Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
Alesiamum wrote:Cześć dziewczyny 🙂
W Was siła..
Mój M. przed świętami robił seminogram, dziś przyszły wyniki. Plemniki prawidłowe 2%,odsetek żywych 52%.. Gdzie możemy się udać po pomoc, żeby te wyniki poprawić.. czy wogole mamy szansę na naturalne poczęcie?😔
Może macie jakieś sposoby, suplementy które pomogą..
Wizyta u androloga - trzeba poszukać przyczyny. Może to być styl życia, dieta, a mogą być inne rzeczy, które wyjdą na badaniach u lekarza. Szanse są zawsze, do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden zdrowy plemnik, więc głowa do góry wszystko jest do ogarnięciaAlesiamum lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
elektro96 wrote:Wizyta u androloga koniecznie. U nas morfologia wynosiła 0%. Ciężko mi coś więcej doradzić, bo jesteśmy dopiero po miesiącu kuracji clo. Właśnie dzisiaj mąż ma kontrolną wizytę u lekarza.
Mąż suplementuje TENfertilON, tak zalecił androlog.
Dodatkowo wprowadziliśmy elementy z diet Akademii Płodności. Sok pomidorowy, olej z czarnuszki, orzechy włoskie, kiełki, siemię lniane, więcej ryb, mniej mięsa.
Nie łam się, Kochana. Wiem co czujesz. Kiedy my zobaczyliśmy wyniki, byliśmy załamani. Ale musimy walczyć dalej. 🌸
Dziękuję za pomoc, szukam zatem dobrego androloga w okolicy. Nie powiem wyniki mnie załamały.. wszystko idzie pod górkę 😔elektro96 lubi tę wiadomość
👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
07.2023 - walczymy o rodzeństwo
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
Pati2804 wrote:Ja planuje w tym tygodniu jechać na badania krwi i moczu, ale jutro odpada niestety bo mam już plany na rano , więc pozostaje mi czwartek rano 🙂 najgorsze jest to że chciałabym na wizytę poniedziałkową u hematologa mieć jakieś badania z krwi zrobione, ale niezbyt się w tym orientuje.. chyba poczytam na internecie dzisiaj co powinno się zrobić w przypadku małopłytkowości.. 🙈 czyli dzisiaj muszę mimo @ przystopować z podjadaniem 😅 a czasem mam napady na słodkości
Na małopłytkowość podstawą jest morfologia z rozmazem
A co do podjadania to ja jestem mistrzem mistrzów, ale odkąd stosuję suplementy "staraczkowe" to jakoś mi przeszło i tylko jeden raz miała zachcianki na słodkie przed okresem. Podobno zachcianki po owulacji wynikają z pracy progesteronu i ogólnie po owulacji powinno się jeść ciut więcej. Wiadomo wszystko z głowąPati2804 lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Wizyta u androloga - trzeba poszukać przyczyny. Może to być styl życia, dieta, a mogą być inne rzeczy, które wyjdą na badaniach u lekarza. Szanse są zawsze, do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden zdrowy plemnik, więc głowa do góry wszystko jest do ogarnięcia
Dzięki dziewczyny 🥰 na Was zawsze można liczyćelektro96, ariete lubią tę wiadomość
👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
koktajlowa wrote:Dzięki za pomysły, zapisuję. Dziś padło standardowo na kotlet i mam surówkę z białej kapusty.
Co do wyników lekarz dał mi skierowanie na usg, a tak to powiedział, że może być dużo różnych powodów, a i zalecił dietę. Ja i tak za jakiś czas zbadam te próby wątrobowe.
Zaopatrzyłam się w leki staraczkowe i staram się myśleć pozytywnie. Dołująca jest jedynie długość i nieregularność cykli około 40 dni. Wydaje mi się, że głowa odgrywa duża rolę. Przed staraniami cykle były krótsze jednak.
A w co się zaopatrzyłaś?
Mój cykl trochę zwariował odkąd biorę suplementy, trochę się wydłużył, bo miałam krótkie - 24 dni - cykle i miałam już trochę dość okresu non stop na działanie trzeba poczekać ok. 3 miesięcy, ale u mnie już w drugim cyklu stosowania np. inozytolu miałam owulację z lewego jajnika, z którego owulacji nie miałam od lat, tak jakby w ogóle nie produkował jajeczek mój gin się śmiał, ze po takim czasie jajko tak wystrzeliło, że miałam obraz na usg jakby wulkan wybuchł i zrobiła się torbiel krwotoczna, dzięki czemu całą podróż poślubną miałam plamienia
Generalnie zmierzam do tego, że życzę szybkiego, pozytywnego działania suplementów wiem po sobie, że jak widać efekty to i humor lepszy i głowa trochę lżejsza )When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Alesiamum wrote:Dziękuję za pomoc, szukam zatem dobrego androloga w okolicy. Nie powiem wyniki mnie załamały.. wszystko idzie pod górkę 😔
Zajrzyj na stronę Akademii Płodności. Tam znajdziesz podcasty, historie osób, którym udało się zajść w ciąże mimo problemów zdrowotnych. Mi naprawdę dobrze zrobiło to dla głowy 😊Alesiamum, Olo323 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Hej, dziewczyny, znowu mnie nie było, tym razem chorowałam, więc nie wiem jak to z tym moim zachodzeniem będzie - stres okropny po rzuceniu palenia, do tego ciągły permanentny ból mięśni Masakra. Pewnie nic z tego, ale nie pozbywajmy się nadziei.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:20
27.11.2023 - cień ⏸️ -
Witam Was Kochane 🤗
Jak zwykle potrzebowałam kilka dni na reset po przyjściu 🐒 Teraz jestem znowu gotowa do działania 😅💪
Zimno jak diabli, co sprzyja grzaniu się wspólnie pod kołdrą 😁 oby na jesień było nas więcej od tego grzania 😋elektro96, koktajlowa, Dropsik, Prezesoowa, Pati2804, Liyss🧚🏻, Olaura, Olo323 lubią tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Prezesoowa wrote:A w co się zaopatrzyłaś?
Mój cykl trochę zwariował odkąd biorę suplementy, trochę się wydłużył, bo miałam krótkie - 24 dni - cykle i miałam już trochę dość okresu non stop na działanie trzeba poczekać ok. 3 miesięcy, ale u mnie już w drugim cyklu stosowania np. inozytolu miałam owulację z lewego jajnika, z którego owulacji nie miałam od lat, tak jakby w ogóle nie produkował jajeczek mój gin się śmiał, ze po takim czasie jajko tak wystrzeliło, że miałam obraz na usg jakby wulkan wybuchł i zrobiła się torbiel krwotoczna, dzięki czemu całą podróż poślubną miałam plamienia
Generalnie zmierzam do tego, że życzę szybkiego, pozytywnego działania suplementów wiem po sobie, że jak widać efekty to i humor lepszy i głowa trochę lżejsza )
NAC kupiłam pod nazwą Acetylocysteina planuje 2 tabletki musujące dziennie to będzie 1200 mg od 3-7 dc. Boję się czy nie przedobrzę z tymi suplami ale chyba już nic nie mam do stracenia.
Ja zaczęłam w grudniu też stosować inozytol i liczyłam na krótszy cykl, a był jeszcze dłuższy... Ale próbuje dalej.
Kupiłam również test na poziom witaminy d3. Jak zrobię to się okaże czy to coś warte 😃
Muszę pomyśleć czy coś jeszcze kupić.
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Dzień dobry! 😘
@Malamia 🫂 dołki czasem są potrzebne, aby znów się zmobilizować do działania. Ja też mam mało wiary w ten miesiąc, jakoś mam takie przeświadczenie, nawet nie wiem czemu 😉 No i wciąż czekam na owu…
@koktajlowa nie stosowałaś wcześniej nac lub inozytolu? Może to pomogłoby trochę skrócić cykle?
@Prezesoowa piątka 🖐️ też mam dziś pomidorową 😉Prezesoowa lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
Alesiamum wrote:Cześć dziewczyny 🙂
W Was siła..
Mój M. przed świętami robił seminogram, dziś przyszły wyniki. Plemniki prawidłowe 2%,odsetek żywych 52%.. Gdzie możemy się udać po pomoc, żeby te wyniki poprawić.. czy wogole mamy szansę na naturalne poczęcie?😔
Może macie jakieś sposoby, suplementy które pomogą..
To zalecenia od naszego androloga, polecam 🥰
https://ibb.co/DCqrnNdelektro96, Alesiamum lubią tę wiadomość
🧑 33 l. 🧔33 l.
👩❤️👨 09.2020r. 💒 06.2022r.
Starania od 01.2023r.
05.01 ⏸️ 13cs
05.01 beta 147mlU/ml próg 23,1ng/ml
08.01 beta 902mlU/ml
10.01 4+5 pęcherzyk 3.8 😍
26.01 7+0 Mamy ❤️ 1,67cm Szczęścia
01.03 kolejna wizyta i USG płodu -
Ja tylko podczytuje was, bo w sumie badań jeszcze nie robię, do owulacji daleko. Mam wrażenie, że nic się nie dzieje u mnie w kwestii starań. Biorę tylko kwas foliowy i witaminę D.
Chciałabym porobić różne rzeczy, ale w tym miesiącu inne wydatki mnie ograniczają. Może na wiosnę się przebadam chociaż z tych podstaw. Do czerwca daję nam czas a potem zaczniemy diagnostykę 🥴 -
koktajlowa wrote:Fertistim mam wrażenie, że dużo dziewczyn z forum na tym suplemencie zaszło w ciążę ostatnimi czasy.
NAC kupiłam pod nazwą Acetylocysteina planuje 2 tabletki musujące dziennie to będzie 1200 mg od 3-7 dc. Boję się czy nie przedobrzę z tymi suplami ale chyba już nic nie mam do stracenia.
Ja zaczęłam w grudniu też stosować inozytol i liczyłam na krótszy cykl, a był jeszcze dłuższy... Ale próbuje dalej.
Kupiłam również test na poziom witaminy d3. Jak zrobię to się okaże czy to coś warte 😃
Muszę pomyśleć czy coś jeszcze kupić.
Też mam Fertisim drugi cykl z nim zaczynam, wcześniej brałam inozytol w innej postaci, ale widziałam w kilku miejscach, że ten konkretny preparat nie jest polecany, więc zmieniłam
NAC biorę pierwszy miesiąc i postanowiłam, że wezmę 600mg cały miesiąc, zobaczymy co się będzie działo liczę też po cichu, że pomoże mi zwalczyć kaszel, który mnie gnębi od choroby z początku grudnia
Polecam jeszcze dobry magnez
Gin mi polecił PregnaStart, oni wszyscy podobno to polecają, ale farmaceutka mi z kolei doradziła, że lepszy jest Mama DHA Premium Plus bo ma kwasy omega dodatkowo, ale nie wiem czy to był dobry wybór
@telefon_w_rosole odliczamy razem z TobąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:52
koktajlowa lubi tę wiadomość
Ewka9090 wrote:Cześć, koniecznie wizyta u androloga. Przed wizytą prywatną warto zrobić badania z zaleceń z linku.
To zalecenia od naszego androloga, polecam 🥰
https://ibb.co/DCqrnNd👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
🧑 36 🧒38
22.07.2024 IUI ❌
17.08.2024 IUI ❌
09.10.2024 punkcja -
Prezesoowa wrote:Też mam Fertisim drugi cykl z nim zaczynam, wcześniej brałam inozytol w innej postaci, ale widziałam w kilku miejscach, że ten konkretny preparat nie jest polecany, więc zmieniłam
NAC biorę pierwszy miesiąc i postanowiłam, że wezmę 600mg cały miesiąc, zobaczymy co się będzie działo liczę też po cichu, że pomoże mi zwalczyć kaszel, który mnie gnębi od choroby z początku grudnia
Polecam jeszcze dobry magnez
Gin mi polecił PregnaStart, oni wszyscy podobno to polecają, ale farmaceutka mi z kolei doradziła, że lepszy jest Mama DHA Premium Plus bo ma kwasy omega dodatkowo, ale nie wiem czy to był dobry wybór
@telefon_w_rosole odliczamy razem z Tobą
Witaj w klubie, też biorę drugi cykl Fertistim.
U mnie gin także polecał PregnaStart. Ale tylko gdy chce coś łykać więcej, bo tak to to wystarczająco jest kwas foliowy i magnez 🤔 Ale naturalny folian jest lepiej przyswajany niż sztuczny kwas.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 13:35
-
Cześć! Dziewczyny, przyjmiecie mnie na pokład? 🙂 Dołączyłam do forum jakoś pół roku temu, ale wtedy jedynie kibicowałam w staraniach, bo byłam w trakcie leczenia. Teraz wystartowałam, to nasz 1 cykl w drodze do powiększenia rodziny 😊
elektro96, Chochlik12, Prezesoowa, ultramaryna_, Dropsik, Liyss🧚🏻, KejtKa, Olaura, NinaB, Pati2804, Olo323, Rosalia_, Depeche89, Malamia, ezra lubią tę wiadomość
-
Maj.a wrote:Miłego dnia Kobietki 😄😀
Dzisiaj 10dpo miałam nie testować przed 13.01, ale już mnie korci by jutro siknąć na patyk.
U mnie Mąż od wczoraj chory, popoludniu 36,7 i już była tragedia a wieczorem 38 st. to już umierał. 🫣
Niestety gdy choruje facet to razem z nim cały świat i nie ma nic ważniejszego nic termometr, herbatki i gripexy. 🤣
No to czekanie jest najgorsze, bo czas się dłuży. Ja mam taki sposób że słucham muzyki i gotuje w kuchni różne potrawy to mnie uspokaja. -
MummyYummy wrote:Cześć! Dziewczyny, przyjmiecie mnie na pokład? 🙂 Dołączyłam do forum jakoś pół roku temu, ale wtedy jedynie kibicowałam w staraniach, bo byłam w trakcie leczenia. Teraz wystartowałam, to nasz 1 cykl w drodze do powiększenia rodziny 😊
Rozgość się miło Cię poznać!MummyYummy lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
__
„ As you do not know the path of the wind, or how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Bible, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
@ultramaryna_ Właśnie stosowałam inozytol pod nazwą Ovulomed i mi się cykl wydłużył. Teraz tak jak pisałam planuje Fertistim plus NAC więc zobaczę jak będzie ten cykl wyglądał. Może większa dawka inozytolu lepiej na mnie wpłynie.
@Prezesoowa Magne b6 mam i biorę jak się mi przypomni 😄 Pregna start swego czasu też brałam. Dobry skład ale brakuje inozytolu 😃
@MummyYummy Jasne, rozgość się 🙂
Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙