X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Miałam też przejścia z DPD - na naszym osiedlu był punkt odbioru DPD, a czekałam na pilną paczkę i to było w okolicy sylwestra :P kurier wrzucił paczkę do punktu odbioru, więc biegnę, a tam przed punktem tłum ludzi, bo dziewczyna, która tam pracowała zamknęła punkt i wyparowała. Żadnej kartki, że zaraz wróci, a było południe. Punkty czynny do 18... wszyscy stojący tam dzwonili na infolinię ze skargą, nie mogli się do niej dodzwonić no i nikt z nas czekających paczek nie odebrał ;) niedługo później punkt zamknęli

Ale i tak w naszym miasteczku hitem jest GLS, jak się gdzieś trafi to z paczką można się pożegnać na 2 tygodnie. Jest całych dwóch kurierów i nigdy nie przywożą paczek na miejsce tylko oznaczają, że odbiorca nieobecny. Za którymś razem się wkurzyłam i zadzwoniłam ze skargą - pracowałam wtedy w banku i mówię na infolinii, że jak oni sobie wyobrażają, że w środku dnia oddział jest zamknięty? Chyba na widok tego kuriera zamykają :P ostatecznie 3 dni później przywiózł i rzucił paczką przez cały oddział i uciekł:/
    Tutaj na mój telefon ze stoję pod punktem i jest zamknięty bo pracuja do 15, gosć na infolini stwierdził ze to niemożliwe bo on ma inaczej w system i (ja na aplikacji też) , na pewno źle patrzę i mam sobie radzić! po czym się rozłączył

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
    - 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Właśnie przez takie przeboje z kurierami przestałam zamawiać dostawę i tylko Paczkomat lub punkt wybieram 😁 Nienawidzę się szarpać, jeździć za nimi, wydzwaniać…

@Maniaaa. Masz jakieś objawy? 🐵 mogła się przesunąć? 🙂
    No właśnie tu był osnaczony punkt odbioru DPD i adres. Obok tego adresu jest market gdzie jest paczkomat, pinkt aliexpress, alegro, i mały dpd - myśleliśmy ze to tam. Nigdzie nie było napisane ze to jest dwa bloki dalej, adres to inna ulica i jest to warzywniak :O

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 04.2025 – Aromek 1x1, PD na lewym jajniku , nie pękł po Ovitrelle ❌
    - 05.2025 – Aromek 2x1, PD na prawym jajniku, pękł 4 dni wcześniej niż planowanie podania Ovitrelle ❌
    - 09.2025 - Aromek 2x1, dwa PD po jednym na każdym jajniku

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Paty Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Przykro z powodu bieli, ale nowy cykl nowa szansa.
    Ja dziś badałam poziom progesteronu i od razu pakiet tarczycowy i wit D sobie wzięłam :)
    U mnie dziś szaro, buro..ale piję kawkę i biorę się za obiadek :) Miłego dnia

Liyss🧚🏻, Maniaaa., JoKoKoJo lubią tę wiadomość

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    No właśnie tu był osnaczony punkt odbioru DPD i adres. Obok tego adresu jest market gdzie jest paczkomat, pinkt aliexpress, alegro, i mały dpd - myśleliśmy ze to tam. Nigdzie nie było napisane ze to jest dwa bloki dalej, adres to inna ulica i jest to warzywniak :O
    Cyrk 😂 A jeszcze to rozłączanie się i nawet bez przepraszam, ani pocałuj mnie w 🍑 Mam wrażenie, że nawet skarga nic nie zmieni, bo wiedzą, że i tak ludzie będą zamawiać. Szkoda tylko Twoich nerwów, kochana 😘

Pamiętam te piękne momenty jak jeździłam z ulicy na ulicę i szukałam kuriera, bo akurat żywe kwiaty zamówiłam, a ten co chwilę mówił, że jest w innym miejscu 😂 Albo paczka pod drzwiami, mnie nie ma, ani smsa ani telefonu, że zostawia 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 09:54

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @zimozielona ❤️💪💪💪💪

Zimozielona lubi tę wiadomość

• telefon_w_rosole Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia! Czwarty dzień bez palenia, czuję ból gardła, zatkany nos, a wczoraj przeżyłam straszny ból mięśni - i to wszystko w środku cyklu :( Trochę nie widzę, żeby się w tym miało cokolwiek udać (choć oczywiście jest serduszkowane, choćby na hehe poprawę nastroju), ale kto wie.

Dropsik, Prezesoowa, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

AMH 0,54, 37 lat
    Niskie LH i FSH
    Starania od 01.11.2023

4.08.2025 - transfer naszego jedynego zarodka❄️, po PGT-A, prawidłowego ... czekanie 📆
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Od wczoraj przestałam krwawić. Jedynie wczoraj w południe dość mocno chlusnęło ze mnie i to taka brzydka krwia i spokój. Endometrium popołudniu 9mm więc malutkie ale cuda się zdarzają.
    Dziś testowałam sikancem, dalej dwie kreski a jutro Beta z rana. Tak mocno bym chciała dziś zrobić ale wiem że nie mogę wariować. Cały czas się boję że to krwawienie mocne wczoraj to na dobicie.
    Ale jestem silna i wytrzymam do jutra.

Majuna, Pyśkaaa, elektro96, Królikkicek, ultramaryna_, bonassola, Sarka94, Liyss🧚🏻, AnitaK, Maniaaa., pandzia 🐼, Olaura, KejtKa, Lani, S.Roszpunka, Dropsik, Adirella, Prezesoowa, Pusshka, JoKoKoJo, Chmurka21 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 14:41

Olaura, JoKoKoJo lubią tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Hej dziewczyny. Od wczoraj przestałam krwawić. Jedynie wczoraj w południe dość mocno chlusnęło ze mnie i to taka brzydka krwia i spokój. Endometrium popołudniu 9mm więc malutkie ale cuda się zdarzają.
    Dziś testowałam sikancem, dalej dwie kreski a jutro Beta z rana. Tak mocno bym chciała dziś zrobić ale wiem że nie mogę wariować. Cały czas się boję że to krwawienie mocne wczoraj to na dobicie.

Trzymamy kciuki. ♥️ Co do endometrium to mi lekarz 6 dpo zmierzył na 4,4mm... A jednak się bejbik jakoś zagnieździł. 😛

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona Trzymam bardzo mocno kciuki za was. ❤️

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • MonReve96 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa proszę o wpisanie mnie do testowania na 21.01 😊

Alysa lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️28
    🙋🏻‍♂️27
    Razem od 2011💕

08.2023 ⏸️
    10.2023 💔

19.02.2024 ⏸️
    19.02.2024 - Beta 140,94, prog 34,43
    21.02.2024 - Beta 360,79
    23.02.2024 - Beta 890.85
    🤞🤞🤞

🌈🩷
    Czekamy na Ciebie malutka!

07.11.2024 r. - Już jesteś! 🩷🩷🩷

(PAI-1 homo)

age.png
  • Pyśkaaa Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Trzymam kciuki za Was kochana! Bądź silna i myśl pozytywnie! Cieszę się, że tak walczysz ❤️wspierasz kropka to będzie mu łatwiej, czekamy z niecierpliwością na przyrost bety jutro❤️

🫶🏽 2013
    💒 2020
    19.01.24 ⏸️
    20.01.24 Beta 68,6 🥹
    22.01.24 Beta 304,2 ❤️
    27.01.24 Beta 2487,4 ❤️
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Więc czekamy do jutra i trzymamy kciuki 🤞🤞🤞🤞

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Sarka94 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:

Niezmiennie trzymam mocno kciukasy 🤞 Ja też wierzę, w pozytywne zakończenie Twojej historii! Czekamy razem z Tobą do jutra. Jesteś silną babką 💪

Starania o pierwszą🤰od 9/2022

♥ 2018 ♥
    🏡 2020
    💍 21.08.2021
    💒 17.09.2022
    🐶 5.10.2023
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Właśnie przez takie przeboje z kurierami przestałam zamawiać dostawę i tylko Paczkomat lub punkt wybieram 😁 Nienawidzę się szarpać, jeździć za nimi, wydzwaniać…

@Maniaaa. Masz jakieś objawy? 🐵 mogła się przesunąć? 🙂

Wiesz co Ciężko mi powiedzieć , ale według mnie testy błędnie pokazały pik tzn może się organizm szykował ale nie czułam owu 14dc tylko 17/18 dc

A🩷 27.11.2020
    M🩵02.07.2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Ja mam wiecznie przeboje z in postem ... Ale jeździ u nas taka nierozgarnięta baba... Taka wredna że szok. Jak nie wyjdziesz po paczkę jak ona podjedzie to po minucie już jej nie ma. Dzwonię mówię że czekam a ta mówi że ona nie ma czasu na mnie czekać, bo powinnam ja na nią czekać. Albo zostawi paczkę w sklepie ( na szczęście czynny do 22). Inni kurierzy są spoko ale ta masakra 🤣🤣🤣

To ja też miałam ostatnio przeboje z laską z inpostu - wpuściłam ją domofonem, a po chwili dostaję sms, że paczka u sąsiadki z 2 piętra - ja mieszkam na 4, ale bez kitu to blok z windą 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Dzień dobry, miłego dnia 😘

@Adirella @KejtKa i @JoKoKoJo 😥🫂 tulę mocno

@KejtKa według mnie robienie tych hormonów w dniu innym niż 3dc jest stratą pieniędzy, ponieważ ma to być właśnie ten określony dzień cyklu. Pamiętam, że kiedyś endo odrzuciła ich wynik i musiałam powtarzać, bo zrobiłam w innym dniu i już nie były one wiarygodne.
    Natomiast tarczycowe możesz zrobić z każdym innym badaniem, wszystkie razem i niezależnie od dnia cyklu 😁😘

Kurczę, ale o 1 dzień? 😬 Bo sobotę może być problem przez to swieto

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, znalazłam jeden punkt niby całodobowy. Ale jeszcze zadzwonię i się upewnię, zresztą ciekawi mnie ile wynosi opłata w trybie dyżurowym. Dobra, dowiedziałam się- 70 % 🫨 czyli blisko 2 stówy wyjdzie. Bo wyliczyło mi, że same badania 100. I teraz się waham, bo jednak sporo, a czekać kolejny miesiąc... chociaż następnym razem też mi może wypaść w weekend. Skaranie boskie z tą 🐒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2024, 11:41

• Rosalia_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mam wyniki wczorajszego badania krwi w 3dc.
    Mogę Was prosić o pomoc? Stosunek LH do FSH to 0.68, estradiol powinien być poniżej 50. O czym świadczy podwyższony kwas foliowy? Suplementuję metylowany 0,4. Będę wdzięczna za Waszą pomoc ❤️

IMG-9673.jpg

👩🏻 29
    👦🏻 35

Starania od 08.2023 🤞🏼
    ✔️ wszystkie badania hormonalne
    ✔️ badania nasienia dobre
    ✔️ jajowody drożne
    ✔️ pasożyty, MUCHa
    Zrobiłam serię propłodnościowej hirudoterapii, wizyty u fizjo i osteopaty.
    I wszystko dobrze, wciąż brakuje nam przyczyny.
    4 cykle stymulowane Lametta
    ✖️ I UIU
    ✖️ II UIU
    Invimed Poznań
    1 transfer 3bb ✖️beta 0
    2 transfer 4aa 💔 7 tyg
    Zmiana lekarza, robimy biopsję endo i sprawdzamy immunologię 🙈

🙏🏻 Odmawiam Nowennę Popmejańską z prośbą o cud 🤰🏻
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalia_ wrote:
    Hej :) mam wyniki wczorajszego badania krwi w 3dc.
    Mogę Was prosić o pomoc? Stosunek LH do FSH to 0.68, estradiol powinien być poniżej 50. O czym świadczy podwyższony kwas foliowy? Suplementuję metylowany 0,4. Będę wdzięczna za Waszą pomoc ❤️

IMG-9673.jpg
    Wit D i ferrytyna jest ok, ale jakby były bliżej 50 byłoby super. Hm dziwna sprawa z tym kwasem foliowym. Nie masz w żadnych suplach dodatkowo syntetycznego kwasu? Bo 0,4 to jest taka optymalna dawka. Ale jeśli nigdzie nie masz syntetycznego to musisz chyba zejść na 0,2.

Rosalia_ lubi tę wiadomość

03.2023💔 6tc
    03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
    07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
    10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ