Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
Odpowiedz

Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖

Oceń ten wątek:
  • kasia97 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Kto jutro testuje? Jak nastawienie dziewczyny? 🤗

tez jestem ciekawa u kogo meldujemy się rano pod kibelkiem 🥰

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia97 wrote:
    tez jestem ciekawa u kogo meldujemy się rano pod kibelkiem 🥰
    Ja nie testuje 🤣 czekam na 🐒 także na mnie nie czekajcie 🤣

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Z tego co pamiętam to od 750 mg, potem miałam nawet zwiększony do 1000 mg, bo co ciekawe to po metforminie tak mi się zatrzymywała woda pomimo małej ilości jedzenia, że przez te trzy miesiące przytyłam prawie 10 kg. Po odstawieniu samo zeszło :P

Teraz dieta, umiarkowany ruch, staram się dbać o higienę snu no i od sierpnia włączyłam suplementację inozytolem i po kilku tygodniach faktycznie odczułam sporą różnicę w samopoczuciu :)

Ooo, to rzeczywiście dziwne z zatrzymywaniem wody i to aż takich ilości. A ten inozytol ma też jakieś pozytywne przełożenie na wagę? 🤭 Ja niestety mam taką beznadziejną przypadłość, że zajadam stres i z automatu robię się absurdalnie głodna, więc w nerwowych momentach rzeczywiście waga idzie w górę... A dodatkowo kocham słodycze, co przy IO jest zabójcze

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królikkicek wrote:
    Ja nie testuje 🤣 czekam na 🐒 także na mnie nie czekajcie 🤣

Oj tam, będziemy czekać pod kibelkiem 🤣🤣👍🏻

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nieśmiało witam się w nowym roku. Nie wiem czy mnie pamiętacie ponieważ nieregularnie tu zaglądam.

Ja z takim pytaniem 🙈. Czy znacie dobra aplikację do śledzenia ciąży 🙈?

Zrobiłam dziś test… miesiączka powinna przyjść, a tu zero objawów poza bólem brzucha i piersi… no i dwie kreski 🙈!

Pati2804, Zaczarowan, Olo323, koktajlowa, Prezesoowa, Majuna, Maj.a, Butterfly23, Rosalia_, KejtKa, Liyss🧚🏻, Dropsik, Husky, ultramaryna_, Chmurka21, bonassola, Sarka94, MummyYummy, sernik_z_rodzynkami, Malamia, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych też w pierwszych 2 cyklach miałam delikatne plamienia pomiędzy ale już w 3 cyklu przeszło i plamienie nie wróciło 🙂 więc myślę że u Ciebie też może być to spowodowane odstawieniem tabletek MummyYummy 🙂
    Ja też muszę poczytać o inozytolu bo nie miałam pojęcia że takie coś jest 🤣 hahha
    Ja jutro rano jadę do fryzjera, juz dawno nie byłam i cieszę się jak dziecko 🙈 ostatnio brakuje mi czegoś w mojej fryzurze, zobaczymy co doradzić fryzjerka 😀 może czas na większe zmiany 😅
    Dziewczyny , nie mówcie że jutro rano nikt nie sika na patyka ? 🤭

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Cześć Dziewczyny, nieśmiało witam się w nowym roku. Nie wiem czy mnie pamiętacie ponieważ nieregularnie tu zaglądam.

Zrobiłam dziś test… miesiączka powinna przyjść, a tu zero objawów poza bólem brzucha i piersi… no i dwie kreski 🙈!
    Gratulacje 🥰
    Ja miałam aplikacje Ciąża+ , jak dla mnie była fajna 🙂

Nowanna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Królikkicek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Oj tam, będziemy czekać pod kibelkiem 🤣🤣👍🏻
    Nie mam testów nawet i nie mam zamiaru kupować dopiero na luty🤣🤣🤣 także szkoda Waszego czekania 🤣🤣🤣 jest biel więc będzie 🐒 😛

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • koktajlowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:

No to gratulujemy 😊 Jak długo się staraliście? I co w tym cyklu nowego być może pomogło? Czekamy na rady 😊 Apki nie znam więc nie pomogę.

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ooo, to rzeczywiście dziwne z zatrzymywaniem wody i to aż takich ilości. A ten inozytol ma też jakieś pozytywne przełożenie na wagę? 🤭 Ja niestety mam taką beznadziejną przypadłość, że zajadam stres i z automatu robię się absurdalnie głodna, więc w nerwowych momentach rzeczywiście waga idzie w górę... A dodatkowo kocham słodycze, co przy IO jest zabójcze

Dzięki samemu zażywaniu inozytolu waga nie spadnie, ale inozytol wpływa na obniżenie glukozy i insuliny, poprawia insulinowrażliwość i wpływa też na spadek poziomu cholesterolu, więc pośrednio pomaga zrzucić wagę. Wiadomo - kluczem jest dieta, ruch i zmiana stylu życia.

Obydwoje z mężem zajadamy stresy, ale mam wrażenie, że odkąd bierzemy inozytol to łatwiej się nam powstrzymać. Na pewno też dążenie do celu jakim jest dziecko też ma na to wpływ, ale jednak pomoc od środka też się przyjdaje.

Absolutnie nie twierdzę, że nie jemy już fast foodów ani nie zdarza nam się rzucać na słodycze po ciężkim dniu, ale zdarza się to już powiedzmy raz na 3 tygodnie, a nie co drugi dzień :P

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Kto jutro testuje? Jak nastawienie dziewczyny? 🤗

No właśnie Dziewczyny coś nie chcą się chwalić osikańcami :)

a kiedy Twoje testowanie?

U mnie się kończy dopiero @, więc do testowania daleko :)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Fertistim ja mam dobre wspomnienia i widzę różnicę po stosowaniu 😊
    Teraz też nam włączyłam jak przypoprzednich staraniach 😀

farfalla92, Ewka9090 - Dziewczyny, gratulacje! Piękne te Wasze bety ❤️

Ja dziś mam ogrom nerwów, bo mój Maluch ma jutro debiut w żłobku 😱
    Ryczę, z nerwów wszystko mnie boli i tak jak MummyYummy zajadam stres, więc tylko chodzę kuchnia-salon 🙈🥺

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No właśnie Dziewczyny coś nie chcą się chwalić osikańcami :)

a kiedy Twoje testowanie?

U mnie się kończy dopiero @, więc do testowania daleko :)

U mnie kaszana.. zrobiłam test i wyszedł cień, ale to z facelle (czytałam sporo, że potrafią się trafić oszukańce), wiec jutro tak dla formalności idę na betę. Z pozytywnych stron, moja szyjka wciąż jest u góry, wiec niby spoko 😂👍🏻

Majuna, Pati2804, KejtKa, Olo323, Dropsik, Cerva, MartiMarti, koktajlowa, Sarka94, MummyYummy, Malamia lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    U mnie kaszana.. zrobiłam test i wyszedł cień, ale to z facelle (czytałam sporo, że potrafią się trafić oszukańce), wiec jutro tak dla formalności idę na betę. Z pozytywnych stron, moja szyjka wciąż jest u góry, wiec niby spoko 😂👍🏻

Nawet tak nie mów! My tu nie chcemy żadnych oszukańców! Meldujesz sie jutro nam z betą! I potwierdzeniem, że się udało! Nie może być inaczej!

Zaczarowan, Malamia lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

No to jak to tak w ukryciu się chowasz :D Proszę wrzucić tu test i zbadamy, a jutro będziemy trzymać kciuki za betę :)

Podziwiam za badanie szyjki, ja to mam za długie paznokcie, pewnie bym sobie "wybadała" jakąś dodatkową dziurę :P

Majuna, elektro96, Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Kochana u mnie też był cień taki ze ledwo co go widziałam no i okazało się że to ciąża..🥰 także trzymam kciuki !🍀 No i gdzie zdjecie testu ? 😀 i który to dzień po owu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 19:32

Zaczarowan, MartiMarti lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No to jak to tak w ukryciu się chowasz :D Proszę wrzucić tu test i zbadamy, a jutro będziemy trzymać kciuki za betę :)

Podziwiam za badanie szyjki, ja to mam za długie paznokcie, pewnie bym sobie "wybadała" jakąś dodatkową dziurę :P
    Ja też bym się bała że coś sobie zrobię tymi paznokciami.. 🤣

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    No to gratulujemy 😊 Jak długo się staraliście? I co w tym cyklu nowego być może pomogło? Czekamy na rady 😊 Apki nie znam więc nie pomogę.

Kurcze, nie uwierzycie pewnie, te które pamiętają z poprzednich wątków, ale absolutnie olaliśmy starania w tym miesiącu!

W listopadzie nie miałam owulacji, było mi przykro, byłam zła i stwierdziłam „walić to wszystko!”.

Nie chciałam zajść w ciążę w grudniu bo rok temu w grudniu siostra męża zaszła w ciążę, a my staraliśmy się z przerwami przez ponad rok z przerwami! W między czasie zmieniłam pracę, oczywiście panika, co jak nie przedłuża umowy, co jak będzie słabo itd. Odstawiłam nawet pregne start 🙈.

Nie robiłam testów owulacyjnych bo moje cykle są nieregularne. Miałam masę stresu bo jedno z rodziców miało bardzo poważny epizod depresyjny z myślami samobójczymi.
    Do tego oboje byliśmy chorzy w grudniu 🤡. Wczoraj mąż kupił nowy strój na narty, bo mieliśmy ostatni raz jechać na narty we dwójkę 🙈.

Teraz czuje się zupełnie niedokształcona i muszę w czeluściach forum odszukać informacji co robić 🫣.

ultramaryna_, Chmurka21 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Rosalia_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nowanna ja Cię pamiętam i bardzo Ci gratuluję! 💞

Ja byłam dziś na monitoringu w Medicoverze i powiem Wam, że to już drugi gin który mówi, że po co ja w ogóle przychodzę, po co badania nasienia itp. jak staramy się dopiero od sierpnia? Że mam przyjść po roku. Wkurza mnie to strasznie, bo skoro można coś sprawdzić wcześniej to czemu nie?
    A ja tylko chce sprawdzić czy wszystko jest ok z owu

Nowanna lubi tę wiadomość

👩🏻 27
    👦🏻 33

Starania od 08.2023 🤞🏼
    Podstawowe badania w normie.
    Badania nasienia dobre
    Jajowody drożne

Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran.
  • Koalaa Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , przed wczoraj miałam bardzo mocne bóle owulacyjne więc byłam pewna ,że już jestem po owu... dzis kupiłam testy owu i tak z ciekawości zrobiłam, a tu ooo... takie cuda , już zgłupiałam w tym cyklu ,pierwszy raz brałam Miovelia NAC , może to po tym takie bóle były... chyba trzeba przedłużyć przytulanki ;) Https://ibb.co/Nypynkd

Ona 34
    On 34
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ