Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalia_ wrote:
    Hej :) mam wyniki wczorajszego badania krwi w 3dc.
    Mogę Was prosić o pomoc? Stosunek LH do FSH to 0.68, estradiol powinien być poniżej 50. O czym świadczy podwyższony kwas foliowy? Suplementuję metylowany 0,4. Będę wdzięczna za Waszą pomoc ❤️

IMG-9673.jpg

Wit d przy staraniach powinna byc minimum 50. Ferrytyna 50-70 najlepiej

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Ccarolinaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry , przyszła dziś 🐒ale się rozkręcała 🤣 jeszcze delikatnie ale wiem że to już to :) jeśli przyszła dokładnie 14 dni po owulacji to znaczy że faza lutealna wynosi 14 dni i to chyba dobry znak ? No nic jeśli chodzi o testowanie dam znać później bo trochę mi się cykl wydłużył w porównaniu do poprzednich :)
    W tym miesiącu robię badanie na trombofilie , mąż ma jutro badanie nasienia , chce iść na monitoring cyklu 💪także nowy rok i nowa nadzieja :) trzeba się zabrać konkretnie .
    Jak robiłam badania we wrześniu myślicie że czas powtórzyć ?

Dropsik, AnitaK, bonassola, Adirella, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👩🏻 34l 🧔🏻 36l

🤵‍♂️👰‍♀️21.08.2020

👶 11.2018

Starania o drugie 👶
    od: 04.23

👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Inosytol, wit.C sanprobi IBS, acard75
    🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, selen, konezym q10, inozytol, kompleks wit b, cynk, Inosytol, NAC, wit gr.B., wit.C

❌️MTHFR_1298A- hetero
    ❌️PAI-1 4G hetero
    ❌️AMH- 0,711

✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
    ✅️ Morfologia 2% 🧔🏻nasienie ok
    ✅️ Białko wolne s 78,2 %
    ✅️PPJ ANA 1 ujemne
    ✅️Komórki NK 9%
    ✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
    ✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
    ✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY

08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
    12.23 cb 💔
    07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
    09.24 cb💔
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się trochę wyżalić, tak jak zawsze jestem pełna nadziei i kibicuje mocno każdej tak dziś sama w siebie zwątpiłam 🤯 zawsze miałam regularne cykle 28-30dni. Zawsze miałam śluz płodny nawet dosyć dużo… do momentu aż nie zaczęłam się starać 🙉 dosłownie! Jak zaczęłam sprawdzać i kontrolować szyjkę, śluz… to nagle 3 miesiąc mam wrażenie, ze śluzu jest straaaaasznie mało a w tym cyklu w ogóle go nie zauważyłam. Jest to dla mnie problem bo chce współżyć a przez brak śluzu jest mi gorzej 😭 nie wiem dlaczego nagle przestał mi się pojawiać. Jestem już w teori po owu i zastanawiam się czy w ogóle była i złapałam doła, że znowu się nie udało. Zaczynam wmawiać sobie choroby i przypisywać sobie wszystkie objawy. Na łeb dostaje! 🤯

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Dzień dobry , przyszła dziś 🐒ale się rozkręcała 🤣 jeszcze delikatnie ale wiem że to już to :) jeśli przyszła dokładnie 14 dni po owulacji to znaczy że faza lutealna wynosi 14 dni i to chyba dobry znak ? No nic jeśli chodzi o testowanie dam znać później bo trochę mi się cykl wydłużył w porównaniu do poprzednich :)
    W tym miesiącu robię badanie na trombofilie , mąż ma jutro badanie nasienia , chce iść na monitoring cyklu 💪także nowy rok i nowa nadzieja :) trzeba się zabrać konkretnie .
    Dobrze że już przyszła jak miała być, dobrze że macie plan działania. Co do fazy lutealniej to wynosi tyle ile dni po owu masz przed dniem @. Norma to minimum 12.

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:
    Tak, faza lutealna 14 dni :) jakie badania robiłaś we wrześniu? Jeśli coś zmieniłaś przez te trzy miesiace, dodałaś suplementy czy coś, to można iść sprawdzić czy coś się zadziało. Jak były ok to chyba nie trzeba ;)

Ccarolinaa lubi tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Dziewczyny muszę się trochę wyżalić, tak jak zawsze jestem pełna nadziei i kibicuje mocno każdej tak dziś sama w siebie zwątpiłam 🤯 zawsze miałam regularne cykle 28-30dni. Zawsze miałam śluz płodny nawet dosyć dużo… do momentu aż nie zaczęłam się starać 🙉 dosłownie! Jak zaczęłam sprawdzać i kontrolować szyjkę, śluz… to nagle 3 miesiąc mam wrażenie, ze śluzu jest straaaaasznie mało a w tym cyklu w ogóle go nie zauważyłam. Jest to dla mnie problem bo chce współżyć a przez brak śluzu jest mi gorzej 😭 nie wiem dlaczego nagle przestał mi się pojawiać. Jestem już w teori po owu i zastanawiam się czy w ogóle była i złapałam doła, że znowu się nie udało. Zaczynam wmawiać sobie choroby i przypisywać sobie wszystkie objawy. Na łeb dostaje! 🤯

Śluzu może brakować ze stresu :) mierzysz temperaturę?

Pyśkaaa, Pyśkaaa, Pyśkaaa lubią tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pyśkaaa dokładnie tak jak pisze @bonassola. Mozliwe że ze stresu hormony Ci trochę powariowały. W stresie wydziela się kortyzol, który wpływa na płodność. Możesz w przyszłym miesiącu spróbować przyjmować wiesiołek na śluz. Wiem, ze to trudne bo każda przez to przechodzi ale trzeba starać się wyluzować, życie musi biec swoim torem, obok starań a nie tylko na nich sie skupiać.

Pyśkaaa lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy

• Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonassola wrote:
    Śluzu może brakować ze stresu :) mierzysz temperaturę?
    Właśnie nie mierze bo w sumie codziennie wstaje o innej godzinie :( chyba od przyszłego cyklu zmotywuje się, żeby badać

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny😀 Po tych kilku dniach bez tel jakoś ciężko mi się wkręcić w nowy wątek 🙈 U nas nowy rok zaczął się L4, siedzę z chorym bobo minimum do końca przyszłego tygodnia, po raz pierwszy w życiu bierze antybiotyk 😢 Niech ta zima się już kończy, wszyscy mamy już dość tych wiecznych chorób. Jeszcze pół biedy jak byłam na urlopach, ale teraz po powrocie do pracy zaczyna się to robić problematyczne.

Po pierwszym cyklu starań, który wykończył mnie psychicznie swoją długością i brakiem logiki, nie mam siły stresować się kolejnym. Biorę jeszcze NAC, codziennie piję fertistim, ale totalnie nie mogę się ogarnąć z dietą po świętach 🥴 A u mnie niestety cukry miały spore znaczenie. No ale może jeszcze się uda wrócić na dobre tory. Mam nadzieję, że ten cykl będzie już normalnej długości i że uda mi się zbadać proga 7dpo, bo przy kp cykle lubią być bezowulacyjne mimo objawów i pozytywnych testów owu. Chciałabym wiedzieć czy ten prog rośnie mi w ogóle 🙈 Ogólnie mamy taki plan, że staramy się sami w tym i kolejnym cyklu i jak nie wyjdzie, to idę do swojego gina cudotwórcy, który pomógł nam z zajściem w poprzednią ciążę. Szkoda czasu na starania po omacku. Szczególnie mój mąż to czuje, bo 40 coraz bliżej😬

Co do badań na początku cyklu, wszyscy ginekolodzy z którymi miałam styczność, każą robić te badania w 2-5dc. Nie ma konieczności robienia ich dokładnie w 3dc.

@Zimozielona, nie puszczam kciuków 🤞🏼

@Pani Miśka hej, pamiętam Cię z wątków miesięcznych z 2021 roku 😀

Paty, AnitaK, KejtKa lubią tę wiadomość

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Wiesiołek, może jakieś nawilżacze w takim razie?
    Przed staraniami to wszystko było jakieś łatwiejsze, o czasie, bez dziwnych objawów a teraz... Coś kłuje gdzie nigdy nie kłuło, jakieś plamienie a nigdy tego nie było, był śluz a teraz nie ma 😑 Można zwariować!

• Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    @Pyśkaaa dokładnie tak jak pisze @bonassola. Mozliwe że ze stresu hormony Ci trochę powariowały. W stresie wydziela się kortyzol, który wpływa na płodność. Możesz w przyszłym miesiącu spróbować przyjmować wiesiołek na śluz. Wiem, ze to trudne bo każda przez to przechodzi ale trzeba starać się wyluzować, życie musi biec swoim torem, obok starań a nie tylko na nich sie skupiać.
    Mam wrażenie, ze za bardzo się wkręciłam. Jestem bardzo niecierpliwa ale tez zmotywowana- jak sobie coś założę to zawsze ten cel osiągam a tu nie wychodzi i już zaczynam się stresować bo życie nie idzie zgodnie z moim planem, cieszę się, że tu jestem i mogę na was liczyć

Dropsik lubi tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Wiesiołek, może jakieś nawilżacze w takim razie?
    Przed staraniami to wszystko było jakieś łatwiejsze, o czasie, bez dziwnych objawów a teraz... Coś kłuje gdzie nigdy nie kłuło, jakieś plamienie a nigdy tego nie było, był śluz a teraz nie ma 😑 Można zwariować!
    Tak dokładnie! Jeśli chodzi o ten wiesiołek to jestem totalnie nieogarem! Czytałam tu wcześniej na forum, że przyjmuje się go od miesiączki do owulacji tak?

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • pandzia 🐼 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Niestety starania siedzą nam w głowie i wywołują niechciany stres.
    Spróbuj wiesiołka lub siemię lniane do picia, ja osobiście lubię w tej formie :) wcześniej rzadko widziałam śluz, po siemieniu jest go sporo. Przyjmuj do owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 13:27

2023:
    2x CB
    2x puste jajo płodowe
    💔
    2024:
    Marzec ⏸️
    Euthyrox,Encorton,Acard,Accofil, Neoparin, Utrogestan ->Cyclogest, Prolutex, Duphaston
    02.04 pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    16.04 mamy ♥️ 152ud, CRL 1.32
    29.04 CRL 2.59
    15.05 ♥️158ud, 5.29 Maluszka
    20.05 I prenatalne, niskie ryzyka
    12.06 150g dziewczynki 💗
    02.07 262g 🎀
    15.07 II prenatalne, 336g 🌸
    30.07 530g 💖
    27.08 1kg małej pandzi 🐼
    19.09 III prenatalne, 1404g
    24.09 1668g 🥰
    22.10 2525g 💕
    05.11 2936g
    24.11 3066g, 40+2

APS, kariotyp, badanie genetyczne po poronieniu, MUCHa 2x, AMH, badania hormonalne, USG 3d macicy, allo mlr, cross match

Kir AA, Pai- 1 homo, TSH, histeroskopia: stan zapalny endometrium -> antybiotyk

On:

Morfologia, test mar, chromatyna,kariotyp
    👩🏼95'
    👨🏼93'
    preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyśkaaa wrote:
    Mam wrażenie, ze za bardzo się wkręciłam. Jestem bardzo niecierpliwa ale tez zmotywowana- jak sobie coś założę to zawsze ten cel osiągam a tu nie wychodzi i już zaczynam się stresować bo życie nie idzie zgodnie z moim planem, cieszę się, że tu jestem i mogę na was liczyć

To jest chyba nasz błąd, te nakręcanie i stawianie sobie tego jako cel. Czuję podobnie, bo zawsze przecież wszystko w życiu szło po naszej myśli, a teraz nie i jak to możliwe. Czasem żałuję, że mnie życie wcześniej nie przetrzepało, to może teraz bym miała inne podejście w tej sprawie. 😉 a jak tu znaleźć sposób na nienakręcanie się...

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pandzia 🐼 wrote:
    Niestety starania siedzą nam w głowie i wywołują niechciany stres.
    Spróbuj wiesiołka lub siemię lniane do picia, ja osobiście lubię w tej formie :) wcześniej rzadko widziałam śluz, po siemieniu jest go sporo. Przyjmuj do owulacji :)
    A w jakiej formie pijesz siemię? Tzn jak je przyrządzasz? Ja zazwyczaj zalewam całe ziarna wrzątkiem, a później pijąc rozgrywam nasiona, ale chyba na mnie to nie działa. W tym cyklu ledwo co miałam śluzu płodengo.

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejny cykl również zacznę od wiesiołka 😁

W ogóle to wyszła mi opryszczka na ustach i boli mnie ale tak minimalne w prawym rogu i już nie wiek czy to jajnik czy nerka czy co 😂 naprawdę czasami sama nie wiem co gdzie jest..

Dziewczyny trzymam za nas kciuki, czas starań jest stresujący to normalne najważniejsze to nie zwariować ale jak wiemy o to nie trudno 🙈

Majuna, Pyśkaaa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to z tym wiesiołkiem? Łykam Oeparol od 1dc do owu, a w zasadzie to przestaję, jak mam pozytywny test owu. A kiedy go łykać i w jakkch ilościach? Raz przeczytałam w necie, że ginekolog polecała przy staraniach nawet 3 razy dziennie po 2 kapsułki. Potem przeszłam na 2 razy dziennie po 2 kapsułki. Jak Wy stosujecie?

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Ja kolejny cykl również zacznę od wiesiołka 😁

W ogóle to wyszła mi opryszczka na ustach i boli mnie ale tak minimalne w prawym rogu i już nie wiek czy to jajnik czy nerka czy co 😂 naprawdę czasami sama nie wiem co gdzie jest..

Dziewczyny trzymam za nas kciuki, czas starań jest stresujący to normalne najważniejsze to nie zwariować ale jak wiemy o to nie trudno 🙈
    To zaczynamy razem z wiesiołkiem 😊
    Co do objawów to im dłużej się obserwuje tym gorzej na tym wychodzę 🤯 owu taka, ze nic nie czuje, potem prawy jajnik, następnie lewy.. sama już nie wiem co boli bo mi się strony zaczynaja mylić 😂

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Adirella Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccarolinaa wrote:

To się nam małpy synchronizowały 🐒🐒 założyłam w razie w podpaskę i dobrze bo jak po 4 lekcji ze mnie poleciało to myślałam, że padne 😵‍💫😵‍💫 jeszcze tak mnie brzuch nawalał, że nie wiedziałam o czym mówię... imiona dzieciaków myliłam 🙈 jednym słowem masakra! Wygotowuję kubeczek i kładę się do wyrka!
    Ja bym poczekała pół roku na aktualizację badań, ale jak chcesz iść ze świeżymy badaniami do lekarza to też dobry pomysł :)

Rezygnacja z antykoncepcji 11.2022
    Starania od początku 2023

Październik 2023 - wizyta w klinice Gameta Bydgoszcz

Czynnik męski - azoospermia
    --> odstawienie leku (Milurit - Allopurinolum)
    --> Pojawiły się pojedyncze plemniki bez oznak ruchu (nieznana przyczyna)
    --> badania genetyczne - inwersja pericentryczna (brak wpływu na płodność) wskazanie do in vitro

Czynnik żeński - Hashimoto i niedoczynność tarczycy; regulujemy hormony i niedobory pod okiem endokrynologa i dietetyk klinicznej.

Pierwsza próba grudzień 2024
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zauważyłam, że przed staraniami, było wszystko idealnie, bez plamień, wiedziałam dokładnie kiedy było owu. A teraz? A to plamienia, a to bóle brzucha, a to naprzemienne kłucia jajników 🙈🙈🙈 no oszaleć można 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

Dropsik lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)
    2018 👶
    2019 👶
    16.11.24 ⏸️
    18.11.24 (15 dpo) beta 46,42
    22.11.24 beta 348,15 ❤️
    Rośnij maluszku ❤️❤️❤️
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ