiu

• Królikkicek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę że moje objawy okresowe ustały więc pewnie 🐒 przyjdzie dużo wcześniej niż zakładałam 🤣 zawsze tak mam że jak objawy ustają to nagle bum i z wielkim przytupem się zjawia menda. A zakładałam że cykl znów ponad 30dniowy będzie jak nic.
    Pochwalę się jeszcze tym, że mój synek zasnął wczoraj ok 21 i spaliśmy dziś do 9 🤣🤣🤣🤣🤣 nie wiem jakim cudem ale obudziłam się przy nim na łóżku 🤣 a zazwyczaj jak pójdzie spać niezależnie od godziny czy to o 19 czy o 22 to budzi się zawsze przed 5 rano już.
    Także dzień zaczął się fajnie i oby taki był do wieczora 🤣
    Za wszystkie ⚪ tulę, ale dopóki nie ma 🐒 to nadal jest szansa że się udało 🙂

Prezesoowa, Maniaaa., AnitaK, ultramaryna_, Dropsik, Adirella, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Ja raz miałam z DPD takie przeboje. Kurier nawet nie zostawił jej w punkcie i musiałam jechać do sortowni, która jest na jakimś zadupiu
    Jakby ją zostawił w sortowni to bym pojechała, a kij z tym. ALe zostawić w sklepie który zamyka się około 15 od pon do pt, gdzie normalnie ludzie do tej godziny pracują? Niepoważne. Na szczęście ja pracuje w takim systemie że mam wolne czasami w ciągu dnia, ale ktoś inny może nie móc odebrać swojej paczki, albo musi wziac urlop. I dpd ma to w tyłku że sklep ma inne godziny niz z nimi w umowie, sam sobie tą spawe rozwiązuj

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle

10.07.2025 – histeroskopia diagnostyczna
    21.07.2025 - poradnia chorób piersi
    25.07.2025 - poradnia chorób zakaźnych (dodatni wynik testu na anty HCV ?? diagnostyka w toku)
    Starania STOP🛑‼️

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – w trakcie

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @królikkicek to pospałaś, super 😁

nie ma 🐒 to nadal jest szansa, że się udało a pot przychodzą bóle przed okresowe i jakby człowiek w twarz dostał 🙈

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

Miałam też przejścia z DPD - na naszym osiedlu był punkt odbioru DPD, a czekałam na pilną paczkę i to było w okolicy sylwestra :P kurier wrzucił paczkę do punktu odbioru, więc biegnę, a tam przed punktem tłum ludzi, bo dziewczyna, która tam pracowała zamknęła punkt i wyparowała. Żadnej kartki, że zaraz wróci, a było południe. Punkty czynny do 18... wszyscy stojący tam dzwonili na infolinię ze skargą, nie mogli się do niej dodzwonić no i nikt z nas czekających paczek nie odebrał ;) niedługo później punkt zamknęli

Ale i tak w naszym miasteczku hitem jest GLS, jak się gdzieś trafi to z paczką można się pożegnać na 2 tygodnie. Jest całych dwóch kurierów i nigdy nie przywożą paczek na miejsce tylko oznaczają, że odbiorca nieobecny. Za którymś razem się wkurzyłam i zadzwoniłam ze skargą - pracowałam wtedy w banku i mówię na infolinii, że jak oni sobie wyobrażają, że w środku dnia oddział jest zamknięty? Chyba na widok tego kuriera zamykają :P ostatecznie 3 dni później przywiózł i rzucił paczką przez cały oddział i uciekł:/

• Królikkicek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Przepraszam że wczoraj zamilkłam, mieliśmy zamieszanie i szukaliśmy popołudniu naszej paczki. Nawet kurier nie umiał nam powiedzieć gdzie jest punkt w którym ja zostawił.... Po dwóch godzinach okazało się że zostawił ja w sklepie, który czynny jest do 15, a nam mówili że do 20...

@Zimnozielona trzymam kciuki za Ciebie i maluszka. Walcz o niego kobieto. Tak jak dziewczyny mówią, że jak ma być poronienie to luteina też nie pomoże - nie wiem co ten pierwszy lekarz sobie myślał mówiąc Tobie takie rzeczy. Trzymam kciuki za przyrost bety.

@Mimi musiałam nie zauważyć Twojego wpisu, przepraszam. Byłam 1 stycznia w pracy i miałam trochę głowę zajęta. Już Cie zapisuję na testowanie 😄

Witam wszystkie nowe dziewczyny 😄 mam nadzieję że szybko ujrzy ie ⏸️

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze testujace, oby były same ⏸️
    Ja mam wiecznie przeboje z in postem ... Ale jeździ u nas taka nierozgarnięta baba... Taka wredna że szok. Jak nie wyjdziesz po paczkę jak ona podjedzie to po minucie już jej nie ma. Dzwonię mówię że czekam a ta mówi że ona nie ma czasu na mnie czekać, bo powinnam ja na nią czekać. Albo zostawi paczkę w sklepie ( na szczęście czynny do 22). Inni kurierzy są spoko ale ta masakra 🤣🤣🤣

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny 😊

Ściskam za ⚪ i 🐒🫂🫂🫂
    Trzymam kciuki za pozostałe 🤞🤞🤞

Miłego dnia ☺️

Maniaaa., Adirella, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, miłego dnia 😘

@Adirella @KejtKa i @JoKoKoJo 😥🫂 tulę mocno

@KejtKa według mnie robienie tych hormonów w dniu innym niż 3dc jest stratą pieniędzy, ponieważ ma to być właśnie ten określony dzień cyklu. Pamiętam, że kiedyś endo odrzuciła ich wynik i musiałam powtarzać, bo zrobiłam w innym dniu i już nie były one wiarygodne.
    Natomiast tarczycowe możesz zrobić z każdym innym badaniem, wszystkie razem i niezależnie od dnia cyklu 😁😘

Adirella, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny! ☕️

Paty, Majuna, MonReve96, AnitaK, Liyss🧚🏻, Maniaaa., Olalee, Rosalia_, S.Roszpunka, Olaura, Dropsik, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1)

Allo mlr 29% | Crossmatch 42,9%

Mamy ❄️ (3.1.2)
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przez takie przeboje z kurierami przestałam zamawiać dostawę i tylko Paczkomat lub punkt wybieram 😁 Nienawidzę się szarpać, jeździć za nimi, wydzwaniać…

@Maniaaa. Masz jakieś objawy? 🐵 mogła się przesunąć? 🙂

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ