Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Miałam też przejścia z DPD - na naszym osiedlu był punkt odbioru DPD, a czekałam na pilną paczkę i to było w okolicy sylwestra kurier wrzucił paczkę do punktu odbioru, więc biegnę, a tam przed punktem tłum ludzi, bo dziewczyna, która tam pracowała zamknęła punkt i wyparowała. Żadnej kartki, że zaraz wróci, a było południe. Punkty czynny do 18... wszyscy stojący tam dzwonili na infolinię ze skargą, nie mogli się do niej dodzwonić no i nikt z nas czekających paczek nie odebrał niedługo później punkt zamknęli
Ale i tak w naszym miasteczku hitem jest GLS, jak się gdzieś trafi to z paczką można się pożegnać na 2 tygodnie. Jest całych dwóch kurierów i nigdy nie przywożą paczek na miejsce tylko oznaczają, że odbiorca nieobecny. Za którymś razem się wkurzyłam i zadzwoniłam ze skargą - pracowałam wtedy w banku i mówię na infolinii, że jak oni sobie wyobrażają, że w środku dnia oddział jest zamknięty? Chyba na widok tego kuriera zamykają ostatecznie 3 dni później przywiózł i rzucił paczką przez cały oddział i uciekł23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
ultramaryna_ wrote:Właśnie przez takie przeboje z kurierami przestałam zamawiać dostawę i tylko Paczkomat lub punkt wybieram 😁 Nienawidzę się szarpać, jeździć za nimi, wydzwaniać…
@Maniaaa. Masz jakieś objawy? 🐵 mogła się przesunąć? 🙂23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Hej!
Przykro z powodu bieli, ale nowy cykl nowa szansa.
Ja dziś badałam poziom progesteronu i od razu pakiet tarczycowy i wit D sobie wzięłam
U mnie dziś szaro, buro..ale piję kawkę i biorę się za obiadek Miłego dnia
Liyss🧚🏻, Maniaaa., JoKoKoJo lubią tę wiadomość
👩27l
🧔♂️28l
👶 2017
3 cs -
Alysa wrote:No właśnie tu był osnaczony punkt odbioru DPD i adres. Obok tego adresu jest market gdzie jest paczkomat, pinkt aliexpress, alegro, i mały dpd - myśleliśmy ze to tam. Nigdzie nie było napisane ze to jest dwa bloki dalej, adres to inna ulica i jest to warzywniak
Pamiętam te piękne momenty jak jeździłam z ulicy na ulicę i szukałam kuriera, bo akurat żywe kwiaty zamówiłam, a ten co chwilę mówił, że jest w innym miejscu 😂 Albo paczka pod drzwiami, mnie nie ma, ani smsa ani telefonu, że zostawia 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 09:54
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Miłego dnia! Czwarty dzień bez palenia, czuję ból gardła, zatkany nos, a wczoraj przeżyłam straszny ból mięśni - i to wszystko w środku cyklu Trochę nie widzę, żeby się w tym miało cokolwiek udać (choć oczywiście jest serduszkowane, choćby na hehe poprawę nastroju), ale kto wie.
Dropsik, Prezesoowa, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
27.11.2023 - cień ⏸️ -
Hej dziewczyny. Od wczoraj przestałam krwawić. Jedynie wczoraj w południe dość mocno chlusnęło ze mnie i to taka brzydka krwia i spokój. Endometrium popołudniu 9mm więc malutkie ale cuda się zdarzają.
Dziś testowałam sikancem, dalej dwie kreski a jutro Beta z rana. Tak mocno bym chciała dziś zrobić ale wiem że nie mogę wariować. Cały czas się boję że to krwawienie mocne wczoraj to na dobicie.
Ale jestem silna i wytrzymam do jutra.Majuna, Pyśkaaa, elektro96, Królikkicek, ultramaryna_, bonassola, Sarka94, Liyss🧚🏻, AnitaK, Maniaaa., pandzia 🐼, Olaura, KejtKa, Lani, S.Roszpunka, Dropsik, Adirella, Prezesoowa, Pusshka, JoKoKoJo, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
Ale pędzicie! 🙈🙈🙈
@zimozielona ciepło o Was myślę, wierzę w dobre zakończenie tej historii
Królikkicek wrote:A ja Wam powiem że w tym cyklu czuje jakiś taki spokój. Wiem że się nie udało i podchodzę na spokojnie aż sama się sobie dziwię. Co prawda jestem zapisana na testowanie 10.01 ale 🐒 ma być 8.01 także pewnie nie będę nawet testować bo objawy okresowe już mam 🙂 Mam synka więc w moim przypadku jest trochę inaczej ( o niego też staraliśmy się ponad rok). Jeszcze miesiąc temu też płakałam nad negatywnym testem. W tym wyluzowałam, nie w tym miesiącu to w następnym 🙂 takie moje postanowienie noworoczne.... 🤣 Stres, nerwy, łzy na pewno nie pomogą. Mam nadzieję że niedługo mąż już będzie mógł bardziej używać dolnych części ciała wtedy szansę wzrosną na pewno 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Bardzo zazdroszczę tak zdrowego podejścia, u mnie jeszcze długa droga by tak myśleć.
Putka2022 wrote:Hej!
Witam się w Nowym Roku. Wszystkiego co najlepsze w tym 2024! 🍾🎊
U mnie psychicznie z każdą przychodzącą 🐒 niestety coraz gorzej. Znalazłam psycholog, która zajmuje się tematyką okołoporodową. Liczę, że spotkania z nią mi pomogą.
Jeśli będziesz chciała, podziel się po czasie opinią, czy warto skorzystać z takiej pomocy. Sama się zastanawiam, mąż mi podsunął taki pomysł, bo momentami strasznie się męczę. A to w sumie jest osoba, której można wyrzucić wszystko, a ja mam ten problem, że nie lubię mówić bliskim i obarczać ich zmartwieniami swoimi, dlatego trzymam wszystko w sobie.
Olaura wrote:Byłam dziś na spacerze, a tu odczuwalna -28, jeszcze ma się utrzymać do poniedziałku 🥶 Bardzo mroźny początek roku ❄️
Zginęłabym tam, dla mnie idealna temperatura do życia to +30 🤣 🌞🌞🌞
Widzę dziewczyny, że opisujecie tu swoje przeboje z kurierami. Ja w pracy mam taki przegląd kurierów i historii z nimi, że osobiście zamawiam tylko do paczkomatu. Tylko do tego mam jeszcze zaufanie 😅
Tulę za wszystkie ⚪ i 🐒 i proszę dziewczyny, niech któraś w końcu otworzy miesiąc ⏸!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 10:12
Olaura, JoKoKoJo lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Zimozielona wrote:Hej dziewczyny. Od wczoraj przestałam krwawić. Jedynie wczoraj w południe dość mocno chlusnęło ze mnie i to taka brzydka krwia i spokój. Endometrium popołudniu 9mm więc malutkie ale cuda się zdarzają.
Dziś testowałam sikancem, dalej dwie kreski a jutro Beta z rana. Tak mocno bym chciała dziś zrobić ale wiem że nie mogę wariować. Cały czas się boję że to krwawienie mocne wczoraj to na dobicie.
Ale jestem silna i wytrzymam do jutra.
Trzymamy kciuki. ♥️ Co do endometrium to mi lekarz 6 dpo zmierzył na 4,4mm... A jednak się bejbik jakoś zagnieździł. 😛31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
@Zimozielona Trzymam bardzo mocno kciuki za was. ❤️
-
@Alysa proszę o wpisanie mnie do testowania na 21.01 😊
Alysa lubi tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Hej dziewczyny. Od wczoraj przestałam krwawić. Jedynie wczoraj w południe dość mocno chlusnęło ze mnie i to taka brzydka krwia i spokój. Endometrium popołudniu 9mm więc malutkie ale cuda się zdarzają.
Ale jestem silna i wytrzymam do jutra.🫶🏽 2013
💒 2020
19.01.24 ⏸️
20.01.24 Beta 68,6 🥹
22.01.24 Beta 304,2 ❤️
27.01.24 Beta 2487,4 ❤️ -
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Niezmiennie trzymam mocno kciukasy 🤞 Ja też wierzę, w pozytywne zakończenie Twojej historii! Czekamy razem z Tobą do jutra. Jesteś silną babką 💪Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
ultramaryna_ wrote:Właśnie przez takie przeboje z kurierami przestałam zamawiać dostawę i tylko Paczkomat lub punkt wybieram 😁 Nienawidzę się szarpać, jeździć za nimi, wydzwaniać…
@Maniaaa. Masz jakieś objawy? 🐵 mogła się przesunąć? 🙂
Wiesz co Ciężko mi powiedzieć , ale według mnie testy błędnie pokazały pik tzn może się organizm szykował ale nie czułam owu 14dc tylko 17/18 dc -
nick nieaktualnyKrólikkicek wrote:Ja mam wiecznie przeboje z in postem ... Ale jeździ u nas taka nierozgarnięta baba... Taka wredna że szok. Jak nie wyjdziesz po paczkę jak ona podjedzie to po minucie już jej nie ma. Dzwonię mówię że czekam a ta mówi że ona nie ma czasu na mnie czekać, bo powinnam ja na nią czekać. Albo zostawi paczkę w sklepie ( na szczęście czynny do 22). Inni kurierzy są spoko ale ta masakra 🤣🤣🤣
To ja też miałam ostatnio przeboje z laską z inpostu - wpuściłam ją domofonem, a po chwili dostaję sms, że paczka u sąsiadki z 2 piętra - ja mieszkam na 4, ale bez kitu to blok z windą 🙈 -
nick nieaktualnyultramaryna_ wrote:Dzień dobry, miłego dnia 😘
@Adirella @KejtKa i @JoKoKoJo 😥🫂 tulę mocno
@KejtKa według mnie robienie tych hormonów w dniu innym niż 3dc jest stratą pieniędzy, ponieważ ma to być właśnie ten określony dzień cyklu. Pamiętam, że kiedyś endo odrzuciła ich wynik i musiałam powtarzać, bo zrobiłam w innym dniu i już nie były one wiarygodne.
Natomiast tarczycowe możesz zrobić z każdym innym badaniem, wszystkie razem i niezależnie od dnia cyklu 😁😘
Kurczę, ale o 1 dzień? 😬 Bo sobotę może być problem przez to swieto -
nick nieaktualnyDobra, znalazłam jeden punkt niby całodobowy. Ale jeszcze zadzwonię i się upewnię, zresztą ciekawi mnie ile wynosi opłata w trybie dyżurowym. Dobra, dowiedziałam się- 70 % 🫨 czyli blisko 2 stówy wyjdzie. Bo wyliczyło mi, że same badania 100. I teraz się waham, bo jednak sporo, a czekać kolejny miesiąc... chociaż następnym razem też mi może wypaść w weekend. Skaranie boskie z tą 🐒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 11:41
-
Hej mam wyniki wczorajszego badania krwi w 3dc.
Mogę Was prosić o pomoc? Stosunek LH do FSH to 0.68, estradiol powinien być poniżej 50. O czym świadczy podwyższony kwas foliowy? Suplementuję metylowany 0,4. Będę wdzięczna za Waszą pomoc ❤️
👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran. -
Wit D i ferrytyna jest ok, ale jakby były bliżej 50 byłoby super. Hm dziwna sprawa z tym kwasem foliowym. Nie masz w żadnych suplach dodatkowo syntetycznego kwasu? Bo 0,4 to jest taka optymalna dawka. Ale jeśli nigdzie nie masz syntetycznego to musisz chyba zejść na 0,2.
Rosalia_ lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf