Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Miałam też przejścia z DPD - na naszym osiedlu był punkt odbioru DPD, a czekałam na pilną paczkę i to było w okolicy sylwestra :P kurier wrzucił paczkę do punktu odbioru, więc biegnę, a tam przed punktem tłum ludzi, bo dziewczyna, która tam pracowała zamknęła punkt i wyparowała. Żadnej kartki, że zaraz wróci, a było południe. Punkty czynny do 18... wszyscy stojący tam dzwonili na infolinię ze skargą, nie mogli się do niej dodzwonić no i nikt z nas czekających paczek nie odebrał ;) niedługo później punkt zamknęli

Ale i tak w naszym miasteczku hitem jest GLS, jak się gdzieś trafi to z paczką można się pożegnać na 2 tygodnie. Jest całych dwóch kurierów i nigdy nie przywożą paczek na miejsce tylko oznaczają, że odbiorca nieobecny. Za którymś razem się wkurzyłam i zadzwoniłam ze skargą - pracowałam wtedy w banku i mówię na infolinii, że jak oni sobie wyobrażają, że w środku dnia oddział jest zamknięty? Chyba na widok tego kuriera zamykają :P ostatecznie 3 dni później przywiózł i rzucił paczką przez cały oddział i uciekł:/
    Tutaj na mój telefon ze stoję pod punktem i jest zamknięty bo pracuja do 15, gosć na infolini stwierdził ze to niemożliwe bo on ma inaczej w system i (ja na aplikacji też) , na pewno źle patrzę i mam sobie radzić! po czym się rozłączył

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Właśnie przez takie przeboje z kurierami przestałam zamawiać dostawę i tylko Paczkomat lub punkt wybieram 😁 Nienawidzę się szarpać, jeździć za nimi, wydzwaniać…

@Maniaaa. Masz jakieś objawy? 🐵 mogła się przesunąć? 🙂
    No właśnie tu był osnaczony punkt odbioru DPD i adres. Obok tego adresu jest market gdzie jest paczkomat, pinkt aliexpress, alegro, i mały dpd - myśleliśmy ze to tam. Nigdzie nie było napisane ze to jest dwa bloki dalej, adres to inna ulica i jest to warzywniak :O

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Paty Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Przykro z powodu bieli, ale nowy cykl nowa szansa.
    Ja dziś badałam poziom progesteronu i od razu pakiet tarczycowy i wit D sobie wzięłam :)
    U mnie dziś szaro, buro..ale piję kawkę i biorę się za obiadek :) Miłego dnia

Liyss🧚🏻, Maniaaa., JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    No właśnie tu był osnaczony punkt odbioru DPD i adres. Obok tego adresu jest market gdzie jest paczkomat, pinkt aliexpress, alegro, i mały dpd - myśleliśmy ze to tam. Nigdzie nie było napisane ze to jest dwa bloki dalej, adres to inna ulica i jest to warzywniak :O
    Cyrk 😂 A jeszcze to rozłączanie się i nawet bez przepraszam, ani pocałuj mnie w 🍑 Mam wrażenie, że nawet skarga nic nie zmieni, bo wiedzą, że i tak ludzie będą zamawiać. Szkoda tylko Twoich nerwów, kochana 😘

Pamiętam te piękne momenty jak jeździłam z ulicy na ulicę i szukałam kuriera, bo akurat żywe kwiaty zamówiłam, a ten co chwilę mówił, że jest w innym miejscu 😂 Albo paczka pod drzwiami, mnie nie ma, ani smsa ani telefonu, że zostawia 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 09:54

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zimozielona ❤️💪💪💪💪

Zimozielona lubi tę wiadomość

• telefon_w_rosole Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! Czwarty dzień bez palenia, czuję ból gardła, zatkany nos, a wczoraj przeżyłam straszny ból mięśni - i to wszystko w środku cyklu :( Trochę nie widzę, żeby się w tym miało cokolwiek udać (choć oczywiście jest serduszkowane, choćby na hehe poprawę nastroju), ale kto wie.

Dropsik, Prezesoowa, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

27.11.2023 - cień ⏸️
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Od wczoraj przestałam krwawić. Jedynie wczoraj w południe dość mocno chlusnęło ze mnie i to taka brzydka krwia i spokój. Endometrium popołudniu 9mm więc malutkie ale cuda się zdarzają.
    Dziś testowałam sikancem, dalej dwie kreski a jutro Beta z rana. Tak mocno bym chciała dziś zrobić ale wiem że nie mogę wariować. Cały czas się boję że to krwawienie mocne wczoraj to na dobicie.
    Ale jestem silna i wytrzymam do jutra.

Majuna, Pyśkaaa, elektro96, Królikkicek, ultramaryna_, bonassola, Sarka94, Liyss🧚🏻, AnitaK, Maniaaa., pandzia 🐼, Olaura, KejtKa, Lani, S.Roszpunka, Dropsik, Adirella, Prezesoowa, Pusshka, JoKoKoJo, Chmurka21 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzicie! 🙈🙈🙈

@zimozielona ciepło o Was myślę, wierzę w dobre zakończenie tej historii
    Królikkicek wrote:
    A ja Wam powiem że w tym cyklu czuje jakiś taki spokój. Wiem że się nie udało i podchodzę na spokojnie aż sama się sobie dziwię. Co prawda jestem zapisana na testowanie 10.01 ale 🐒 ma być 8.01 także pewnie nie będę nawet testować bo objawy okresowe już mam 🙂 Mam synka więc w moim przypadku jest trochę inaczej ( o niego też staraliśmy się ponad rok). Jeszcze miesiąc temu też płakałam nad negatywnym testem. W tym wyluzowałam, nie w tym miesiącu to w następnym 🙂 takie moje postanowienie noworoczne.... 🤣 Stres, nerwy, łzy na pewno nie pomogą. Mam nadzieję że niedługo mąż już będzie mógł bardziej używać dolnych części ciała wtedy szansę wzrosną na pewno 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Bardzo zazdroszczę tak zdrowego podejścia, u mnie jeszcze długa droga by tak myśleć.
    Putka2022 wrote:
    Hej!
    Witam się w Nowym Roku. Wszystkiego co najlepsze w tym 2024! 🍾🎊

U mnie psychicznie z każdą przychodzącą 🐒 niestety coraz gorzej. Znalazłam psycholog, która zajmuje się tematyką okołoporodową. Liczę, że spotkania z nią mi pomogą.

Jeśli będziesz chciała, podziel się po czasie opinią, czy warto skorzystać z takiej pomocy. Sama się zastanawiam, mąż mi podsunął taki pomysł, bo momentami strasznie się męczę. A to w sumie jest osoba, której można wyrzucić wszystko, a ja mam ten problem, że nie lubię mówić bliskim i obarczać ich zmartwieniami swoimi, dlatego trzymam wszystko w sobie.

Olaura wrote:
    Byłam dziś na spacerze, a tu odczuwalna -28, jeszcze ma się utrzymać do poniedziałku 🥶 Bardzo mroźny początek roku ❄️

Zginęłabym tam, dla mnie idealna temperatura do życia to +30 🤣 🌞🌞🌞

Widzę dziewczyny, że opisujecie tu swoje przeboje z kurierami. Ja w pracy mam taki przegląd kurierów i historii z nimi, że osobiście zamawiam tylko do paczkomatu. Tylko do tego mam jeszcze zaufanie 😅

Tulę za wszystkie ⚪ i 🐒 i proszę dziewczyny, niech któraś w końcu otworzy miesiąc ⏸!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 10:12

Olaura, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej dziewczyny. Od wczoraj przestałam krwawić. Jedynie wczoraj w południe dość mocno chlusnęło ze mnie i to taka brzydka krwia i spokój. Endometrium popołudniu 9mm więc malutkie ale cuda się zdarzają.
    Dziś testowałam sikancem, dalej dwie kreski a jutro Beta z rana. Tak mocno bym chciała dziś zrobić ale wiem że nie mogę wariować. Cały czas się boję że to krwawienie mocne wczoraj to na dobicie.

Trzymamy kciuki. ♥️ Co do endometrium to mi lekarz 6 dpo zmierzył na 4,4mm... A jednak się bejbik jakoś zagnieździł. 😛

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona Trzymam bardzo mocno kciuki za was. ❤️

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa proszę o wpisanie mnie do testowania na 21.01 😊

Alysa lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Trzymam kciuki za Was kochana! Bądź silna i myśl pozytywnie! Cieszę się, że tak walczysz ❤️wspierasz kropka to będzie mu łatwiej, czekamy z niecierpliwością na przyrost bety jutro❤️

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Więc czekamy do jutra i trzymamy kciuki 🤞🤞🤞🤞

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Niezmiennie trzymam mocno kciukasy 🤞 Ja też wierzę, w pozytywne zakończenie Twojej historii! Czekamy razem z Tobą do jutra. Jesteś silną babką 💪

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Właśnie przez takie przeboje z kurierami przestałam zamawiać dostawę i tylko Paczkomat lub punkt wybieram 😁 Nienawidzę się szarpać, jeździć za nimi, wydzwaniać…

@Maniaaa. Masz jakieś objawy? 🐵 mogła się przesunąć? 🙂

Wiesz co Ciężko mi powiedzieć , ale według mnie testy błędnie pokazały pik tzn może się organizm szykował ale nie czułam owu 14dc tylko 17/18 dc

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Ja mam wiecznie przeboje z in postem ... Ale jeździ u nas taka nierozgarnięta baba... Taka wredna że szok. Jak nie wyjdziesz po paczkę jak ona podjedzie to po minucie już jej nie ma. Dzwonię mówię że czekam a ta mówi że ona nie ma czasu na mnie czekać, bo powinnam ja na nią czekać. Albo zostawi paczkę w sklepie ( na szczęście czynny do 22). Inni kurierzy są spoko ale ta masakra 🤣🤣🤣

To ja też miałam ostatnio przeboje z laską z inpostu - wpuściłam ją domofonem, a po chwili dostaję sms, że paczka u sąsiadki z 2 piętra - ja mieszkam na 4, ale bez kitu to blok z windą 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dzień dobry, miłego dnia 😘

@Adirella @KejtKa i @JoKoKoJo 😥🫂 tulę mocno

@KejtKa według mnie robienie tych hormonów w dniu innym niż 3dc jest stratą pieniędzy, ponieważ ma to być właśnie ten określony dzień cyklu. Pamiętam, że kiedyś endo odrzuciła ich wynik i musiałam powtarzać, bo zrobiłam w innym dniu i już nie były one wiarygodne.
    Natomiast tarczycowe możesz zrobić z każdym innym badaniem, wszystkie razem i niezależnie od dnia cyklu 😁😘

Kurczę, ale o 1 dzień? 😬 Bo sobotę może być problem przez to swieto

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, znalazłam jeden punkt niby całodobowy. Ale jeszcze zadzwonię i się upewnię, zresztą ciekawi mnie ile wynosi opłata w trybie dyżurowym. Dobra, dowiedziałam się- 70 % 🫨 czyli blisko 2 stówy wyjdzie. Bo wyliczyło mi, że same badania 100. I teraz się waham, bo jednak sporo, a czekać kolejny miesiąc... chociaż następnym razem też mi może wypaść w weekend. Skaranie boskie z tą 🐒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 11:41

• Rosalia_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam wyniki wczorajszego badania krwi w 3dc.
    Mogę Was prosić o pomoc? Stosunek LH do FSH to 0.68, estradiol powinien być poniżej 50. O czym świadczy podwyższony kwas foliowy? Suplementuję metylowany 0,4. Będę wdzięczna za Waszą pomoc ❤️

IMG-9673.jpg

👩🏻 27
    👦🏻 33

Starania od 08.2023 🤞🏼
    Podstawowe badania w normie.
    Badania nasienia dobre
    Jajowody drożne

Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran.
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalia_ wrote:
    Hej :) mam wyniki wczorajszego badania krwi w 3dc.
    Mogę Was prosić o pomoc? Stosunek LH do FSH to 0.68, estradiol powinien być poniżej 50. O czym świadczy podwyższony kwas foliowy? Suplementuję metylowany 0,4. Będę wdzięczna za Waszą pomoc ❤️

IMG-9673.jpg
    Wit D i ferrytyna jest ok, ale jakby były bliżej 50 byłoby super. Hm dziwna sprawa z tym kwasem foliowym. Nie masz w żadnych suplach dodatkowo syntetycznego kwasu? Bo 0,4 to jest taka optymalna dawka. Ale jeśli nigdzie nie masz syntetycznego to musisz chyba zejść na 0,2.

Rosalia_ lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ