Noworoczne postanowienie wszystkie jedno mamy✨ za 9 miesięcy będziemy mamami! 💖
-
WIADOMOŚĆ
-
MartiMarti wrote:Hejcia u mnie biel niestety ale nie poddaję się jeszcze jutro zatestuje i po jutrze 🤭🤭 w pierwszej ciąży w 12 dpo beta wynosiła 5 🤭
Powodzenia dla innych testujących ❤️
@alysa szkoda liczyłam i ciebie na 2 kreski 🤭Dropsik, Malamia lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
MartiMarti wrote:Hejcia u mnie biel niestety ale nie poddaję się jeszcze jutro zatestuje i po jutrze 🤭🤭 w pierwszej ciąży w 12 dpo beta wynosiła 5 🤭
@alysa szkoda liczyłam i ciebie na 2 kreski 🤭
W takim razie kciuki ✊💚👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Megipta wrote:A wpadłam zobaczyć czy testowałaś 😛 Jutro będę śledzić 🍀23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Dobrego dnia dziewczyny, trzymam za was kciuki 🤞
Ja dziś obudziłam się z mdłościami, i zastanawiam się czy to możliwe żebym aż tak sobie te objawy wkręcała :o
Jutro badania, w tym prog, i chyba siknę już w weekend bo nie wytrzymam do 18.01 🥺AnitaK, Majuna, Dropsik, ultramaryna_, Malamia lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Dobrego dnia dziewczyny, trzymam za was kciuki 🤞
Ja dziś obudziłam się z mdłościami, i zastanawiam się czy to możliwe żebym aż tak sobie te objawy wkręcała :o
Jutro badania, w tym prog, i chyba siknę już w weekend bo nie wytrzymam do 18.01 🥺Majuna, _ine, MartiMarti lubią tę wiadomość
-
_ine wrote:Dobrego dnia dziewczyny, trzymam za was kciuki 🤞
Jutro badania, w tym prog, i chyba siknę już w weekend bo nie wytrzymam do 18.01 🥺
Powodzenia! Kciuki za test ❤️
Wiesz co ja wiem po sobie, że można na maxa sobie wkręcić objawy.. ja się źle czułam nie było @ w końcu przyszedł i objawy minęły jak ręka odjął. Nasze głowy są straszne pod tym względem 🙈
_ine, KejtKa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
@KejtKa Zależy jak długie cykle i kiedy przewidujesz owulacje.
@Kasia111 To moje flo nie pokazuje albo nie widzę 🤔
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualnyAlysa wrote:Dzień dobry dziewczyny,
u mnie wczorajszy dzień minął na zakupach meblowych, potem na gotowaniu bo popołudniu dowiedziałam się ze musze iść dziś na zmianę 12 godzinną więc wszystko trzeba było naszykować.
@MartiMarti siknęłam wczoraj, niestety biel. Miałam dzisiaj powtórzyć ale całą noc męczył mnie suchy kaszel i co chwila się budziłam i piłam wodę. Rano mocz był rozwodniony. Poczekam do piątku, wtedy będzie 14dpo i albo siknę albo zrobię betę. Szyjka u mnie dalej wysoko, śluzu jakoś nawet sporo, wczoraj nawet zobaczyłam nitki krwi przy podcieraniu. Zatem ja dalej w grze.Majuna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartiMarti wrote:Hejcia u mnie biel niestety ale nie poddaję się jeszcze jutro zatestuje i po jutrze 🤭🤭 w pierwszej ciąży w 12 dpo beta wynosiła 5 🤭
@alysa szkoda liczyłam i ciebie na 2 kreski 🤭Majuna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Powodzenia! Kciuki za test ❤️
Wiesz co ja wiem po sobie, że można na maxa sobie wkręcić objawy.. ja się źle czułam nie było @ w końcu przyszedł i objawy minęły jak ręka odjął. Nasze głowy są straszne pod tym względem 🙈Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Ja znalazłam jeden test czułości 25. No i vizir bielsze już nie będzie na pewno. Dziś/ jutro spodziewany termin 🐒 brzuch nadal boli, śluzu czasem dużo na zewnątrz w nocy myślałam że to już 🐒 ale niestety śluz jakiś wodnisto kremowy, szyjka nie wiem bo nie umiem badać jedna " gąbka" wszystko spuchnięte więc pewnie 🐒 zaraz będzie ... I o by bo już bym chciała zacząć nowy cykl nakupilam witamin, olej z wiesiołka, inozytol polecany na Winiarach, Wit D i mam nadzieję że w lutym ujrzę ⏸️ testowałam bym akurat w 12 rocznicę związku ❤️ albo rozczarowanie albo radość będzie
Majuna, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Olalee wrote:pachnie mi to II kreskami23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Królikkicek wrote:Ja znalazłam jeden test czułości 25. No i vizir bielsze już nie będzie na pewno. Dziś/ jutro spodziewany termin 🐒 brzuch nadal boli, śluzu czasem dużo na zewnątrz w nocy myślałam że to już 🐒 ale niestety śluz jakiś wodnisto kremowy, szyjka nie wiem bo nie umiem badać jedna " gąbka" wszystko spuchnięte więc pewnie 🐒 zaraz będzie ... I o by bo już bym chciała zacząć nowy cykl nakupilam witamin, olej z wiesiołka, inozytol polecany na Winiarach, Wit D i mam nadzieję że w lutym ujrzę ⏸️ testowałam bym akurat w 12 rocznicę związku ❤️ albo rozczarowanie albo radość będzie
Życzę Ci takiego prezentu! Ja bym chciała ⏸ na moje urodzinki w lutym 🙈 ktoś wie, gdzie takie prezenty się zamawia? 🤣
Jaki inozytol zakupiłaś, bo też bym chciała wprowadzić u siebie?ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Pati2804 wrote:Ja pamiętam że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych też w pierwszych 2 cyklach miałam delikatne plamienia pomiędzy ale już w 3 cyklu przeszło i plamienie nie wróciło 🙂 więc myślę że u Ciebie też może być to spowodowane odstawieniem tabletek MummyYummy 🙂
Ja też muszę poczytać o inozytolu bo nie miałam pojęcia że takie coś jest 🤣 hahha
Ja jutro rano jadę do fryzjera, juz dawno nie byłam i cieszę się jak dziecko 🙈 ostatnio brakuje mi czegoś w mojej fryzurze, zobaczymy co doradzić fryzjerka 😀 może czas na większe zmiany 😅
Dziewczyny , nie mówcie że jutro rano nikt nie sika na patyka ? 🤭
O, dziękuję Ci za informację! Właśnie tego potrzebowałam, bo wcześniej dokładnie znałam swój cykl i wiedziałam, co i jak, a teraz to jak dziecko we mgle 🙈 Wcześniej po tabletkach cykl wracał do normy, a tutaj jakoś tak dziwnie... Akurat wtedy, jak wszystko powinno hulać z uwagi na starania 😅 A Ty też zaczęłaś działać w pierwszym cyklu po odstawieniu czy trochę później?
Czyli obie nadrabiamy zaległości w kwestii inozytolu 🤭 A fryzjer fajna sprawa, od razu człowiek czuje się jakiś taki odświeżony i lżejszy 😊Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dzięki samemu zażywaniu inozytolu waga nie spadnie, ale inozytol wpływa na obniżenie glukozy i insuliny, poprawia insulinowrażliwość i wpływa też na spadek poziomu cholesterolu, więc pośrednio pomaga zrzucić wagę. Wiadomo - kluczem jest dieta, ruch i zmiana stylu życia.
Obydwoje z mężem zajadamy stresy, ale mam wrażenie, że odkąd bierzemy inozytol to łatwiej się nam powstrzymać. Na pewno też dążenie do celu jakim jest dziecko też ma na to wpływ, ale jednak pomoc od środka też się przyjdaje.
Absolutnie nie twierdzę, że nie jemy już fast foodów ani nie zdarza nam się rzucać na słodycze po ciężkim dniu, ale zdarza się to już powiedzmy raz na 3 tygodnie, a nie co drugi dzień
W takim razie przekonałaś mnie do inozytolu 🙂 Te stresowe napadu głodu to naprawdę paskudna sprawa. Ale raz na 3 tygodnie to super wynik 😍 A dieta i ruch potrafią zdziałać cuda, to fakt. Nawet jeśli waga tak szybko nie leci, to jak pilnuję, tego, co jem, zupełnie inaczej się czuję. Po słodyczach mam takiego "jedzeniowego kaca" na drugi dzień 🤪 -
Witam się z pracy - bez chęci
@AnitaK jak dziś samopoczucie? Warto by było odwiedzić jakiegoś lekarza, może zrobić EKG?
@Pati2804 ja też zawsze chwilę leżę odkąd podjęliśmy decyzję o staraniach to oprócz leżenia mąż umyślił sobie, żeby robić mi masaż pośladków jak leżę na plecach, bo twierdzi, że wtedy jego żołnierzyki dostają turbo speed hahaha
A co do wizyty - na pewno czegoś się dowiesz, albo że jesteś przed owulacją i są szanse w tym cyklu, albo będziesz mieć info czy owu była i to też jest bardzo dobra informacja!
@NinaB każda z nas miewa gorsze dni i to normalne, ciężko się mierzyć z zawodem miesiąc w miesiąc, ale wierzymy, że każdej z nas się uda
@KejtKa myślę, że możesz zacząć od 10 dc, chyba że wiesz, że owulacje masz dużo później, lekarz będzie w stanie określić kiedy owu może nastąpić i wyznaczy kolejny termin monitoringu w zależności, na jakim etapie będziesz
@elektro96 ekstra! to bardzo duży sukces, głowa do góry, uwierz w siebie i męża - domyślam się, że po takim okresie starań jest ciężko, ale to nie znaczy, że nie będzie jeszcze pięknie
@Alysa mam dobre przeczucia trzymam kciuki mocno i czekamy na osikańca )
@MartiMarti tulę za biel, ale piłka nadal w grze!
elektro96, Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Majuna wrote:Życzę Ci takiego prezentu! Ja bym chciała ⏸ na moje urodzinki w lutym 🙈 ktoś wie, gdzie takie prezenty się zamawia? 🤣
Jaki inozytol zakupiłaś, bo też bym chciała wprowadzić u siebie?👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️